- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.381
Çayın zararlı olduğunu düşünmüyorum. Hamileyken bile açık çay önerebiliyorlar...Kahve neskafe tabiki zararlı. Uzun süredir ikisini de içmiyorum...Balık yemiyorum ben balığın faydalı olduğunu düşünmüyorum. Kirli denizlerden alınmış ağır metalli balıklar mı faydalı olacak?? Neyse kafanızı karıştırmayayım. İnşallah hepimiz muradımıza ereriz
Balık çok önemli bir gıda canım. Kesinlikle tüket. Şöyle bir şey var; dip balıkları yeme.onlarda cıva var. Küçük balık yemen gerekiyor. O da fırında olursa iyi olur. İnternette hangi balıklar yenmesi gerekiyor yazıyor bak istersenÇayı tamamen kesemedim ama günde 1 en fazla 2 cay bardagi iciyorum o da her gün degil. Yani idare edicez iste :) Balik konusu da dediginiz gibi, doktor da taze olmasins filan dikkat et demisti, agir metal olayindn o da bahsetti ama iste bilemiyoruz da. Zaten haftada 1 zor yiyorum, her zaman balik yiyen birisi degilim ben de. :)
İnsallah dedginiz gibi hepimiz ereriz muradimiza :)
İnternette hamsinin bile ağır metal içerdiğine dair yazılar okudum. Çok araştırdım ben.. Önemli olan balığın nereden avlanıldığı. Karadeniz balıkları çok kirliymiş. Artık balık türü değil nereden avlanıldığı önemli.Evet dip balıklar zaten zararlı. Sadece yüzey balığı olan hamsi veya istavrit uygun bizim için. Malesef İç Anadolunun küçük bir şehrinde yaşamanın şanssızlığını yaşıyorum. Balık fazla gelmiyor. İstavrit desen hiç yok. Ben de artık balık balık diye kendimi kasmıyorum. Bulabilen taze taze yiyebilen varsa ne mutlu onlara...Balık çok önemli bir gıda canım. Kesinlikle tüket. Şöyle bir şey var; dip balıkları yeme.onlarda cıva var. Küçük balık yemen gerekiyor. O da fırında olursa iyi olur. İnternette hangi balıklar yenmesi gerekiyor yazıyor bak istersen
Balıkta bulunan vitaminler başka bir gıdadan da temin edilebiliyor. Ama tam olarak hatirlayamadim şimdi.İnternette hamsinin bile ağır metal içerdiğine dair yazılar okudum. Çok araştırdım ben.. Önemli olan balığın nereden avlanıldığı. Karadeniz balıkları çok kirliymiş. Artık balık türü değil nereden avlanıldığı önemli.Evet dip balıklar zaten zararlı. Sadece yüzey balığı olan hamsi veya istavrit uygun bizim için. Malesef İç Anadolunun küçük bir şehrinde yaşamanın şanssızlığını yaşıyorum. Balık fazla gelmiyor. İstavrit desen hiç yok. Ben de artık balık balık diye kendimi kasmıyorum. Bulabilen taze taze yiyebilen varsa ne mutlu onlara...
Çok sevinirim hatırlayıp benimle paylaşırsan :)Balıkta bulunan vitaminler başka bir gıdadan da temin edilebiliyor. Ama tam olarak hatirlayamadim şimdi.
Bende hiç E2 falan bakmadı doktor. Yumurtam büyüdü ve topladı 2.günde transferi etti. O kadar ilaç kullanmışsın o yumurtayı degerlendirseydiniz mi acaba?Merhaba kızlar dün doktora gitti adetin 10. Günğ idi adetin ilk gğnğnden itibaren sabah menapur akşam puregon iğne vurmuştum amh 002 fah 15 olduğundan sadece 1 yumurtam oluşmuştu (ki iğnelerden öncede her ay bir yumurtam oluşuyordu) okadar iğneye rağmen yine 1adet yumurtam oluştu.
Doktor yumurtanın verimli olup olmadığını anlamak için e2 testi yapmamı söyledi artık yumurta 10günü geçtiğinden e2 50nin üzerinde çıkması gerekli dedi fakat benim 5ten küçük çıktı böylelikle tedavi durdu. İlk tedavimdi oda yarım kalmış oldu.
Oluşan yumurtam hep solda oluşuyor sağda atlardır hiç oluşmadı.
Doktor iğnelerle sonuç alamıyorz doğal siklusta tüp bebek yöntemi deneyeceğiz dedi.
Çünkü geçen ay hiç ilaçsız kendi geliştidiğim yumurta 18mm ulaşmıştı. İlaçlar hiç etki etmedi yani şimdi artık ilaçsız dolayısı ile masrafsız(devlete gitmiyorum) doğal siklusta tüp bebek yöntemi deneyeceğiz.
