- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.421
Şuan tüp bebekle şansın yüksek bence zaman kaybetmeden yaptırın ücretsiz falan beklemeyin. Amh değeri yükselmez zamanla dahada düşer.Bu gruba yeni uye oldum yasim 24 bi yillik evliyim amh 0.58 tup bebek onerdiler ama esimin sgk gunu dolmadigi icin ucretsiz tup bebek yaptiramiyoruz doktor coenzm onerdi yumurta kalitesini artirmak icin 2 aydir kullaniyorum ama bi fayda olmadi baska neler yapabilirim yardici olabilirisiniz...
ben çok araştırdım kaliteyi artırmak için neler yapılabilir diye uygulamaya çalışıyorumda ama benim amh değerim çok düşük olduğu için bende işe yararmı bilmem.Bu gruba yeni uye oldum yasim 24 bi yillik evliyim amh 0.58 tup bebek onerdiler ama esimin sgk gunu dolmadigi icin ucretsiz tup bebek yaptiramiyoruz doktor coenzm onerdi yumurta kalitesini artirmak icin 2 aydir kullaniyorum ama bi fayda olmadi baska neler yapabilirim yardici olabilirisiniz...
teşekkür ederim cevabın için. Yarın kontrolüm var belki gelişmiştir diğerleride. Hiç ümidim yok ama.. inşallah o 1 tane yumurtam kaliteli çıkarda döllenir..Yok hemen telaş etme...Benim demek istediğim şu: Bazen doktorlar bana da söylüyorlar mesela 3 folikul görünüyor diyor. Ama birisi düzensiz görünüyor diyor. Muhtemelen folikül kisti bu diyor sonra...Folikul kistleri ilaçlar nedeniyle oluyor...
Şansın çok yüksek canım...hiç üzülme...benimki 0,01 düşünsene...denemeye devam edin bu arada. belki sürpriz yapar sana..Yiyecek konusuna gelince inan kalp hastalarından, şeker hastalsriBu gruba yeni uye oldum yasim 24 bi yillik evliyim amh 0.58 tup bebek onerdiler ama esimin sgk gunu dolmadigi icin ucretsiz tup bebek yaptiramiyoruz doktor coenzm onerdi yumurta kalitesini artirmak icin 2 aydir kullaniyorum ama bi fayda olmadi baska neler yapabilirim yardici olabilirisiniz...
mesajim yarım kalmış. yiyecek içecek konusuna gelince kalp hastalarından şeker hastalarından daha kati bir diyetimiz var. işlenmiş gıdalardan, mevsiminde olmayan sebze meyvelerden, tavuktan, abur cuburdan,makarna, börek, kek, pilav vb. yemeklerden, dondurulmuş gidalardan, çikolata ve tatlilardan uzak durmak gerekiyor...Bunları yaparsan geriye baklagil ve kuruyemiş dışında yiyecek birsey kalmadığını göreceksin :)) yoğurt, peynir de hazır değil daha çok ev yapımı olursa iyi olur. Bal, pekmez de market ürünü olmayacak. bu katı diyet nedeniyle aç kaldığım oldu evdeBu gruba yeni uye oldum yasim 24 bi yillik evliyim amh 0.58 tup bebek onerdiler ama esimin sgk gunu dolmadigi icin ucretsiz tup bebek yaptiramiyoruz doktor coenzm onerdi yumurta kalitesini artirmak icin 2 aydir kullaniyorum ama bi fayda olmadi baska neler yapabilirim yardici olabilirisiniz...
Aslında benimde kaçamağım oluyor mesela pilavdan vazgeçemiyorum pirinçte seker nişasta diyorlar ya ben yiyorum amamesajim yarım kalmış. yiyecek içecek konusuna gelince kalp hastalarından şeker hastalarından daha kati bir diyetimiz var. işlenmiş gıdalardan, mevsiminde olmayan sebze meyvelerden, tavuktan, abur cuburdan,makarna, börek, kek, pilav vb. yemeklerden, dondurulmuş gidalardan, çikolata ve tatlilardan uzak durmak gerekiyor...Bunları yaparsan geriye baklagil ve kuruyemiş dışında yiyecek birsey kalmadığını göreceksin :)) yoğurt, peynir de hazır değil daha çok ev yapımı olursa iyi olur. Bal, pekmez de market ürünü olmayacak. bu katı diyet nedeniyle aç kaldığım oldu evdemarkete gidince sadece temizlik ürünü aldığımı farkettim . Malesef çalıştığım işyerinde tavuk çıkıyor ve yemezsem ac kalicam. bazen diyete ihanet ediyorum. Yalnız şekeri çok azalttim bu iyi birşey..
