- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.261
KIZLAR LİNKTEKİ YAZI İNANILMAZ FAYDALI BİR YAZI MUTLAKA FORUMU TAKİP EDEN HERKES OKUMALIBenimde randevum 19 ocak doktor adetinin 1. Yada 2. Gününe denk gelcek dedi 12 sinde Doğum kontrol ilacını bıraktırdı. Ama adetim bu gece gelmiş yarın arıcam bakalım gel derse hemen giderim yumurtalık uyarıcı iğnelere başlıcaz demişti. Bu arada şuraya bi göz atın bence iyi şeyler yazıyo sanki bizim durumumuz için
http://blog.drkutaybiberoglu.com/yazilar/anti-mullerian-hormon-amh-ne-ise-yarar-kritik-analiz/
Ben de sorunumu 4 ay önce öğrendim. Hemen tedaviye başladık bir tane dondurulmuş embriyomuz var onunla deneyeceğiz ama doktor şans vermiyor pek. 2 kere tedavi oldum sadece bir yumurta alabildiler çok şükür döllendi o da ama doktor umutsuz olduğu için ben de pek umutlu değilim.2senede kaç yumurta oldu?
Bence umudunu kesmemelisin. Bir liste çıkarmıltım hatrlarsan amhı 0.01 olup hamile kalan çok kişi var hiç umudunu kaybetme bence.
Avarell sende amh ı düşük olanlardansn bizim gibi sen naptın beler yapıyorsun bu ara tedavş anlamında? A Avarell ?
Ayrıca araştırmaları derinleştirdim kızlar bu sitedeki başka forumlarıda okuyup bir liste yapıyorum amh yine 0.1in altında olanlardan site üyesi olarak:
Camillas isimli üye hamile 412.sayfa(ilk deneme ve tek dölenen yumurta ile)
Mysterytrain isimli üye 0.09 fsh 36 412. Sayfa hamile
Ays73 isimli üye 0.08 19.12.2013 başka forum doğal yoldan hamile
Fatbelly isimli üye amh 0. 01den küçükmş 01.01.2014 hamileyim yazmış
Selingg isimli üye amh 0.1 doğal yolla 3 kez hamile kalmış
Kansel isimli üye 09.09.2015 fsh 40 doğal yolla hamile kalmş(amh yazmamış)
Cutetwins isimli üye amh 0.1den küçükmş 4 opu 3 embriyo ile hamile kalmış 11.09.2015
Bahar35baha isimli üye amh 0. 01 fsh 21 7 tedavi ile havuz yapmış 3 emriyo aynı anda transfer edilmiş biri tutmuş 19.09.2015 tarihinde hamile.
GRUBUN İSTATİKÇİSİ OLDUM :) ama bence bunlar bize mıral olmalı o sebeple not alıyorum sizle de paylaşıyorum....
Rica ederim :) aslında bizim kaynaklarımızda çok az bilgiler var bizim durumumuzla ilgili. Yabancı kaynaklarda daha fazla bilgiler makaleler var ama ne yazıkki İngilizcem çok iyi değilKIZLAR LİNKTEKİ YAZI İNANILMAZ FAYDALI BİR YAZI MUTLAKA FORUMU TAKİP EDEN HERKES OKUMALI
Buradan anladığımız fsh amh aslında çok önemli değil önemli olan yumurta takibi yaptırmak ve yumurta oluşup oluşmadığı... ve değerlerin tek başına hiç bir şey şfade etmememesi.
Zaten forumda amh 0.01 olup ilk denemesinde hamile kalanda oluyor amhı 0.5 olup 5 kez tüp bebek deneyende oluyor. Bu bile amh ın gebelikte tek başına bir etken olmadığının göstergesi.
Ve en önemlisi “AMH TESTİ YUMURTANIN KALİTESİ İLE İLGİLİ BİR TEST DEĞİLDŞR SADECE SAYISINA İLİŞKİNDİR,AMH DÜŞÜKLÜĞÜ YUMURTA KALİTESİZLİĞİNŞ GÖSTERMEZ SAYININ AZALDIĞINI GÖSTERİR” bilgisidir. Zira amh düşük olunca yumurta kaliteside kötü olacak gibi bir algı ve bilgi var.
