- 18 Şubat 2011
- 1.264
- 723
- 323
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.401
O kadar güzel yazmışsınki canım kendimi gördüm yazdıklarında... yaşım 32 0.50 amh 1 aşılama 3 tüp bebek denemesi ve her seferinde negatif sonuç... yarım kalan umutlar ertelenen hayaller... en son görüşmemizde doktorumuz donasyon öneriyorum dedi cok kolay gayet doğal bir şeymiş gibi söyledi... yada son kez yine deneyelim ama olumsuz olma ihtimali daha yüksek dedi... kendimi insanlardan çekmeye başladım dogum yapan arkadaşlarımı tebrik etmek canımı yakıyor... kendimemi üzüleyim eşimin üzülüp bana belli etmemesine mi üzüleyim... bende bıraktım... tedaviler maddi manevi çok yıprattı çünkü... kendimizi toparlayana kadar doktora gitmeyi düşünmüyorum... bu süreçte belki doğal kürler falan denerim onlardanda umudum yok yaaaa...Grupta genel bir umutsuzluk ve bıkkınlık varhaklı bir umutauzluk ve bıkkınlık ama....ne olumlu bir sonuç alan var yzun zamandr ne de tedavisini yazan... artık herkes usanmış durumda ilçtan tedaviden amh dan okadarda haklıyız ki. Bnece olumlu sonuç alan yok bu ara olumlu sonuç alanlar umut olsun siye direk yazıyor çünkü ne kullandığını ekstradan neler yaptığını vs. Olumlu sonuç alan olsa mutlaka yazardı foruma,yazılmadığına göre demekki yok... ayrıca buradan birsürü ismi de artık donasyon forumlarında görüyorum, demek sonuçlar olumsuz inşalah oradan olumluyu alıp kapatıp giderler bu sayfaları...
Birde yaz aylarında tatil planları, araya giren bayramlar vs tedavi temposuda azalıyor sanırım onun da etkisi var kışın daha çok tedavi olunuyor...
bende eylüle kadr ara verdim açıkçası...
Ama bir arkadaş yazmış ya bikaç mesaj önce herşeyi etkiliyor tatile çıkacak oluyoruz boşver tatili bir tüp bebek daha yaptırırız o parayla diyoruz diye... okadar doğruki artık insan herşeyi tedaviye odaklıyor... 2-3 ay snrasına birşey planlıyamıyorsun;ya hamile olurum yada negatif olursa yeni bir tedavi olur ilaçlar buzdolabında olmalı filan diye :)
Çok zor süreçlerden geçiyoruz.
Maddi manevi forumda uzun zamandr olanlar okuyanlar bilir;yıprandık.... olumlu birşey olmuyor hiç, yumurta oluşması yumurtanın döllenmesi transfer edilmesi gilan artık ümit vermiyor, umut filan olmuyor bana . Pozitifi görm edikten sonra bunlar artık fasa giso geliyor açıkçası....mutlu etmeye yetmiyo. Eskiden oh ne güzel bak yumurta oluştu diye sevinirdim sonra döllendi bak 3. Güne gitti vs diye sevinirdim artık hiçbir önemi yok pozitif olmadıktan sonra ne olursa olsun hiçbir önemi kalmıyor malsef hepsi birer yıpranma, hepsi birer hayal kırıklığı ve kötü anı olarak kalıyor
Umuyorum bundan snrası için iyi şeyler olur diyeceğim ama tedavisiz,sonu gencecik yaşta menapoza girmek olan bir hastalığımız var,tedavisi olsa” inşalah tedavimizi olur iyileşiriz” derdim ama iyileşme diye bir imkan yok malesef....
Ne diyebilriim ....kendimde dahil herkese dayanma gücü savaşma gücü diliyorum tedavisiz bu durumla
Arkadaşım cok güzel yazmışsın bende önceki msjımda bunu anlatmak istedim.dua edin arkadaslar gercekten inanarak samimi bir şekilde ama yaradanın mucizelerine inanın çünkü O'nun için imkansız yoktur.kendinizi inandırın herseyin güzel olacagına yolunda gideceğineArkadaşlar selam , uzun zamandır yazmıyordum çünkü bu sayfada umudumu kıran insanlar oldu mücadelemi basite indirgeyen ( ben böyle hissettim) kişilerle açıkçası paylaşım yapmak istemedim.
Yazdıklarınızla yerden göğe haklısınız. Ancak umudunuzu kesenlerden olmayın diye ayetimiz olduğunu hatırlatmak istedim çünkü gördüğüm kadarıyla bir umutsuzluk çökmüş üzerinize..
Ben de tedavideyim iki negatifim var . Ben de düşüyorum ama tekrar ayağa kalkıyorum. Giymemden kısıyorum gezmemden kısıyorum ama tedavime devam ediyorum. Çünkü bu hayatta anne olabilmek için umudum var.
