- 28 Şubat 2015
- 1.154
- 620
- 123
- 47
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.681
zaten istemediklerimiz başımıza gelir allah ne verirse hayırlısını versin bize isteyen tüm arkadaslaraBöylede demek dogrumu bilmiyorum :) En iyisi susmak :) Belkide insan bir şeyleri hissediyordur ondan ağızdan cikiyordur. Bi ara olumlu çağırmak ne dememiş daha doğrusu nasıl oluyor bi araştırıyım. Sıkıldım istemediğim şeylerin başıma gelmesinden
Amin arkadaşım aminzaten istemediklerimiz başımıza gelir allah ne verirse hayırlısını versin bize isteyen tüm arkadaslara
İnşallah Rabbim gönlünüze göre verir. Hayat bu, olmaz dediklerimiz bir bakmışız oluverir. Ben de rahatsızlığım nedeni ile çok ağır ilaçlar kullandım. 8 aydır deniyoruz. Rabbim in ol demesini bekliyoruz. Hakkımızda herşeyin hayırlısı. Sabır ve dua ile....Kendini gerçekleştiren kehanet diye bişey gerçekten varmış ve bilimselmiş. Ama yinede belli olmaz geçen gün iş arkadaşımla konuşuyoruz aynı zamanda evlendik o benden 8 yaş büyük o yüzden hemen bebek yaptılar bizse yaşımız genç nasıl olsa evliliğin tadını çıkaralım 1 yıl düşüncesinin rahatlığıyla düşünmedik. ( ki eşimle 8 yıldır birlikteyiz Durumu bilsek ne okul ne iş hemen evlenip çocuk yapardık.) Neyse konusu açılınca arkadaş dediki ben bebeğim olmaz diye çok ağladım çok üzüldüm dedi. Ama hemen oldu dedi. Bizim..?hiç aklımın ucundan geçmezken bi anda bebek düşündüğümüz ay herşey tepe taklak oldu.. korunmayı bıraktığımız ilk ay adetim gecikti. ben adet günüm geçti oldu herhalde ilk Aydan diye bi heves test yaptırmaya koşunca hayatımın en acı gerçeğini öğrendim. 1 buçuk yıllık evliyim Ve yaşım 26 annem 51 yaşında menopoza yeni girerken ben onunla aynı zamanda menopoza giriyorum.. dünyada daha acı bişey varmı bilmem.. annem Ananem ikiz ikiz doğururken benimde payıma bu düşmüş demek.. benim de sınavım buymuş.. yinede çok şükür Rabbime beden sağlığım yerinde.. ve her zaman her şartta yanımda olan mükemmel bi eşim ve ailelerimiz var.. uzun oldu biraz ama benim hikayemde bu..
yasin çok genç menapoza takılma tedavi ol pes etme bence senin bebegin olur canım benim annem 42 yaşında menapoza girmiş ben 37 yaşında evlendim bi kaç ay sonra menapoza girdim adetim gecikince hamileyim sandım amh baktirdinmi eger amh iyise fsh falan takılmaKendini gerçekleştiren kehanet diye bişey gerçekten varmış ve bilimselmiş. Ama yinede belli olmaz geçen gün iş arkadaşımla konuşuyoruz aynı zamanda evlendik o benden 8 yaş büyük o yüzden hemen bebek yaptılar bizse yaşımız genç nasıl olsa evliliğin tadını çıkaralım 1 yıl düşüncesinin rahatlığıyla düşünmedik. ( ki eşimle 8 yıldır birlikteyiz Durumu bilsek ne okul ne iş hemen evlenip çocuk yapardık.) Neyse konusu açılınca arkadaş dediki ben bebeğim olmaz diye çok ağladım çok üzüldüm dedi. Ama hemen oldu dedi. Bizim..?hiç aklımın ucundan geçmezken bi anda bebek düşündüğümüz ay herşey tepe taklak oldu.. korunmayı bıraktığımız ilk ay adetim gecikti. ben adet günüm geçti oldu herhalde ilk Aydan diye bi heves test yaptırmaya koşunca hayatımın en acı gerçeğini öğrendim. 1 buçuk yıllık evliyim Ve yaşım 26 annem 51 yaşında menopoza yeni girerken ben onunla aynı zamanda menopoza giriyorum.. dünyada daha acı bişey varmı bilmem.. annem Ananem ikiz ikiz doğururken benimde payıma bu düşmüş demek.. benim de sınavım buymuş.. yinede çok şükür Rabbime beden sağlığım yerinde.. ve her zaman her şartta yanımda olan mükemmel bi eşim ve ailelerimiz var.. uzun oldu biraz ama benim hikayemde bu..
