- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.581
Sizi kendime benzettim o yüzde Size sormak istedim. Aynı yaşlarda ve düşük amh à sahibiz. Bende ilk tüp bebek denememde tuttu çok şükür.13+4 günlük hamileyim. Banada doktor tüp bebek ve ileri yaş olduğu için harmony testlerden önerdi. USG dr ense kalınlığı burnunu Vs hersey normal çıksada böyle bir öneride bulundu. Eşimle ben pek sıcak bakmadık bu testlere özellikle hormony testine. Çünkü sonuç ne çıkarsa çıksın değişmeyecekti kararimiz Allahtan gelen basımla beraber dedik. Ben 2 li testide pek istemedim benden genç insanlarda bile yüksek riskli çıkınca açıkçası istemedim bende hayli hayli yüksek çıkar diye. Belki bende 4 lu yaptırırım. Maşallah sizede bu arada o degelerle hem ikiz sonrasında ise doğal yolla normalde gebelik :) Allah bizde nasip eder inşallah sağlıkla sıhhatlé evladımizı kucağımiza almayi2li ve sanırım 4lü yapıldı. Onlarda hiçbir sıkıntı çıkmadı. Tabi benim tüp bebek sonucu 25 aylık ikizlerim var onlarda bile 12.haftada USGde ense kalınlığı ve burun kemiklerinin oluşup oluşmadığına bakıldı bir sorun çıkmadı doktorum harmony vs tavsiye etti ama yaptırmadım çok şükür hiçbir sıkıntı yok. Sizde de 2li.de bir sıkıntı çıkmadıysa içinizi ferah tutun ve hamileliğinizi zehir etmeyin. Benim hamileliğimin son günleri. Zor geçiyor ama az kaldı. Sizde hayırlısıyla kucağınıza alırsınız inşallah. ALLAH tamamını erdirsin.
3 yumurta gidecek diye düşünme. zaten dondursalar bile belki kalitesiz olacak. sen hepimizden umutlusun. öyle hissediyorum. Genel yaşamında böyle pozitif biri.misin?Merhaba arkadaşlar..
Benim fsh 15 (19 da olmustu), amh 0.09, yaşım 24 ve bekarım.
Yumurta donduracağım bilmeyenler icin yazdim ksiaca :)
Dün ve bugün hem Hacettepe-Gurkan Bozdag hem de Bahçeci-Berfu Demire göründüm. İkisi arasi da kararsizdim. Hacettepe iyi guzel bir yer Gürkan hoca cok iyi bir doktor. Ancak hem egiitmleri oluyor hem hastalari oluyor çok yogunlar genel olarak. Tüp bebek kısmında da iyi ilgileniliyormus aslinda ama bende her seye kosturmak zorundaymisiz gibi bir his uyandirdi. Her şeye koşmaktansa yani hocayı görmeye ugrasmaktansa, her seyin rahat olmasini tercih edecegim sanırım, o nedenle Bahceci-Berfu Demir de devam edecegim gibi görünüyor.
Hacettepe'de ultrasona Sezcan bey ( o da kesinlikle iyi bir doktor) baktı, sagda 1 solda 1 folikul gördü bunlardan biri küçükmüş. Sonucu Gurkan beye gösterdim, bu az dedi 2 ay sonra tekrar bakalim dedi. Zaten genelde bizim amh degerinde böyle oluyor :) o biraz daha kalitesinden emin olmak istedi heralde diğeri kcuuk olunca, dondurma da maliyetli tabi yormak istememis olabilir, yaptigimiza değsin diye..
Sonra Berfu hanima gittim, o solda 2 sagda 1 gördü :) ama sağdaki digerlerinden büyükmus, ilaclara basladigimizda büyük olan diğerlerini olumsuz etkilermis, tedavi uygulamama engel olur dedi. Bu nedenle bir dahaki ay yine bakalim dedi. Bir de benim karından ultrason bakılıyor su an, her seyi net görebilmenin pek imkani yok dedi, yani belki daha fazla olabilir yumisler :) Ayrıca benim dünkü kanimda östrojen fazla cikmisti, onun da sag yumurtalikta bir kist nedeniyle olduğunu fark etti. Bende hic yoktu kist, sordum neden oldu diye, cyclo progynova yapmıştır dedi, üzerinde durmadi sanirim zararsiz.
