- Konu Sahibi crocus7919
-
- #2.761
Yok malesef bebeğim olmadı...Tüp bebek yaptırdım. doğal yolla denemedim açıkçası...Eylülde evlendim zaman kaybetmemek için hemen Ekim ayında başladık tedaviye. Çünkü yaşım ileriydi doğalı deneyecek zaman yoktu...Zaten birkaç deneme yaptım ama çoğunda yumurta gelişmedi...Gelişse bile en fazla 1 ya da 2 yumurta oluyordu...Yalnız doktoruma çok kızgınım...Keşke ilk başladığımızda embriyo pooling yöntemini deneseydi...1 yumurta oluyor örneğin embriyo olunca hemen transfere gidiyordu...oysa birkaç yumurta toplama sonrası birkaç embriyo transfere gitseydi şansım daha fazla olurdu...ee peki siz tüp bebek mi yaptırdınız bebek oldu mu
Herkesin yanıldığı bir nokta var...Erken menapoza girince kişi adet olmamaya başlar, veya sıklığı azalır herneyse...peki hanımlar bu ilk gittiğim doktor hormon testlerinle amh testin birbirini tutmuyo senin amh 0,27 olsa adet olmaman lazım yanlışlık var dedi yni gerçekten benim gibi olup yine de amh düşük olan var mı düzenli adet görüyorum 27 günde bi, adetin 12 günü yumurtlama ağrısı falan hep oluyo ultrasonda kist falan hiç bişi de çıkmadı......... yine aynı sonuç çıkarsa amh : 0,27 çıkarsa tüp bebeğe yönlendirir sanırım beni ilk tüp bebek için ne kadar daha beklemem tedavi olmam gerekiyo yani toplam süreç ne kadar
Ah İNŞALLAH canım benim. Ağzından bal damlıyor...Şeker olayından yavaş yavaş uzak durmaya başladım...Yine de tatlı veya çikolata ikram edilince dayanamayıp yiyorum...Çayı şekersiz içerim uzun süredir...Spor hiç yapmadım bugüne kadar ama başlayacağım karar verdim..Yoğun çalışan biriyim, biraz da üşengeçim spor konusunda..İnşallah hislerin gerçek olur...Hislerim cok kuvvetlidir, icimden bir ses senin bu sene hamile kalacagini soyluyor. Hic şeker yemezsen cok duzgun beslenip spor yaparsan bebegine kavuşacaksın. Sevgiler.
Canım hemen üzülme...Birincisi yaşın çok küçük senin tüp bebekte olsa normal yolla da olsa kaliteli yumurta çıkarma şansın 30-35 yaşındakilere göre çok çok fazla..İkincisi FSH düzeyin gayet iyi bence...Biz burada 50-60-100'lü değerlerden bahsediyoruz...AMH düzeyin de yine çok çok kötü değil...Benim AMH 0,01 düşünsene...Bununla ben bile ümit edip çabalıyorum....Eğer tüpler açıksa seninki normal yolla da olur...Ama işi şansa bırakmayıp direk tüp bebeğe yönelin...Seninki ilk denemede tutar gibi geliyor bana...Hadi olmadı 2 deneme...İyi bir doktor araştırın yalnız...Nerde yaşadığınızı bilmiyorum...Ankarada Başkent deniliyor (ben başka bir yere gidiyorum). İstanbulda Bahçeci veya Bülent Tıraş olabilir...kızlar merhaba 2 yıllık evliyim 1,5 yıl hap ile korundum 7 aydır korunmuyoruz bebek olmadı haziran ayında hormon testi yapılddı fsh : 10,64 LH :5,42 PROLAKTİN :15,58 çıktı doktor olur dedi ama ben 10 gün önce tekrar gittim amh yapıldı ve sonuçAMH :0,27 çıktı doktor bi yanlıkşık var yaşın 26 düzenli adet görüyosun olamaz doğum hastanelerine yönlendiriyorum seni tekrar yaptır adetin 3 ncü günü dedi şimdi ama hastaneye gitmeye korkuyorum ya öyleyse sonuç şuan hayıt tohumu içiyorum rabbim isterse olur tabiki ama ankaradayım bana iyi bi doktor tavsiye eder misiniz amh değeri değişmez derler ama sizce değişir mi yanlışlık oalbilir mi
Dogru soyluyorsunuz. Deger dusuk diye adetten kesilmezmis. Iyice menepoza girdigin zaman aksamalar baslar ve 12 ay hic adet olmazsan o zaman menepoz bulgusundan bahsedilirmis. Aslinda doktorlar bizi yamiltiyor "degerin dusuk evet menepoza giriyorsun" diyip insani bunalima sokuyorlar. Menepoza girnek en az 2 yada 3 seneyi buluyormusHerkesin yanıldığı bir nokta var...Erken menapoza girince kişi adet olmamaya başlar, veya sıklığı azalır herneyse...
