AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Güven dediğin şey kendime değil, rabbime .. mücadele ediyorum çünkü Allah’a şükür sağlıklıyım çalışıyorum ve bir tane de olsa yumurtam geliyor neden bırakayım ümidi keseyim nefes aldıkça yaşadıkça her şeyin bir çaresi vardır şimdi olmasa bile ilerde.. evet negatif aldım belki daha da alacağım allah bilir bu kaderi zorlamak değil Allah’ın bana bahşettiği fırsatları kullanmak. Hazreti Musa rahatsızlığı için hiçbir şifa aramamış allahtan geldi diyerek. Sonra allah ona Cebrail aracılığıyla “ ya Musa derdini yaratırım şifasıyla birlikte sen şifanı aramayarak benim yarattığım tıp ilmini de reddetmiş oluyorsun git ara bul hastalığının çaresini “ demiş.. umarım mesajımı doğru anlatabildim..
ben de yoruluyorum zaman zaman tevekkül ediyorum zaman zaman allah affetsin isyana varan cümlelerim oluyor. Bunca çabama rağmen olmazsa zaten elimden geleni yaptım diyeceğim . Dolayısıyla çocuk sahibi olmak ya da olmamak senin dediğin gibi hayatın akışı olan bir olay değil kaderdir. Kader de gayrete aşıktır dualarla değişebilir!

İnş benden önce sen pozitifi görürsünTeslim ol arkadaşım transferinin kaçıncı günü bilmiyorum ama olan oldu tutunduysa tutundu . O can sizden olacaksa ikinci kalite birinci kalite 3.gün 5.gün bir şey değişmiyor.biz sadece anlamlar yüklüyoruz şu daha iyi bu daha iyi diyerek. Olmazsa hemen pes etme , olursa da geride kalan bizler için dualarını alırız

Seni örnek vermiş gibi oldum ama sözüm sana değil.
hepimize...ben de kendime göre mücadele ettim ama olmadi..son yumurta demişsin...ben de yok yumurta işte içimde birsey kalmadı. kalan tek embriyom var onu da kullanmaya korkuyorum ya olmazsa! kadere inanirim ve herkesin kaderinde çocuk sahibi olmak yok..bunu kabul etmeliyiz önce..bunu kastettim. yoksa mücadele etmeyin demedim.

Benden 10 yaş büyük iş arkadaşım 11 negatif deneme sonrası ve menapoz başladı diye çocuk esirgemeye başvurmuştu. Çocuk esirgemede sıra beklerken kendiliğinden hamile kaldı. Yetmedi 6 ay sonra 2. Ye hamile kaldı. Şimdi sağlıklı 2 bebeğiyle maşallah. Yani teoriyle pratik her zaman %100 uymuyabiliyor. Kısmetinizde varsa anne oluruz yoksa da annesi olmadığımız çocukları severiz, zor değil

mucizedir bu...peki değerleri nasıldi? bu arada herkes arkadaşım vs diye tedavi gören örnekler veriyor..insanlar çevreleri ile paylaşıyor mu bu durumu? mecbur mu kaliyorlar? açıkçası ben kimse ile paylaşmadim ve paylaşmayi da düşünmüyorum...sorarlarsa istemiyorum çocuk diyorum. bize göre değil çocuk bakmak diyorum..

Dediğin şey hiç
Açıkçası hiç öyle düşünmedim ama sanmıyorum gittiğim hastanenin laboratuvari çok iyi,yum az olunca kalitede düşüyor malesef.

Canım ya öyle dua etme(benden önce sen pozitifi gör yazmışsın ya) bazen insanın kalbinden geçen o an kabul olur o sebeple en güzel dua ikimize de buradaki mücadele veren ve anneliği hak eden herkese en kısa zamanda nasip olsun inşallah.

Kendimi her olasılığa alistirdim negatif olsada (ki olmaz inşallah) mücadeleye devam demek ki bizim kuzucuklarin dualarimiza ihtiyacı var.

Ben de başlarda kimseye bahsetmemiştim. Ama zamanla alıştım sanırım. Zaten benim işyerinde herkes tedaviyle hamile kalıyor. Yani o kadar yaygın ki bu sorun

Ben de başlarda kimseye bahsetmemiştim. Ama zamanla alıştım sanırım. Zaten benim işyerinde herkes tedaviyle hamile kalıyor. Yani o kadar yaygın ki bu sorun
bizde herkesin ki doğal. ve şu aralar herkes hamile..hemde evlenir evlenmez....gerçi 5 yil bekleyip hamile kalan da var ama tedavi ile mi bilmiyorsun. Çünkü evlendiklerinde yaşları çok küçüktü. Benim isyerimde bir ben bir de başka arkadaş var hamile kalamayan. Ben onun durumunu biliyorum ama o benimkini bilmiyor. Diğer arkadaşlarin hepsi hamile kaldı. hatta benden 2 sene sonra evlenen biri vardi doğum iznine çıktı..

