- 6 Ocak 2018
- 198
- 122
- 103
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.361
İnşallah güzelce gelişip kaliteli bi yumurta olur sana.. kaçıncı günün şuan? Benimde 4 folikülüm var ama biri 10 mm diğerleri 4-5 mm ve iğnelerin 4. Dozunu yaptım az önce. Hepsinin aynı boyuttamı olması gerekiyo ? Bide sen hangi ilaçları kullanıyorsunBugün doktora gittim, iğnelere devam ediyordum amh 002 olunca yumurta oluşacakmı diye umutsuzdum ama bir yumurtam oluşmuş solda 11mm imiş yarın e 2ölçtüreceğim ve iğnelere devam etmemi istedi doktor.
E2 50den yüksek çıkarsa demekki verimli bir yumurta ve devam edeceğiz yok düşük çıkarsa bu ay için tedaviyi iotal edip tedaviyi değiştireceğiz dedi. Rezerv azlığında hırmon iğneleri çok fayda göstermiyor diye okumuştum ve öyle de oldu sanıyorum. Yarın yine doktora gidicem sabah yaptıracağıme2 testimle.
Bakalım umarım 50üstü çıkarda vurduğum onca iğne boşa gitmez
Bakalım benim amh çok çok düşük oldugundan 2yumurta olması bile çok zor zaten tek yumurta her ay oluşuyo. Tedavisizde tek yumurtam oluyordu. Bakalım inşalah tedavi kalitesini etkilemiştir.İnşallah güzelce gelişip kaliteli bi yumurta olur sana.. kaçıncı günün şuan? Benimde 4 folikülüm var ama biri 10 mm diğerleri 4-5 mm ve iğnelerin 4. Dozunu yaptım az önce. Hepsinin aynı boyuttamı olması gerekiyo ? Bide sen hangi ilaçları kullanıyorsun
İnşallah herşey yolunda gider e2 inde yüksek çıkar bekliyorum haberini :)Bakalım benim amh çok çok düşük oldugundan 2yumurta olması bile çok zor zaten tek yumurta her ay oluşuyo. Tedavisizde tek yumurtam oluyordu. Bakalım inşalah tedavi kalitesini etkilemiştir.
Hepsi aynı anda büyüyecek diye birley yok bildiğim bazı yumurtalar geriden gelebiliyor ama yumurtaların arasında farklar var önden giden çatlayabilir ama yedek yumurtaların var birirnden biri olur inşalah :) benim adetimin 9. Günü bugun ve 11mm internetten baktıgıma göre bıyutu gününe göre normal.
Yarın e2 50üstü çıkar umarım yoksa başka aya kalacak sanırım.
Ben sabahları menapour vuruyorum (1su 4 toz karıştırarak) akşamları puregon 300 vuruyorum.
Ekstra olarak dhea qenzim ve folic asit kullanıyodum şua aşamada dheayı bıraktırdı erken çatlama olmasn diye. Bende durum böyle
Yaa öylemi :) iyi bişey o zaman bu çoğunluk olanlar normal ben onlar düşük sanmıştım. Toplanabilmesi için kaç mm olması gerekiyo acabaAdetin ilk gününden itibarn yumurtalar her gğn 1mm büyüyormuş yani kaçıncı gündeysen ilk günden itibaren yaklaşık olarak okar yada 1-2mm altı yada üstü mm de olması ferekli. Mesela ben ayın 10unda adet görmüştüm. Şuan ayın 19u ve tek yumurtam 11mm. Normal yani. Yani luan senşn adetin 5. Günündeki 4-5mm olanlar normal ilerliyor demek
17 mm i bekliyor doktorlar en az benim bildiğim kadarıylaYaa öylemi :) iyi bişey o zaman bu çoğunluk olanlar normal ben onlar düşük sanmıştım. Toplanabilmesi için kaç mm olması gerekiyo acaba
Merhabalar, şu anda 37 yasında hamile olduğunuzu okudum. Hayırlı olsun Size. Bende 38 yaşında tüp bebek ile hamile kaldım çok şükür. DoktorunuZ sizden tarama testleri istedi mi?Kullandığım ilaçları çok hatırlamıyorum. Aklımda olanlar biesteron, ace plus, d vit, b12 aklımda olanlar. Tabi 4 senede herşey değişiyor yöntemler kadar verilen ilaçlarda. Ayrıca tedavi süresince bal arı sütü polen karışımı yedim. Ve sağlıklı beslenip spor yaptım. Kafamada takmamak içinde hep birşeylerle ilgilendim hobi kurslarına gittim. İncir kürü de yaptım 2 kere. 4 opu ve 2 iptal opuyla 1 senede 2. Kalite 4,5,6 hücreli 3 embriyo elde ettik. İzmirde kaan bozkurt irenbede onda tedavi gördüm. Dediğim gibi bu embriyoların 2si tutundu ve şimdi 2 yaşındalar. Herşey Allah.tan. Çok şükür benim yüzümü güldürdü. İnşallah sizlerde mutlu sona ulaşırsınız. Sadece sabretmek lazım. İnanmak gerek. Çünkü infertilite de en zor grupta yer alıyoruz ne yazık ki.