Bakalım, bir dahaki ayı bekliyoruz :) Ben Berfu Hanımı ve ortamı sevdim. Ve eger Berfu hanım sadece parayi dusunseydi bu ay bana rahatlikla tedavi uygulatirdi 3 yumurta gidecek biraz icim aciyor ama sonunda olumsuz olmasindansa o maliyete hic girmemek daha iyi..
Sürekli saglikli beslenmeye, spora devam o zaman.. Paylasmak istedim, bol ve saglikli yumisli günler herkese :)
Berfu hanim hastalarina karşı çok saygılı, kibar konuşan ve iletişimi iyi bir doktor. Her an ona ulaşabiliyorsunuz. on gorusmede benimle tam 1 saat konustu. hikayemi dinledi. Çoğu doktor hastasına bu kadar zaman ayırmaz. Ticari baktığını sanmıyorum. Yine de kendiniz ölçüp tartin nasıl bir doktor? Herkesin algısı, düşünceleri farklıdır. Başarısı açısından pek bilgim yok. Bende yumurta kalmadığı için henüz tedaviye başlayamadik kendisi ile. Ama Bahçeci gibi kurumsal bir yerin başarısız bir doktorla anlasacagini sanmam. Muhtemelen Berfu hanım çok başarılı ki onu seçtiler...Kısaca Berfu hanimla ilgili genel izlenimim olumlu. tavsiye ederim...merhaba, bende berfu hanima gitmek istiyorum, biz isimiz nedeniyle Azerbaycandayiz mart ayinda izin alarak tedavie baslamak istiyorum. siz tavsiye eder misiniz Berfu hanimi? Allah ciktiginiz bu yolda kucaginizi cifter cifter ve sagliklica doldursun insallah.
Mart ayinda izin alıp baslayacaksaniz eğer. Mart ayından önce birkaç günlük mini bir izin alıp ön görüşme yapın kendisi ile. Tedavi planını konuşmuş olursunuz. Kaliteyi artırmaya yönelik ilaç verebilir. vakit kaybetmeden görüşü bence. Hatta adet dönemine veya adetin 15. gününe denk getirin. kendisi adet döneminin ortasında yapılan muayenenin de oldukça önemli bilgiler verdiğini belirtmişti. Hiçbir doktordan öyle birşey duymadım Oysaki..merhaba, bende berfu hanima gitmek istiyorum, biz isimiz nedeniyle Azerbaycandayiz mart ayinda izin alarak tedavie baslamak istiyorum. siz tavsiye eder misiniz Berfu hanimi? Allah ciktiginiz bu yolda kucaginizi cifter cifter ve sagliklica doldursun insallah.
merhabalr ben tedaviyi bıraktım adetten kesildim erken menopoza girdim yaş 30 8yıldır adet görmüyorum maalesef tedavisi yok o halde bile elimizden geleni yaptık mevlam şifa versin hepimizeMerhaba aradan geçen sürede hamile kalabildiniz mi yahut ne gibi tecrübeler yaşadınız bizimle paylaşır mısınız? Fsh ınız ve yaşınız nedir? Amh değerlerimiz çok yakın.
Amh değerleri 0.1in altında olanlar olarak daha çok teceübelerimizi yazmalıyız bence.
Cok değişkenim diyebilirim :) bazen oyle bir cukura dusuyorum ki sormayin ama sonra dank ediyor "cok şükür her yerim sağlam baska bir problemim yok" diye ve kendime geliyorum sukrediyorum.. Ve en önemlisi ailemin ve insallah evlenecegim adamın destegi benim bakış acımı hep olumlu yone çeviriyor. ( Bu not olsun: Kismetse evlilik var gibi gorunuyor ama malesef su an maddi olarak hazir degiliz, en az 8-10 ay var, o nedenle dondurmam konusunds hepimiz hemfikirz :) )3 yumurta gidecek diye düşünme. zaten dondursalar bile belki kalitesiz olacak. sen hepimizden umutlusun. öyle hissediyorum. Genel yaşamında böyle pozitif biri.misin?
