- 19 Nisan 2012
- 5.854
- 4.334
- 248
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #2.001
1 ay önce başladım kullandığım ay hamile kaldım şimdide devam ediyorum kalbini duyana kadar içicemgebeliktemi kullandın yoksa öncesinde mi başladın?
1 ay önce başladım kullandığım ay hamile kaldım şimdide devam ediyorum kalbini duyana kadar içicem
İnş cnm dualarını eksik etme sizler benim hep aklımda duamdasınız rabbim çektiğimiz sıkıntışarı biliyorayy maşallah :) Rabbim inşallah tamamına erdirir
Cnm adetimin 1.i gününden sayarsak 14.u günü falandi bu ultrasonCanım adetin ikinci gününde mi bu boyuttaydı yumurtaların?
normal şartlarda 8 antral folikül iyi birşeydir doktor bana her iki yumurtalıkta da 5 ve üstü antral folikül varsa rezervler iyi durumda sıkıntı yok anlamına gelir demişti :) ayrıca reglden 10 gün sonra bakılan değerlerse herşey iyi gibi çünkü arada 1 max 2 yumurta antral folikül olarak kalmaz ve büyük 18 mm ve üstüne çıktığında çatlama ihtimali vardır ben hamile kaldığımda 6 antral folikülden aynen senin gibi 2 tanesi sağlıklı büyümüştü(fazlasının büyümesi zaten normal gebelik yada aşılama için istenmez çünkü ikiz üçüz riski olur) o büyüyen yumurtalar bugün yarın çatlar ama yine de çatlatma iğnesi vereyim belki doğal yollardan yumurtan çatlamayabilir demişti o iğneyle de hamile kalmıştım. Regl zamanlarında bu boyutta ise onu bilemiyorum çünkü normalde o dönemde daha küçük boyutlarda olması gerekir.
melek bence o yumurtalar normal yolla bile tutabilir üzerinden çok geçti mi doktor keşke çatlatma iğnesi verseydiCnm adetimin 1.i gününden sayarsak 14.u günü falandi bu ultrason
Cnm Allah'ın bileceği iş tabide esimde sperm yokki azosperm eşim ilaç kullanıyor Eylül'de tüp bebek deneyecektik cnm
Sağol cnm bilgiler için Allah inşallah sanada anneliği tattırır .Benim esimde inoflik .Beta karoten birde nefortil kullaniuor doktor keçiboynuzu birde çaksıri yasakladı FSH yüksek olduğu için esimde 22ydi .Şimdi 14edustu proksedi bı araştırayım cnmhayırlısı olsun :) demek ki senden yana bir problem çıkmayacak buda güzel :) bitkisel takviyelerde eşin deneyebilir bir umut belki onlarda işe yarar benim eşimin morfolojisi çok iyi değildi, çakşır suyu hazır 1 litrelik olandan, keçi boynuzu özü,çoban çökerten çayı, bal polen propolis arı sütü karışımı, ceviz badem kullandık hem sayı hem hız hem morfoloji düzeldi birde doktor vitamin takviyesi proxeed plus diye bir vitamin ilacı tavsiye etmişti. 2,5 ay da morfoloji %4 ten 6 ya ileri hızlı 38 den önce 43 e sonra 66 ya çıkmıştı. Doktorda bu şekilde beslenmeye devam sonuçta aslında değerleri çok kötü değildi ama daha iyi olması şansımızı arttırdı belkide ondan ben normal yolla hamile kaldım hoş bebeğimin kalbi durdu ama umudumuzu yitirmeyelim. proxeed plus ı araştır azospermi olan varikosel ameliyatı olanlar genelde kullanmış olumlu yorumlar vardı.