Dhea ve qenzim içmeye devam edeceğim sadece. Bende durumlar böyle bundan snra doğal siklusta tüp bebek olarak aklınızda kalayım :))
Arkadaşım hiç üzülme o yumurtayla hiç e2 bakmadan opuya da alabilirdi her olgun yumurta için 250 civarı bir değer isteniyor opu günü aklında bulunsun.doktorlar maalesef deneyerek bizi keşfediyorlar.ben de çok ilaç kullandım bir toplandı bozuldu sonra. Sonra doktor sennde fil dozu ilaç kullandık bir işe yaramadı bir de az ilaçla ya da ilaçsız deneyelim dedi . Gerçekten de bir sonraki opumda iki tane toplandı klomen kullanmıştım. O yüzden ilaçsız döneme girmiş olman gerçekten daha iyi hem vücudun daha az kimyasal alacak hem de daha az masraflı olacak. Hiç üzülme hepimizin iptal tedavileri var verimsiz olacaksa erken sonlanması daha iyi oluyor . Sen devam et ara vermeden folükül varsa iş tamamdır doğal uyarıcıları sıklıkla tüket incir gibi . Bir de istersenMerhaba kızlar dün doktora gitti adetin 10. Günğ idi adetin ilk gğnğnden itibaren sabah menapur akşam puregon iğne vurmuştum amh 002 fah 15 olduğundan sadece 1 yumurtam oluşmuştu (ki iğnelerden öncede her ay bir yumurtam oluşuyordu) okadar iğneye rağmen yine 1adet yumurtam oluştu.
Doktor yumurtanın verimli olup olmadığını anlamak için e2 testi yapmamı söyledi artık yumurta 10günü geçtiğinden e2 50nin üzerinde çıkması gerekli dedi fakat benim 5ten küçük çıktı böylelikle tedavi durdu. İlk tedavimdi oda yarım kalmış oldu.
Oluşan yumurtam hep solda oluşuyor sağda atlardır hiç oluşmadı.
Doktor iğnelerle sonuç alamıyorz doğal siklusta tüp bebek yöntemi deneyeceğiz dedi.
Çünkü geçen ay hiç ilaçsız kendi geliştidiğim yumurta 18mm ulaşmıştı. İlaçlar hiç etki etmedi yani şimdi artık ilaçsız dolayısı ile masrafsız(devlete gitmiyorum) doğal siklusta tüp bebek yöntemi deneyeceğiz.
Dhea ve qenzim içmeye devam edeceğim sadece. Bende durumlar böyle bundan snra doğal siklusta tüp bebek olarak aklınızda kalayım :))
Adetliyken 2.3 günü baktır fsh ve e2 o zaman net sonuç verir . Diğer durumlarda ilaç kullanırken e2 zamanla katlanması lazım katlanmazsa tedavi durur. Östrojen hormonu e2Bu e2 degeri ne oluyor bende adetin 9. Gunu gittim doktora fsh 3.5 e2 140 cikti amh henuz sonuclanmadi.doktor zaman kaybetme 2,3 yumurta anca var dedi .
Bende hiç E2 falan bakmadı doktor. Yumurtam büyüdü ve topladı 2.günde transferi etti. O kadar ilaç kullanmışsın o yumurtayı degerlendirseydiniz mi acaba?
Arkadaşım hiç üzülme o yumurtayla hiç e2 bakmadan opuya da alabilirdi her olgun yumurta için 250 civarı bir değer isteniyor opu günü aklında bulunsun.doktorlar maalesef deneyerek bizi keşfediyorlar.ben de çok ilaç kullandım bir toplandı bozuldu sonra. Sonra doktor sennde fil dozu ilaç kullandık bir işe yaramadı bir de az ilaçla ya da ilaçsız deneyelim dedi . Gerçekten de bir sonraki opumda iki tane toplandı klomen kullanmıştım. O yüzden ilaçsız döneme girmiş olman gerçekten daha iyi hem vücudun daha az kimyasal alacak hem de daha az masraflı olacak. Hiç üzülme hepimizin iptal tedavileri var verimsiz olacaksa erken sonlanması daha iyi oluyor . Sen devam et ara vermeden folükül varsa iş tamamdır doğal uyarıcıları sıklıkla tüket incir gibi . Bir de istersen
Bebe aspirini kullan. Bir yerde okumuştum bir ay boyunca bebe aspirini kullananların 1.2 kadar folükül sayısı arttığı kanıtlanmış.