Yok bende yazın birkaç kez olmuştu ilk kez ama sürekli olanları düşünemiyorum bende hiç yok sadeve bu yaz bikaç kere yaşadım okadar. Şimdi doğal siklusta tüp bebek tedavisi yaptıracağım.Şu sıralar oluyor mu canım sıcak basman. Şimdi bi tedavi görüyor musun
Amhımız okadar düşükki çabalarımızın karşılığını alma ihtimalimiz çok düşük malesef. Donasyon düşünüyormusunmerhabalr ben tedaviyi bıraktım adetten kesildim erken menopoza girdim yaş 30 8yıldır adet görmüyorum maalesef tedavisi yok o halde bile elimizden geleni yaptık mevlam şifa versin hepimize
Henüz evli değilsin ve bize göre daha pozitifsin bu nedenle..Erkenden durumunu farkedip bu konuda önlem alman da önemli tabiki.. Bu da senin psikolojini rahatlatıyor. İnşallah umutların, hayallerin boşa çıkmaz..Yaşın küçük olduğu için yumurtaların daha kalitelidir. Tabi şu da var: Tüp bebek öyle bir işlemki her safhasında, her aşamasında diken üstündesiniz. Örneğin, yumurta elde edilip embriyo haline gelse bile transfer sonrası tutacak mı? tutsa bu sefer de acaba gebelik devam edecek mi??? sorular şüpheler devam edip gidiyor...Cok değişkenim diyebilirim :) bazen oyle bir cukura dusuyorum ki sormayin ama sonra dank ediyor "cok şükür her yerim sağlam baska bir problemim yok" diye ve kendime geliyorum sukrediyorum.. Ve en önemlisi ailemin ve insallah evlenecegim adamın destegi benim bakış acımı hep olumlu yone çeviriyor. ( Bu not olsun: Kismetse evlilik var gibi gorunuyor ama malesef su an maddi olarak hazir degiliz, en az 8-10 ay var, o nedenle dondurmam konusunds hepimiz hemfikirz :) )
Moral çok önemli diyor doktorlar, hastalar, herkes.. Ve evet umutluyum. Gecen ay 2 taneydi ve ben dikkat etmeye basladim yediklerime, sporuma, 3 oldu :) bu arada dikkat dedigim oyle kati bir sey uygulayamiyorum henüz, alisamadim, ama ugrastikca goruyorum eskiden ne kadar sağlıksız besleniyormusum.. Az da olsa fayda etmis bu kadar dikkate bile :)
Yazmam yazmam, bi yazdim mi da upuzun yazarım
Evet, evli olmamamin verdigi sebeple su an kendiligimden bebegim olabilecek mi deneyemedigimden daha pozitifim, onun etkisi büyüktür.. Çünkü nedense sanki kendiliginden olacakmış gibi hissediyorum, inanıyorum. Ama bilemiyoruz ki.. Dediginiz gibi her evresi muamma. Ama bende su problem de var: yumurtalar donduruldultan sonra cozduruldugunde hepsi yasayabilecek mi.. ne kadar saglikli olabilecek de embriyo olabilecek.. Bu da benim fazladan negatif yönlerim malesef :/Henüz evli değilsin ve bize göre daha pozitifsin bu nedenle..Erkenden durumunu farkedip bu konuda önlem alman da önemli tabiki.. Bu da senin psikolojini rahatlatıyor. İnşallah umutların, hayallerin boşa çıkmaz..Yaşın küçük olduğu için yumurtaların daha kalitelidir. Tabi şu da var: Tüp bebek öyle bir işlemki her safhasında, her aşamasında diken üstündesiniz. Örneğin, yumurta elde edilip embriyo haline gelse bile transfer sonrası tutacak mı? tutsa bu sefer de acaba gebelik devam edecek mi??? sorular şüpheler devam edip gidiyor...