Amin inşallah Rabbim hepimizin kucağını hayırlı evlatlarla doldurur. Geçmiş olsun sanada.. seninde amh mı düşük ?İnşallah Rabbim gönlünüze göre verir. Hayat bu, olmaz dediklerimiz bir bakmışız oluverir. Ben de rahatsızlığım nedeni ile çok ağır ilaçlar kullandım. 8 aydır deniyoruz. Rabbim in ol demesini bekliyoruz. Hakkımızda herşeyin hayırlısı. Sabır ve dua ile....
Teşekkür ederim. Doktor; sağda 5, solda 2 yumurta gördü. Gördüğün tedaviden dolayı rezervin azalmış dedi. Çok üzüldüm, amh istedi ama 1,65 geldi çok şükür. Biraz daha normal deneyeceğiz bakalım. Nasip, kısmet.Amin inşallah Rabbim hepimizin kucağını hayırlı evlatlarla doldurur. Geçmiş olsun sanada.. seninde amh mı düşük ?
Yok pes etmicem inşallah Rabbim yeterli sabrı verir hepimize.. burda hayırlı haberleride paylaşırız inşallah.. adetim ilk erken geldiğinde doktora gittim doktor ultrasonla bakıp herşey normal bide kan tahlili yapalım dedi.. ben o normal kelimesini duyduktan sonra tabi rahatladım ve ertesi gün cenazemiz olduğu içinde kan sonuçlarını almaya gitmedim sonra kaldı gitti. bi sonraki ayda adetim normal gününde geldi zaten. sonrasında yine erken geldiğide oldu ama ben stresten demekki diye düşündüm. Zaten çok değil muayeneden 3- 4 ay sonra korunmayı bıraktık. İlk o ay geçti adetimin günü öyle olunca ben test yaptırmaya gidince doktorum eski sonucumu görüp bebek için tedaviye başlıcaz bi hormonun yüksek çıkmış dedi (fsh:30) tabi ben durumun ciddiyetini bilmiyorum. O ay için bana tarlusal verdi hemen kullan adetin gelince 2. Gün gel testi tekrarlıcaz dedi. Ben eve gelince netten araştırınca başımdan aşağı kaynar sular döküldü.. resmen erken menopoza giriyordum onun şokunu mu atlatayım yoksa kurduğum onca hayal bi anda bitti onun acısınımı yaşayayım.. neyse ben o tarlusalı kullandım ve adetin 2. Günü tekrar ölçtürdüğümde fsh 10.7 çıktı ama e2 de 70 di yani sahte bi düşüş. Amh ölçtürdük ve sonuç 0.24. Doktorumuz zaman kaybetmeden tüp bebek deneyin dedi. İlk denememizi geçen ay yaptık kısa protokol ilaçlı tedavi denendi ama 4 yumurtadan 2 tanesi gelişti 1 tanesi olgun çıktı ama maalesef oda döllenmedi. Tedavi iptal oldu. Bu ay yeniden denemek istiyoruz. Maddi manevi yetebildiğimiz kadar yada yumurtam bitene kadar denicez.. Allahım hepimize hayırlı Evlatlar nasip etsin inşallah..yasin çok genç menapoza takılma tedavi ol pes etme bence senin bebegin olur canım benim annem 42 yaşında menapoza girmiş ben 37 yaşında evlendim bi kaç ay sonra menapoza girdim adetim gecikince hamileyim sandım amh baktirdinmi eger amh iyise fsh falan takılma
Amh değerin çokta düşük değil bence doğal beslenerek ve yumurtalarının kalitesini artıran vitaminlerle falan hamile kalabilirsin. Birde arı sütü bal polen dene bence. En yakın zamanda bebeğini kucağına alırsın inşallah.. fsh değerin kaç ?Teşekkür ederim. Doktor; sağda 5, solda 2 yumurta gördü. Gördüğün tedaviden dolayı rezervin azalmış dedi. Çok üzüldüm, amh istedi ama 1,65 geldi çok şükür. Biraz daha normal deneyeceğiz bakalım. Nasip, kısmet.
