AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Ben de sadece 2 folikül kalmış..Birini şimdi büyürse alacak...Diğerine daha var...Muhtemelen diğer siklus döneminde onu alacak eğer uygun tedavi uygularsa...Başka yumurta görmedi doktor...

Onu öğrenmek için gittim doktor net birşey demedi..Laf kalabalığına boğdu...Odak değişti vs vs...Bunu iyi beceriyorlar...Bana bol bol istatistiklerden bahsettti...Peki yumurta ya da embriyo kaliteli miydi? emin misiniz dedim? kaliteliymiş...Atladığınız bir nokta var dedim...Hidrosalpenks olabilir mi dedim...Olsa görürdüm dedi. Rahim filmi istememişti bu arada, belki de gerek duymadı...Recai hoca ise hidrosalpenksten şüphelendi...Kesin diyemem ama olabilir dedi...Neye inanacağımı şaşırdım...Doktor doktor gezecek vakit de yok..Oh bu doktor içime sindi diyemiyorum...İnan o kadar çok kadın doğumcu tanıyorum ki. Gerek kendim gittim gerekse internetten gördüğüm bildiğim bir şekilde iletişim kurduğum doktorlar...Onların bir toplantısına veya kongrelerine gitsem hepsi eminim tanırlar...Çoğu isim yapmış tipler...Ama iletişim sıfırrr hepsinde...Kusura bakmasınlar öyleler...

Canım seni çok iyi anlıyorum inan bana. Bende doktorlarla öyle yanlış fikir ve uyglamalarla karşılaştım ki yani verdiğim paraya mı giden emeğe mi neye yanacağımı şaşırdım ama artık akıllandım. Öyle kolay kolay artık teslim etmiyorum kendimi. Tabi bu zamanla oluyor işte yani güven sıfır bende de. Onlar üreme uzmanı güya ama üremenin psikiloji ile etkisi olduğundan habersiz çok maddiyatçı ve duygusuz olabiliyorlar. Bence üreme doktorlar psikoloji eğitimi de almalılar.
Canım bu arada rahim filmi çektirmen her durumda iyi bişey. Oluşacak gebelikte en azından önünü görürsün rahimde ufak tefek sorunlar varsa onlar giderilir. Bende kist var ama folikül kisti o kendi kendine gidiyor. Senin kistler nedir yani tanımı nedir? Doğum kontrolle falan gitmiyor mu? veya soğan kürü ile? Ayrıca miyom olunca muhakkak gebelik öncesi ameliyat öneriyorlar yani geneli öneriyor.
Sen hazır yumurtan varken toplattır ve dondur hem bu daha iyi bir taraftan embriyon olur diğer taraftan rahim filmi ve ardından miyoma ihtiyaç duyurulursa olursun ameliyat en sağlıklı şekilde transferin olur.

Ah canım benim...Ben de senin yazdığın yazılara ve açtığın konulara göz attım...O kadar duygusal ve içten yazmışsın ki gözlerim dolu...Neyse duygusallaşmayalım :)).Kistler başımın belası kistler...Folikül kisti olsaydı keşke Çikolata kisti denen bir illet hastalıkla mücadele ediyorum senelerdir..2009-2010 yılından beri...iki kez laparoskopi oldum...Soğan kürü bir kez denedim başka yapamadım..Ya da üşendim...Zaten fırsat da olmadı..İlk zamanlar kürlerden bihaberdim. Yoğun çalışan biriyim...akademik kariyer yapıyorum. İşim akşam 5 de bitmiyor...Evde de çalışıyorum tezler ödevler makaleler için...Aklın bin parçaya bölünüyor...İkisi bir arada gitmiyor bende...Yapan varsa bravo...Yani böyle işte...AMH azaltan çikolata kisti malesef...yoketti bütün yumoşlarımı...
Doktorlarla ilgili yaşadıklarımı bir gün kaleme alacağım ya da blog yazacağım...Yazarken isim verebilsem keşke...

Ben de senin gibi düşünüyorum eğer bir gün gebe kalırsam yaşadığım bütün süreçleri denediğim her şeyi anlattığım bir sayfa olacak herkesin sorusuna cevap vereceğim belki birine umut olurum fayda okurum

Canım öncelikle kolay gelsin epey yoğunsun Allah yardımcın olsun. Kist ve rahim temizliği için soğan kürünü çok öneriyorlar ama folikül kisti değilmiş çikolata kisti için bilemiyorum açıkçası.
Benim hayatım enteresan oldu gerçekten konumdan da anlamışsındır. Herkesin çok kolay mücadele ederek edindiği çoğu şeyi ben tepine tepine, böyle bin bir mücadele ile elde ettim ama kaybettiklerim kadar kazandıklarımda oldu tabi bu süreçte maneviyatı yüksek bir insan oldum diğer adı ile ağlak biride oldum ama demek böyle olması gerekiyormuş diyorum.
Hep beraber yazalım o blogları inşallah hamile kalalım da bizde umut olalım kader arkadaşlarımıza. Ha ben o doktorların isimlerini böyle kocaman kocaman yazarım hiç çekinmem. Gerçi yeter ki bebeğim olsun o zaman belki içimizdeki bu fırtınalar diner herkesi hoş görebiliriz

Son düzenleme:
Ben de sadece 2 folikül kalmış..Birini şimdi büyürse alacak...Diğerine daha var...Muhtemelen diğer siklus döneminde onu alacak eğer uygun tedavi uygularsa...Başka yumurta görmedi doktor...