Kızlar farkındasınızdır umarım bizim gibi amh düşüklerde ilaçlara cevap vermeyen yumurtası büyümeyen var, opuda boş çıkan var, yumurtası olup da döllenmeyen var,yani eğer yumurtanız varsa az da olsa embriyo haline geliyorsa bunlar çok güzel şeyler . Çünkü her embriyo yeni bir şanstır bence..
Bir de öyle bir durum ki bizim durum normal de gebe kalabiliriz her an. Benim doktorum öyle der bir tane potansiyel yumurtan geldiği ay kendin de gebe kalırsın der.önemli olan yumurtalık bölgesini kanlandırmak der. Özetle , kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeli niye az çıkıyor diye sorgulamayı bırakmalıyız . Varolan tekse onu iyileştirme yoluna gitmeliyiz . Hiçbir şey işe yaramaz diye düşünmeyin bir oosit oluşumu için 150 gün civarı gerekli. Öyleyse her şeye devam
Bence en önemlisi negatif olmaktan Uzak kalmak siz değerlisiniz özelsiniz. Kendinizi önemseyin dibe vurdukça yumurtamın görünmediği aylar oldu . Yani negatif olmak yine bana zarar , negatif insanlardan da kendinizi uzak tutun. Çünkü onlarla konuşmak rastlayamadım maruz kalmak gibiymiş
Bu sayfanın başından beri okudum , bizim gibi olanların birçoğu gebe kalmış. Umarım biz de onlardan biri olacağız. Mücadeleye devam sabıra devam umuda devamsevgiler..
Grupta genel bir umutsuzluk ve bıkkınlık varhaklı bir umutauzluk ve bıkkınlık ama....ne olumlu bir sonuç alan var yzun zamandr ne de tedavisini yazan... artık herkes usanmış durumda ilçtan tedaviden amh dan okadarda haklıyız ki. Bnece olumlu sonuç alan yok bu ara olumlu sonuç alanlar umut olsun siye direk yazıyor çünkü ne kullandığını ekstradan neler yaptığını vs. Olumlu sonuç alan olsa mutlaka yazardı foruma,yazılmadığına göre demekki yok... ayrıca buradan birsürü ismi de artık donasyon forumlarında görüyorum, demek sonuçlar olumsuz inşalah oradan olumluyu alıp kapatıp giderler bu sayfaları...
Birde yaz aylarında tatil planları, araya giren bayramlar vs tedavi temposuda azalıyor sanırım onun da etkisi var kışın daha çok tedavi olunuyor...
bende eylüle kadr ara verdim açıkçası...
Ama bir arkadaş yazmış ya bikaç mesaj önce herşeyi etkiliyor tatile çıkacak oluyoruz boşver tatili bir tüp bebek daha yaptırırız o parayla diyoruz diye... okadar doğruki artık insan herşeyi tedaviye odaklıyor... 2-3 ay snrasına birşey planlıyamıyorsun;ya hamile olurum yada negatif olursa yeni bir tedavi olur ilaçlar buzdolabında olmalı filan diye :)
Çok zor süreçlerden geçiyoruz.
Maddi manevi forumda uzun zamandr olanlar okuyanlar bilir;yıprandık.... olumlu birşey olmuyor hiç, yumurta oluşması yumurtanın döllenmesi transfer edilmesi gilan artık ümit vermiyor, umut filan olmuyor bana . Pozitifi görm edikten sonra bunlar artık fasa giso geliyor açıkçası....mutlu etmeye yetmiyo. Eskiden oh ne güzel bak yumurta oluştu diye sevinirdim sonra döllendi bak 3. Güne gitti vs diye sevinirdim artık hiçbir önemi yok pozitif olmadıktan sonra ne olursa olsun hiçbir önemi kalmıyor malsef hepsi birer yıpranma, hepsi birer hayal kırıklığı ve kötü anı olarak kalıyor
Umuyorum bundan snrası için iyi şeyler olur diyeceğim ama tedavisiz,sonu gencecik yaşta menapoza girmek olan bir hastalığımız var,tedavisi olsa” inşalah tedavimizi olur iyileşiriz” derdim ama iyileşme diye bir imkan yok malesef....