Yalnız düşünün benim AMH: 0,01 hem de 2009-2010 arası ölçtürdüm bu değer...O günden bu yana adetim de çok fazla aksama olmadı hatta ilk yıllar her zaman düzenli adet oldum...daha sonraki yıllarda aksamaya başladı...Doktorun senin adet olmaman lazım lafı biraz komik geldi açıkçası...Ben de bir başka doktordan şunu duydum: " Yumurta olmasa bile kadınlar adet görebilir, biz ilaçla adet görmeyi sağlarız " dedi mesela..Asıl adetin 21. ya da 22. günü yapılan progesteron testi...Yumurtlayıp yumurtlamadığını o test göderiyor...Eğer sıfıra yakın bir değerse malesef yumurtlama olmamış demektir...Tabi doktora da danışabilirsiniz...
Ben bu fsh degerinden pek anlamam. Mesela fsh 11 ise neyi ifade eder sizce?Canım hemen üzülme...Birincisi yaşın çok küçük senin tüp bebekte olsa normal yolla da olsa kaliteli yumurta çıkarma şansın 30-35 yaşındakilere göre çok çok fazla..İkincisi FSH düzeyin gayet iyi bence...Biz burada 50-60-100'lü değerlerden bahsediyoruz...AMH düzeyin de yine çok çok kötü değil...Benim AMH 0,01 düşünsene...Bununla ben bile ümit edip çabalıyorum....Eğer tüpler açıksa seninki normal yolla da olur...Ama işi şansa bırakmayıp direk tüp bebeğe yönelin...Seninki ilk denemede tutar gibi geliyor bana...Hadi olmadı 2 deneme...İyi bir doktor araştırın yalnız...Nerde yaşadığınızı bilmiyorum...Ankarada Başkent deniliyor (ben başka bir yere gidiyorum). İstanbulda Bahçeci veya Bülent Tıraş olabilir...
canm bnde şimdi başkent üniv. hulusi beye randevu aldım düşün 1 kasım a verdi randevuyu çok dolu bi adam ama o kadar güzel yorumlar var ki bütün hormon testleri amh testi de içinde 122 lira ödeyecekmişim ama ekstra testler istiyomuş onlarda 45 lira oluyomuş tanesi inş olur yaCanım hemen üzülme...Birincisi yaşın çok küçük senin tüp bebekte olsa normal yolla da olsa kaliteli yumurta çıkarma şansın 30-35 yaşındakilere göre çok çok fazla..İkincisi FSH düzeyin gayet iyi bence...Biz burada 50-60-100'lü değerlerden bahsediyoruz...AMH düzeyin de yine çok çok kötü değil...Benim AMH 0,01 düşünsene...Bununla ben bile ümit edip çabalıyorum....Eğer tüpler açıksa seninki normal yolla da olur...Ama işi şansa bırakmayıp direk tüp bebeğe yönelin...Seninki ilk denemede tutar gibi geliyor bana...Hadi olmadı 2 deneme...İyi bir doktor araştırın yalnız...Nerde yaşadığınızı bilmiyorum...Ankarada Başkent deniliyor (ben başka bir yere gidiyorum). İstanbulda Bahçeci veya Bülent Tıraş olabilir...
