- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.481
canım evlat edinme işi sanıldığı kadar kolay değil. Ben sosyal hizmetlerde çalıştım süreci az çok biliyorum..terk bebek çok yok...kimsesiz bebek sahiplenmek zor. büyük yaşta çocuk sahiplensen bu da bir yol ama acaba sevebilir misin? isinabilir misin? herşeyi geçtim çevren onun evlatlık olduğunu bilecek..tabiki güzel ve saygıdeger bir düşünce evlat edinmek. şimdilik birşey düşünemiyorum...Merhaba arkadaşım. Bahçeci bizim gibi hastalarla uğraşmak istemiyor ya da gerçekçi bi hastane. Ben de 29 yasımda aynı seyleri duydum doktorumdan. En sevmediğim şey donasyondan bahsetti bana da. Ama benim bakış açım çok değişti bu konuyla alakalı. Doğurmakla anne olunmuyor. Evlat edinmek gibi Harika bi yol daha var bunu düşünmez misin? Evlat edinmiş Birkaç kişinin mutluluğuna şahit oldum heyecanlarını gördüm. 40 yaşından sonra bu seçenek de kalmayacak. Bi bu yolu da düşün derim. Herşeyde bi hayır var.. belki de Allah bizim bebeklerimize başka yoldan kavuşmamızı nasip edecek. Herseyin hayırlısı
22 milim olduğunu söyledi küçük bi kist aslında daha önceki doktorlar küçük olduğu için ameliyat gerekmiyor demişlerdi ama bu çok iyi profesör diye gittim böyle söyledi yumurtan hareket etmiyor bağırsaklarda yapışık dedi o yüzden başka bi doktora tekrar görüneceğim bilmiyorum yaniEğer kistin çapı çok buyuk değilse,kesinlikle ameliyat olma..
2 yil once bir gün böyle tedavi gördüğüm bir zaman yakın bir arkadasim beni aradı. (benim tedavi gördüğümü bilmiyor) sesi çok Üzgün ağladı. ne oldu dedim?."doktor bana acele etmezsem tüp bebek olacagini" söyledi dedi. 3 aydir deniyoruz olmuyor. Doktora gittim değerlerin kötü dedi vs vs...ki değerleri kötü de degildi..doktor korkutmus biraz..Tüp Bebek istemiyorum, ya tüp olursa çok korkuyorum vs vs dedi..oysa ben tüp bebeğe razıyım, arkadaşım tüp istemiyorum diye ağlıyor...Sonuç olarak nur topu gibi kızı oldu tüp bebeksiz...ben hala sürünüyorum.
hiç takılma bence dr dediklerine insan ne düşünürse öyle olurmuş banada menapoz dediler donasyon dediler artık çok düşünmüyorum menapoz olmayaninda cocuk olmuo bol duaaa canimcanım benim Sağol iyi dileklerin için. doktorun konuşması umudumu kaybetmeme neden oldu...Eğer bir parça umut gorseydi doktor beni motive ederdi...bana kemik erimesinden bahsetti. en son dusundugum sey kemik erimesi cycloprognovayi onun için verdi aslında...kullanabilirsiniz şeklinde konuştu. kullan diye bir söylem yok. bu da demek oluyor ki sana bağlı ister kullan ister kullanma...beni birakir gibi bir hali vardı. Donasyon dedi mesela...demekki yollar tükendi. östrojen çok düşmüş...yumurtalarin bitmiş salgilamiyor yeterli ostrojen
canım evlat edinme işi sanıldığı kadar kolay değil. Ben sosyal hizmetlerde çalıştım süreci az çok biliyorum..terk bebek çok yok...kimsesiz bebek sahiplenmek zor. büyük yaşta çocuk sahiplensen bu da bir yol ama acaba sevebilir misin? isinabilir misin? herşeyi geçtim çevren onun evlatlık olduğunu bilecek..tabiki güzel ve saygıdeger bir düşünce evlat edinmek. şimdilik birşey düşünemiyorum...
