AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Benim 0.07 değerim doktor 0.1 den bile az dedi.önümüzdeki ay tedavi başlayacak.Bu ay adet görmedim.inş. tamamen menopoza girmedim.

benim de amh değerim sizinkiyle aynı
doktorum tedavi amaçlı hiçbirşey vermedi kendiçabamla birşeyler yapmaya çalışıyorum.
benim fsh da 37 idi en son .geçen ay da baktırmadm artık moralim bozuluyor sonuçları görünce
tedavi dediğiniz tüp bebek mi?

yazdıklarınız bize umut oluyor Allahım inşallah bizler de kavuşuruz yavrularımıza

Merhaba kızlar bugün bi yazı okudum paylaşmak istedim kopyaladım hepimize fikir olur..
YENİ BİR ÇALIŞMA YÜKSEK DOZ D VİTAMİNİNİN KADINLARDA DOĞURGANLIĞI ARTTIRABİLECEĞİNİ GÖSTERİYOR!

Son yıllarda kadınlarda ve erkeklerde kısırlık yaygınlaşmaya başladı. Kadın üreme sistemi, yumurtlama döngüsü ve yumurtlamayı düzenleyen bazı önemli hormonlara bağlıdır. Bu hormonlardan biri anti-Mülleryen hormondur (AMH). Bu hormon özellikle kadınların üreme yıllarında çok önemlidir.

D vitamininin AMH ve diğer hormonların seviyelerini düzenlemekte rol oynadığı biliniyor. Araştırmalar çocuk isteyen çiftlerde doğurganlığın D vitamini düzeyiyle ilişkili olduğunu gösteriyor. Randomize kontrollü bir araştırmada adet dönemi sonrasında bir sefer 50.000 ünitelik D vitamini takviyesi yapılan kadınlarda AMH düzeyinin yükseldiği bulunmuş. Araştırmacılar D vitaminindeki bu akut artışın AMH düzeyinde artışa yol açarak doğurganlığı arttırabileceğini belirtiyorlar ve D vitamininin AMH üretimi ve kadınların doğurganlığı üzerindeki rolü konusunda daha ileri çalışmalar yapılması gerektiğini söylüyorlar.

Özet çeviri: Nurçin Çağlar
Sağlıklı Yaşıyoruz®

Sağlıklı Yaşıyoruz® notu: Son yıllarda sağlıksız beslenme nedeniyle doğurganlık sorunlarının arttığı, birçok çiftin IVF yani tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmaya çalıştığını biliyoruz. Bu çalışma D vitamininin rolüne dikkat çekiyor.

Faydalı bi paylaşım olmuş.Allah razı olsun canim

yazdıklarınız bize umut oluyor Allahım inşallah bizler de kavuşuruz yavrularımıza
Yaşadıklarınızın aynısını yaşadım cnm o çaresizliği ama kuldan büyük allah var bol dua edin ben bu durumda olan herkese dua ediyorum allahım bu mutluluğu hepinize yaşatsın doğuma girerken bile dua edicem

Neler yaptığını bulup okudum benim de eşi de bazen ileri hareket hiç olmuyor her şeyin başı dua tabi ama insan yine de bırakmıyor brnrğim yaşamiyor ise eğer
Senin uyguladıklarını uygulayacagim çünkü artık maddi olarak harcayacak param yok ev borcu ödüyorum

Özeline de yazdım .Fsh değerini bitkilerle doğal yolan dusurmedikce tup bebek tadavisine başlama olmuyor .ben doktor dediği halde başladım ve yumurta sayılı 2 de kaldı ve sağlıksız yumurta oldu senin yaşın kaç ?doktor tekrar gelene kadar Biesteron hapı veri bu hain en az 3 ay kullanılması gerekiyormuş. 8 saat ara ile günde 3 kez alıyorsun. Bana ayrıca coraspirin ve selenyum verdi. Ama bu değerleele çok umutlanma dedi.Bende allah büyük dedim.Fsh düşmeli. SEN tup bebek merkezine başvurdu mu

Görünmedim ama biliyorum yaşamıyor çünkü bulantilarim falan kalmadı baş ağrım kasik agrim kalmadı daha önce e iki kez yaşadım aynısı olmustu
Bende de bulanti son gun yoktu masallah annesini hic yormayacak bebegim demistim icimden lutfen kontrole git icimiz rahatlasin

Gurbetcim toparlandim biraz ilk kurtaj zamanindaki gibi duygusala baglayip surekli aglamiyorum. Kurtajdan sonra ikinci reglimi oldum dayanamadim baska doktora gittim reglin 3gunu hormon tahlillerini yaptirdim ultrasonla antral folikullere bakildi 21.gunu bekliyorum o zamanda tekrar hormon tahlili yapacaklar antral folikul sayim az cikti

Yaa ben kafayi yiyecegim benim fsh degerim hic yuksek cikmadi hep 5 yada 6 idi ama yumurtam az kalmis nasil tezatlik bu anlamiyorum

Yaa ben kafayi yiyecegim benim fsh degerim hic yuksek cikmadi hep 5 yada 6 idi ama yumurtam az kalmis nasil tezatlik bu anlamiyorum
canim bk sana şöyle soyleyim. benim fsh kac yıl önce 5/6 çıkardı en fazla ama geçen yıl 9çıktı tupe başladık .belki 4/5ozelde yaptırdım hepsinde aynıydı.tup doktorum bana fsh testini yada amhhiç birini yapmadı.kesinlikle bu testler hiç biseysi ifade etmiyorlar.5yılönce yaptığımız testler ına bakmadan elimdeki kağıtları çöpe attı.sadece para na yazık dedi.en güvenilir olan adetliylek usg)antral folukulsayisiymis canim şimdi benim de açıkçası kafamda soru işareti var niye fsh iyi bkilmadi. iyi degwrlendirilmedi diyorum.hangisi yanlış hangisi doğru bilemiyorum.

Iç ilim rahatlayacağını bil

Sen doktora gitmeden neden psikoljini bozuyosun benim hiç mide bulantım olmadı göğüslerim hiç şişmedi halada bir belirtim yok

Kaç tane antral var cnm fshnın düşük çıkması senin için bir avantaj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…