Çok faydalı bir yazı herkesin okumasını isterim
Size de bu yazıyı paylaştığınız için teşekkürler foruma inanılmaz bir bilgi katkısı yaptınız :)
İnşallah tutar. Allah ol dedikten sonra herşey olur. ümidini yitirme kalitesiz olanlar bile tuttuğu oluyo okuyoruz bi çok forumda.. tek embriyoyla hamile kalanda var kaliteli 3 embriyoyla kalamayanda.. o yüzden sen içini ferah tut dua et bol bol. Fsh amh e2 değerlerin nasıldı senin ?Ben de sorunumu 4 ay önce öğrendim. Hemen tedaviye başladık bir tane dondurulmuş embriyomuz var onunla deneyeceğiz ama doktor şans vermiyor pek. 2 kere tedavi oldum sadece bir yumurta alabildiler çok şükür döllendi o da ama doktor umutsuz olduğu için ben de pek umutlu değilim.
Hangi program yada kanaldaKizlar dün haberlerde bi haber izledim.dr.Gürkan kubilay anlatıyordu.son anda gordum...yeni bi tedavi çıkacakmış.devrim niteligindeymis.yani hiç yumurtası olmayanlara umut oluyormus
A haberdeHangi program yada kanalda
Benimde randevum 19 ocak doktor adetinin 1. Yada 2. Gününe denk gelcek dedi 12 sinde Doğum kontrol ilacını bıraktırdı. Ama adetim bu gece gelmiş yarın arıcam bakalım gel derse hemen giderim yumurtalık uyarıcı iğnelere başlıcaz demişti. Bu arada şuraya bi göz atın bence iyi şeyler yazıyo sanki bizim durumumuz için
http://blog.drkutaybiberoglu.com/yazilar/anti-mullerian-hormon-amh-ne-ise-yarar-kritik-analiz/
Merhaba. Yeni gördüm sorunuzu. 2014 senesindeki değerlerimi söyleyebilirim. Yani tedaviye başlamama sebep değerlerimi. Amh:0,13 fsh:21 di. 1 sene tüp tedavisi sonunda şimdi 2 yaşında bir kız bir oğlum oldu çok şükür. Ve şimdi 37 yaşındayım. Ve kendiliğinden doğal gelişen bir hamilelik yaşıyorum. Hiç birşey için geç değil. Ve umudunuzu kaybetmeyin. Ne zaman ne olacağı nasıl gelişeceği hiç belli olmuyor. Allah çok büyük. Ve o ol dediğinde hiçbirşey önüne geçemiyorMerhaba AMH ve FSH değerleriniz neydi acaba?
Sizin adınızada kendi adımızada çoookk sevindiim inşallah bebeğinizide sağ Salim kucağınıza alırsınız. Darısı bizim başımıza :) bize tedavi sürecinizden kullandığınız ilaçlardan ve nerde tedavi gördüğünüzden bahsedebilirmisinizMerhaba. Yeni gördüm sorunuzu. 2014 senesindeki değerlerimi söyleyebilirim. Yani tedaviye başlamama sebep değerlerimi. Amh:0,13 fsh:21 di. 1 sene tüp tedavisi sonunda şimdi 2 yaşında bir kız bir oğlum oldu çok şükür. Ve şimdi 37 yaşındayım. Ve kendiliğinden doğal gelişen bir hamilelik yaşıyorum. Hiç birşey için geç değil. Ve umudunuzu kaybetmeyin. Ne zaman ne olacağı nasıl gelişeceği hiç belli olmuyor. Allah çok büyük. Ve o ol dediğinde hiçbirşey önüne geçemiyor
Bencede öyle umarım hepimiz bu mutluluğu yaşarız ve burda paylaşıp bizde başkalarınada umut oluruz.Ben birkaç hafta önce bir doktor sitesindeki cevaplarından hareketle ulaştım Kutay Bey'in internet sitesine.