Sağol cnm bilgiler için Allah inşallah sanada anneliği tattırır .Benim esimde inoflik .Beta karoten birde nefortil kullaniuor doktor keçiboynuzu birde çaksıri yasakladı FSH yüksek olduğu için esimde 22ydi .Şimdi 14edustu proksedi bı araştırayım cnm
.Kendim içinde tekrar bı doktora mı gitsem acaba yada testimi yeniletsem emin olmak için doktordada vardı ultrason sonuçları ama açıklama yapmadı direk tüp bebek dedi sadece Amh değerini acikladi
canım düşüğüne üzüldüm.benim de nisanın sonunda düşmüştü.adetin geldikten sonra soğan kurunu tavsiye ederim ben faydasını gördüm.amh kaçtı, benim 0,83'tü tüp bebek demişlerdi normal yollardan da tuttu kaybettik. kürtaj olalı 19 gün oldu ve ben bugün kasıklarımdaki sancı ve beyaz akıntıdan yumurtlama döneminde olduğumu düşünüyorum. Doktorlar bazen abartıyor tutma olasılığı yüksekse zaten kendilerini veya çalıştıkları merkezin namını arttırmak için çok ısrarcılar, eğer düşükse de çok umutsuz konuşuyorlar deneriz isterseniz ama şans çok düşük elimizden geleni yapacağız derler. Ben artık çoğuna güvenmiyorum hepsi işi ticarete dökmüş daya iğneyi topla yumurtayı şeklinde fabrikasyon iş yapar olmuşlar. Rabbim inşallah isteyen herkesi hayırlı sağlıklı bir evlat sahibi yapar ve doktor kapılarında süründürmez.
canım düşüğüne üzüldüm.benim de nisanın sonunda düşmüştü.adetin geldikten sonra soğan kurunu tavsiye ederim ben faydasını gördüm.
amh değerine tek yerde mi baktırdın amh bazen yanıltıcı olabiliyor bendede amh 0,83 çıkmıştı ama doktor ultrasonda 5-6 tane folikül görmüş amh her zaman doğru sonuç vermeyebiliyor bizi yanıltmış demişti. bildiğim kadarıyla pgt ile genetik tarama yapılıyor kromozomal hatalar olmasın diye de yapılabiliyor bende düşük yaptığımda doktor acil tüp bebek hatta bence genetik tarama dedi ama genelde 35-37 gibi yaşlardaki anne adaylarında tavsiye ediliyor maddi açıdan sizi çok zorlayacak bence testini yenilet 1-2 doktordan daha yorum al, tek çare bu ise tüp bebek için 7-8000 verdikten sonra insan 2-3000 daha gözden çıkarıyor Rabbim keşke bir mucizeyle gelse tüp bebek tedavisi için gittiğinde hamile olduğunu gösterse :) bende şuan beklemedeyim kürtaj olalı daha 3 hafta oldu ilk normal tuttu o zamanda doktor hiç şans vermiyordu şimdi ne yapmam gerektiğini bile bilmez haldeyim ama nedense şaşırtıcı derecede 2-3 ay içinde normal tutacağı konusunda da umutluyum hayal aleminde yaşamaya başladım her halde :)Günaydın arkadaşlar benimde doktor görüşmem vardı
size bi kaç sorum olacak
amh degerim 0,14
maç 90 dakika olarak düşün senin bu değer ile 85 inci dakıkadasın ya da 89 uncu dakıkadasın dedı
çok az zamanın kaldı dedi
yaşım 32
temmuz ayında tup bebek tedavısıne başlayacagız
ancak amh degerim çok dusuk oldugu ıcın sağlıklı embrıyolar gelmez bu saatten sonra dedı ve embrıyolara pgt yöntemi uygulanacağını, pgt ıle saglıklı bulunan embrıyo olursa onu transfer edeceklerını soylediler
400 usd embrıyo pgt analazı her embrıyo 400 dolar
ben sunu öğrenmek istiyorum
pgt yontemı faydalı mı
amh değerine tek yerde mi baktırdın amh bazen yanıltıcı olabiliyor bendede amh 0,83 çıkmıştı ama doktor ultrasonda 5-6 tane folikül görmüş amh her zaman doğru sonuç vermeyebiliyor bizi yanıltmış demişti. bildiğim kadarıyla pgt ile genetik tarama yapılıyor kromozomal hatalar olmasın diye de yapılabiliyor bende düşük yaptığımda doktor acil tüp bebek hatta bence genetik tarama dedi ama genelde 35-37 gibi yaşlardaki anne adaylarında tavsiye ediliyor maddi açıdan sizi çok zorlayacak bence testini yenilet 1-2 doktordan daha yorum al, tek çare bu ise tüp bebek için 7-8000 verdikten sonra insan 2-3000 daha gözden çıkarıyor Rabbim keşke bir mucizeyle gelse tüp bebek tedavisi için gittiğinde hamile olduğunu gösterse :) bende şuan beklemedeyim kürtaj olalı daha 3 hafta oldu ilk normal tuttu o zamanda doktor hiç şans vermiyordu şimdi ne yapmam gerektiğini bile bilmez haldeyim ama nedense şaşırtıcı derecede 2-3 ay içinde normal tutacağı konusunda da umutluyum hayal aleminde yaşamaya başladım her halde :)