Merhaba ben amh min 0.05 e düştüğünü öğrendim geçen ay. Üç ay öncesine kadar düzenli olurken son üç aydır ilaçla adet oluyordum, ama bu ay, bugün hatta kendim adet oldum çok şükür. Salı günü insallah gidiyorum doktora herşey yolundaysa tekrar başlayacağız tedaviye. Önceki denememde e2 yukselmedigi için iptal edilmişti tedavi. İnşallah hayirlisiyla bu sefer herşey yolunda gider.Ne güzel anlatmışsınız,ne faydalı olmuş,atılacağına teansfer yapalım dediğiniz yumurtanız şimdi canlanmış bebeğiniz olmuş. Demekki nolursa olsun aslında transferi yaptırmalıyız buradan bunu anlıyoruz. Bu çok öenmli bir bilgiydi bence.
Ayrıca amh fsh problemi için olmazsa olmazlar folik asit q enzim ve dhea kullanımı.
Bu da çok öenmli bir bilgi.o
Donasyın konusuna ben çok karşı değilim elbette tamamen kabullenemişte değilim. Fakat bende sizin gibi düşünüyorum, donasyon aylarca hayta belki yıllarca hiiiiç ama hiç yumurtamız olmazsa ve içimizdeki çocul isteği de bitmek tükenmek bilmiyorsa ancak ozaman başvurulabilcek bşr yöntem olarak aklımızın bir köşesinde kalmalı.
Zaten menopoz sonrasında bile donasyınla hamilelik mümkün o sebeple acele etmemek gerek.
Ben bu amh 0.1 altı olanlara ve ozamandan beri durumundan haberdar etmemiş olanlara sesleniyorum yazınnnn kızlarrrrr ne durumdasınız?
@hasret2014 AMH 0.01 ???
@sevdakusum AMH 0.13
@firstmoon AMH 0.14
@Sakura07 FSH 18 AMH 0.08
@Semosh427 AMH 0.01
@nghnblg AMH 0.06 FSH 17.7
@emine7042 AMH 0.01
@birsansversen AMH 0.06 FSH 35
@meryemist AMH 0.01
@bearnguin AMH 0.03 FSH 25
@Ozalk AMH 0.01
@jannfir AMH 0.01
@melisyasemen AMH 0.1
@06cprblg AMH 0.01
@alice1 AMH 0.01
@Mevsimyaz06 AMH 0.01 FSH 40
@drwho AMH 1in altında
@dtg AMH 0.01 FSH 65
@Zeytin1980 AMH önce 0.02 çıkmış
@fshe2 AMH 0.16
@Oceanss AMH 0.06
@Bebegimi bekliyorum AMH 0.01 FSH 29
@Bal yavrum FSH 121 AMH 0.057
@Saziye2306 AMH 0.14 FSH 17
@kipacu AMH 0.11 FSH 100 yaş 25
@Esıyis AMH 0.01
@DEMDER77 AMH 0.01
@sesimiduyun FSH 16 AMH 0.01 (AMH sonradan 0.08 çıkmış)
@elmf AMH 0.01 FSH 49.7
@fshamh FSH 21 AMH 0.13
D demirnisa AMH 0.04
@Ebru6tane5 AMH 0.08
@Erva33 AMH 004 FSH 64-25 arası
@erdem81 AMH 0.06 3kez embriyosu döllenmiş ama hepsi negatif
@rumeysavan AMH 0.1
@Hira Mira 40 yaş AMH 002 FSH 16.62
@rozbin AMH 0.01
@Avarell AMH 0.04 yaş 29
@deryaderya AMH 0.07
@sea2112 AMH 0.14
@kunfeyekun21 AMH 0.14
@esmerayyy AMH 0.03 FSH 76
@alangu AMH 0.07 FSH 37
F freedom82 AMH 0.01 (sağ tarafında yumurta görülmediğini söylemiş)
@Siyahkelebekkk AMH 0.02 FSH 30
@ARZUM78 AMH 0.11
@burcuburcu87 AMH 0,06 yaş 30
@Cicek-bocek AMH 1
@Glalp85 AMH 001 yaş 35 FSH 95
@Camillas AMH 0.1 yaş 31
@ropis AMH 0.08 bir düşük yapmış yaş 32
@Snglmhmt AMH 0.06 FSH 32 yaş 32
be_yourself 29 yaş AMH 0.18
@Ashley21 FSH 90 AMH 001
@Sevdali44 AMH 0.02
Anladığım kadarıyla sizde iğnelerle normal tüp bebek tedavisi oldunuz ama e2 yükselmediği fazla ilaçlar fazla yumurta üretmenize yardımcı olmadığı için tedaviniz iptal oldu ??Merhaba ben amh min 0.05 e düştüğünü öğrendim geçen ay. Üç ay öncesine kadar düzenli olurken son üç aydır ilaçla adet oluyordum, ama bu ay, bugün hatta kendim adet oldum çok şükür. Salı günü insallah gidiyorum doktora herşey yolundaysa tekrar başlayacağız tedaviye. Önceki denememde e2 yukselmedigi için iptal edilmişti tedavi. İnşallah hayirlisiyla bu sefer herşey yolunda gider.
