- 9 Ağustos 2010
- 721
- 701
- 303
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.521
Hadi bakalım hakkında hayırlısı olsun :) Ankara'da yasaman büyük avantaj. Benim yaşadığım şehirde tüp bebek merkezi yok. Ankara'ya da sık gidemiyorum. Araştırıp içine en çok sinene gitmen senin için daha iyi tabi ki. İnşallah sağlıklı kaliteli folikullerin olur.Evet, evet bekarım :) Gurkan bey bana en kötü sonucu söyledi muhtemelen en kotusune alisayim diye.. Pek umit yok gibi bakarak donasyon dedi veya 10 yil sonrasina kok hucre calismalari guncel halde olur dedi. 10 yıl sonra 34 yasinda olacaksin, cocuk icin gec olmaz kök hucre senin icin ümit olabilir dedi.. Ama iste kotu niyetle demedi, biraz da alistim sanirim bunlari duymaya yadirgamadim :)
Finger printi anlamadim, demek ki dondurma islemlerinde istiyorlar.. Sekretere fiyat sorduğumda ek masraf olarak bu da çıkıyor, haberiniz olsun dedi, saglik bakanligindan aliniyormus sanirim 700 tl kadarmış. Özelde böyle bir sey istemediler..
Benim planim su an su: adetin 3.gunu sabah erkenden bi devlet hastanesinde (Ataturk egitim araştırma) kan verip fsh filan baktirmak. Ayni gün once Bahceci-Berfu sonra Hacettepe-Gürkan'a görüneceğim yetistirebilirsem.. Bu ay toplanabilecek yumurta var mi bakicam, ama inaniyorum en az 2 bekliyorum ve biraz daha saglikli olacak insallah,oyle umuyorum :) cok konustuuum
Bu kökhücre muhabbeti gerçekten doğrumuki ? Başka ne dedi kökhücre hakkında doktorunEvet, evet bekarım :) Gurkan bey bana en kötü sonucu söyledi muhtemelen en kotusune alisayim diye.. Pek umit yok gibi bakarak donasyon dedi veya 10 yil sonrasina kok hucre calismalari guncel halde olur dedi. 10 yıl sonra 34 yasinda olacaksin, cocuk icin gec olmaz kök hucre senin icin ümit olabilir dedi.. Ama iste kotu niyetle demedi, biraz da alistim sanirim bunlari duymaya yadirgamadim :)
Finger printi anlamadim, demek ki dondurma islemlerinde istiyorlar.. Sekretere fiyat sorduğumda ek masraf olarak bu da çıkıyor, haberiniz olsun dedi, saglik bakanligindan aliniyormus sanirim 700 tl kadarmış. Özelde böyle bir sey istemediler..
Benim planim su an su: adetin 3.gunu sabah erkenden bi devlet hastanesinde (Ataturk egitim araştırma) kan verip fsh filan baktirmak. Ayni gün once Bahceci-Berfu sonra Hacettepe-Gürkan'a görüneceğim yetistirebilirsem.. Bu ay toplanabilecek yumurta var mi bakicam, ama inaniyorum en az 2 bekliyorum ve biraz daha saglikli olacak insallah,oyle umuyorum :) cok konustuuum
Merhaba, amh002 Aralık ayında başladık tedaviye solda sadece bir yumurtam gözüküyor amh 0.01 bu arada.. Aralık ayı tedaviye yanıt alamadık, bu ayda alamadık maalesef yumurtam 6mm büyümüyooor bir türlü merional iğne Klomen kullanmıştık ne olacak şimdi bilmiyorum var mı aynı durumda olan? Bu arada buyume hormonu (iğne) kullananlardanım bende (Genotropin)Yani ilk kez derken hiç toplamaya gidemedin ama daha önce iğneli ve ilaçlı tedavi gördün mü?
Ya doğrudur herhalde, bu şekilde konuştu. Bunun hayvan hücrelerinde denemesi olmuş ve başarı alınmış. Vücudumuzdaki hücreden kendi DNAmizda istenen baska bir hücre üretebiliyormus,yumurta hucresi de dahil. Ancak hastanelerde uygulanmaya başlaması 5-10 yılı bulabilir dedi, hala çalışılıyormuş uzerinde.. Umarim daha erken uygulanmaya baslar ve herkes faydalanabilir :)Bu kökhücre muhabbeti gerçekten doğrumuki ? Başka ne dedi kökhücre hakkında doktorun
Herhalde ben yetişemem..Gelecek nesiller şanslı olacak...Gerçi şu da var..Ona çözüm bulunsa mutlaka başka konuda birşey çıkar. Bana öyle geliyor..Erkeklerin üreme kapasiteleri de düşmeye başladı.Bundan 200 yıl öncesine göre erkeklerin sperm sayısında ciddi düşüş varmış...Toksinler, ağır metaller vb.Teknoloji ve sanayinin sonsuz sunduğu olanaklar yanında ciddi problemler de beraberinde geldi.. Neyse konuya girdim birden affola :)Ya doğrudur herhalde, bu şekilde konuştu. Bunun hayvan hücrelerinde denemesi olmuş ve başarı alınmış. Vücudumuzdaki hücreden kendi DNAmizda istenen baska bir hücre üretebiliyormus,yumurta hucresi de dahil. Ancak hastanelerde uygulanmaya başlaması 5-10 yılı bulabilir dedi, hala çalışılıyormuş uzerinde.. Umarim daha erken uygulanmaya baslar ve herkes faydalanabilir :)
A Angel-08 ne güzel tedaviye başlamışsın...Bizim gibilerde zaten 1 yumurta görünür en fazla..Ona takılma..Denemeye devam bence..Merhaba, amh002 Aralık ayında başladık tedaviye solda sadece bir yumurtam gözüküyor amh 0.01 bu arada.. Aralık ayı tedaviye yanıt alamadık, bu ayda alamadık maalesef yumurtam 6mm büyümüyooor bir türlü merional iğne Klomen kullanmıştık ne olacak şimdi bilmiyorum var mı aynı durumda olan? Bu arada buyume hormonu (iğne) kullananlardanım bende (Genotropin)
Merhaba Bahçeci su şekild değerlendiriyor. Havuz yaptıkları için her defasında ilk tedaviye başlama ücretini ve yumurta toplama ücretini alıyorlar maalesef.Arkadaşlar merhaba, benden daha deneyimli olduğunuz için sizlere bir şey sormak istedim.