Merhaba sizde listemizde olan isimlerdensiniz daha önce sağ tarafınızda yumurta görülmediğinden ve amhı 0.01 olan bir arkadaşınız hamile kalıdğından bahsetmiştiniz.Merhabalar, şu anda 37 yasında hamile olduğunuzu okudum. Hayırlı olsun Size. Bende 38 yaşında tüp bebek ile hamile kaldım çok şükür. DoktorunuZ sizden tarama testleri istedi mi?
merhaba naptın kontrole gittinmi?Merhaba sizde listemizde olan isimlerdensiniz daha önce sağ tarafınızda yumurta görülmediğinden ve amhı 0.01 olan bir arkadaşınız hamile kalıdğından bahsetmiştiniz.
En son amh ve fsh değerleriniz nelerdi kaçıncı denemenizde hamile kaldınz? Hamile kalmak için neler yaptınız tecrübe ve önerilerinizi yazar mısınız
Ayrıca hamile oldugunuz için çok mutlu olduk allah tamamına erdirsin tebrik ederiz :)
Ne güzel anlatmışsınız,ne faydalı olmuş,atılacağına teansfer yapalım dediğiniz yumurtanız şimdi canlanmış bebeğiniz olmuş. Demekki nolursa olsun aslında transferi yaptırmalıyız buradan bunu anlıyoruz. Bu çok öenmli bir bilgiydi bence.
Ayrıca amh fsh problemi için olmazsa olmazlar folik asit q enzim ve dhea kullanımı.
Bu da çok öenmli bir bilgi.o
Donasyın konusuna ben çok karşı değilim elbette tamamen kabullenemişte değilim. Fakat bende sizin gibi düşünüyorum, donasyon aylarca hayta belki yıllarca hiiiiç ama hiç yumurtamız olmazsa ve içimizdeki çocul isteği de bitmek tükenmek bilmiyorsa ancak ozaman başvurulabilcek bşr yöntem olarak aklımızın bir köşesinde kalmalı.
Zaten menopoz sonrasında bile donasyınla hamilelik mümkün o sebeple acele etmemek gerek.
Ben bu amh 0.1 altı olanlara ve ozamandan beri durumundan haberdar etmemiş olanlara sesleniyorum yazınnnn kızlarrrrr ne durumdasınız?
Merhaba canım. 020 idi en amh im. FSH hiç istemedi dr um.ilk denememde hamile kaldım. Zeytinyaginda incir beklettim tedavi süresince yedim 1 tane hergün. Bal tarçın çörekotu karışımı yaptım ayrıca transfere kadar. Çok dua ettim inandım Allaha sığındım.. 8 sene evvel çikolata kisti ameliyatı oldum o benim rezervimi bitirmiş. Ailede doğurganlık çok fazlaydi benim sansizligim ameliyat olmam ve halen kistin varlığı. Sen ne durumdasin hic tedavı gördün mü pekiMerhaba sizde listemizde olan isimlerdensiniz daha önce sağ tarafınızda yumurta görülmediğinden ve amhı 0.01 olan bir arkadaşınız hamile kalıdğından bahsetmiştiniz.
