AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Arkadaşlar ilk tüp denemem yarım kalmıştı e2 den dolayı bahsetmiştim burda hatırlarsınız belki. 225lik puregon,75 Lik merional aynı anda kullanmıştım. Amh 0.05, 3folikul vardı ama biri büyüdü. Ben araştırıyorum bizim durumumuzda daha çok az dozda ilaçla- uzun protokol bu oluyor galiba- daha çok başarı getirdigi yazıyor forumlarda. Benim ilaç dozlarim çok mu yüksekti? Siz daha tecrübelisiniz ne düşünüyorsunuz? Elimde su an bir sürü ilaç var buzdolabının bir bölümü onlara ayrılmış durumda. Hacettepe ye gidiyordum, ilgiden memnundum, doktoruma güveniyorum. en son yumurtaya kadar deneyecegiz diye moral vermişti bana, önceki doktor gibi başından savmadi. İkinci denemede sanırım yine aynı yöntemi deneyecegiz. Acaba aynı merkezde devam ederek doğru mu yapacağım bilmiyorum.

Bende merional 150 fostimon 150 kullanıyorum benimde 3 folikülüm var 9-10-16,5 mm iğnelerin 10 günündeyim ve cumartesi e 2 bakılcak aynı zamanda 3 gündür sabahları cetrodite kullanıyorum.. ama kısa protokol tedavim. Bende doktoruma güveniyorum. İnşallah doğru yoldayızdır..

Doktorunuz Gürkan bey miydi? Ben bahceciye gidiyordum. Ama geçtiğimiz ay gukan beye de göründüm hacettepede, bu ay cok kararsız kaldım neredr devam edeceğim konusunda.. İmkanlar ve ilgi tam olarak nasıl, kalabalik olmasi biraz beni rahatsiz ediyor sanirim

İnşallah her şey yolundadır, e2 değerin de olması gerektiği gibi çıkar.

Gürkan bey evet. İlk görüşmemizde muayeneyi o yapmıştı, ama tüp bebek tarihini kararlaştırdıktan sonra görmedik onu. Tedaviye başlamak için gittiğimde Serdar beydi sanırım ultrason muayenesini yapan, o da ilgiliydi. Orada tanıştığım kişiler opu ve transferde Gürkan bey oluyor dediler. Bir sorumuz olup mesaj gonderdigimizde cevap veriyor, durumdan haberim var rahat olun diyor mesela. Ben hastane ortamını üç defa gördüm şehir dışından geldiğim için. aşırı kalabalık olacagini sanıyordum ama öyle değildi, her şey düzenli bir şekilde yapılıyordu. tahlillerde ve usg bekleyenler arasinda aşılama için gelenler de var ama tup bebeğe öncelik veriyorlar. Ankara'da yasamadigimdan kontrolleri yaşadığım şehirde yaptırıp hemşireye bildiriyordum. Konuştuğum hemşirenin de ilgili ve yardımcı olduğunu düşünüyorum.
Benim uzaktan izlenimlerim bunlar. Memnundum aslında. Bu ay tekrar başlayacaktık ama kist olduğu için doğum kontrol hapına başlamami söyledi.

BEnmde amh 002 benimde ipnelere rapmen 1yumurta olultu ve e2 düşük oldugu için ilk tedavim iptal edilmiş oldu. Artık doğal siklusta tüp bebek denememiz gerektiğini söyledi doktorum şimdi adet olmayı bekliyorum ilk adetmle brlkte ilaçsız tüo bebek başlauacağız

Teşekkür ederim cevap için:)) iyi görünüyor aslında ben de Gürkan Beyi sevdim, cok bilgili, guler yüzlü ve hem gercekci hem umut verici biri. Bahcecideki doktorum(Berfu Demir) da öyle gerçekten, ama istemsizce klinigin maddi kaygıları doktora yansiyor mu acaba diye düşünüyorum, özel olmasi böyle bi düşünceye sevk ediyor sanırım..
Bakalim ben de Gürkan bey cyclo progynova kullan dedi diye onun sözünü dinletip kullandım, bitti şimdi... Adeti bekliyorum, son ana kadar karar vermeliyim, nerde kime görüncem bilmiyorum :/ bu arada benim sadece ilac, yumurta takibi, toplama ve dondurma olcak.. Yumurta dondurucam :)
Ha bi sorum daha var, özel klinikler hic finger print testi yaptırmamı istemedi ama hacettepe oyle bir masrain oldugunu soyledi, siz de yaptirdiniz mi nasil yapiliyor? Tedaviye baslayonca mi yonlendiriyolar.. Ve her defasinda yaptirmak gerekiyor mu o her neysr?

Yukarıdaki cümlende ne söylemek istedin canım tam anlayamadım. Hangi doktorda bunu hissettin? Berfu hanımda mı hissettin?