Doğal siklus/ilaçsız tüp bebek tedavisi yaptırmak ilaç maliyeti olarak daha düşük belli ki, ama bizler gibi düşük rezervde sürecin uzunluğu bakımından da daha maliyetli olur gibi düşünüyorum. Her defasında o bahsedilen tüp bebek ücretini tekrar tekrar ödemiş mi oluyoruz yoksa yumurta takibi/toplanması süreci ayrıca mı değerlendiriliyor hiç bilemedim...
Başarabilirsem kilo verip, vitamin destekleriyle birlikte biraz da olsa vücudumu hazırlayıp birkaç ay içinde Bahçeci Fulya’ya gitme niyetim var ama ailemde hormona duyarlı kanser öyküsü olduğu için ilaçsız olması ilk tercihim.
Sizlerin bu yöntemde uygulama ve maliyet olarak fikirlerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler...
Bu havuz sistemi ne kadar maloluyor acaba bende erbil beye gorusmeye gitmistim gecen sene her anlamda iyi olcaksin maddiyati dusunmuceksin diye ilk dakkadan konuya girince sogudum.Merhaba Bahçeci su şekild değerlendiriyor. Havuz yaptıkları için her defasında ilk tedaviye başlama ücretini ve yumurta toplama ücretini alıyorlar maalesef.
doğru söylemiş aslında...demek istediği bu yola girdiysen psikolojini iyi tutmak zorundasın.Parasiydi, zamanim yoktu diye düşünürsen olumsuz sonuçlanabilir..Ben doktora yapıyorum doktorami etkilerse diye endişeleniyordum...Doktorlar boşver doktoran önemli değil şu an. Daha geç doçent olabilirsin, ama bebek sahip olma fırsatın kaçarsa bir daha olmaz dediler..Bu havuz sistemi ne kadar maloluyor acaba bende erbil beye gorusmeye gitmistim gecen sene her anlamda iyi olcaksin maddiyati dusunmuceksin diye ilk dakkadan konuya girince sogudum.
Aynen epey maliyetli...ben rapor alip rapordan da faydalanmadim bugüne kadar..Tıp Fakültesi olan hastaneye gideceksin oradan cikartacaksin raporu uğraşmak istemedim açıkçası...Bahçeci Ankara'da rapor alsan da anlami yok. Devletle anlaşması yok zatenBende doğal siklusta tüp bebek yaptırıyorhm ilaçlar olmadığından ilaç maliyeti olmuyor yalnız toplama ve dondurma yahut trasfer maliyeti olacak.
Devlete gitmedm gitmiyorum çünkü devletin avantajı zaten ilaçları karşılaması diye düşünüyorum ilaç olmayınca bu yöntemde sadece toplama ve teansfer olacak gibi düşünüyorum tabi onlarda indirimli olsun diyorsanız devletten rapor alabilirsiniz.
Ancak q enzim dhea omega yada diğer takviyeleri devlet hiçbir şekilde karşılamadığından ınlar bile ayda 350-400tl tutuyor. Birde doğal beslenmeye çalışırsan aylık alışveriş ve mutfak masrafıda artacak yani her açıdan maliyetli ve zor herkese güç kuvvet sabır ve şans diliyorum
Merhaba Bahçeci su şekild değerlendiriyor. Havuz yaptıkları için her defasında ilk tedaviye başlama ücretini ve yumurta toplama ücretini alıyorlar maalesef.
Bende doğal siklusta tüp bebek yaptırıyorhm ilaçlar olmadığından ilaç maliyeti olmuyor yalnız toplama ve dondurma yahut trasfer maliyeti olacak.
Devlete gitmedm gitmiyorum çünkü devletin avantajı zaten ilaçları karşılaması diye düşünüyorum ilaç olmayınca bu yöntemde sadece toplama ve teansfer olacak gibi düşünüyorum tabi onlarda indirimli olsun diyorsanız devletten rapor alabilirsiniz.
Ancak q enzim dhea omega yada diğer takviyeleri devlet hiçbir şekilde karşılamadığından ınlar bile ayda 350-400tl tutuyor. Birde doğal beslenmeye çalışırsan aylık alışveriş ve mutfak masrafıda artacak yani her açıdan maliyetli ve zor herkese güç kuvvet sabır ve şans diliyorum
Regli'nin 2. Ya da 3. Günü Aç karnına yaptırmalısınız evetArkadaslar bu fsh filan icin tahlili aç karnına mi yaptirmak gerekiyor?
Ben tok karnına da yaptırdığım oldu...Tokluk veya açlık ile ilgili bir hormon değil diye biliyorum...Arkadaslar bu fsh filan icin tahlili aç karnına mi yaptirmak gerekiyor?
Regli'nin 2. Ya da 3. Günü Aç karnına yaptırmalısınız evet
Ben tok karnına da yaptırdığım oldu...Tokluk veya açlık ile ilgili bir hormon değil diye biliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?