AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Peki ya benim gibilerde ne oluyor? Çikolata kisti ile tükenen rezerv..
 
30 yaş da genç sayılıyor olsun inşallah amin

Daha yeni evlenmiş, yeni bebek düşünmüştük. Nasıl oldu da bu kadar çabuk “bizden geçti” günlerine geldik anlamadım zaten. Kadere bak...
30 yaş genç...35 bile genç diyorlar...ben 30 yaşımda olmak için nelerimi vermezdim..34 yaşında evlendim düşünsene...

Aslında en büyük hatamız geç evlenmek...Armudun sapı üzümün çöpü diye diye 34 yaşında evlenebildim...34 yaş bence evlilik için çooook geççç..böyle olacağımı bilseydim evlenmezdim açıkçası..
 
O da yeterli yumurta olursa...Yumurta dondurmak da insana birşey kazandırmıyor...En iyisi vakit kaybetmeden evlenmek...Özellikle eğitimli bayanlar bunu çok erteliyor...
 
Aynen katılıyorum PKO olsaydım keşke diyorum bazen çünkü her zaman umut var...
 
Arkadaşlar uzun aradan sonra yazabildim...Öncelikle B Bulunmayanick arkadaşım için üzüldüm...İnşallah diğer denemeleri olumlu olur..Diyecek fazla birşey yok..Yine de sende umut var arkadaşım aynı nickin gibi..Ben birgün hamile kalacağına inanıyorum.
 
Birşey sorabilir miyim? Bedendeki kirli atıkları nasıl temizleriz..Bir tür detokstan bahsediyorum. Ben olumsuz sonuç aldıktan sonra beslenmeme dikkat etmeyi bıraktım...Tatlı şeylere yöneldim..Ceviz fındık tüketimim de azaldı...Onlar için de sürekli çarşı market gezmek zorundayım bu da yoruyor beni...Detoks uygulayan var mı aranızda? Ya da alkali su içen? İşe yarıyor mu karbonatlı sular?
 
İnşallah.siz tüp bebek mi yaptırdınız ? Ben henüz tedaviye başlamadım araştırma yapıyorum şuan rapor olırsa direk tüp bebek yapmak daha mı mantıklı acaba ?

Merhaba, ben 32 yaşıma girdim amh 0.69 fsh 12 çıkmıştı öğrendiğimde, Doktorum istersen bir iki aşılama deneyelim öyle geçelim tüp bebeğe demişti fakat olasılık olarak düşük olduğunu büyük beklentilere girersen depresyon yaşayabilirsin demişti. Fsh daha fazla yükselmeden hemen tüp bebeğe başlayalım kararı aldık. 3. Denememde embriyo elde edebildik bence düşük amh değerlerinde hiç vakit kaybetmemek gerek.
 

Rezerv azlığında sadece,
tüp bebeğe uygun rahim,
40 yaşın altında olmak,
Ve sigorta gün sayısı koşulu aranıyor( kaç gündü hatırlamıyorum)

3 yıllık evlilik, daha önce aşılama yaptırdın mı gibi koşullar bizim için şart değil.
 
