- 6 Haziran 2017
- 941
- 1.791
- 113
- 46
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #4.901
Maalesef doktorların yönlendirmeleri farklı olabiliyor. Bana biri git evde Bebek dene derken diğeri sen niye bu kadar bekledin diye kızdı ve ikisi de İzmir’de tanınmış özel merkezlerdi. Benim amh 0.9 du o zaman. Ama muayenede foliküller ve fsh normal olduğundan çok acele etmedim bende. Sen de detaylı bir muayene ol be yaşın, psikolojin, maddi durumuna göre kararını verirsin. O sırada içine sinen bir doktor da bulursun inşallahBen artık devlet hastanesine gideceğim. Doktor ozellerden daha cok açıklama yaptı. Kesin konuşmadı. Adetimle yebiden hormonlara bakacak. Amh 0.7 fsh 10du 6 ya düştü dedim. Ama bu değerler 6 ay önceydi dedim. Adetliyken bakalım çocuk tedavisine başlayıp baslamayacagimiza karar verelim dedi.amh düşük ama fsh iyiymiş dedi. Bana doktorun biri hemen tup bebek dedi. Baskasi 2 ay klomen ve catlatma iğnesi ile normal denedikten sonra tup bebeğe yönlendirdi. Tup bebek merkezindeki doktor olumlu konuşup aşı bile olur dedi,kafam karıştı dedim. Bana ihtimal varsa soyleyin artık özel doktora gitmeyeceğim yoksa da boşa kürek çekip üzülmek istemiyorum dedim. Bakalım zaman ne gösterecek. Tup bebek merkezindeki doktorumdan da memnunum ama bana uzak yerde.
Diyetisyene gidiyorum. Zayiflayip moral depolamak ve sağlıklı olmak istiyorum. Tup bebek maceram yordu beni hem fiziksel hem zihinsel anlamda.
0.7 amh cok düşük değil mi
Ben Goğsen Dr. u eledim. Hulusi Zeyneloglu hakkında bir şeyler duydun mu o hastaneye gittiğindeDoğal yolla da olabilir...AMH düzeyiniz iyi tabi antral folikul sayısı da önemli...Vitaminler ve beslenmenize dikkat ederek doğal yoldan hamile kalabilirsiniz. Tüp bebek de ise şansınız yüksek..Burdaki sayfaları okudunuz mu bilmiyorum. sizden daha düşük Amh düzeyi olan kadinlarin birçoğu hamile kaldı. Hatta doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalanina rastladım..bu yüzden hiç üzülmeyin.
Benim iki yumurta vardı biri daha hızlı büyüdü o alındı maalesef boş çıktı dr tedaviye devam etmeyi teklif etti bir hafta arayla diğer taraftaki yumurtalar da alındı süreç uzadı tabii ikiydi üç olgun çıktı döllendi ikisi donduruldu biri karnımda şu an daha çok yeni gebeliğim doktor bile inanamadı iyi ki devam etmişim dedim inşallah kucağıma da alırımKızlae merhaba hepinize bir sorum olacak.
Tedavisi iptal olanlara özellikle.
İğnelere rapmen yumurta cevap vermezse ki bnm tedavimde iğnelere rağmen adetin 11. Günü tek yumurtam oluştu ve e2 5 çıktı tedavim iptal oldu
Sorum şu tedavileriniz iptal oldugunda doktorunuz:
-tedaviyi iptal edil ve adet olunca yeniden gel mi diyor???
-yoksa tedavin iptal ama 15 gün sonra adet olmadan birdaha gel yinede ilaçlar geç etki edebilir bakalım mı diyor?
Bu sorunun cevabı benim için çok önemli.
Çünkü iğnelere rağmen bir yumurtam olup e2de düşük çıkınca tedavim iptal olup doktorum bana adet olunca gel diyerek gönderdi.
Ben 40 gün adet olamayınca dün kendiliğimden öylesine gittiğimde yıllardır bir yumurta üretirken 5 yumurtam oldugunu gördm doktorla beraber. Yani doktor tedavi iptalime rağmen bana yinede 15 gün sonra gel deseydi bu 5 yumurtadan biri başarılı olacaktı belkide ama bana çok şaşkın şekilde çok süpriz bir durum yaşandığını yaşım sebebi ile böyle nadiren durumlar yaşanabildiğini söyledi
Gerçketen çok süpriz bir durummu yaşadım yoksa doktor tedavim iptal olmasına rağmen yinede çağırmalı mıydı yani sizin doktorlarınız çağırıyormu iptal olsada
Cevaplarınızo bekliyorum çok teşekkürler
Labaratuvar bizi gibi hastalarda çok önemli çünkü altın yumurta artık bizimkileracaba doktor veya laboratuvarin iyi olmamasi yüzünden kalitesiz olabilir mi.embriyolar. doktorunun bütün sorunu sana bağlamasi tuhaf...belki de o embriyoyu daha kaliteli hale getirmek onların elinde...en iyi spermi bulmasi gerek...ortamın çok iyi olması gerek değil mi?