Kızlae merhaba hepinize bir sorum olacak.
Tedavisi iptal olanlara özellikle.
İğnelere rapmen yumurta cevap vermezse ki bnm tedavimde iğnelere rağmen adetin 11. Günü tek yumurtam oluştu ve e2 5 çıktı tedavim iptal oldu
Sorum şu tedavileriniz iptal oldugunda doktorunuz:
-tedaviyi iptal edil ve adet olunca yeniden gel mi diyor???
-yoksa tedavin iptal ama 15 gün sonra adet olmadan birdaha gel yinede ilaçlar geç etki edebilir bakalım mı diyor?
Bu sorunun cevabı benim için çok önemli.
Çünkü iğnelere rağmen bir yumurtam olup e2de düşük çıkınca tedavim iptal olup doktorum bana adet olunca gel diyerek gönderdi.
Ben 40 gün adet olamayınca dün kendiliğimden öylesine gittiğimde yıllardır bir yumurta üretirken 5 yumurtam oldugunu gördm doktorla beraber. Yani doktor tedavi iptalime rağmen bana yinede 15 gün sonra gel deseydi bu 5 yumurtadan biri başarılı olacaktı belkide ama bana çok şaşkın şekilde çok süpriz bir durum yaşandığını yaşım sebebi ile böyle nadiren durumlar yaşanabildiğini söyledi

Gerçketen çok süpriz bir durummu yaşadım yoksa doktor tedavim iptal olmasına rağmen yinede çağırmalı mıydı yani sizin doktorlarınız çağırıyormu iptal olsada
Cevaplarınızo bekliyorum çok teşekkürler

1. şık benim cevabim...iptal olunca doktorlar adet olunca gel diyorlar..

1. şık benim cevabim...iptal olunca doktorlar adet olunca gel diyorlar..
Sağol cevabın için yani benim durumumun hakkaten doktorların öngörmeyeceği bir durum ve doktorumun (tedavi iptal olunca yüne de gel demeyerek adet olunca gel demesinde) hatası yokmu diyorsun?

Sağol cevabın için yani benim durumumun hakkaten doktorların öngörmeyeceği bir durum ve doktorumun (tedavi iptal olunca yüne de gel demeyerek adet olunca gel demesinde) hatası yokmu diyorsun?
Hayır bence hatası var...ama doktorlarin genel tavrını söyledim. benim bugüne kadar hiçbir doktor üstüme düşmedi. tedavi iptal ise öbür adet döneminde gel dediler sadece. 15 gün sonra gel diyenine rastlamadim

Bana ikinci adetinle gel demişti. İptal olduğunda iğneleri biraktim, ertesi gün adet oldu zaten.

Geçen ay benim ilk tedavimdi 1 yumurta Olgun çıkmıştı ve döllenmediği için tedavim iptal olmuştu ve doktorumla konuştuğumda beni görüşmeye çağırdı adeti beklemeden. ben sadece görüşme için çağırdı sanıyordum ama meğer kontrol içinmiş geriden gelen yumurtalarım varmış onlar geç cevap vermiş olabilir diye bakmış.

Ben artık devlet hastanesine gideceğim. Doktor ozellerden daha cok açıklama yaptı. Kesin konuşmadı. Adetimle yebiden hormonlara bakacak. Amh 0.7 fsh 10du 6 ya düştü dedim. Ama bu değerler 6 ay önceydi dedim. Adetliyken bakalım çocuk tedavisine başlayıp baslamayacagimiza karar verelim dedi.amh düşük ama fsh iyiymiş dedi. Bana doktorun biri hemen tup bebek dedi. Baskasi 2 ay klomen ve catlatma iğnesi ile normal denedikten sonra tup bebeğe yönlendirdi. Tup bebek merkezindeki doktor olumlu konuşup aşı bile olur dedi,kafam karıştı dedim. Bana ihtimal varsa soyleyin artık özel doktora gitmeyeceğim yoksa da boşa kürek çekip üzülmek istemiyorum dedim. Bakalım zaman ne gösterecek. Tup bebek merkezindeki doktorumdan da memnunum ama bana uzak yerde.
Diyetisyene gidiyorum. Zayiflayip moral depolamak ve sağlıklı olmak istiyorum. Tup bebek maceram yordu beni hem fiziksel hem zihinsel anlamda.
0.7 amh cok düşük değil mi

Doğal yolla da olabilir...AMH düzeyiniz iyi tabi antral folikul sayısı da önemli...Vitaminler ve beslenmenize dikkat ederek doğal yoldan hamile kalabilirsiniz. Tüp bebek de ise şansınız yüksek..Burdaki sayfaları okudunuz mu bilmiyorum. sizden daha düşük Amh düzeyi olan kadinlarin birçoğu hamile kaldı. Hatta doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalanina rastladım..bu yüzden hiç üzülmeyin.

Çok teşekkürler mesajınız için. Içime su serptiniz.Ben menapoza mi yaklaştım diye menopoz belirtilerine bile baktım.

İşte evet geriden gelen yumurtalar olabilir diye çağırması lazımdı bencede 1yumurta oldu diyerek çağırmaması hataydı seyit temel hocaya yinede devam edeceğim ancak hanesine bir eksi koydum bunu gözden kaçırmamalıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…