altınlarımı vermeli miyim

Soyle diyebilirsiniz belki madem gorumcem cok kirildi teşekkürler onu incitmeyelim biz basimizin caresine bakalım. Diyin yada bi sene oturcaz diyin kendimizi toplayana kadar. O sirada kendi birikiminizle siz alin . Gorumce kirada mi

o ev senın degıl anla bunu sen bızım desıgımızı yap. oyun bu bellı. o evı görumceme verın ben ıstemıyorum. takımla takıyla kredı cekıp ev alcam üstüme de bıttı. madem ıyı nıyelıler buna yaygara koparmamaları lazım. onların nıyetı başka ama... bukadar kadın tecrübeden konusuzyor burda. nışanlında bılıyor olacakları inanma kımseye. sen nışanlına de bunu. kabul etmıyorum takımıza kendımıze ev alalım öderız huzurumuz olur. o evıde verısnler görumceye de. asla kabul etmıyecek nıyet farklı cunkı nışanı atarım de şımdıdrn boyle yapan ohooo ıllerde neler yapar

kendınıze bır ev tutun orada yasayın ne altın ne baska seyde vermeyın, sonucta o ev sızın ustunuze olmayacak, oturmayı planladıgınız evde aynı sekılde yarın obur gun cıkın deseler bırsey dıyemezsınız....

Düğün olursa altınlarını verme, görüncen kv evine geçsin siz yeni ev alın
Ya da görümcenin evinin tapusu eşinizin üzerine olsun,
Ya da kayınvaliden kendi evini sizin gibi görecek madem tapuyu oğluyla kızına ortak yapsın kargaşa çıkmasın
Ama yapmazlar çünkü mesele başka
Allah korusun altınları verdin evi de görümcen aldı yarın bir gün boşandın sana ne kaldı??
Ev eşinin üzerine olursa boşanınca yarısı senin oluyor
Ya da tut ki kv ile kavga ettiniz ileride benim evim orası çıkın derse ne diyeceksiniz
Ama burada okuduğum genelde yardım edenin üzerine yıkılıyor ihale
Daha sonra konu açarsın ben yeni evliyim giyecek kıyafet alamıyorken görümcem rahat hayat sürüyor diye

Soyle diyebilirsiniz belki madem gorumcem cok kirildi teşekkürler onu incitmeyelim biz basimizin caresine bakalım. Diyin yada bi sene oturcaz diyin kendimizi toplayana kadar. O sirada kendi birikiminizle siz alin . Gorumce kirada mi
Aile bana cok tuhaf geldi. Gorumce simdiden kizcagiza bilenmis. O 1 sene icinde kira da isterlerse sasirmam.
Para mevzulari cok pislesebiliyor. Gecsin kizkardesi otursun.

kesinlikle verme güme gider haberin olsun kv aldığı evi sizin üstünüze yapıcaksa ne ala ver gitsin ama buna yanaşmıyorsa hiç aklının ucundan geçirme derim erkege ev alınır zaten kıza olmasada olur diyenlerden asla değilim hak eşittir benim için

kv yer sattı eşimin kızkardeşi daha 20 yaşında olmasına rağmen bütün parayı üstüne verdi kv bizde ev alıcaktık onun verdiği para bizim biriktirdiğimiz yine yetişmedi ama demedim onun parasından bize ver çekmeyelim kredi altınlarımıda sattım ama bikaç parçayı sattırmam diyede açık açık söyledim öylede oldu sende baştan tavrını koymalısın yoksa sonra arkası gelmez

sen şımdı nılanlını ara kararım kesin de. o evde oturmıyacagım. gorumceme verın madem ev ıstıyor. ben benım olmuyan tapulu evde otırmam kımseyde takımı vermem de bitti. takılarla kendı uzerımıze ev alırız okadar.

o evde oturcan kvde sana rahat vermez para bıttı der zırt pırt para ıster sızden ver kıra nıyetıı onu bıle yapar asla alsa alsa . daha dugun olmadan takıya goz koyanın nıyetı ztn bellı. sızın aılenız yokmu ya annen nasıl bırdey demıyor

evet kirada ama baska sehirde yani o evde oturma sansı hiç yok cünkü şehirler farklı

Ev eşinin üzerine olursa boşanınca yarısı senin oluyor
Tam olarak öyle değil aslında
Evlenip evlilik süresince ödenen evler yarı yarıya paylaşılabiliyor.