bahçeci de dahil bi çok merkez zor vaka alıp ismine gölge düşürmek istemiyor ben zar zor 2 yumurta yapmışken ismini vermim merkez hiç etti yaa valla allahtan başka kimseye güvenim yok dr olarak ha zor vaka olup uğraşacaksa ünlü olmak gerekMerhaba arkadaşım. Bahçeci bizim gibi hastalarla uğraşmak istemiyor ya da gerçekçi bi hastane. Ben de 29 yasımda aynı seyleri duydum doktorumdan. En sevmediğim şey donasyondan bahsetti bana da. Ama benim bakış açım çok değişti bu konuyla alakalı. Doğurmakla anne olunmuyor. Evlat edinmek gibi Harika bi yol daha var bunu düşünmez misin? Evlat edinmiş Birkaç kişinin mutluluğuna şahit oldum heyecanlarını gördüm. 40 yaşından sonra bu seçenek de kalmayacak. Bi bu yolu da düşün derim. Herşeyde bi hayır var.. belki de Allah bizim bebeklerimize başka yoldan kavuşmamızı nasip edecek. Herseyin hayırlısı
bundan 50 yıl önce olsa çocuğumuz olmuyor diye bize kuma alırlardı ona ve çocuğuna hizmetçilik yapardık. Donasyon modern kuma gibi yumurtayı alıyorsun bebek kanınla canınla besleniyor senin sütünü içiyor yani senin oluyor 1 hücre yüzünden başkasının olmuyor şen biyutuyorsun sana anne diyor. Bence de karşı olunmamalıEvlat edinmeye bukadar saygı duyulurken donasyın konusunda neden bukadarmsert düşünceler anlayabilmiş değilim. Evlat edinilen çocuğun genetik durumu hakkında hiçbirley bilemezsiniz ama donasyonda yarı genetik eşinize ait olacak. Ayrıca evlat edinmede özlem duyulan hamilelik duygusu o yaşanan güzel 9 ay ve doğumu yaşana imkanı yokken donasyon bu imkanları da tanıyor.
Ha ben evlart edinmenide donasyınunda ayrı ayrı güzel yanları oldugunu düşünüyorum ve donasyona bukadar nefretle bakılmasınıda inanın anlayamıyorum kadınlar klubunde donasyonla ilgili bir çok forum var yaptıran okadar çok kişi varki.
Dini boyutunu tartışmaya bile açmayacağım burda. Zira herkesin dini görüşü kendine hiçbirimiz din adamı değiliz kimseye fetvada veremeyiz kınamayada hakkımız olmaz günah diye uyarmaya dahi hakkımız olmaz(günah diye düşünenler için ben asla öyle düşünmüyorum) dini hassasiyeti olanlarda her yönüyle ölçüp tartıp günahıyla sevabıyla kabullenerek dpnasyon yaptırıyotlar zaten.
Bu kısa açıklamadan sonra evlatlık almak ne kadar kutsalsa donasyon ile hamilelik ve doğum gibi hisleri dibine kadar yaşayarak üstelik çocuğun yarı genetiğinden de emin olarak yumurta donasyonu yapmak okadar kutsaldır.
Çok teşekkür ederim... Tez zamanda darısı size ve tüm isteyenlere inşallah.. Sevgiyle!Sağlıkla kuçağına almanı dilerim bundan sonraki süreçte kendine dikkat etmelisin artık kendinden başka düşüneceğin biri varDr lar herzaman en kötüsünü söylemek durumundalar ,ama son sözü yaradan söyler ol dedi ve oldu işte Allah cümlemize nasip etsin inşallah ,
Ben donasyona karşı değilim ama içime sindiremedim düşününce bile huzursuz oluyorum ben .günah mı değil mi tabi ki bizler onu bilemeyiz. Forumlarda evlat edinilen çocuğun kızsa babaya erkekse anneye haram olduğundan da bahsediyor. Ama ben bunu önemsemiyorum.Eğer sizin içinize siniyorsa kimsenin yorumlarına takılmayın. Genetik faktöre de gelince hangisinin hayırlı evlat olacağını bilemeyiz. Dediğim gibi herkes için hayırlısı hangisiyse Allah ona yönlendirsinEvlat edinmeye bukadar saygı duyulurken donasyın konusunda neden bukadarmsert düşünceler anlayabilmiş değilim. Evlat edinilen çocuğun genetik durumu hakkında hiçbirley bilemezsiniz ama donasyonda yarı genetik eşinize ait olacak. Ayrıca evlat edinmede özlem duyulan hamilelik duygusu o yaşanan güzel 9 ay ve doğumu yaşana imkanı yokken donasyon bu imkanları da tanıyor.
Ha ben evlart edinmenide donasyınunda ayrı ayrı güzel yanları oldugunu düşünüyorum ve donasyona bukadar nefretle bakılmasınıda inanın anlayamıyorum kadınlar klubunde donasyonla ilgili bir çok forum var yaptıran okadar çok kişi varki.
Dini boyutunu tartışmaya bile açmayacağım burda. Zira herkesin dini görüşü kendine hiçbirimiz din adamı değiliz kimseye fetvada veremeyiz kınamayada hakkımız olmaz günah diye uyarmaya dahi hakkımız olmaz(günah diye düşünenler için ben asla öyle düşünmüyorum) dini hassasiyeti olanlarda her yönüyle ölçüp tartıp günahıyla sevabıyla kabullenerek dpnasyon yaptırıyotlar zaten.