Bu yazıyı da çok çok memnun olarak okudum.
İyi ki paylaştınız herkes haberdar oldu, benim aklıma gelmemişti doğrusu...
Bizlerin durumunda olanlara çok makul ve akılcı cevaplar veriyor. Hatta ben de tahlil sonucumu göndermiştim kendisine, adeta ücretli bir hastasıymışım gibi kısa zamanda cevaplayıp, peşin hükümlü olmak yerine doğru karar vermek için gereken ek tahlilleri yaptırmamı söyledi.
Dilerim doktorların "yine" aynı dili konuşmadığı bu konuda biz karlı çıkarız.
Kutay Bey'e inanmak bana da daha iyi geldi doğrusu...
Ve arkadaşlarımızın dediği gibi çok düşük değerlerle ya da "olmaz, imkansız" denenlerin hamile kalması bence kendisini destekliyor...
Bunu bende merak ediyorum umarım birileri cevaplar
En yüksek 26 çıkmıştı ama tedavi olduğum ay 10 gibi birşeydiİnşallah tutar. Allah ol dedikten sonra herşey olur. ümidini yitirme kalitesiz olanlar bile tuttuğu oluyo okuyoruz bi çok forumda.. tek embriyoyla hamile kalanda var kaliteli 3 embriyoyla kalamayanda.. o yüzden sen içini ferah tut dua et bol bol. Fsh amh e2 değerlerin nasıldı senin ?
Cevabın ve güzel dileklerin için teşekkür ederim arkadaşım bende umutsuz hasta grubundayim doktorlara göre ama ben çok zor hastalıklar atlattım çok şey yaşadım mucizelere inanırım hangisi hayırlıysa o olsun diyerek dua ediyorum...rabbim hepimizin gönlüne göre versinArkadaslar ben akupunktura gittim. Cok seyi ayni anda denedigim icin hangisi ise yaradi bilmiyorum. Akupunktur icin gözle görülür bir faydadan bahsedemeyecegim. Gittigim aylar daha cok yumurta cikti gitmedigim ay daha az cikti gibi bir tespitim yok. Akupunktur uzmani zaten çin çaylarini da recete ediyordu. Adetim zaten düzenli oldugu icin bunlarla düzene girdi de diyemeyecegim. Belki yumurta kalitesi icin bir ise yaramistir. Akupunktura düzensiz araliklarla ve genelde transfer günü gittim. Akupunktura gittigim transferler tutmadi, umutsuz oldugum ve transfer günü akupunktura gidecegime arkadaslarla bir parkta güneste vakit gecirdigim transfer tuttu.
Nefes egzersizleri, yoga ve meditasyon kombinasyonu daha iyi hissettirdi diyebilirim. Bagirsak sistemim ve metabolizmam daha düzgün calisti sanki. Istanbul`da olanlar Art of Living`i bir deneyebilirler ilgileniyorlarsa...Bir de kendim deneyemedim ama Refleksoloji icin Tatjana Rottenberg ismini arastirip bulmustum. Arayista olan varsa bir görüsebilir.
"Olmaz olmaz deme, olmaz olmaz" diye bir söz vardi eskiden tekerleme gibi, espri gibi söylenirdi..Doktorlarin bazen acikca, bazen üstü kapali "olmaz"a getirdigi bir gruptaydim ben. Icinde kalmasin bir yil gibi tüp bebek dene, yoksa donasyon düsün gibi seyler söylendi. Tüp bebege uygun bir hasta degilsin de dendi. Ama oldu. Insallah Allah tamamina ermeyi de nasip eder...Uzun lafin kisasi, kendinizi perisan etmeden, umutla sürecinizi yönetmeye calisin. Dil`e kolay biliyorum. Benim esimi de isimi de kaybetmeme ramak kalmisti psikolojim yüzünden. Ne zaman ki silkelendim, toparlandim, o zaman her sey yavas yavas yeniden düzene girmeye basladi.
Su an ugrasan, cani yanan herkese bol sans diliyor, sevgi ve dua gönderiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?