canım çok tesekkur ederim bu guzel ve olumlu mesajın için
suan içimde bir umut yarattın
evet test 0,14 degerim var diyor ama her ay ıkı yumurtalıgımda yumurta oluo
her ay 5-6 yumurta gözüküyor bende ilaç kullanmadan
amh degerim madem bu kadar dusukse neden her ay 5 veya 6 yumurtam oluyor bunu anlamıs degılım
ve reglim 28 gunde bir neredeyse saatınde başlıyor
evet tedavı masrafım 6750+ilaçlar toplamda 9000 tl yi bılacak
5 yumurtam olsa 400* 5 = 2000 usd de pgt analizi 7000 tl
9000+7000 = 16.000 tl ye malll olucak
ben ekim ayında bir bebek kaybettim 8 haftalık kalbi durdu
ondan oncede bır kımyasal bir dıs gebelik gecırdım
yaşım 32
tüm bunlar bir arada değerlendirilince pgt yapmaya karar veriyor sanırım doktor
ve biliyor musun benim gibi tedavi sürecinde veya tedavisini bekleyen herkes için tek duam
tedaviden önce kendileri doğal yolla mucızelerine kavussun
umarım sende guzel haberler verirsin
umudun benim de umudum oldu
inşallah guzel haberlere gebeyizdir canım
insülin direncin var mı baktır? eğer varsa normal folik asit değil inofolic combi diye bir folic asit var doktoruna da sorabilirsin onu kullanmaya başla oda gebe kalmayı kolaylaştırır ayrıca aslan pençesi otu kesinlikle kullan benim o otla hormon tahlilim mükemmel çıktı amh düşük ama fsh lh e2 hepsi normal değerlerde çıktı. Son olarak ceviz ve çiğ badem karışık günde 1 avuç çerez ye,ari sütü bal polen propolis 4 lü karışım kaliteli olan şekilde muhakkak günde 1 kaşık kullan d vitamini değerine aile hekiminde yada dahiliyede baktır oda eğer düşükse devit3 ampül her hafta 1 tane bir lokma ekmeğe dök ye. bunlar bağışıklık sistemini de yumurtanın kalitesini de etkileyen şeyler, umudunu kaybetme ve bunları dene tüp bebek tedavisi için bile hazırlık olur ben 2 ay bunları kullandım sağlıklı yumurtam oluştu normal yoldan da hamile kaldım demek ki olabiliyor unutma sadece 1 yumurta yeter :) yeterki sağlıklı olsun amh sadece kalan rezervini gösterir onun sağlıklı büyümesi gelişmesi hormonlarına bağlı eğer onlarda sorun olmaması için takviye alırsan emin ol normal yolla da tutabilir rahim filmi çektirmişsindir tüplerde kapalılık yoksa şans hala var yeter ki Rabbim istesin ayrıca senin yaşın benden çok genç ben temmuzda 36 oluyorumsaraçoğlunu izle, adam senin yaşlarında erken menapozun olma ihtimalinin çok düşük olduğundan bahsediyor.
canım canım canım
sabah sabh full enerji verdin bana
bende artık 33 olucam
ama inanılmaz guzel seyler soylemişssin
her seyin başı motıvasyon
suan kendımden utandım senın bu guzel dusuncelerin karsısında
insülin direncine baktırmadım baktırayım canım solgar folic asid kullanıodum
d vitamini normalin altında evet bende onun içinde şirket doktoruna yazdırayım ben ampulleri
fsh 8 çıkmıstı en son bi daha da baktırmadım
arıs ütü polen bal aktardan hazır aldım ama baslamadım onada başlayayım canım
rahim filmi üç defa cektirdim 2009 dan beri hiç yapısıklık denmedi
bende T rahim var sadece bir diğer sorunumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?