- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.301
Arkadaşlar umut olsun diye yazıyorum eşim globozoosperm benim yumurtalar kalitesiydi 2 tup negatif şimdi kendiliğinden haileyim
Amg en son 2.60 dı ama tuo bebekte 2 kere yaptırdım tutmadı yumurtalar kalitesiz dediler eşimde globozoospermdi
30 yaş genç...35 bile genç diyorlar...ben 30 yaşımda olmak için nelerimi vermezdim..34 yaşında evlendim düşünsene...
Aslında en büyük hatamız geç evlenmek...Armudun sapı üzümün çöpü diye diye 34 yaşında evlenebildim...34 yaş bence evlilik için çooook geççç..böyle olacağımı bilseydim evlenmezdim açıkçası..
Çok sevindim arkadaşım. Allah tamamına erdirsin. Herkesin farklı farklı sorunu var bu süreçte. Allah hepimizin yardımcısı olsunBen 23 ysimda evlendim ilk 4 sene cocuk istemedik, maddi sikintilardan dolayi. Esimin tayinleri vs oldu arada. erteledik. Sonrasinda cocuk istedigimizde ise erken menapoz oldugumu ogrendim ve yasim 27 di. 6-7 denemem oldu yillar icerisinde. hepsinde tek yumurta gelisti yada iptal oldu. toplanan yumurta dollenmedi iptal oldu vs. sadece 2 kez transfer yapildi ilk denemelerimde. onda da ikinci denemede yumurta aslinda gelisimi durmustu ama 3. gun arayip tekrar ilerledi gelin transfer olcak dendi aslinda sagliksiz yumurtaymis. sirf transfer parasi almak icin yapilmis. yani diyecegim o ki belki erken evlenseydinizde durum cok farkli olmayabilirdi. Daha fazla yasim gecmeden donasyon yaptirmaya karar verdim ve cok sukur hayatimda ilk defa hamileyim.
Tup bebek yapamadigimiz sureclerde de civan percemi aslan pencesi hayit otu kaynatip ictim, vitaminler vs gibi bircok seyi de denedim. Ama bir kere bile ne kimyasal gebelik ne normal gebelik hic olusmadi. 5-6 dr degistirdim hepsi donasyon dedi daha ilk seferinden beri. Kabul etmek istemedim baslarda ve mucadele ettim tabi, tek yumurtada olsa neden olmasin dedim, yasim genc nasil olmaz dedim. 33 yasima kadarda bekledim belki bir mucize olur diye ama kismet degilmis olmadi. 35 ten sonra dr larin soyledigi yumurtalarin hizla kalitesizlestigi ve azaldigi yonunde. bende genc yasimda olmayan yumurtalar 35 ten sonra olmasi ihtimali yok artik diye beklemek istemedim daha fazla. Tabi bu surecte cevre baskisi, herkesin merakli sorulari ve psikolojik yipranmalar, ilaclara dr lara odedigim paralar sonucu maddi yipranmalar kaldi elimde. ve kaderim buymus deyip donasyon denedim. umarim hepiniz bir sekilde evlat sahibi olursunuz tum dilegim. ama bir kadinin yasayacagi en zor durumlardan biri sanirim. Allah beterinden korusun tabi ki. Ozellikle bizim toplumumuzda cok daha zor maalesef. Dusuncesiz insanlar yuzunden daha agir geciriliyor bu surecler. onca yilim bunlari tasimakla gecti. umarim sizler daha fazla zaman gecmeden kavusun.
ayni sekilde benimde ilac destekleri vitaminlere ragmen 1 tane yumurta goruluyordu sonrasinda almak istediklerinde bos cikti son denememden bir oncekiydi bu 30 yasindaydim. son denememde yine ilac destegi vs hic yumurta gorulmedi. dr artik gelme dedi kendini de yorma uzulme dedi. 28 li yaslarimda bir tek tek yumurtam dolu cikti 2. gunu 8 hucreli transfer yaptilar tutmadi. bundan sonra ki denemede yine tek yumurta dolu cikti ama 2. gun durdu ilerlemedi. 3. gunu ilerledi ama sagliksiz demek zaten buda. transfer yaptilar para almak icin tabi tutmadi. yani gittikce kotulesen bir tablo oldu benim ki. hep. Ama ilacsizda genelde tek folikul goruluyordu ama ici dolu mu bos mu bilmiyoruz tabi. tup bebek deneyecegmiz zaman mutlaka ek ilac aldigim icin ilacla dahi sonuclar bunlardi iste. Ilk baslarda bu arada normal dr gidiyordum onda da ymurta takibi catlatma ignesi ve saate gore iliski vs onlarida kac kere denedik hatirlamiyorum. ilk 1 yil boyle gecti zaten.Hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah tebrik ediyorum. Bana da erken menepoz dendi yumurtam vardı ama çok küçük yapılacak bişey yok dediler. Sonra bitkisel macunlar çaylar falan derken bundan on gün önce dr bi yumurta gördü hemen alalım dedi ama boş çıktı oda maalesef. Demişsiniz tek yumurtam oluyordu o yumurta kendi mi oluşyordu yoksa bitkisel takviyeler ile mi boşa mı kürek çekiyorum die sormak istedim acaba dolu sağlıklı bi yumurtam oluşur mu
ayni sekilde benimde ilac destekleri vitaminlere ragmen 1 tane yumurta goruluyordu sonrasinda almak istediklerinde bos cikti son denememden bir oncekiydi bu 30 yasindaydim. son denememde yine ilac destegi vs hic yumurta gorulmedi. dr artik gelme dedi kendini de yorma uzulme dedi. 28 li yaslarimda bir tek tek yumurtam dolu cikti 2. gunu 8 hucreli transfer yaptilar tutmadi. bundan sonra ki denemede yine tek yumurta dolu cikti ama 2. gun durdu ilerlemedi. 3. gunu ilerledi ama sagliksiz demek zaten buda. transfer yaptilar para almak icin tabi tutmadi. yani gittikce kotulesen bir tablo oldu benim ki. hep. Ama ilacsizda genelde tek folikul goruluyordu ama ici dolu mu bos mu bilmiyoruz tabi. tup bebek deneyecegmiz zaman mutlaka ek ilac aldigim icin ilacla dahi sonuclar bunlardi iste. Ilk baslarda bu arada normal dr gidiyordum onda da ymurta takibi catlatma ignesi ve saate gore iliski vs onlarida kac kere denedik hatirlamiyorum. ilk 1 yil boyle gecti zaten.