Normalde sınır değerleri var FSH hormonunun. 8-9 üst sınır değeridir...FSH 9'u aşması "acele et çocuk konusunda, erken menapoz kapıda" demektir..Ama henüz kapını çalmamış..FSH: 11 çok çok iyi...Yani sınırın azıcık üstü..Bu değerle rahatlıkla tüp bebek yapabilirsin...Tüp bebek için FSH hormonunun 20'in altında olması önerilir ve beklenir..O yüzden tüp bebek tedavisi her canımız istediğinde başlayabileceğimiz birşey de değil malesef...Hormon değerlerinin belli sınırlarda olması gerekir...Seninki o sınırın içinde...Ama FSH çok takılma...Bazen yükselir bazen düşer...Stres de etkili bu hormon üzerinde..İnsanlar burada çeşitli kürler ve bitkisel ilaçlarla FSH düşürmeye çalışıyor tüp bebeğe başlayabilmek için. O açıdan takibi önemli. Ancak en kesin sonucu veren test AMH testidir. Yumurta rezervini gösterir. Sıfıra yakın olması malesef olumsuz bir sonuçtur...Bir de atlanan bir test var ki bence önemli...Progesteron hormonunu ölçen test. Adetin 21. günü veya 22. günü yapılıyor...Bu test, o ay için yumurtlayıp yumurtlamadığını gösteriyor..Sıfıra yakın olması malesef yumurtlama olmadı demektir...Adet olmak demek illa yumurtamız çatladı ya da yumurta gelişti anlamına da gelmiyor...İnsanlar adet olunca herşey yolunda ssanıyor...Ben de öyleydim. Adet sıklığım kısaydı. "Oh ne güzel doğurgan biriyim galiba" derdim :)). halbuki ne sıkıntılarım varmışBen bu fsh degerinden pek anlamam. Mesela fsh 11 ise neyi ifade eder sizce?
Bir de unutmadan söyleyim. FSH testi adetin 2. veya 3. günü yapılmalı...Diğer günler yapılan FSH testinin anlamı yoktur yanıltır sizi ve doktoru..hangi gün yaptırdınız mesela? AMH ise adet gününden bağımsız istediğin zaman yaptırabilirsin...Zaten AMH testini güçlü kılan sebeplerden biri de budur...Adet döneminden bağımsız bir sonuç verir...Ben bu fsh degerinden pek anlamam. Mesela fsh 11 ise neyi ifade eder sizce?
Olsun sen o zamana kadar iyi beslen, stres yapmamaya çalış...Yalnız genelde doktorlar adet günü 2. veya 3 günü gel derler...Şimdi o gün adet değilsen sadece görüşme yapmış olacaksınız galiba. Ya da AMH testini değerlendirip tekrar adet günü gel diyecek sana...İnşallah herşey gönlünce olur...canm bnde şimdi başkent üniv. hulusi beye randevu aldım düşün 1 kasım a verdi randevuyu çok dolu bi adam ama o kadar güzel yorumlar var ki bütün hormon testleri amh testi de içinde 122 lira ödeyecekmişim ama ekstra testler istiyomuş onlarda 45 lira oluyomuş tanesi inş olur ya
Aslında dr folükül sayısına bakarak da rezerv hakkkında karar verebilir size kaç tane var diye bakıldı mıcanm bnde şimdi başkent üniv. hulusi beye randevu aldım düşün 1 kasım a verdi randevuyu çok dolu bi adam ama o kadar güzel yorumlar var ki bütün hormon testleri amh testi de içinde 122 lira ödeyecekmişim ama ekstra testler istiyomuş onlarda 45 lira oluyomuş tanesi inş olur ya
Bence bakılmamış, Sanırım 1 kasıma direk randevu vermişler...Adet günü gel dememiş...Ama önceki doktoru baktı mı bilmiyorum...Neyse araya girdim özür dilerim :)Aslında dr folükül sayısına bakarak da rezerv hakkkında karar verebilir size kaç tane var diye bakıldı mı