Merhaba kısaca hatırlatmak gerekirse yaş 29 fsh 15 amh 0.02; 10ocakta son adetimle tüp bebek tedavime başlamıştım ve 11.gün iğnelere rağmen 1yumurta oluşmuş ondada e2 5 çıktığı için tedavim yarıda kesilmiş ve doğal siklus yapmaya karar vermiştik.
Been şubat 20 olmasına rağmen yani son adetimden 40 gün geçmesine rağmen adet olamadığım için bugün doktora gittim doktor alttan muayene edelim dedi ve muaynede birde baktıkki 5 adet yumurtam var olgunlaşmış.
Ve ben 6 aydır (ki ilk ozaman kontrole gittiğim için ozamanı biliyorum muhtemelen çok daha uzun zamandır) sağdaki bir yumurtamdan başka bir yumurta üretemiyordum. Solda hiç üretmedim ayyyylardır. Sadece sağda bir adet. Bugünse sağda 2 hiçççç üretemediğim solda 3 adet yumurtam var olgunlaşmış. Ben şok oldum
Sonra doktora bu nasıl oldu hocam dedim. Demekki ilaçlar sende geç etki etmiş dedi ve bu amh la 5 yumurta olmasını sadece yaşa bağlayabiliriz bu muhteşem dedi. Normalde tedaviyle 5 yumurta 1.0 ve üzeri amh da filan mümkün Olabiliyor.
Neyse napalım rahimde çok kalınlaşmış adet olacaksın bunlar boşa gitmesin dedi. Yarın progestoron ve lh ölçtüreceğim eğer çok yüksek çıkarlarsa ozaman adetim aşırı yakın oldugundan ve yumurtalar toplanamayacak kadar olgunlaştığından toplama olmayacak sadece çatlatma iğnesi ile düzenli ilişki verecek saatli.
Eğer bu hormonlar düşük çıkarsa 2adet iğne verdi birde çatlatma iğnesi verdi cuma toplayacağız eğer toplanabilecek durumdaysa (yani profestron 1.5 altı ve lh da çok yüksek çıkmazsa)dedi.
Birden bugün böyle gelişmeler oldu tamamen kafamdan çıkardığım bi zamandı üstelik ilk tedavimde iptal olmuşken şimdi birden süpriz böyle bir gelişme oldu yine çok umutlu değilim nitekim karnım ağrımaya başladı bence adet olacağım be 5 inide çatlatacağım :) ama 5 adet snradan bile olsa gelişmesi çok çok çok süpriz oldu.
Böyle bir durum var mı? Doktor bu amhla fsh la sadece yaşa bağlıyorum yaşı genç olanlarda işte böyle birden hiç üretim yapmayan yumurtalıkta aktive olabiliyor ve bu amh a rağmen bu sayıda yumurta çıkabiliyor dedi.
Yorumlarınız neler?
 
Cok güzel bir gelişme olmuş canım, bir fikrim yok bizim durumunuzda ilk defa seninki gibi olduğunu duyuyorum ama umut verici bir durum. 5yumurta çok çok güzel bir sayi. İnşallah boşa gitmez:)
 


Amh’ım 0,06 yaşım 30. Benden de her defasında bu kadar yumurta çıkıyor hemen hemen. :) şaşırılacak bir konu değil. Şu anki doktorumla ilk yumurta toplamada 3 yumurtam vardı. E2 değerim toplamadan önce ölçüldüğünde 400 çıktı. 2 yumurta toplanabildi. İkisi de döllendi. :) şu an donduruldular bekliyorlar.
2. Toplamada ise 6 yumurtam göründü. E2 değerim 655 çıktı. 5 yumurta toplandı. Fakat sadece 1 tanesi olgun çıktı. Döllenip donduruldu.
Demem o ki... Sayının zerre kadar bile önemi yok. Kalite en önemlisi. Ve bunu da arttıracak bir şey var mı bilemiyorum.
Ekim ayından beri büyüme hormonu kullanıyordum. Kalite anlamında bir işe yaradığına inanmıyorum. Sayı olarak da benim hep böyleydi zaten. Maalesef kaybedilmiş şeylerin telafisi yokmuş bizim durumumuzda.
Umarım bu tedavin yolunda gider. Ama 5 yumurta görününce 5 tane embriyo oluşmuyor, kendini buna hazırla derim.
 
Merhaba arkadaşım ben de senin gibi ikinci denemem de cd 56 testi yaptırdım. Era testi duyunca dikkatimi öekti hem çok pahalı bir test bu doktorun mu gerek gördü. Kaçıncı gün embriyon var senin dondurulmuş

Ben Erbil Yağmur’un hastasıyım. Era isteyen kendisi. Doktorların sabit protokolleri var transfer sırasında. Bu protokolden çok farklı gün sonucu çıkan hastaları varmış. O sebeple bize de önerdi. Dondurulmuş 3 embriyom var. Era sonrası transfere hazırlanacağım.
Era pahalı bir test evet. Neredeyse bir opu kadar ücreti. Ama umurumda değil açıkçası. İçimizde kalmasındansa, acaba yaptıraaydık ne olurdu demektense... Her şeye bakılsın daha iyi.
 
Sgk raporu konusunda yanıt veren herkese çok teşekkür ederim. :) inşallah gerek kalmaz benim için, bu denemem olumlu olur umarım. Ama olmazsa da raporun peşine düşeceğim.
 