Seni uzmek istemem ama benim onca yil deneyimledigim seyler boyle oldu. maalesefte yumurta sayisini arttiran bir tedavide yok. kac senedir ugrasiyorsunuz siz acaba ve yasiniz kac?Cevabınız için çok teşekkür ederim demek yapılan onca şeye rağmen dolu yumurta olmuyor benimde durumum umutsuz
Benim öğrendiğim dört yıl oldu ama iki yıllık evliyim evlendikten sonra dr. Gittik direk donasyon dedi. Sonrasında yine burdan öğrendiğim bi baharatçıdan macun çörekotu yağı propolis ve bitki çaylarıyla adet olabildim fsh değerim 82 idi. 16 ya kadar düştü amh da biraz yükseldi fakat iki ay önce teyzemi kaybettim fsh tekrardan 65 oldu üzüntüden dıe düşünüyorum adet olamayınca dr a tekrar gittim bi yumurta var alalım dedi oda boş çıktı işte adet olursan gel o zaman belki umut olabilir dedi. Bu arada yaşım 32 şuandaSeni uzmek istemem ama benim onca yil deneyimledigim seyler boyle oldu. maalesefte yumurta sayisini arttiran bir tedavide yok. kac senedir ugrasiyorsunuz siz acaba ve yasiniz kac?
seni merak etmekteyim bana yaz güzel haberlerini.AMH ım 0,43 canım FSH'ım en yüksek 17 küsür çıktı, 14-17 arasında seyrediyodu son 1 yıldır. haftada 1 olmak kaydıyla 4 seans sonra 10 'a düştü ve tedaviye başlayabildim.. 5 yumurtadan 3 ü dolu çıktı 2 si döllendi.. Şu an haber bekliyorum..
Canim malesef devam etmedi embriolarseni merak etmekteyim bana yaz güzel haberlerini.
Mesajına şans eseri denk geldim canım hayıt suyu fsh seviyesini düşürüyor. Pcos ile hayıt suyu kullanarak hamile kaldım. Doktorumun çatlamaz büyümez dediği yumurtaları bile çatlatmıştı. Ama dikkatli kullanmanız lazım yoksa düşük yaptırıyor.Benim öğrendiğim dört yıl oldu ama iki yıllık evliyim evlendikten sonra dr. Gittik direk donasyon dedi. Sonrasında yine burdan öğrendiğim bi baharatçıdan macun çörekotu yağı propolis ve bitki çaylarıyla adet olabildim fsh değerim 82 idi. 16 ya kadar düştü amh da biraz yükseldi fakat iki ay önce teyzemi kaybettim fsh tekrardan 65 oldu üzüntüden dıe düşünüyorum adet olamayınca dr a tekrar gittim bi yumurta var alalım dedi oda boş çıktı işte adet olursan gel o zaman belki umut olabilir dedi. Bu arada yaşım 32 şuanda
Canım çok teşekkür ederim bilgi için kullandığım çay karışımında hayıt tohumu var . hayıt suyu direk su halinde mi satılıyor sadece hayıt suyumu içtiniz. Yumurta rezerviniz az mıydı pekiMesajına şans eseri denk geldim canım hayıt suyu fsh seviyesini düşürüyor. Pcos ile hayıt suyu kullanarak hamile kaldım. Doktorumun çatlamaz büyümez dediği yumurtaları bile çatlatmıştı. Ama dikkatli kullanmanız lazım yoksa düşük yaptırıyor.
Yumurtalarım doktorun dediğine göre hem az ve pcos kaynaklı inatçıydı günde 3 kere klomen kullanmama rağmen büyümemişti. Ben tesadüfen hayıt suyunu öğrendim. Aktardan aldım bir şişe sulandırıp içiyorsun. İlk düşük oldu sağlık gebelik dediler sonra klomen ve hayıt suyu ile yine hamile kaldım. Fsh için çok etkili olduğunu duydum. Ama kullandığım aylarda tahlil yaptıramadım kaça indi bilmiyorum.Canım çok teşekkür ederim bilgi için kullandığım çay karışımında hayıt tohumu var . hayıt suyu direk su halinde mi satılıyor sadece hayıt suyumu içtiniz. Yumurta rezerviniz az mıydı peki
Çok teşekkürler canım tebrik ediyorum senideYumurtalarım doktorun dediğine göre hem az ve pcos kaynaklı inatçıydı günde 3 kere klomen kullanmama rağmen büyümemişti. Ben tesadüfen hayıt suyunu öğrendim. Aktardan aldım bir şişe sulandırıp içiyorsun. İlk düşük oldu sağlık gebelik dediler sonra klomen ve hayıt suyu ile yine hamile kaldım. Fsh için çok etkili olduğunu duydum. Ama kullandığım aylarda tahlil yaptıramadım kaça indi bilmiyorum.
Rabbim en kısa zamandan isteyenlere hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin. Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.Çok teşekkürler canım tebrik ediyorum senide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?