Benim sadece klomen ile veya 75 üniteyle tedavi olduğum opularım oldu sıfır ilaçsız olmadım muhakkak az da olsa bir uyaran klomen kullandım.. vücudunu bu süre zarfında iyice dinlendir istersen kendine liste hazırlayabilirsin. Adet olmak önemli biliyorsun öncelikle hedefimiz adet olmak olmalı. Sonrası olacak bir folükül ile iki folükül ile mücadele edeceğiz. Bende dondurulmuş embriyomla transfere hazırlanıyorum olmazsa toparlanıp yine devam edeceğim anne olmadan ölmek istemiyorumOlgunlaşan verimli yumurtada yumurta başıan en az e2 nin 50 olması gerekiyor. Benm 11.gğn olmadına ce yumurta 11mm olmasına rapöen e2 5 çıktı dolayısıyla opu yapılabilecek değerde değildi yumurtam ve doktorda ilaçları durdurdu. Ben zaten internet araştırmalarımda rezervi az olanların ilaçlara ters tepki verdiğini duydum ancak doktorlarda haklı bazen düşük rezervlide olsa ilçaa tepki verebiliyor ger ay bir yumurta üreten biri ilaçla 3 yumurtada ğretebiliyor vücudun ilaca tepkisinin ne olacağı malesef kullanılmadan bilinemiyor. O sebeple bende kullandım etkisi olmadığını gördm artk doğal siklusta tüp bebek yöntemi uygulayacağız. İlaçsoz yumurta belli bir olgunlupa erişince alacak doktor.
Ne güzel yazmışsınız çok moral verdiniz teşekkür ederm size. Siz de mi ilaçsız yanş doğal siklusta tüp bebek yaptırıyorsunuz? İlaç kullanımının hayatı konforsuzlaştırdığını düşünüyorm okadar iğne vurduk boşa gitti hoş :) ama denemedende vucudun ne tepki verdiğini bilemezdik
Şimdi dhea ve qenzim devam edeceğim adet olman 45 günğ bulur dedi doktor e2 düşük çıktığı için adet olunca 7. Gün gidicem snrasında her ili günde bir gideceğim. Doğal siklusta tüp bebek yönteminde ilaç masrafı yok ama sadece doktora daha sık gitmek gerekiyor. İnşalah iyi olur bakalım :)
Üç tane folikul vardı, biri 14 mm'ye kadar geldi ama e2 düştü iptal edildi. Salı günü görüşeceğiz ama doğal siklusta mi olacak bilmiyorum.Anladığım kadarıyla sizde iğnelerle normal tüp bebek tedavisi oldunuz ama e2 yükselmediği fazla ilaçlar fazla yumurta üretmenize yardımcı olmadığı için tedaviniz iptal oldu ??
O halde siz de artık doğal siklusta tüp bebek tedavisini olacaksınız benim gibi
Evet ama o deneysel aşamada olan bir tedavi uygulama yapmak için kliniklere geçen bir yöntem değil ama umut vaad ediyor. Yalnız yumurtalıklardan alınan doku ona ne kadar zarar veriyor bu kafa karıştırıcıGünaydın bayanlar. Ben biraz önce tv de Prof. Timur Gürgan ın bizim gruptaki bayanlara uygulanan yeni teknikten bahsetmesini izledim. Bilgisi olan var mı? Doktor diyor ki erken menopozda şartel niye indi. Ona bakıp yeni bir yöntem uyguluyoruz.
yöntem hakkında bilgi verebilir misiniz?Evet ama o deneysel aşamada olan bir tedavi uygulama yapmak için kliniklere geçen bir yöntem değil ama umut vaad ediyor. Yalnız yumurtalıklardan alınan doku ona ne kadar zarar veriyor bu kafa karıştırıcı
Bildiğim şu canım bu yöntem seksen hastada deneylenmiş ve dördü gebe kalmış. Bir grup doktora göre , doğuştan yumurta sayımız sabit değilmiş yani yumurtalıklarda uyuyan yumurtalar varmış . Buradan alınan doku örneği ile yumurtalıklar dışarıda uyarılıp belli bir büyüklüğe gelinceye kadar laboratuvarda bekleniyor sonra klasik tüp bebek tedavisi ile transfer ediliyor . Kliniklerde uygulanan bir yöntem değil ancak tabiki bizim için umut vaad edici.. bu projeyi yürüten bir doktorla mailleştik. Hani son çare donasyon olmadan önce eğer kliniklerde uygulanırsa denenebilir diye düşünüyorumyöntem hakkında bilgi verebilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?