AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Bu ay kendim adet olduğuma seviniyordum fakat çok sancim olduğu için bugün gittim doktora. Bugün ikinci günü, 22mm kistim varmış, o yüzden önümüzdeki aya ertelendi tedavi. Doğum kontrol hapı kullanacağım. Tatile denk geldi rahat bir şekilde olur diyordum ama olmadı..

Doğum kontrol hapı düzenleyici olacaktır ve bir sonraki ayın folüküllerini senkronize eder yani orantılı büyümesini sağlar ayrıca kisti de Yok eder. Hiç üzülme maalesef tatile göre ayarlayamıyoruz vücudun döngüsü bu bizi dinlemiyor ki. Kist için de üzülme kist demek o aşamaya kadar büyüyen yumurtanın çatlayamaması demek. Demek vücudun kendi kendine büyüyebiliyor sonuçta senin tedavin de yarım kalmıştı yanlış hatırlamıyorsam o yüzden üzülme demekki bu ay kendi kendine büyümüş sadece çatlayamamış nasıl adet olduğuna seviniyorsan buna da sevinmelisin .önümüzdeki ay ilacın da düzenleyici etkisiyle daha iyi olacaktır inş

Bende bugün kontrole gittim iğnelerimin 7. Günü sağda 2 tane 6.5-15 mm solda 2 tane 5-6 mm olmuş foliküllerim doktor 1 tane yumurtan var dedi iğnelere devam dedi bide çatlama önleyici iğne verdi yarın sabah ona başlıyorum. 2 gün sonra tekrar kontrolüm var bu küçük foliküller gelişmezmiki artık doktor onları neden sayıya katmadı ki

Canım çok sağol
bu açıdan düşünmemiştim. Tabi demek ki kendi kendine büyümüş yumurtam 22mm de kalmış. Bu da bir gelişme benim için.

Ben aradim klinigi hic adet gormeyen yumurtasi olmayanlara uygulaniyormus.siz bu grupta degilsiniz dediler.bu arada amh sonucum 1.3 gelmis
ben sadece msj yoluyla görüştüm bugün adet göremediğini erken menepoz dedim telimi aldılar adidas dediler ama aramadılar

canım sen ne kadar çok arastiriyorsun. gününün büyük bölümü bu tür konuları arastirmakla geçiyor sanırım..Inşallah bu azminin mukafatini alırsın en kisa zamanda..bunu yürekten diliyorum

Folikul.kisti olabilir belki. yani folikul gibi görünürler ama ilaçlarin etkisiyle oluşan kistlerdir

Aynen zamanini ayarlayamiyoruz. ilaç tedavilerim hep kayinvalidemlerin bize geldikleri zamanlara denk gelmiştir. Onlar bilmedikleri için saklı gizli iğneleri yaptırıyordum...

Evet bu yöntemi ben de okudum. IVA (In vitro Activation) denilen yöntem. Asagidaki linkten orjinal makaleye ulasilabilir.

http://hsuehlab.org/research/PNAS-2013-Kawamura/PNAS-2013-Kawamura-1312830110.pdf

Bildigim kadariyla klinik calismalar hala devam ediyor. Donasyondan önceki son durak olarak görülebilir gercekten de.
Klasik IVF`ten hatta her ay natürel siklus yumurta takibinden daha mesakkatli bir yol. Yine de özellikle cok genc yasta erken menapoz teshisi koyulan mesela henüz bekar arkadaslara önemli bir umut isigi. Asla cocuk sahibi olamayacak miyim kabusu yerine en imkansiz denilen vakalarin bile bir bes yil icinde ne gibi imkanlara sahip olabilecegi düsüncesi cok rahatlatici.

Folikul.kisti olabilir belki. yani folikul gibi görünürler ama ilaçlarin etkisiyle oluşan kistlerdir
Öyle bişeydemi varmış ( çok üzgünüm çok korkuyorum ya o 1 tanede boş çıkarsa yada döllenmezse diye öyle bişey okumuştum bi yerde boş çıkabiliyomuş demi

Unutma, zaten sadece bir tane lazim. Dogal siklusta tüp bebek sabir gerektiriyor ama bizim durumumuzda avantajlari da var. Hemen olmazsa, bir iki dogal siklus, sonra bir ilacli siklus sonra bi daha dogal siklus deneyebilirsin doktorunun yönlendirmesine göre. Altin yumurta icin bol sans :)

Merhaba freedom doktora gittin mi yakın zamanda
yarın gidiyorum canım...Yarın sabah gidicem Bahçeci Ankaraya..Stresliyim...Adet oldum bugün. Duphaston kullandiktan sonra regl oldum yalnız...yani kendiliginden adet degilim...Adetli iken muayene olmayi sevmiyorum ve cok zorlaniyorum...Hem ağrı hassasiyetim oluyor hem de kanamam çok olursa zorlanirim.muayene sırasinda..bunun stresi var üzerimde

Güzel seyler duyarsın umarım :) benim de bahçeci umut tedavi olduğum yer. Bi tane embriyomuz var o transfer edilecek bir dahaki ay hayırlısıyla

Öyle bişeydemi varmış ( çok üzgünüm çok korkuyorum ya o 1 tanede boş çıkarsa yada döllenmezse diye öyle bişey okumuştum bi yerde boş çıkabiliyomuş demi
Yok hemen telaş etme...Benim demek istediğim şu: Bazen doktorlar bana da söylüyorlar mesela 3 folikul görünüyor diyor. Ama birisi düzensiz görünüyor diyor. Muhtemelen folikül kisti bu diyor sonra...Folikul kistleri ilaçlar nedeniyle oluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…