Sizin için sasirilacak bir durum olmayabilir ama biz süregelen durumumuzla ilgili yorum yapiyoruz. Aylarca bir en fazla iki yumurta oluşan tedavi sürecinde, bir ay aniden beş yumurta gorunce gelişme kabul ediyoruz doktorumuz da biz de. Tabi ki kalite sayıdan daha onemli, 5tane olur dollenmeyebilir, bir tane olur kaliteli çıkar tutunur. Fakat sayı çoğalınca moralimiz düzeliyor umudumuz artıyor.
 
Arkadaşım gayet güzel gelişmeler geçen forumda da bunu konuşmuştuk genç hastalarda geriye dönüşü olabiliyor diye. Her ne yapıyorsan ona devam et adette olsan şimdi sonrasında tedavide o sayıyı üretebilen bir vücudun olduğu anlamına geliyor.
 
Biraz hikayemiz benziyor Erayı onun yaptığını biliyorum..sizinle ben de Erbil beyi araştırdım ancak başlamadım Mustafa bahçeci ile devam ediyorum inş üç tane şansın var . Sonu güzel olsun
 
Sağol canım ne yapalım kısmet değilmiş çok büyük umutlarla gittim üç taneydi bu sefer embriyom.Ama transferden iki gün sonra içime doğdu olmadığı hiçbir şey hissetmedim zaten izin falan da almadım gittim geldim.insan bir şaşırıyor düşüyor çünkü sil başa dönüyorsun. Cd56 testini sormuşsun, rahimde alınan parçanın oranına göre serum tedavisi oluyorsun aynı zamanda da çizik atılmış gibi oluyor ,sen ne zaman düşünüyorsun transfer
 

Tabikide 5 yumurtam var dedim 5 embriyom var demedim dolu çıktı demedim yada unudum var dahi demedim ben....mesajımdada belirttiğim gibi tedavi iptalinden sonra adetim geciktiği için öylesine gittiğimde göründü 5i iyiki gitmişim yoksa ilaca cevap vermediğimi düşünüyordum doktorumda bende...en azından geç cevap verdiğğmi görmüş oldum elbette belki hepside boştur sadece amh 002ile 5 yumurta çok ekstrem çok fazla oldugu için şaşırdım ve diğer insanlara da umut olması için yazdım yoksa toplama olmayacak zaten yakın zamanda adet göreceğim için.

Aynen öyle amh 002 1yıldr hatta belki daha fazladır solda hiç yumurta üretmemiştim sağdada sadece 1adet üretiyordum. İlk tüp benek tedavime 10 ocak adetimle başladığımda 11. Gün yine tek yumurtam vardı ve e2 5 çıktıgı için tedavim iptal oldu. Ben şimdi öööööylesüne adetim 40gün olmasına rapmen gelmedi diye gittiğimde 5 iyi yumurta gördük üstelik yıllardır üretmediğim tarafta 3 adet. Elbette doludur diyemem belki hepsi boş ancak bu bizler için umut olacak bir gelişme doktor genç olan hastalarda böyle işte birden aktive olabiliyor yumurtlar ve ilaçlara geç yanıt olabiliyor dedi.
Yaptıklarıma gelince günde 3 adet dhea 2 adet qenzim 100 mg akşamları omega3 ve folik asit alıyorum bence bunlarında faydası oldu. Sağlıklı beslenmeye özen gösteriyorum birde insülin direncim için matofin 500mg içiyorum sabah akşam benim yaptıklarım bunlardı.
Doktor yumurtlama olmş adete çokaz kalmış o sebeple toplama olmayacak gün aşırı ilişki dedi bakalım :)
Gaza geldim eczaneden arı sütü bal polen takviyeleride aldım mutfağın bir kölesi eca depom gibi ama üretim varsa umut vardır diyerek devam cevabın için teşekkürler
Aynen işte forumda geçen bunu konuşmuştuk ve tamda bunun üzerine bu gelişmeyi yaşayınca yazmak istedim kızlar. Ondan yazdım sağol cevabın için.
 

İnşallah bir sonraki sefer her şey gönlünüzce olur...

Aklıma takılan sorulardan birini de bu yazdıklarınızla anımsamış oldum.
Yine deneyimlerinizden hareketle sizlere sormak istedim. Tüp bebek tedavisi esnasında aktif (masabaşı da olsa) çalışma hayatımızı sürdürmemizde bir sakınca var mı? Haftasonları doktor görüşmelerimizi/işlemleri yapmamız halinde istirahatsiz olmak başarıyı etkiler mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…