Fsh değerin yüksek değilmiş. Arı sütünün yumurta kalitesi ve yumurtlama sayısı üzerinde ciddi olumlu etkileri varmış bununla ilgili bi çok bilimsel çalışmada varmış. En az 3 ay her sabah aç karnına kullan bence. Belki o kadar kullanmana gerek bile kalmaz.. ama ticari markalardan alma arı yetiştiriciliği yapan kimseler varsa çevrenizde onlardan saf arı sütü al. Onlara metal ve güneş ışığı deymemesi ve buzdolabında saklanması gerekiyomuş. O yüzden o piyasadakiler ne kadar güvenilirdir kim bilirEvet, şükür kötü değil. Dediğin gibi beslenme, takviye. Çok dikkat ediyorum. Bal polen kullanıyorum ama arı sütü denemedim. FSH da 6,8. Yaşım 34. İnşallah
Tamam. Bir de onu denerim. İnşallah sizin de herşey gönlünüzce olurFsh değerin yüksek değilmiş. Arı sütünün yumurta kalitesi ve yumurtlama sayısı üzerinde ciddi olumlu etkileri varmış bununla ilgili bi çok bilimsel çalışmada varmış. En az 3 ay her sabah aç karnına kullan bence. Belki o kadar kullanmana gerek bile kalmaz.. ama ticari markalardan alma arı yetiştiriciliği yapan kimseler varsa çevrenizde onlardan saf arı sütü al. Onlara metal ve güneş ışığı deymemesi ve buzdolabında saklanması gerekiyomuş. O yüzden o piyasadakiler ne kadar güvenilirdir kim bilir
Yeni evlenen çiftlerin evliliklerinin oturması için 1-2 sene içerisinde bebek yapmamalarını öneririm. Sizin yaptığınız bu açıdan mantıklı. Sakın bekledim diye kendinizi suçlamayın. Bunu düşününce, hemen bebek sahibi olan arkadaşınız evliliği tam oturmadan çocuğu olmuş oldu. Bu da ilginç sırf yaşım büyük diye çocuk sahibi olmak...Hadi eşiyle anlaşamadı ve ayrıldı...Demek ki çocuk sahibi olmak daha önemli bazıları için. Ben de akademik kariyer yapıyorum akademik kariyer yaparken çocuğa bakmak zordur tahmin edersiniz...Benim gibi doktora yapan bütün arkadaşlarım evlenir evlenmez 1 yıl içerisinde çocuk sahibi oldu. Üstelik yaşları da epey küçük, hani yaşımız geçti diye korkularının olmaması gerekir. Akademik kariyeri filan dert etmediler, şahsen ben sağlık sorunum olmasa bile doktora yaparken bebek sahibi olmayı düşünemezdim. İnsanlar cidden şaşırtıyor bazen. Sanırım artık medyada insanlara bu mesajı veriyor. Eskiden ünlü insanlar evlenmez, çocuk sahibi olmazdı. O dönemki trend bekar olmaktı. Günümüzde ise evlilik bir trend, çocuğu olmak bir trend sanki.Kendini gerçekleştiren kehanet diye bişey gerçekten varmış ve bilimselmiş. Ama yinede belli olmaz geçen gün iş arkadaşımla konuşuyoruz aynı zamanda evlendik o benden 8 yaş büyük o yüzden hemen bebek yaptılar bizse yaşımız genç nasıl olsa evliliğin tadını çıkaralım 1 yıl düşüncesinin rahatlığıyla düşünmedik. ( ki eşimle 8 yıldır birlikteyiz Durumu bilsek ne okul ne iş hemen evlenip çocuk yapardık.) Neyse konusu açılınca arkadaş dediki ben bebeğim olmaz diye çok ağladım çok üzüldüm dedi. Ama hemen oldu dedi. Bizim..?hiç aklımın ucundan geçmezken bi anda bebek düşündüğümüz ay herşey tepe taklak oldu.. korunmayı bıraktığımız ilk ay adetim gecikti. ben adet günüm geçti oldu herhalde ilk Aydan diye bi heves test yaptırmaya koşunca hayatımın en acı gerçeğini öğrendim. 