En son amh ve fsh değerleriniz nelerdi kaçıncı denemenizde hamile kaldınz? Hamile kalmak için neler yaptınız tecrübe ve önerilerinizi yazar mısınız
Ayrıca hamile oldugunuz için çok mutlu olduk allah tamamına erdirsin tebrik ederiz :)
Tedaviniz nasıl yapıldı ? Hangi yöntem ve ilaçlar uygulandı ?Merhaba canım. 020 idi en amh im. FSH hiç istemedi dr um.ilk denememde hamile kaldım. Zeytinyaginda incir beklettim tedavi süresince yedim 1 tane hergün. Bal tarçın çörekotu karışımı yaptım ayrıca transfere kadar. Çok dua ettim inandım Allaha sığındım.. 8 sene evvel çikolata kisti ameliyatı oldum o benim rezervimi bitirmiş. Ailede doğurganlık çok fazlaydi benim sansizligim ameliyat olmam ve halen kistin varlığı. Sen ne durumdasin hic tedavı gördün mü peki
AMH düşük değil...Normal aralıklarda..Bence denemelisiniz. Eşiniz de problem var mıMaselef olmadi dr amh dusuk oldugunu tup bebek yaptirmami soyledi 30 ocakta tup bebege baslicaz insallah
Çayın zararlı olduğunu düşünmüyorum. Hamileyken bile açık çay önerebiliyorlar...Kahve neskafe tabiki zararlı. Uzun süredir ikisini de içmiyorum...Balık yemiyorum ben balığın faydalı olduğunu düşünmüyorum. Kirli denizlerden alınmış ağır metalli balıklar mı faydalı olacak?? Neyse kafanızı karıştırmayayım. İnşallah hepimiz muradımıza ererizBrokoli, avokado, bakliyat ve balık yiyorum ben de bi duzeni oturmadi ama sürekli yemeye çalışıyorum :) börek kek ve çaysızlıga da sabredicez artik sonucu guzel olsun da sizin de dedginiz gibi :) evet yaş onemliymis, ben de inanıyorum saglikli yumurtalar olussbilecegine, Allahın izniyle :) ama iste bazen hala aklima geliyor evlenmeyi mi beklesem diye (olumlu sonuclar goruyoruz buralarda cok şükür :) ) , ama bi yandan pisman olmaktan da korkuyorum.. Oyle bi celiski :)
Bu yağları nereden aldınız? aldığınız internet sitesi varsa atabilir misiniz bana özelden? bir de merak ettim nasıl kullanıyorsunuz. Her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı mı alıyorsunuz? Doktorunuz önerdi mi bu takviyeleri?Doktorumun verdiği ilaçları ve gıda takviyelerini kullanıyorum. Bunun haricinde kendim arı sütü bal polen yiyorum her sabah çörekotu yağı içiyorum bide üzüm çekirdeği yağı içiyorum
Amh düşük olduğu için bizim gibi hastalarda az doz ilaç kullanmak gerekirmis. Bende de öyle kullandı doktorum. Tedaviye başlarken vitamin Vs hiç kullanmadı. Bir faydası olduğunu düşünmüyor. Menapur kullandım 11 kutu. Orgalutran 2 tane 1 tanede prengly 10 tanede femera aldım. Opu dan sonra crinone jel almaya başladım. Transferden Sonrada ilave olarak clexana kullanmaya başladım. Hala da devam ediyorum. 3 yumurta toplandı. 2 si kistimin altında idi. Diğeri sag tarafimdaydi. 2 tanesi olgun cikti 1 ı döllendi. Embriyolog çok güzel döllenmiş dedi ve hemen beni yani 2.gün transfere çağırdılar. 2.gün embriyosu transferi edildi.Tedaviniz nasıl yapıldı ? Hangi yöntem ve ilaçlar uygulandı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?