Bu kısa açıklamadan sonra evlatlık almak ne kadar kutsalsa donasyon ile hamilelik ve doğum gibi hisleri dibine kadar yaşayarak üstelik çocuğun yarı genetiğinden de emin olarak yumurta donasyonu yapmak okadar kutsaldır.
ben de karşı degilim donasyona. Hatta evlat edinmeden şu açıdan daha uygun: kendi karnimizda büyüyeceği için kimse bilmeyecek. Hamilelik yaşayacağız..evlat edinmede çevren bilecek bunu..aslinda evlat edinilen çocuğu zaten doğrulari söylemek gerekiyor yaşı uygun oldugunda. Benim aile yapim özellikle eşimin ailesi bu tür düşünceleri kabul edecek yapıda değiller malesef...Evlat edinmeye bukadar saygı duyulurken donasyın konusunda neden bukadarmsert düşünceler anlayabilmiş değilim. Evlat edinilen çocuğun genetik durumu hakkında hiçbirley bilemezsiniz ama donasyonda yarı genetik eşinize ait olacak. Ayrıca evlat edinmede özlem duyulan hamilelik duygusu o yaşanan güzel 9 ay ve doğumu yaşana imkanı yokken donasyon bu imkanları da tanıyor.
Biliyor musun evlat edinmeyle ilgili konuyu ben de okudum ve dinledim bu konudaki dini söylemleri. Cok dindar biri değilim özümde. Yine de insanın içine şüphe düşürüyorlar. Donasyonu zaten caiz bulmuyorlar. Sanki kaderine boyun eğ anlayışını empoze ediyorlar. Peki evliligin mutlu devami bu çocuğa bağlıysa o zaman bunu nasıl açıklayacaklar?Ben donasyona karşı değilim ama içime sindiremedim düşününce bile huzursuz oluyorum ben .günah mı değil mi tabi ki bizler onu bilemeyiz. Forumlarda evlat edinilen çocuğun kızsa babaya erkekse anneye haram olduğundan da bahsediyor. Ama ben bunu önemsemiyorum.Eğer sizin içinize siniyorsa kimsenin yorumlarına takılmayın. Genetik faktöre de gelince hangisinin hayırlı evlat olacağını bilemeyiz. Dediğim gibi herkes için hayırlısı hangisiyse Allah ona yönlendirsin
bundan 50 yıl önce olsa çocuğumuz olmuyor diye bize kuma alırlardı ona ve çocuğuna hizmetçilik yapardık. Donasyon modern kuma gibi yumurtayı alıyorsun bebek kanınla canınla besleniyor senin sütünü içiyor yani senin oluyor 1 hücre yüzünden başkasının olmuyor şen biyutuyorsun sana anne diyor. Bence de karşı olunmamalı
Donasyon caiz değil demek tüm bizim gibi kadınlara acı çekin çocuk sahibi olamayın ne de olsa 2.-3.-4.kadın caiz buna boyun eğin bunu kabullenin, hamile kalma duygusunu yaşayama, doğurma duygusunu yaşayama,eşinden ailenden baskı gör çevrenden baskı gör, girdiğin tüm ortamlarda ömür boyu çocuk sorusumu gelecek ne gelecek buna geril üzül ağla her arkadaşlarım hamile haberini alınca üzül eve gidince hep ağla içine at , gittikçe asosyalleş ama umrumuzda değilsin tedavini caiz görmüyoruz demek nasıl acımasız bir fetvadır bu vicdana sığarmı bunu hangi kadın kabullenebilir?asla kabullenmeyin arkadaşım.
Donasyon ve evlatlık konularında kız olursa babaya erkek olursa anneye haram olur demek doğmamış çocuğu en başından sapıklaştırmaktır potansiyel sapık olarak görmektir yada anne yada babayı sapıklaştırmaktır ve potansiyel sapık olarak görmektir. Böyle zihniyet olmaz.kabullenmeyin arkadaşım!!!
Bu forumdaki yumurtalıkları ile igli sıkıntı yaşayan her kadın kendi içinde yeterince üzüldü, eşini üzdüğü için ayrıca üzüldü, eşinin ailesi yüzünden üzüldü ç, arkadaşlarından hamile haberleri geldikçe üzüldü, her arkadaş aile buluşmasında üzüldü, yani bu kadınlar zaten yeterince üzüldü. Bu forumdaki herkes annelik duygusunu kolayca hamile kalan diğer tüm kadınlardan daha çok haketti.