1 buçuk yıllık evliyim Ve yaşım 26 annem 51 yaşında menopoza yeni girerken ben onunla aynı zamanda menopoza giriyorum.. dünyada daha acı bişey varmı bilmem.. annem Ananem ikiz ikiz doğururken benimde payıma bu düşmüş demek.. benim de sınavım buymuş.. yinede çok şükür Rabbime beden sağlığım yerinde.. ve her zaman her şartta yanımda olan mükemmel bi eşim ve ailelerimiz var.. uzun oldu biraz ama benim hikayemde bu..
Kesinlikle katılıyorum arkadaşım bende 28 yaşımda evlendim kariyer planlarım vardı ruhsat sınavları derken bütün arkadaşlarım evlenmek marifetmiş gibi bana hadi hadi deyip durdular evet çocuğum olmuyor ama şuan onlardan daha sağlam ve daha mutlu bir evliligim var bir çoğu aceleci davrandık diyip duruyor 32 yaşımdayım şimdi çevremde cocuklu mutsuz yada çocuklu boşanmış bir sürü insan var...Yeni evlenen çiftlerin evliliklerinin oturması için 1-2 sene içerisinde bebek yapmamalarını öneririm. Sizin yaptığınız bu açıdan mantıklı. Sakın bekledim diye kendinizi suçlamayın. Bunu düşününce, hemen bebek sahibi olan arkadaşınız evliliği tam oturmadan çocuğu olmuş oldu. Bu da ilginç sırf yaşım büyük diye çocuk sahibi olmak...Hadi eşiyle anlaşamadı ve ayrıldı...Demek ki çocuk sahibi olmak daha önemli bazıları için. Ben de akademik kariyer yapıyorum akademik kariyer yaparken çocuğa bakmak zordur tahmin edersiniz...Benim gibi doktora yapan bütün arkadaşlarım evlenir evlenmez 1 yıl içerisinde çocuk sahibi oldu. Üstelik yaşları da epey küçük, hani yaşımız geçti diye korkularının olmaması gerekir. Akademik kariyeri filan dert etmediler, şahsen ben sağlık sorunum olmasa bile doktora yaparken bebek sahibi olmayı düşünemezdim. İnsanlar cidden şaşırtıyor bazen. Sanırım artık medyada insanlara bu mesajı veriyor. Eskiden ünlü insanlar evlenmez, çocuk sahibi olmazdı. O dönemki trend bekar olmaktı. Günümüzde ise evlilik bir trend, çocuğu olmak bir trend sanki.
Ben okudum canım. Burda tavsiye etmiştim başka alıp okuyan arkadaşlar da vardi. Bizim icin rehber niteliğinde bir kitapArkadaşlar zita west in doğurganlık ve gebe kalma rehberi kitabını bilen yada okuyan varmı ? Yumurta kalitesini artırmak için neler yapmamız nasıl beslenmemiz gerektiğini anlatıyomuş.
ara kanamasi yapabilir canım..adet olduğunu sanmıyorum..yine de tabi doktoruna danisArkadaslar cyclo progynova kullanip ara kanaması olan var mi normal mi bu? Adetimin baslangicindan sonraki 12.gün bugün bi kanama geldi az. Doktor bir dahaki adetinin ilk lekelenmesinde gel demişti, gitmeli miyim ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?