- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.601
Doktoruna sorYa bu yazinin üzerine biz bu embriyo dondurma olayi için nikahı falan dusunmeye başladık ama simdi birkaç soru takıldı aklimiza. Tam net bir sey de bulamadim. Herkese soruyorum simdi :)
Özel merkezde veya devlette tüp bebek yapabilmek icin rapor gerekiyor mu? Yani evli olmamiz sart evet ama bir de beli bir süre evli kalmamiz şartı var mi?
Bir yerde şöyle bir yazı vardi:
"Tüp bebek tedavisine başlamak isteyenlerin beklemesi gereken bir süre bulunmaktadır. Bu süre sonunda ilgili kurumlara başvuru yaparak tedavi sürecini başlatabilirsiniz. Çiftler evlendikten 1 yıl sonra normal yöntem ile çocuk sahibi olamadıklarında tüp bebek için başvuru yapabilirler. 1 yıl önceden yapılan başvuruların geçerliliği bulunmamaktadır.
Tüp bebek başvuru yaptıktan sonra önce anne ve baba adayının durumları araştırılır. Neden çocuğun olmadığı araştırılarak testler yapılır. Bu testler sonucunda tüp bebek kararı verilir. Tüm bu şartlar neticesinde yararlanabilmeniz için resmi nikah olması gerekmektedir. Kanunla belirtilen resmi nikah şartlarını taşımıyorsanız tüp bebek uygulaması için başvuru yapamazsınız."
Kafam karıştı. Hepiniz evlendikten 1 yil sonrasini mi beklediniz amh'nin düşük oldugu bilinmesine ragmen ?
Amh düşüklüğünde bu şartlar aranmıyoYa bu yazinin üzerine biz bu embriyo dondurma olayi için nikahı falan dusunmeye başladık ama simdi birkaç soru takıldı aklimiza. Tam net bir sey de bulamadim. Herkese soruyorum simdi :)
Özel merkezde veya devlette tüp bebek yapabilmek icin rapor gerekiyor mu? Yani evli olmamiz sart evet ama bir de beli bir süre evli kalmamiz şartı var mi?
"Tüp bebek tedavisine başlamak isteyenlerin beklemesi gereken bir süre bulunmaktadır. Bu süre sonunda ilgili kurumlara başvuru yaparak tedavi sürecini başlatabilirsiniz. Çiftler evlendikten 1 yıl sonra normal yöntem ile çocuk sahibi olamadıklarında tüp bebek için başvuru yapabilirler. 1 yıl önceden yapılan başvuruların geçerliliği bulunmamaktadır.
Tüp bebek başvuru yaptıktan sonra önce anne ve baba adayının durumları araştırılır. Neden çocuğun olmadığı araştırılarak testler yapılır. Bu testler sonucunda tüp bebek kararı verilir. Tüm bu şartlar neticesinde yararlanabilmeniz için resmi nikah olması gerekmektedir. Kanunla belirtilen resmi nikah şartlarını taşımıyorsanız tüp bebek uygulaması için başvuru yapamazsınız."
Kafam karıştı. Hepiniz evlendikten 1 yil sonrasini mi beklediniz amh'nin düşük oldugu bilinmesine ragmen ?
Tüp bebek raporuyla tedavi olmak istiyorsanız üç yıl şartı var, ama kendi maddi imkanlarinizla tedavi olmak isterseniz şart yok. Amh düşük olunca şart aranmiyor diye bir durum burda forumlarla okumuştum ama maalesef bizim geçen sene başvurduğumuz fakülte (Erciyes uni. tip fakultesi) öyle bir şey olmadigini, en az üç yıllık evli olmamız gerektiğini söylemişti..Ya bu yazinin üzerine biz bu embriyo dondurma olayi için nikahı falan dusunmeye başladık ama simdi birkaç soru takıldı aklimiza. Tam net bir sey de bulamadim. Herkese soruyorum simdi :)
zannetmiyorum ben boyle bise oldugunu durum acil yani ben ilk kes senden duyuyorum boyle biseyi tatlim
Doktoruna sor
Amh düşüklüğünde bu şartlar aranmıyo
Tüp bebek raporuyla tedavi olmak istiyorsanız üç yıl şartı var, ama kendi maddi imkanlarinizla tedavi olmak isterseniz şart yok. Amh düşük olunca şart aranmiyor diye bir durum burda forumlarla okumuştum ama maalesef bizim geçen sene başvurduğumuz fakülte (Erciyes uni. tip fakultesi) öyle bir şey olmadigini, en az üç yıllık evli olmamız gerektiğini söylemişti..
