AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Yeni ay yeni şans, bana dua edin kızlar bugün regl oldum. Cumaya randevu aldım. Geçen ay e2 hormonum yüksek çıktığı için tedavim iptal edilmişti.

Yeni ay yeni şans, bana dua edin kızlar bugün regl oldum. Cumaya randevu aldım. Geçen ay e2 hormonum yüksek çıktığı için tedavim iptal edilmişti.
İnşallah herşey istediğin gibi sonuçlanır...Yaşınız kaç? AMH kaç biliyor musunuz? Benim de E2 çok düşük çıktığı için tedavi başlamadan bitti..."Eskiden insanlar çocuk sahibi olamazlarsa teknoloji gelişti tüp bebekle çocuk sahibi olurlar sanıyordum. Bu işlerin bu kadar zor olduğunu bilmiyordum...Allah hepimizin yardımcısı olsun

Arkadaslar amh düşüklüğü nasıl tespit ediliyor ben hormon testlerimizi baktığımda amh değerini göremiyorum 2 başarısız tüp bebeğim var ama amh ye bakıldı mi hiç bilmiyorum size nasıl teşhis konmustu

Kan testi ile AMH tespit ediliyor..Herhangi bir gün yaptırabilirsin bu testi. Adet olmana gerek yok

Ultrasonda bakıldığında yumurta sayınızı yeterli gördüyse doktorunuz istememistir testi. Ama siz istiyorsaniz baktirin ona her merkez bakmiyor galiba disari gönderiyorlar. Bir kac güne cikiyor sonuc.

Yaşım 40 ama mayısta 41 olacağım. AMH 0,39 geçen ay 4 antral folikül vardı +2 de zayıf antral folikül... Benim bir kızım var normal yollarla çok şükür. Bir de dış gebelik geçirdim sağ tüpüm alındı. Geçen ay e2 62 çıkınca iptal oldu. Bilmiyorum tüp bebeği başaramazsak evlatlık ta düşünüyorum...

Yaşın düşündüğümden fazlaymış ama bir evladın var. Allah uzun ömürler versin :). Yaşına göre AMH değerin ve folikül değerin gayet iyi. Benim yaş 36. Yalnız olmazsa da kendini yıpratma..Neden evlatlık düşünüyorsun özel bir nedeni yoksa merak ettim? Tabiki en doğal hakkın kardeş istemen çocuğuna. Ancak evlatlık alacak kadar çok istiyorsun demekki...

Yavrum bu dünyada yalnız kalmasın istiyorum. Evlatlık konusu net değil ama olabilir.

Merhaba hanımlar.. ben de yaşıma göre yumurta rezervimin dusuk oldugunu ogrendim gecen ay. Doktorum Amh testi istedi ve 1.54 çıktı değer. Bu arada yaşım 31. 10 yıllık evliyim, 5 yıldır bebek istiyoruz. 2 sene önce Çapa infertilite de takip ediliyordu aşılama,tüp bebek vs denemeden doğal yolla hamile kaldım hem de ikizdi ancak gelişimleri durduğu için 11.haftada kürtaj oldum. 1 ay önce Medipol Mega'da Ayşe Karahasanoglu'na gittim muayeneye ve yumurta rezervimin dusuk olduğunu söyledi. Derken birçok test,tahlil vs istendi. Hepsinin sonucunu alıp bugün yine gittik. Eşimin spermiyogram sonucu güzel. Problem olarak emin yumurta rezervim az,insülin direncim var ve D vitamim cok dusukmus. Glifor, folik.asit ve D vit ampul verdi. İsterseniz aşılama da yapabiliriz ama tutma şansı %15 dedi. Biz tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Önümüzdeki ay adetin ikinci günü gideceğim inşallah tekrar.

Amh sizin iyi bence hatta 5 yıl önce de daha iyidir ve yaşınız da genç başka sorununuz olmasın

canım emin misin AMH değerine veya doktorların ne söylediğine...bu topik AMH değeri gercekten düşükler için...1,5 gayet iyi bir değer daha ne olsun...buradakiler 1'in altında değere genelde...siz Amh değerinizi iyi bir laboratuvarda tekrarlayın bence..

Benimde amh düşük. 0.34 üç asilamam var ve bu ay ilk kez tüp bebek denedik. İğnelerle 8 yumurta oluştu ancak opu da sadece 2 yumurta toplanabildi . 10 cm çikolata kistüm var. Merkezi aradım iki yumurta da döllenmiş . 4 hücreli olmuşlardı sabah. Yarın sabah 9 da transferim var. İkisini de koyacaklar çok heyecanlıyım. Daha önce 2011 de asilamam tutmuştu . Ama 10. Hafta da malesef düştü. İnşallah bu sefer tutar. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu arada doktor 5. Güne beklemedi. yarın 3. Gün embriyolari konulacak

Hayırlı olsun inşallah

Amh sizin iyi bence hatta 5 yıl önce de daha iyidir ve yaşınız da genç başka sorununuz olmasın
Detaylı tetikler ve muayene yapıldı, ultrasonla muayenede 6 adet yumurta var dedi doktorum ama bu sayınin da yaşıma göre az olduğunu belirtti. 12-13 adet olması lazımmış.

Özür dilerim, amh değeri 0'li değerlerde olan kişilere 1.54 düşük demek belki yanlış anlaşılabilir yani niyetim kotu degil asla.doktorum "yaşına göre bu değer az " dediği için paylaşmak istedim açıkçası belki benim gibi bir durumu yaşayan vardır diye.

Estağfurullah. öyle düşünmeyin. Bir yanlışlık olsa gerek diye düşündüm. ama mesajinizda 5 yıldır çocuk istediğinizi söylemissiniz. uzun süredir olmuyor aynı soruna sahibiz Sonuç olarak..tabiki doktorunuz bizden daha iyi bilir. Amh değerine isterseniz tekrar bakılsin..bazen yanlışlık olabiliyor...

Merhabalar
0,34 amh değeriniz 2011 senesinde ölçülen mi, yoksa bugün mü bu değerinizde 2 döllenmiş yumurta elde edebildiniz?

Benim de ilk ölçülen değerim sizinki gibi olduğu için sormak istedim.

Maşallah dilerim her şey yolunda gider, daha güzel haberlerinizi de bekliyoruz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…