Bir başkasından alınan mikroskopla gözüken bir çekirdek için kimse annelik hayalinden vazgeçmesin ve fetavalara takılmasın diyorum[/QUOTE
Çok dogru söylüyorsun...ha bir de milletin bize acıyan gözlerle bakacagini unutmayalım...Şimdiden o bakışlari hissetmeye başladim üzerimde..zaman geçtikçe daha çok artacak...caiz değil düşüncesinin altındaki gerekçeyi de çok iyi açıklayamiyorlar..
bugünün cevresel normları derken iyi bir noktaya parmak bastın. belki.ileride ülkemizde de yasal olacak veya başkaları da caiz diyecek..Kuma bir alternatif, bir rakip gibi kötü cagrisimli oldugu icin donasyona modern kuma benzetmesine katilamayacagim. Gerisine katiliyorum.
Donasyon olayini kadinlar arasi yardimlasma gibi yorumluyorum. Tozlasarak cogalan bitkilerde rüzgar bakmiyor hangi tohum hangi cicekten gelmis. Mühim olan doganin devami. Biz de doganin bir parcasiyiz. Biz de dogurganiz. Farkli farkli problemler nedeniyle cogalma sürecinde bir yerde takilmisiz. Cözümü oldugu sürece bu yöntemler desteklenmeli. Yeterince aci ceken insanlara bir de hurafelerle mental ve yasal engeller konulmamali. Allah dermansiz dert vermesin. Ayip degil, günah degil. Hem babanin genetigini almasi hem de ana rahminde büyümesi büyük avantaj. Ayrica bilim adamlari ilk hücre baskasindan da olsa, bebegin büyüdügü rahimde de genetik secilimlerin devam ettigi, annenin hormonlarindan, yediginden ictiginden anneden de cok sey aldigini belirtiyorlar. Düsünsenize eşler bile yillarca birlikte yasamaktan, ayni cevre ve beslenme düzeninden bir süre sonra birbirine benzemeye basliyor. Bu bebek de basindan beri sizinle iletisimde olacak, sizin mimiklerinizi alacak, kendi bebeginiz olcak. Bu forumda olup donasyon konusunda tereddütleri olan varsa enine boyuna düsünsün, kendini bugünün cevresel normlariyla sinirlamamaya calisip kendi hissiyatina odaklansin. Dilerim bu sancili sürec herkes icin hayirli sekilde sonuclanir.
Çok güzel özetlemişsin sana tamamen katılıyorum ben de donasyona karşı değilim ama son folükülüme ve parama kadar uğraşacağım. Bu geri planda kalma ve eksiklik duygusunu kendimle zaman zaman savaş versem de yaşıyorum ben de. Ama maalesef donasyonda Allah’ın izniyle oluyor insanlar bunu anlamıyor işte o izin vermese donasyon da tutar mı sanki. Herkesin imtihanı farklı algılaması farklı. Yalnız doktorum organ gelişimini karakterini senden alacak demişti . Benzeme olayına da hiç takılmıyorum kardeş kardeşe bile ya da çocuğun annesine babasına benzemediği bir sürü durum var. Ciddi bir karar ama yapanları da yapan kişilere saygı duyanları da yürekten kutluyorumDonasyon caiz değil demek tüm bizim gibi kadınlara acı çekin çocuk sahibi olamayın ne de olsa 2.-3.-4.kadın caiz buna boyun eğin bunu kabullenin, hamile kalma duygusunu yaşayama, doğurma duygusunu yaşayama,eşinden ailenden baskı gör çevrenden baskı gör, girdiğin tüm ortamlarda ömür boyu çocuk sorusumu gelecek ne gelecek buna geril üzül ağla her arkadaşlarım hamile haberini alınca üzül eve gidince hep ağla içine at , gittikçe asosyalleş ama umrumuzda değilsin tedavini caiz görmüyoruz demek nasıl acımasız bir fetvadır bu vicdana sığarmı bunu hangi kadın kabullenebilir?asla kabullenmeyin arkadaşım.
Donasyon ve evlatlık konularında kız olursa babaya erkek olursa anneye haram olur demek doğmamış çocuğu en başından sapıklaştırmaktır potansiyel sapık olarak görmektir yada anne yada babayı sapıklaştırmaktır ve potansiyel sapık olarak görmektir. Böyle zihniyet olmaz.kabullenmeyin arkadaşım!!!
Bu forumdaki yumurtalıkları ile igli sıkıntı yaşayan her kadın kendi içinde yeterince üzüldü, eşini üzdüğü için ayrıca üzüldü, eşinin ailesi yüzünden üzüldü ç, arkadaşlarından hamile haberleri geldikçe üzüldü, her arkadaş aile buluşmasında üzüldü, yani bu kadınlar zaten yeterince üzüldü. Bu forumdaki herkes annelik duygusunu kolayca hamile kalan diğer tüm kadınlardan daha çok haketti.
Bir başkasından alınan mikroskopla gözüken bir çekirdek için kimse annelik hayalinden vazgeçmesin ve fetavalara takılmasın diyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?