Benim de öyle çıkıyor bir iki üç en fazla beş yıl öncede aynıydı çok şükür çocuğum oldu benim yapım buymuş amh hiç bakılmadı fsh 15ti en son çok iptal olan tedavim oldu büyümedi biri önden gitti falan hiç pes etmedim yazın yine tedaviye başladım altı ay sonunda ikinci mucizem karnımda çok şükür çok yıprandım ama değerBenden hiç böyle çıkmıyor...Demekki aranızda en kötü durumda olan benim...Herkesin 1-2 yumurtası oluyor sanıyordum...Tüp bebek tedavisi boyunca 2 yumurta bile elde edemedim...1 oldu en fazla...Bence arkadaşın durumu gayet iyi AMH değerine göre. Sizin de yumurtanız eğer o kadar çıkıyorsa sizin de durumunuz çok kötü değil. Tek bir olgun yumurta zaten yetiyor...
Oğlum için yedi yıl Uğraştım bu aradaBenim de öyle çıkıyor bir iki üç en fazla beş yıl öncede aynıydı çok şükür çocuğum oldu benim yapım buymuş amh hiç bakılmadı fsh 15ti en son çok iptal olan tedavim oldu büyümedi biri önden gitti falan hiç pes etmedim yazın yine tedaviye başladım altı ay sonunda ikinci mucizem karnımda çok şükür çok yıprandım ama değer
Ben de aynıyım hep umutsuzdum psikolojim bozulmuştu baskı gördüm ne laflar duydum yedi yılım zindan gibiydi ama hiç tedavimi aksatmadım hep araştırdım sakın vazgeçmeyin her acıya değiyor inanın önce sabır inanç ve iyi bir merkez gerekiyor her şeyin ötesi de Allah’ın takdiriValla umuda hasret ben belki biraz karamsarım ama hayatım her zaman böyle oldu benim...Neyse yazdıkça ağlayasım geliyor...Yine de tutmayacağını düşünüyorum...Ki rahmim çok problemli bunları birinin çözmesi lazım o yüzden doktor arayışındayım.
Maşallah ne güzel sağlıkla bebisini kucağına al inşallah,sen nerde tedavi görüyordun?Labaratuvar bizi gibi hastalarda çok önemli çünkü altın yumurta artık bizimkiler
Antalyada merkezimMaşallah ne güzel sağlıkla bebisini kucağına al inşallah,sen nerde tedavi görüyordun?
Peki kaç yaşında başladınız ilk tedaviye. Ben toplamda 2,5 senedir uğraşıyorum..ama yaşım 7 yıl için fazla..yaşım 28-30 larda olsa inanın hiç pes etmem...36 yaşındayım çünkü. Doktorum bana olmaz dedi donasyon önerdi. Karamsar olmamin nedeni bu ve negatif aldığım sonuçlar...Oğlum için yedi yıl Uğraştım bu arada
:) Göğseni ben de eledim :)))Ben Goğsen Dr. u eledim. Hulusi Zeyneloglu hakkında bir şeyler duydun mu o hastaneye gittiğinde
Benim iki yumurta vardı biri daha hızlı büyüdü o alındı maalesef boş çıktı dr tedaviye devam etmeyi teklif etti bir hafta arayla diğer taraftaki yumurtalar da alındı süreç uzadı tabii ikiydi üç olgun çıktı döllendi ikisi donduruldu biri karnımda şu an daha çok yeni gebeliğim doktor bile inanamadı iyi ki devam etmişim dedim inşallah kucağıma da alırım
Hulusi bey için herkes iyi diyor..Forumlarda sitelerde Göğşeni yazan yok ama Hulusi'yi herkes beğeniyor..Ben Goğsen Dr. u eledim. Hulusi Zeyneloglu hakkında bir şeyler duydun mu o hastaneye gittiğinde
Bi gideyim bakalım Hulusi Beye genetik çıkınca sagol canım.Hulusi bey için herkes iyi diyor..Forumlarda sitelerde Göğşeni yazan yok ama Hulusi'yi herkes beğeniyor..
Ben 23 yaşında evlendim otuzda ancak anne oldum şimdi 34 ye kardeş için uğraşıyoruz inşallah onu da kucağımıza alırız yaşınız çok geç değil bencePeki kaç yaşında başladınız ilk tedaviye. Ben toplamda 2,5 senedir uğraşıyorum..ama yaşım 7 yıl için fazla..yaşım 28-30 larda olsa inanın hiç pes etmem...36 yaşındayım çünkü. Doktorum bana olmaz dedi donasyon önerdi. Karamsar olmamin nedeni bu ve negatif aldığım sonuçlar...
Evet bizim gibi hastalara uygulanan bir protokolmüş süreç uzun ve yıpratıcı olsa da şans artabilirÖNcelikle tebrik ederim tamamına erdirsisn allah.
İşte tedaviyi yarım bırakmaması ne güzel doktrounun belki bende çağrılsaydım şuan 5 yumurtam boşa gitmeyecekti
Folikül sayınız ve yumurta durumunuz nasıldı sizin ?Ben 23 yaşında evlendim otuzda ancak anne oldum şimdi 34 ye kardeş için uğraşıyoruz inşallah onu da kucağımıza alırız yaşınız çok geç değil bence
Dediğim gibi bir göründüğü de oldu üç de ama hep azdı yaşıma göre sol taraf hiç olmuyor gibiydi hatta oradaki yumurta boş çıkmıştıFolikül sayınız ve yumurta durumunuz nasıldı sizin ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?