- 7 Ocak 2016
- 164
- 66
- 28
- Konu Sahibi environmentaleng
-
kendınıze bır ev tutun orada yasayın ne altın ne baska seyde vermeyın, sonucta o ev sızın ustunuze olmayacak, oturmayı planladıgınız evde aynı sekılde yarın obur gun cıkın deseler bırsey dıyemezsınız....kızlar nişanlım 2 kardes kız kardeşi 10 yıllık evli bizim düğün temmuzda.. kv ev aldı ama kendi üstüne ve bizim orda kalmamıza izin verdi.. ama görümcem ona ev almadıkları için ailesiyle düşman oldu. şimdi kv vicdan yaptı.. bize ablanıza da yardım edip ev almalıyız dedi.. ve anladıgım kadarıyla düğünden sonra bana takılan altınların hepsini onlara ev almak için isticek.. sizce nasıl bir tepki göstermeliyim.. nişanlım da vermek isterse altınları düğünden sonra ablasına ne demeliyim..
Aile bana cok tuhaf geldi. Gorumce simdiden kizcagiza bilenmis. O 1 sene icinde kira da isterlerse sasirmam.Soyle diyebilirsiniz belki madem gorumcem cok kirildi teşekkürler onu incitmeyelim biz basimizin caresine bakalım. Diyin yada bi sene oturcaz diyin kendimizi toplayana kadar. O sirada kendi birikiminizle siz alin . Gorumce kirada mi
Aynen.Al tapuyu , ver altinlari.
evet kirada ama baska sehirde yani o evde oturma sansı hiç yok cünkü şehirler farklıSoyle diyebilirsiniz belki madem gorumcem cok kirildi teşekkürler onu incitmeyelim biz basimizin caresine bakalım. Diyin yada bi sene oturcaz diyin kendimizi toplayana kadar. O sirada kendi birikiminizle siz alin . Gorumce kirada mi
Tam olarak öyle değil aslındaEv eşinin üzerine olursa boşanınca yarısı senin oluyor
oturur oturmaz senın derdın degıl madem ev ıstıyor verın ona o evı. kabul etmeevet kirada ama baska sehirde yani o evde oturma sansı hiç yok cünkü şehirler farklı
sen şımdı nılanlını ara kararım kesin de. o evde oturmıyacagım. gorumceme verın madem ev ıstıyor. ben benım olmuyan tapulu evde otırmam kımseyde takımı vermem de bitti. takılarla kendı uzerımıze ev alırız okadar.
o evde oturcan kvde sana rahat vermez para bıttı der zırt pırt para ıster sızden ver kıra nıyetıı onu bıle yapar asla alsa alsa . daha dugun olmadan takıya goz koyanın nıyetı ztn bellı. sızın aılenız yokmu ya annen nasıl bırdey demıyor
Tam olarak öyle değil aslında
Evlenip evlilik süresince ödenen evler yarı yarıya paylaşılabiliyor.
Evlilikten önce sahip olunan evler de zaten paylaşma söz konusu değil.
ama diyelim ki ben evlendim, sonra anneme miras kaldı, annem onunla bana ev aldı, boşanırken eşim hak iddia edemiyor. Çünkü beraber çalışıp kazandığımız para değil.
Miras da aynı şekilde paylaşılmıyor. Mesela ben 4 senelik evli iken babamdan ev kaldı diyelim. Boşanırsam eşim onda hak iddia edemiyor.
Ya da hediye diye verilen mallar da pay edilmiyor.
Ha yok ben miras değilde altınlarla alınacak evden bahsettim onda da eşi hak iddia edemiyor mu?
öyle bır nıyetlerı yok cunki... nıyetlerı kvde o eve ıstedıgı gıbı gırıp cıkacak kalacak. ev o yuZden onun üstüne. gorumcede ev felan almaz takılara konacak. ıllerdede öbur evdende mıras hakkını alacak. en guzelı o evı ona verın demesı konu sahıbınım bende ev alcam. ozaman asıl nıyetlerı bellı olur. o kvde evındem cıkmaz konu sahıbının ev onun rahat gırcek cıkcak asla kabul etmem. kıra öderım ama huzurum olurİyi de evin değeri 180 bin tl imiş.
Takılacak altınlar da yaklaşık 30 bin tahmini.
150 bin kredi çekip ödemektense bu evin yarısı nişanlısınınmış gibi davransa 90bine kredi ödemekten kurtulacak.
Ortada ev varken neden sadece görümceye veriliyor.
Yarısı görümcenin, yarısı nişanlının olsa daha az sıkışırlar.
Altınlar 30 bin sadece diyelim.
Alacakları ev de 150 bin tl olsun
Boşanma durumunda kadın eğer altınlarını kattığını ispatlarsa 30 bin tl alıyor. Sonra geri kalan 120 bin tl 2'ye bölünüyor, yani 60 bin tl eşinin 60 bin kadının oluyor.
Ama adam derse ki ben de arabamı sattım (ispatlaması lazım), 30 bin de ben koymuştum. ;O; zaman 150 binlik ev tam ikiye bölünüyor.
kvdenızın nıyetı 10 yıllık bır evlı bayan olarak göruyorum ztntek oglu o eve yerlesecek sanmakı o evde rahat edecegını. bunu nışanlında bılıyor hersey köprüyü gecene kadar. sonrada kv emınden cıkmıyor evde onun dıye konu acarsın burda. senın degılkı o ev sen nıye takını verecen?? tapusu ustune olsaydı o ayrı. ztn o evı gorumcen sıze bırakmaz hakkını alır merak etme. agzını acamadınmı nısanlına ev bızım degıl nıye takımı verecem dıye. asla evlenme bu durumda biz tecrubeden konusuyoruz burda. al evını yada bır oda kırala dugun takınlada al evını kendı uzerıne . kvden cok kurnaz hıc bu oyunlara gelme
kızlar nişanlım 2 kardes kız kardeşi 10 yıllık evli bizim düğün temmuzda.. kv ev aldı ama kendi üstüne ve bizim orda kalmamıza izin verdi.. ama görümcem ona ev almadıkları için ailesiyle düşman oldu. şimdi kv vicdan yaptı.. bize ablanıza da yardım edip ev almalıyız dedi.. ve anladıgım kadarıyla düğünden sonra bana takılan altınların hepsini onlara ev almak için isticek.. sizce nasıl bir tepki göstermeliyim.. nişanlım da vermek isterse altınları düğünden sonra ablasına ne demeliyim..
evet kirada ama baska sehirde yani o evde oturma sansı hiç yok cünkü şehirler farklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?