Evlilikten önce sahip olunan evlerde zaten paylaşma söz konusu değil.

Ama diyelim ki ben evlendim, sonra anneme miras kaldı, annem onunla bana ev aldı, boşanırken eşim hak iddia edemiyor. Çünkü beraber çalışıp kazandığımız para değil.

Miras da aynı şekilde paylaşılmıyor. Mesela ben 4 senelik evli iken babamdan ev kaldı diyelim. Boşanırsam eşim onda hak iddia edemiyor.

Ya da hediye diye verilen mallar da pay edilmiyor.

Tapuyu almadan altınları verme derim
Ya da o evde oturma kiraya çıkın ipler gerilecekse şimdiden gerilsin yoksa evlendikten sonra hiçbirşey yapamazsın

İyi de evin değeri 180 bin tl imiş.
Takılacak altınlar da yaklaşık 30 bin tahmini.

150 bin kredi çekip ödemektense bu evin yarısı nişanlısınınmış gibi davransa 90bine kredi ödemekten kurtulacak.
Ortada ev varken neden sadece görümceye veriliyor.
Yarısı görümcenin, yarısı nişanlının olsa daha az sıkışırlar.

Ha yok ben miras değilde altınlarla alınacak evden bahsettim onda da eşi hak iddia edemiyor mu?

Ha yok ben miras değilde altınlarla alınacak evden bahsettim onda da eşi hak iddia edemiyor mu?

Altınlar 30 bin sadece diyelim.
Alacakları ev de 150 bin tl olsun

Boşanma durumunda kadın eğer altınlarını kattığını ispatlarsa 30 bin tl alıyor. Sonra geri kalan 120 bin tl 2'ye bölünüyor, yani 60 bin tl eşinin 60 bin kadının oluyor.

Ama adam derse ki ben de arabamı sattım (ispatlaması lazım), 30 bin de ben koymuştum. ;O; zaman 150 binlik ev tam ikiye bölünüyor.

öyle bır nıyetlerı yok cunki... nıyetlerı kvde o eve ıstedıgı gıbı gırıp cıkacak kalacak. ev o yuZden onun üstüne. gorumcede ev felan almaz takılara konacak. ıllerdede öbur evdende mıras hakkını alacak. en guzelı o evı ona verın demesı konu sahıbınım bende ev alcam. ozaman asıl nıyetlerı bellı olur. o kvde evındem cıkmaz konu sahıbının ev onun rahat gırcek cıkcak asla kabul etmem. kıra öderım ama huzurum olur

O zaman kadın altınları verecek olsa bile belge imzalatması lazım altınlarımı verdim diye:)

Yorumunuza atar yapmak degil derdim ama ileride oglunun evine yerlesmesinden dogal ne var... gorumce baska sehirde, kizina niye gitsin bu durumda. Hani kirada olsalar da ikisinden birine gitmesi gerekiyorsa gidecek zaten.
Ve evi zaten o almis olmuyor mu?
Diger tarafa yardim etseler bile edecekleri 30 bin. 30 bine kim nerede ne ev sahibi olmus?
30 bin nedir, hepi topu 3 senede verilen kira...

Aslında bir çok arkadaş benim söyliyeceklerimi yazmışlar.
Daha ortada fol yok yumurta yok , düğün olmamış ,takılacak olan altınlar üzerine plan yapılıyor.O altınlar senin teminatın.Ne münasebet kalkıp onlara vericeksin.Bu konuda eşine tavrını açıkça belli etmelisin ,duruşun net ve kendinden emin olmalı.Ev senin adına değil , ilerde bir gün bi ters düşersiniz kadın sizi kapının önüne koyuverir yada bana kira verin der( çok bilmiş otoriter bi kv var diyorsun).Senin bu durumda tek muhattabın eşin (kv ters düşme , daha düğpün olmadan ortam gerilmesin) ,kaleyi içten fethet !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…