Dondurabilirsiniz.Teşekkür ettim, eğer bizim durumumuzda böyle bir şart aranmıyorsa sevindimm :) doktora da danisacagim bir dahaki ay :)
Peki mesela evlenince direk hic transfer yaptirmadan olusan embryolarin hepsini direkt dondurabiliyor muyuz istege bagli olarak?
Tamamdir teşekkür ederimm :)Dondurabilirsiniz.
Hayır beklemene gerek yok. Amh çok düşük...Ben hiçbir zaman rapor almadım. uğraşmak istemedim raporla vs vs...Eğer Bahçeci de devam edeceksen rapor geçerli değil. Devletle anlaşması yok çünkü.. Rappe alsan da indirim alamayacaksin..diğer türlü düşük Amh için verirler. Benim maddi açıdan çok kaybım oldu...raporla da ugrasmak istemedim. Bir sürü prosedürü var...Ya bu yazinin üzerine biz bu embriyo dondurma olayi için nikahı falan dusunmeye başladık ama simdi birkaç soru takıldı aklimiza. Tam net bir sey de bulamadim. Herkese soruyorum simdi :)
canım yumurtada granül olduğunu nasıl anladılar.merhaba cnm bnmde 6-7 yum toplanıyor 3. tüp bebek denememe başlayacgm aret hocayla da görüşme yapacagm. yumurtalarda granul varmıs kalıtesı dusukmus. spermlerde brz sorun var oyuzden saglıklı embryo olusmuyor dediler.
aret hoca klomenle yumurta buyutuyormus belkı ılacsız tedavı daha saglıklı yum elde edılmesıne vesıle olur. senın tedaın nasıl iğneli mi ? birde havuz mu yapacaksnz? bnm tedavımde uzun surebılırmıs saglıklı embrıyo döllenene kdr opu olmaya dvm edecegm gbı duruyor. raporlumu tedavı görüyorsunz?
benımde amh 0,01 ıhtımal yok gıbıbenim amh değeri 0.01 olup hamile kalan var mı
fsh yuksek mı sızınbenımde amh 0,01 ıhtımal yok gıbı
Opu sonrası mikroskopla yumurtaları inceliyorya ozmn anladıkar cnncanım yumurtada granül olduğunu nasıl anladılar.
Bende yaşadım aynı durumu yaklaşık 9. 10.güne kadar devam etti doktora sordum kullandığın ilaçların etkisi dediArkadaşlar kistim olduğu için doktor dogum kontrol hapı desolett vermişti, fakat adet bittiği halde kahverengi lekelenme devam ediyor. Bir zararı var mıdır, kullanıp bu şekilde sorun yasadiniz mi?
Bugün adetin 13. günü. Bazen saatlerce olmuyor, tam bitti galiba derken yine oluyor. Bildirmem gereken bir durum mu acaba? Yan etkilerinde yazıyor evet. Bir defasında yasmin kullanmıştım böyle bir durum olmamıştıBende yaşadım aynı durumu yaklaşık 9. 10.güne kadar devam etti doktora sordum kullandığın ilaçların etkisi dedi
Opu oldu mu bu arada? Ne durumdasin şu an?teşekkür ederim. Bende Ahmet Zeki beye doktorumun tavsiyesi üzerine gittim. Çok ilgili bi doktor. Çokta pozitif. Yarın opu işlemim var en son kontrolde 19 ve 11 mm 2 tane yumurtam vardı. İnşallah yarın ikiside gelişmiş olur ve olgun çıkar . Arkadaşın nerde gitmişti akupunktura
Oldu 1 tane olgun yumurta çıktı ama döllenmediOpu oldu mu bu arada? Ne durumdasin şu an?
Normalde adetlerin düzenlimi ? Ben ilk defa Doğum kontrol ilacı kullandım ve böyle oldu. Benimki gineraydı. Bence seninkide ilaçtan ama için rahat etmiyosa doktorunu ara Bilgi verBugün adetin 13. günü. Bazen saatlerce olmuyor, tam bitti galiba derken yine oluyor. Bildirmem gereken bir durum mu acaba? Yan etkilerinde yazıyor evet. Bir defasında yasmin kullanmıştım böyle bir durum olmamıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?