Haklısınız, biz de öyle isterdik ama malesef şartlar elvermiyor :// ailelerimiz bi anda kalkışabilecek durumda değil, aniden nikah da etrafta sacma düşünceler barındırır. Malesef üzerimizde saçma baskılar oluyor ister istemez :/ insallah bu yıl içinde evlenebiliriz ve insallah daha da amh daha da kötü olmadan saglikli ikiz filan bebek olur :)))Aslında bir an önce evlenseniz daha iyi olur bence ya da nikah yapın sadece yumurta sayınız gerçekten az en azından embriyo dondurmuş olurdunuz düğünden sonra da transfer olurdu
Bence boşver elalemin düşüncesini çünkü önemli olan sensin ve şuan elinde bulunan fırsatın. Hem kimseye duyurmak yada açıklama yapmak zorunda değilsiniz kiHaklısınız, biz de öyle isterdik ama malesef şartlar elvermiyor :// ailelerimiz bi anda kalkışabilecek durumda değil, aniden nikah da etrafta sacma düşünceler barındırır. Malesef üzerimizde saçma baskılar oluyor ister istemez :/ insallah bu yıl içinde evlenebiliriz ve insallah daha da amh daha da kötü olmadan saglikli ikiz filan bebek olur :)))
Bence boşver elalemin düşüncesini çünkü önemli olan sensin ve şuan elinde bulunan fırsatın. Hem kimseye duyurmak yada açıklama yapmak zorunda değilsiniz ki
Haklisiniz, bunlari ben de biliyorum dusunuyorum ama malesef işte, su an beklemek durumundayim.. Beklerken de bos durmamaya çalışıyorum, su an elimden gelebilen bu.. İyi niyetinizi biliyorum, sagolun hanımlar :)Etraf ne derse desin bizim durumumuzda zaman çok önemli her geçen gün tehlike inşallah hayırlısı olur
Amh an kac?İnşallah hepinizden çok güzel haberler alırız.
Canı gönülden isteyerek takip ediyorum.
Ben bu dönemimizde maddi manevi sıkıntılarımız nedeniyle tüp bebek tedavisine başlayamadım. Sadece devletten rapor için gerekenleri, doktor önerileri ve ücretlerini araştırıyorum. Bir yandan da kimbilir nasıl bir hızla düşüyor amh değerim diye düşünüyorum... Onu da yine zamanı gelince öğreneceğim artık.
Karakter olarak çok çabuk olumsuzluğa odaklanan bir yapım var maalesef. O yüzden tedaviye kadar beklentimi neredeyse sıfıra indireceğim. Şu anda bile arkadaşlarımın bebeklerini severken çocuksuz bir hayatı düşünüp içime içime ağlıyorum. Dilerim peşpeşe gelen talihsizliklerimin sonudur bu... Allahtan inanç, metanet diliyorum...
Amh an kac?
Aslında bir an önce evlenseniz daha iyi olur bence ya da nikah yapın sadece yumurta sayınız gerçekten az en azından embriyo dondurmuş olurdunuz düğünden sonra da transfer olurdu
zannetmiyorum ben boyle bise oldugunu durum acil yani ben ilk kes senden duyuyorum boyle biseyi tatlimYa bu yazinin üzerine biz bu embriyo dondurma olayi için nikahı falan dusunmeye başladık ama simdi birkaç soru takıldı aklimiza. Tam net bir sey de bulamadim. Herkese soruyorum simdi :)
Özel merkezde veya devlette tüp bebek yapabilmek icin rapor gerekiyor mu? Yani evli olmamiz sart evet ama bir de beli bir süre evli kalmamiz şartı var mi?
Bir yerde şöyle bir yazı vardi:
"Tüp bebek tedavisine başlamak isteyenlerin beklemesi gereken bir süre bulunmaktadır. Bu süre sonunda ilgili kurumlara başvuru yaparak tedavi sürecini başlatabilirsiniz. Çiftler evlendikten 1 yıl sonra normal yöntem ile çocuk sahibi olamadıklarında tüp bebek için başvuru yapabilirler. 1 yıl önceden yapılan başvuruların geçerliliği bulunmamaktadır.
Tüp bebek başvuru yaptıktan sonra önce anne ve baba adayının durumları araştırılır. Neden çocuğun olmadığı araştırılarak testler yapılır. Bu testler sonucunda tüp bebek kararı verilir. Tüm bu şartlar neticesinde yararlanabilmeniz için resmi nikah olması gerekmektedir. Kanunla belirtilen resmi nikah şartlarını taşımıyorsanız tüp bebek uygulaması için başvuru yapamazsınız."
Kafam karıştı. Hepiniz evlendikten 1 yil sonrasini mi beklediniz amh'nin düşük oldugu bilinmesine ragmen ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?