ya bende pilavı seviyorum ve makarna salçalı peynirli ama yemiyorum arada kaçamak bi kaç kasık ve dediğin gibi sağlıklı yemeğe alışınca düzene girip başka bisi yiyemiosun mesela tavuk çok sevmem ama bazen canım ister fırında yaparım balık bile 15 günde ayda 1 aslında imkan olsada köy tavuğu bulabilsek balıklarım tazeligine inanbiksekAslında benimde kaçamağım oluyor mesela pilavdan vazgeçemiyorum pirinçte seker nişasta diyorlar ya ben yiyorum ama
Balık konusunda dip balıkları hariç yiyorum ama tavuk 4 yıldır hiç marketten alıp yemedim yumurta aldığımız bir amca var ondan aradabir tavuk alıp yapıyorum oda herzaman olmuyor çünkü geç büyüyor tavukları mısır falan vermiyor bahçesi var orda gezen tavuklar..dikkat etmeye çalışıyorum neye guvenecegimizi şaşırdık sebzeler meyveler kimyasal dolu.bisekilde bari aza indirelim sağlıksız şeyleriya bende pilavı seviyorum ve makarna salçalı peynirli ama yemiyorum arada kaçamak bi kaç kasık ve dediğin gibi sağlıklı yemeğe alışınca düzene girip başka bisi yiyemiosun mesela tavuk çok sevmem ama bazen canım ister fırında yaparım balık bile 15 günde ayda 1 aslında imkan olsada köy tavuğu bulabilsek balıklarım tazeligine inanbiksek
Haklısın kesinlikle. Sorun aslında diyetin katılıgi değil. sorun gıda terörü..O kadar çok kimyasal ve ilaçlari soktular ki hayatimiza...taze birsey kalmadı..Geçen gün yeşillik salatası için markete gittim. Ne marul ne roka kalmış. hepsi sararmış solmuş..yine de salata uğruna aldım o rokayi..Marketlerde çilek gördüm düşünebiliyor musunuz? yazik insanlara...bazen aileler çocuklari istiyor diye alıyor çileği..Aslında arkadaşlar bu beslenme şeklini katı diyet olarak görüyorsunuz ya bir süre sonra hayat tarzınız haline donecek kiii inşallah öyle olur..diyet gibi değil sağlıklı beslenme olarak görürseniz artık herşeyi yiyemediginizi farkedeceksiniz ben neredeyse 2 yıldır 52 52.5 kilo arasindayim farkettimki bu tarz beslenme ideal kiloda tutuyor ne artıyor ne azalıyor
makarna belki kötü karbonhidrat ama kimyasal dolu tavuga göre daha masum bence...en azından diğer kimyasal işlenmiş gıdalara göre yenebilir kategorisinde..ya bende pilavı seviyorum ve makarna salçalı peynirli ama yemiyorum arada kaçamak bi kaç kasık ve dediğin gibi sağlıklı yemeğe alışınca düzene girip başka bisi yiyemiosun mesela tavuk çok sevmem ama bazen canım ister fırında yaparım balık bile 15 günde ayda 1 aslında imkan olsada köy tavuğu bulabilsek balıklarım tazeligine inanbiksek
Ev temizliğinde sirke ve arap sabununu bende kullanıyorum yumuşatıcı kullanmıyorum ama bu gidişle kafayı sıyıracaz omu bumu diyerek...ben artık herşeye acabayla yaklaşıyorumBu arada kafeinde tüketmemek lazım çay kahve kola bide asitli şeyler gazoz soda falan. Temizlik malzemeleriylede çok fazla haşır neşir olmamak gerekiyomuş. Ben elimden geldiğince az kullanmaya çalışıyorum ama tabi ne mümkün. Çamaşırları extradan duruluyorum yumuşatıcıyı hiç kullanmıyorum. Eskisi kadar bol bol kullanmıyorum temizlik malzemelerini. Bide hemen evi havalandırıyorum çok fazla maruz kalmamaya çalışıyorum.Bi tanıdığım var onada doktoru söylemiş deterjanlardan uzak dur diye. Çamaşırlarda evin temizliğinde falan sadece sıvı Arap sabunu kullanıyormuş.yumurta kalitesini bozuyormuş deterjanlar.