Yukarıdaki cümlende ne söylemek istedin canım tam anlayamadım. Hangi doktorda bunu hissettin? Berfu hanımda mı hissettin?
Berfu hanim da çok iyi, dürüst olduğunu dusunuyorum yanlis algı yapmak istemem kesinlikle. Hem bilgili hem guler yüzlü hem de cidden olumlu bence. İnsanin moralini düzeltiyor diye düşünüyorum ben yaklaşımını sevdim. Ancak acaba özel klinik olduğundan ve yeni açıldığından dolayı maddi kaygilarini gidermek icin klinik idaresi doktorlara baski yapiyor mu diye düşünmüyor değilim. Yani iste "bu ay su kadar masrafimiz var, klinik yeni, hasta henüz az, ne kdar çok hsta tutarsanız o kadar iyi" diyorlar midir acaba doktorlara... Bu tamamen benim kurduğum bir senaryo, belirtmek isterim. Onun disinda ilgi ve hizmet iyi görünüyor :) zaten daha takip asamalrina filan gecemedim. Gectigimiz ay 2 yumurta gorundu ama biri kucuktu. Berfu hanim ilaclara baslayalim dedi. Gürkan beye gittim, o 1 tane gördü, ben olsam bu ay baslatmazdim dedi.. O yüzden icime sinmedi, hem bahceci acaba maliyetini mi çıkarmak istiyor da acele etti diye dusundum, vazgeçtim.. Ama tekrar söylemek isterim, Berfu hanimi coksevdim, icim ısındı. Napacagimi bilmiyorum...

Selam kızlar ben 2 kez tüp bebek denedim 2 si de negatifti. Şimdi tekrar başladım. İlk defa amh istedi doktorum. 1 çıktı sonuç. Ne olduğunu da tam anlayamadım. Ama şu an iğnelerle 2 tane yumurta büyüyormuş. İlk ultrasonda 5 taneydi. Sordum sağlıklı 2 tanesini büyütüyoruz dedi. Acaba ilaçların dozu mu az o yüzden mi diğerleri büyümedi ki? Diğerleri duruyor küçük. Fostimon 300 ve merional 150 doz kullanıyorum. Yarın da cetrotide başlıcak. Pazartesi tekrar bakcakmış. Sizce bu normal mi? Dozlar yukarda kızların yazdığından az geldi bana bir de kısa protokol sanırım bu çünkü adetimle başladık. Öncesinde ilaç kullanmadım. Bir de amh 1 olunca ne oluyo yani durum çok mu kötü acaba? 2 tane yumurta büyüdüğü için kötü gibi geldi bana.

https://www.tupbebek-istanbul.com/amh-testi-olcumu-nedir.php
Değerlerle ilgili bilgi burada yazıyor. AMH düzeyiniz bu topiktekilere göre gayet iyi...

Bazen diyorum ki keşke Polikistik over olsaydım. En azından yumurta rezervi daha iyi, sans daha fazla..Neyse hayırlısını diliyorum Allah'tan..Polikistik over hastalarının da hayati riski söz konusu..

Bazen diyorum ki keşke Polikistik over olsaydım. En azından yumurta rezervi daha iyi, sans daha fazla..Neyse hayırlısını diliyorum Allah'tan..Polikistik over hastalarının da hayati riski söz konusu..
Çok üzüldüm,canım sıkıldı gece gece hiç iyi şeyler yazmadın kendimi görür gibi oldum. Daha tüp bebek denemeden umudum kırıldı.

Çok üzüldüm,canım sıkıldı gece gece hiç iyi şeyler yazmadın kendimi görür gibi oldum. Daha tüp bebek denemeden umudum kırıldı.
neden umudunu kırdın? Benim bu aralar biraz psikolojim kötü o nedenle umutsuzum. Sen savaşmaya devam et, ben de devam edecegim. Tek embriyom var onun için devam edecegim. Senin durumun farklı benimki farkli eşdeğer tutma kendini benimle. Hiç denememişsin üstelik...Lütfen karamsar olma canım

Allah yolunu açık etsin. O tek yumurta senin mucizen olur inşaallah

Finger print testi diye birşey duymadım, biz yapmadık öyle bir şey canim. O ne ki?
Ön görüşme için bazı özel hastanelere de gittim fakat senin de dediğin gibi özel olunca maddi kaygılardan dolayı samimi gelmiyorlar bana, hep içimde bir şüphe oluyor. O yüzden Hacettepe ye güvendim, Gürkan bey sizin yapacağiniz son yumurtaya kadar mücadele etmek dedi. Donasyondan hiç bahsetmedi. Olana kadar deneyecegiz dedi. Bu yaklaşımı da bana samimi geldi. Sen bekardin galiba değil mi hatırladım. İlerisi için dondurmayı düşünüyordun.

Evet, evet bekarım :) Gurkan bey bana en kötü sonucu söyledi muhtemelen en kotusune alisayim diye.. Pek umit yok gibi bakarak donasyon dedi veya 10 yil sonrasina kok hucre calismalari guncel halde olur dedi. 10 yıl sonra 34 yasinda olacaksin, cocuk icin gec olmaz kök hucre senin icin ümit olabilir dedi.. Ama iste kotu niyetle demedi, biraz da alistim sanirim bunlari duymaya yadirgamadim :)

Finger printi anlamadim, demek ki dondurma islemlerinde istiyorlar.. Sekretere fiyat sorduğumda ek masraf olarak bu da çıkıyor, haberiniz olsun dedi, saglik bakanligindan aliniyormus sanirim 700 tl kadarmış. Özelde böyle bir sey istemediler..

Benim planim su an su: adetin 3.gunu sabah erkenden bi devlet hastanesinde (Ataturk egitim araştırma) kan verip fsh filan baktirmak. Ayni gün once Bahceci-Berfu sonra Hacettepe-Gürkan'a görüneceğim yetistirebilirsem.. Bu ay toplanabilecek yumurta var mi bakicam, ama inaniyorum en az 2 bekliyorum ve biraz daha saglikli olacak insallah,oyle umuyorum :) cok konustuuum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…