Gerçekten mi Benim 11 bin oldu ama bekarken sadece bir kere dr a gittim ilaç verdi kullanmadım eğer kullansam 10 yıl kullanmam gerekirdi visennayı çok tehlikeli bir iş yapıp oluruna bıraktımParasal açıdan testler ve tedavi çok pahalı...Benim doktorlara ve tedavime döktüğüm paralarla rahat son model orta halli bir araba alınırdı...Yani 50-60 milyar tutmuştur abartmıyorum...2010 yılından beri kadın doğumcu geziyorum...Önce kistler şimdi tüp bebek tedavisi derken...Çoğu kadın doğumcuyu tanıyorum...Hulusi bey, Göğşen bey, Recai Papuçcu, Bülent Berkel, Ali Ayhan, Tarık Aksu daha sayayım mı? :)))
EstağfurullahBence bakılmamış, Sanırım 1 kasıma direk randevu vermişler...Adet günü gel dememiş...Ama önceki doktoru baktı mı bilmiyorum...Neyse araya girdim özür dilerim :)
Gerçekten ilk ameliyatımı 2011 de oldum bekardım...Başkent de oldum...tabi o aşamaya gelene kadar birkaç doktora para döktüğümü ve tahlillere para verdiğimi sayarsak...Sonraki ameliyat 2015 de Hacettepe de İbrahim Esinler yaptı...( bak onu yazmayı unutmuşum :)). Sonra evlilik ve tüp bebek tedavileri...Alınan Gonal F ler ve işe yaramadı çoğu zaman yumurta gelişmeyince...eczaneye her gidişimde yaklaşık 600 lira para dökmeler...Bir de benim doktor çok pahalı bir doktor...Diğer merkezlerin üzerinde muayene parası alıyor...550 tl şu anda muayene ücreti..2 kez negattif sonuç aldığım transfer denemesi..Her biri için 10-15 milyar (ilaçlarla beraber)...Ben yumurta takibinde ödediğim ücretleri de içine katıyorum tabi...Gerçekten mi Benim 11 bin oldu ama bekarken sadece bir kere dr a gittim ilaç verdi kullanmadım eğer kullansam 10 yıl kullanmam gerekirdi visennayı çok tehlikeli bir iş yapıp oluruna bıraktım
Şeyi unuttum şu aldığımız vitamin omega Qten gibi şeyler var ya...Biosteron diyorlar...Onu kullandım geçen sene..Ufacık bir şişe 350 Tl idi...şimdi olmuştur 450 tl...Euro, dolar arttıGerçekten mi Benim 11 bin oldu ama bekarken sadece bir kere dr a gittim ilaç verdi kullanmadım eğer kullansam 10 yıl kullanmam gerekirdi visennayı çok tehlikeli bir iş yapıp oluruna bıraktım
Recai pabuçcu mu öyle alıyor ben fiyat sormak için aramıştım onun merkezini sekreteri peşime düşmüştü bize gelin diye 4 kere aradılar size tüp bebek şart yumurtalık rezervininiz kötüGerçekten ilk ameliyatımı 2011 de oldum bekardım...Başkent de oldum...tabi o aşamaya gelene kadar birkaç doktora para döktüğümü ve tahlillere para verdiğimi sayarsak...Sonraki ameliyat 2015 de Hacettepe de İbrahim Esinler yaptı...( bak onu yazmayı unutmuşum :)). Sonra evlilik ve tüp bebek tedavileri...Alınan Gonal F ler ve işe yaramadı çoğu zaman yumurta gelişmeyince...eczaneye her gidişimde yaklaşık 600 lira para dökmeler...Bir de benim doktor çok pahalı bir doktor...Diğer merkezlerin üzerinde muayene parası alıyor...550 tl şu anda muayene ücreti..2 kez negattif sonuç aldığım transfer denemesi..Her biri için 10-15 milyar (ilaçlarla beraber)...Ben yumurta takibinde ödediğim ücretleri de içine katıyorum tabi...
Yok Recai Papuçcu değil Tarık Aksu HRS öyle alıyorRecai pabuçcu mu öyle alıyor ben fiyat sormak için aramıştım onun merkezini sekreteri peşime düşmüştü bize gelin diye 4 kere aradılar size tüp bebek şart yumurtalık rezervininiz kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?