ben çok araştırdım kaliteyi artırmak için neler yapılabilir diye uygulamaya çalışıyorumda ama benim amh değerim çok düşük olduğu için bende işe yararmı bilmem.
Arı sütü bal polen yiyebilirsin. Bal tarçın çörekotu karışımı da yapabilirsin. yeşil yapraklı sebzeler ye her akşam mutlaka ( özellikle kıvırcık marul brokoli ve ıspanak) kuru incir kuru kayısı kuru üzüm kuru dut ye.Kuruyemiş ye bol bol (ceviz fındık badem vs). Doğal beslen. Günlük 45 dk yürüyüşde yumurtalıkları Uyarıyormuş. Paketli ürünleri ve mevsiminde olmayan hiçbirşeyi yeme sakın yumurta kalitesini düşürüyorlarmış hı birde işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyomuş Salam sosis sucuk sakatat falan yeme sakın bide malum günümüzün en hormonlu yiyeceklerinden tavuk yeme (doğal değilse) kurubaklagillerle ve sebze ağırlıklı beslen. Bide karbonhidrat ve şekerden uzak durmak gerekiyomuş. Kepekli ekmek tüketebilirsin. Yani senin değerin çokda düşük olmadığı için bunlarla kalitesini artırabilirsin. Bu Arada arı sütünü mutlaka dene bence. Fsh değerine bakıldımı??[/QUOT
Fsh 8.2 ya ben hic bi swy bilmjyorum bende cok istiyorum tup bebegi bemen yapmayi ama madfi durumlar el vermio iki ay kaldi sgk gununun dolmasina 6 ay oldu ogreneli cok sıkıntili donem geciriorum ve kocam bebeklere cok duskundur disarda bebek sevmesine dayanamiyorum icin acio kendimi sucluymusum gibi goruyorum bazen kendime bile itiraf edemiyorum cocugumun olmayacaniben çok araştırdım kaliteyi artırmak için neler yapılabilir diye uygulamaya çalışıyorumda ama benim amh değerim çok düşük olduğu için bende işe yararmı bilmem.
Arı sütü bal polen yiyebilirsin. Bal tarçın çörekotu karışımı da yapabilirsin. yeşil yapraklı sebzeler ye her akşam mutlaka ( özellikle kıvırcık marul brokoli ve ıspanak) kuru incir kuru kayısı kuru üzüm kuru dut ye.Kuruyemiş ye bol bol (ceviz fındık badem vs). Doğal beslen. Günlük 45 dk yürüyüşde yumurtalıkları Uyarıyormuş. Paketli ürünleri ve mevsiminde olmayan hiçbirşeyi yeme sakın yumurta kalitesini düşürüyorlarmış hı birde işlenmiş gıdalardan uzak durmak gerekiyomuş Salam sosis sucuk sakatat falan yeme sakın bide malum günümüzün en hormonlu yiyeceklerinden tavuk yeme (doğal değilse) kurubaklagillerle ve sebze ağırlıklı beslen. Bide karbonhidrat ve şekerden uzak durmak gerekiyomuş. Kepekli ekmek tüketebilirsin. Yani senin değerin çokda düşük olmadığı için bunlarla kalitesini artırabilirsin. Bu Arada arı sütünü mutlaka dene bence. Fsh değerine bakıldımı??
Maden suyu mide ve bağırsak için faydalıdır arkadaşım mineral kaynağıdır...Doğru söylüyorsun ikisi Farklı şeyler Maden suyu asitli olduğu için zararlı olabilir belkiama internette sodanın zararlı olduğunu okudum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?