AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Merhaba kızlar bu yolda uğraşan tüm anne adaylarina rabbim tez zamanda nasip etsin.

Benim 2 yıl önceki değerlerim amh 0.87 fsh 13.5 bu süre zarfında malesef ucra bir yerde olduğum için tedavi bile olamadim,bu yıl tayin istedik Bursa'ya geldik burda tedaviye başladık bu ay, 5 yum toplandı 2 tane orta kalite 2. Gün transfer edildi bekleme asamasindayim,doktorum yüzde yirmi beş şans verdi,orta kalite demek yani 3. Kalite mi oluyor ilk tedavim ondan dolayı detaylı soramadım doktorunagrade 2 falan dedi konuşma arasinda,anladığım kadarıyla pek kaliteli degiller,sanırım bir tek onu anladim

Benden hiç böyle çıkmıyor...Demekki aranızda en kötü durumda olan benim...Herkesin 1-2 yumurtası oluyor sanıyordum...Tüp bebek tedavisi boyunca 2 yumurta bile elde edemedim...1 oldu en fazla...Bence arkadaşın durumu gayet iyi AMH değerine göre. Sizin de yumurtanız eğer o kadar çıkıyorsa sizin de durumunuz çok kötü değil. Tek bir olgun yumurta zaten yetiyor...

Ben hiçbirşey düşünmüyorum B Bulunmayanick . Tamamen bırakmış durumdayım herşeyi...Tek odaklandığım şey tezimi bitirmek ve işim gücüm..Doktorlar da beni bıraaktı zaten. En son olumsuz konuşmamızdan sonra doktorum beni hiç aramadı. Cyloyu da mutlaka kullan demedi...Kullanabilirsiniz dedi...Sadece menapozun olumsuz etkilerinden (kemik erimesi, ateş basması) gibi şeyler için verdi. Cyclo'nun bedene olumlu bir etkisinin olduğunu sanmıyorum. Biesteron kullanabilirimn belki...Onu da bazı doktorlar öneriyor bazıları önermiyor. Yine doktor değiştireceğim sanırım...Berfu hanıma gitmeyi düşünmüyorum artık. Zaten o da istemiyor. İstese devam edelim derdi. Sadece bana tavsiyede bulundu o kadar..

Zaten tek embriyom var...Onun da tutacağını sanmıyorum....iyi kalite değil çünkü..Ben inanmıyorum kaliteli demelerine...Elime kalitesini gösteren bir sayısal değer vermiyorlarki. Telefonda ne söylenirse inanıyorsun...Benim doktor seçimim ve tedavi sürecim baştan sona yanlıştı...Ve artık yumurta kalmadı. Şimdi dünyanın en iyi doktoru en iyi tedaviyi uygulasa bile tyumurta yoksa ne yapacak...Anneme üzülüyorum en çok..Ona doğruları da söylemedim. Yazık tedavim devam ediyor sanıyor...

Ankaradaysan bir seyit temel ceyhan ile görüşüp durumundan bahsetsene. Benim doktorum temel hoca ve en azından bir fikrini almanı isterim

Çok katı bi doktor direk yüzüme söyledi senin çocuğun olmaz hiç sana verilecek bi umudum yok diye insanın bütün umutlarını kırıp atıyor bakarız şunu yapalım bile diyemedi

Evet aslında aklımdan geçiyor senin doktorun ile görüşmek...daha sonra özelden yazabilirim
Mücadeleyi bırakma eğer ki istiyorsan elbet bir ay gelecek sen sürekli takipte kalmalısın embriyo tutmaz deme neler neler okuyoruz o da bir can sonuçta ve ne olacağını allah bilir sen şansını dene arkadaşım

Hiç belli olmaz Benim iki transferimde birinci kaliteydi tutmadı ama ne embriyolar okudum orta kalite ikinci kalite bozulması olmuş onlar tuttu. O yüzden allah bilir vaktin saatin şimdiyse şimdi olacak değilse yine olmayacak. Ne olursa olsun senin için hayırlısı olacak böyle düşün insanı biraz rahatlatıyor inş güzel haber verirsin bize de umut okursun

Valla umuda hasret ben belki biraz karamsarım ama hayatım her zaman böyle oldu benim...Neyse yazdıkça ağlayasım geliyor...Yine de tutmayacağını düşünüyorum...Ki rahmim çok problemli bunları birinin çözmesi lazım o yüzden doktor arayışındayım.

Hayır hiçbir sakınca Yok aksine hareketli olmak daha yararlı Rahime ve yumurtalıklardaki kan akışı için rahat ol sen ne kadar normal bir ilaç gibi düşünürsen o kadar güzel olur

Bir de şu var arkadaşım belki de alışmak alıştırmak lazım kendimizi...Herkesin çocuğu olacak diye bir kural yok...Çocuksuz çok insan var..Mutlaka bu piyango birine çıkacak...O neden ben, sen veya o olmayabilir...Bu kadar güven nereden geliyor. Herkesin çocuk sahibi olması mümkün değilki. Hayatın akışına ters...O nedenle çok da takmamaya çalışıyorum. Bak o kadar mücadele ediyorsun ama negatif aldın..Mücadele de belki bir yere kadar...Ben çok yoruldum ve sıkıldım...

Ben de kendi orta kalite yumurtam için üzülürken doktorum bu begenmedigin yumurta için yıllarca gelen insanlar var,üstelik sen bana milyonlarda versen ben sana bu embriyolari yoktan var edemem bunlar senin ve burun kıvırmak yerine şükret demişti,sunu da eklemişti sanki bizler hep süper yumurtadan mi olduk.

Donmuş embriyoların tutunma olasılıkları daha fazla bence mücadeleye devam et umarım hepimiz anne oluruz inşallah.

Cevap verdigin için çok teşekkür ederim,insan takılıyor ister istemez bu ilk tedavimdi,haklısın aslında rabbim nasip etmeyince isterse süper kalite olsun yine nasip olmuyor demek ki

Dilerim en yakın zamanda pozitifi görürsün.

Hiç öyle düşünme arkadaşım. Herkes kendi yaşıyor ve sağlıkçılar bizim gibi duygusal bakamıyor. Bana sen git evde yap bebeği tüp bebekle ne işin var diyen de oldu. Bu kadar ay neden bekledin diyen de. Negatif sonucumda doktorum kontrole bile çağırmamıştı. Adetim 15 gün sürdü hala bitmiyor deyince gel muayene edeyim dedi bir zahmet. Yani biz kendimizi bazen doktordan daha iyi biliyoruz.

acaba doktor veya laboratuvarin iyi olmamasi yüzünden kalitesiz olabilir mi.embriyolar. doktorunun bütün sorunu sana bağlamasi tuhaf...belki de o embriyoyu daha kaliteli hale getirmek onların elinde...en iyi spermi bulmasi gerek...ortamın çok iyi olması gerek değil mi?

benim negatif sonucumda doktor aramadi bile. hemsiresine bilgi verdim negatif diye. Bir zahmet aramadi bile....Şimdiki doktor da güya menapozun olumsuz etkilerinden korumak için bana cyclo veriyor...en son düşündugum şey menapoz etkileri. yeterki çocuğum olsun hemen ardından menapoza gireyim..saglikli 1 tanecik olsun yeterki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…