Yanlış mı anladım bilmiyorum. Ama bir sonraki siklusta kalan diğerini alamaz. Çünkü şu anda gördüğü 2 yumurta senin şu anki adet döngüne ait. Çatlama zamanı geldiğinde biri çatlar, diğeri de yok olur kendiliğinden.
Yani bir sonraki siklusunda başka yumurta/ yumurtalar oluşacak.

doğru olabilir...ben çok detaylı bilmiyorum. iki folikul gördüğünü söyledi sadece. sizce diğer adet döneminde de olur mu? yoksa bu bütün ömrüm boyunca kalan yumurtalarim bunlar mi sadece?

doğru olabilir...ben çok detaylı bilmiyorum. iki folikul gördüğünü söyledi sadece. sizce diğer adet döneminde de olur mu? yoksa bu bütün ömrüm boyunca kalan yumurtalarim bunlar mi sadece?
Hayı tabiki canım her döngüde farklı sayıda farklı kalitede yumurta gelir tabi az yumurta sayısına sahip olanlarda çok oynama olmaz bir eksik bir fazla olur. Bazen az sayıda folikül sayısı toplamaya kadar artarbikir ilaçlarla bazen de ilaçlara yanıt vermeyip sönebilir.. bu sebeple bazı doktorlar az yumurta saydıklarında tedaviyi riske atmayıp bir sonraki aya ertelerler. Bazıları zaten sayı değişmeyeceği için başlamayı tercih ederler.. hastanın güvenmek denemek ve inanmaktan başka çaresi yoktur..

hayıt tohumu bahsettiğin canım. tadı cidden çok kötü. hazır suyu da satılıyor ama gerçek faydası tabiki tohumu alıp kendi yaptığın. bende kullanıyorum onu. yeni başladım ama düzenli kullanmıyorum. aklıma geldiğinde içmeye çalışıyorum. bırakma bence. hatta o kadar çok almışım ki aktardan gonderebilirim bile sana. tadı yildirmasin. birbirimizi gaza getirip içelim guzelleselim

haklısın canım her kür herkeste aynı etkiyi göstermeye bilir. değerlere baktirip ona göre kullanmak lazım. yoksa allah korusun ters etki de yapabilir. vitamin bende kullanıyorum. tedavim 2 ay sonra.

Hayır tabii ki. Her ay aynı olmaz. Yumurta görünmediği de olur, bir önceki aydan daha iyi olduğu da. Ama bu ay görülenler sadece bu aya aittir. Bir sonraki ay döngü yine başa sarar.

Hadi hayırlısı canım. İnşallah hamile kalırsın

Hayı tabiki canım her döngüde farklı sayıda farklı kalitede yumurta gelir tabi az yumurta sayısına sahip olanlarda çok oynama olmaz bir eksik bir fazla olur. Bazen az sayıda folikül sayısı toplamaya kadar artarbikir ilaçlarla bazen de ilaçlara yanıt vermeyip sönebilir.. bu sebeple bazı doktorlar az yumurta saydıklarında tedaviyi riske atmayıp bir sonraki aya ertelerler. Bazıları zaten sayı değişmeyeceği için başlamayı tercih ederler.. hastanın güvenmek denemek ve inanmaktan başka çaresi yoktur..[/QUOTE]

canım rahim filmi çektirdim..biraz ağrıdı çok değil...tüplerden biri tıkalı. ikinci olarak kullanılan yumurta geliştirici ilaçlar folikül kistlerini evet büyütürmüş.

canım rahim filmi çektirdim..biraz ağrıdı çok değil...tüplerden biri tıkalı. ikinci olarak kullanılan yumurta geliştirici ilaçlar folikül kistlerini evet büyütürmüş.[/QUOTE]
Geçmiş olsun canım tıkalı tüpün için işlem yapılacak mı e peki senin kistini de büyütünce nasıl olacak tedavi

canım rahim filmi çektirdim..biraz ağrıdı çok değil...tüplerden biri tıkalı. ikinci olarak kullanılan yumurta geliştirici ilaçlar folikül kistlerini evet büyütürmüş.
Geçmiş olsun canım tıkalı tüpün için işlem yapılacak mı e peki senin kistini de büyütünce nasıl olacak tedavi[/QUOTE]
sürekli Aspire ediyorlar opu yaparken. doktorların eline emanetiz...ne doğru ne yanlış bilmiyoruzki. o kadar detayli sormadim...sizde de olmuyor mu folikul kisti. doktorlariniz olmaz mi diyor? çikolata kistini değil sadece folikül kistini büyütüyormuş bu ilaçlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…