Altinlarimin zekati varmı?

Kızlarrrrr ben evlendim:-D daha yenicik ama sevgili eşimle laf lafi acti falan anlasamadik. Bizim 200gr kadar altinimiz var. Evimiz kira ben su an çalışmıyorum. Biz bu altınlar icin zekat vermelimiyiz?

Zekatınız olmaz zekat vermeniz için malınız fazla olması yani 1 ev 1 arabanız varsa 2 . Ev için malınızın bir bölümünden oranını unuttum zekat vermeniz gerekli

Beggyy

üzerinden 1 yıl geçmesi ve borç varsa onu düştükten sonra 82 gr dı sanırım o ve onu geçiyorsa vermelisin diye biliyorum ama yanlış yönlendirmekte istemem

Insanlar düğün takılarını bozdurup zarara girmek istemeyip baska seyler satin alabilir bu yuzden borc sahibi olabilir. Illa borcu olanin hic kiyida kosede mal varlığı olamaz diye bir sey mi var allah aşkına?

Kendi zekatimi hesaplarken asla bu ayrintilara girmem ayrica, fazla olsun eksik olmasin derim,ama okuduğum kadarıyla borç düşülür en az dört beş farklı yere de baktım şu an oyle yazdığını gördüm.

Ayrica konuyu okuyanlara bir oneri; ben olsam burdan bir fikir edinir ancak asla burda yazilanlara gore amel etmem. Giderim ehline yüz yüze sorarım. Çünkü Burdaki populasyonu bilemem ornegin bem fikih profesoru degilim hoca degilim kimsenin ilim derecesi hakkinda yorum yapamam belki bu islerle alakasi olmayan birisi yorum yapiyordur kendimi gidip de o şekilde ateşe atmam.

Size katılıyorum zekat düşen kimsenin mesela temel ihtiyaçlarından hariç 1000 tl parası varsa ama bu kişinin 800 tl borcu varsa misal olarak veriyorum bı kişiye Zekat düşmez zekat dinimizcede zenginlere farz kılınan altın ve gümüşte verilmesi gerekir yani tabi bizler hoca değiliz bilgileriniz güzel ve isabetli

Beggyy

tabi ya size görede zekat vermek için 1 ev 1 araba , 2. ev içinde paran olması lazımdı değilmi.... olurmu öyle şey??

işte benim çabamda tamamen bu yüzden, size yanlış bildiğinizi anlatmaya çalıştım ama olmadı.. konunun başındada dedim, diyaneti arayın, ilmihal alın okuyun, olmadı cami imamına sorun, en doğruyu öğrenin. o da olmadı siz nasıl biliyorsanız öyle yapın, ben bildiğimi anlatmaya çalıştım, benden günah gitti.

başka bir arkadaşta 1 ev 1 araba 2. ev içinde paran varsa zekat verirsin diyor, tövbe Ya Rabbim......

tabi ya size görede zekat vermek için 1 ev 1 araba , 2. ev içinde paran olması lazımdı değilmi.... olurmu öyle şey??

Bakın bunlar zaten hadislerle gayet güzel açıklanmıştır ben hoca değilim bildiğimiz kadarını paylaşıyoruz konu sahibesi elbetteki araştıracak muhakkak ki sizin bilginiz benden fazladır geçen gün dinlediğimde hoca ötnek olarak bu şekilde açıklamıştı bende paylaşıyorum sizde paylaşıyorsunuz dinin tartışması olmaz bizede düşmez anca fikrimizi söyler susarız

Beggyy

Tamam siz şampiyonsunuz

Beggyy

Valla arkadaşım ne diyeyim, benim bildiğim budur konunun uzmani degilim sanirim siz oylesiniz buyrun siz arkadaşları bilgilendirin. Şu kadınlar kulubunde kesin doğru dediğim hususlarda dahi benim bildigim budur, bir araştırın diye yorum yapmisimdir. O yuzden hala oyle diyorum, hala dogrunun borclarin cikarilmasi olduğunu iddia ediyorum, ama siz yine de bir araştırın emin olmak için diyorum. En basitinden bilgi kirliliği olan google a bile sorsaniz muteber kaynaklardan derleme seklinde çıkan 100 basliktan 99u borçların dusulecegini soyler.

1 sene geçtikten sonra ve 85 gr dı sanırım (80 küsürlü bi sayıydı) vermek zorundasın
evin araban olması,borcun olmaması lazım denmiş ama ben öyle bılmıyorum
verilir diye biliyorum
bizim borcumuz olmasına rağmen,arabamda yok üstelik,yinede hersene zekatımı veriyorum,kurbanımıda kesiyorum
ayrıyaten her yıl kurban kesmek zorundasın,altınların olduğu için
ama bunda 1 yıl beklemıceksın,hemen yapman lazım...

Son düzenleme:
kizlar bu konunun acilmasi iyi olmus altin verilir kesinlikle 1 yil elinde tutmussan hocaya sorduk birde benim esim aldigimiz maasin zekatinida ayiriyor her ay maasdan ayrilmaz diyorum niye diyor bize rahat rahat yetiyor diye aslinda yetmez ama ben luzumsuz harcamalar yapmiyorum kutusu var ona atiyor bilgili arkadaslar ayirmazi lazimmi:26: bi cevap verin

zengin olanlar malının kazancının zekatını verir,yada altını vs.olanlar
maaşın zekatını duymadım,olduğunu sanmıyorum
ama sadaka olarak ayırabilir,aslında sadakaları düzenli olarak vermeliyiz

Zekat zengine farz olunmuştur altın için söylemiorum yanşilık olmasın yani özmalının birden fazla olmaası gereklidr yani eşinin verdiği sadaka niyetine diye biliyorum

Beggyy

1 yıl geçmeden vermemelisniz sizin eviniz barkınız yok ben boyle bılıyorum yınede danısın bızde ılk 1 yıl vermedık

85 gr altının üzerine ne zaman sahip olduysan 1 yıl geçince başlıyor zekat.
İlla düğün şart değil mesela benim nişanda set ve bilezik takıldığında 85 gr altını geçmişti ertesi sene 3 aylık evliyken verdik

evet evet 1 yıl doldurunca zekat verilir.. zekatı ramazan ayında verilmesi sevap olduğu için herkez öle tercih yapıyor ama diğer aylarda verilebilir, diye biliyorum ben...

yazınca aklıma geldi; normal set ve günlük setim vardı benim. tarttırayım, onların altın olduğu aklıma gelmedi:26:.

Ben geçen sene kursa gittim canım elimde kitap var diyanet işlerinin orada yazanı yazayım sana. Altının gramı 80,18 miş. Bu gram kadar para mal birikimde içine giriyor zekat zorunluluğunun. Bunun içinden barınma yiyecek eğitim sağlık gibi temel ihtiyaçlar çıkarılıyormuş.

''İşte zekat,fıtır sadakası ve kurban nisabı hesaplanırken bu meblağlar dışarıda tutulmaktadır. Çünkü temel ihtiyaç miktarı mal,kişinin hayatını sürdürmesi için zaruri olan miktardır.'' diye yazıyor.

''Elinde nisap miktarı veya daha fazla malı olduğu halde,bu birikimi borçlarının karşılığı olan kimse de zekat vermekle yükümlü değildir.'' Bu şekilde yazıyor kitapta.

Katılıyorum. Anlatmaya çalıştığım buydu tam olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…