Ne diyebilriim ....kendimde dahil herkese dayanma gücü savaşma gücü diliyorum tedavisiz bu durumla
güzel paylaşımın için teşekkürler canım... böyle yazıları okuyunca umut oluyor bizlerede... yaşım 32 amh 0.50 fsh 12 1aşılama 3 tüp bebek hepsi negatif sonuçlandı... bir müddet bende bitkisel kürlerle daha düzenli beslenmeyle normal yoldan denemeyi düşünüyorum... inşallah hepimiz annelik duygusunu tadarız müjdeli haberlerimizi paylaşırız burdan..Arkadaşlar,
Geçen sene Ekim ayında amh sonucumu öğrendiğimden beri kendi doktorumun bilgilendirmesi yanında kitap, makale, tahlil yorumu, forum vs ne varsa okuyarak vücudumda ters giden şeyleri anlamaya çalışıyorum. Ve bugüne kadar çoğundan öğrendiğim, bizler için yumurtaları değerlendirmek açısından evet acilen tüp bebek yapmalı (ya da en doğrusu yumurta havuzu belki) ama öte yandan biz tüp bebek için en elverişsiz gruptayız. Tüp bebeğin temeli yumurta toplamaya dayalı iken bizim yumurta sayısında sıkıntı yaşıyor olmamız olayı açıklıyor. Bazı doktorlar yumurta rezerv düşüklüğüne çare olmadığı için, onun haricindeki (kadın-erkek) tüm vücut etkenlerini ideal şartlara getirerek ve sayısı az da olsa olan yumurtaları en kaliteli hale gelmesi için destekleyerek doğal yoldan hamile kalma ihtimalimizi çok daha yüksek buluyorlar.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Alper Mumcu'nun sitesindeki bu yazı da anlattığım fikri destekliyor.
Elbette siz yazdıklarımı benden iyi biliyorsunuzdur,
ama ben bunları okuyup zaman zaman umutlandığım için sizinle de paylaşmak istedim.
"Amerika Birleşik Devletlerinin Kuzey Carolina eyaletinde yapılan bu araştırmada bebek sahibi olmaya uğraşan 30 ile 44 yaşındaki toplam 750 kadın incelendi.
Yumurtalık rezerv testleri düşük yani AMH 0.7 den daha az ve/veya FSH 10 dan büyük olan kadınları ile bu hormon değerleri normal olan kadınlar karşılaştırıldığında 6 ve 12 ay deneme sonunda gebe kalma oranları arasında hiçbir fark olmadığı gösterildi.
Bu araştırmadaki en önemli konulardan bir tanesi çalışmaya dahil edilen çiftlerde kısırlığı neden olabilecek herhangi ek bir sorunun olmaması.
Artan yaşla birlikte hem yumurtalık rezervinin hem de gebe kalma potansiyelinin azaldığı tartışma götürmez bir gerçek. Ancak yumurtalık rezervinin tek başına bir belirleyici olmadığı artık biliniyor.
Özellikle genç kadınlarda yumurtalık rezervinin ortalamanın altında bulunması bu kadınların gebe kalmada sorun yaşayacağı anlamına asla gelmiyor.
Bu nedenle kadınlara danışmanlık verilirken AMH sonuçlarının gebe kalma ile ilgili bir fikir vermeyeceği ancak buna karşılık eğer bir tüp bebek tedavisi uygulanacak ise, AMH değeri düşük olan, yani yumurtalık rezervi azalmış olan kadınlarda tedaviye optimum cevap alınamayacağı konusunda uyarıcı olduğu hastalara mutlaka açıklanmalı.
Yayınlanan bu araştırmanın sonuçları azalmış yumurtalık rezervinin özellikle genç yaştaki kadınlarda bir kısırlık nedeni olmadığı fikrini güçlendiriyor.
Kendi pratiğimde de çeşitli nedenlerle AMH bakılıp düşük bulunan, tüp bebek ile bile anne olamayacakları fikrine kapılan ancak kısa sürede kendiliklerinden hamile kalan pek çok kadının doğumunu gerçekleştirdim.
Bu araştırmanın en önemli sonucu, herhangi bilinen bir kısırlık nedeni olmayan bir kadının gebe kalma potansiyelini belirleyen en önemli faktörün yumurtalık rezervi değil, yaşı olduğunu bir kez daha ortaya koymasıdır.
Bir başka deyişle düşük AMH değerleri her zaman kadının gebe kalamayacağı ya da çocuk sahibi olmakta zorlanacağı anlamına gelmez."
Arkadaşlar,
Geçen sene Ekim ayında amh sonucumu öğrendiğimden beri kendi doktorumun bilgilendirmesi yanında kitap, makale, tahlil yorumu, forum vs ne varsa okuyarak vücudumda ters giden şeyleri anlamaya çalışıyorum. Ve bugüne kadar çoğundan öğrendiğim, bizler için yumurtaları değerlendirmek açısından evet acilen tüp bebek yapmalı (ya da en doğrusu yumurta havuzu belki) ama öte yandan biz tüp bebek için en elverişsiz gruptayız. Tüp bebeğin temeli yumurta toplamaya dayalı iken bizim yumurta sayısında sıkıntı yaşıyor olmamız olayı açıklıyor. Bazı doktorlar yumurta rezerv düşüklüğüne çare olmadığı için, onun haricindeki (kadın-erkek) tüm vücut etkenlerini ideal şartlara getirerek ve sayısı az da olsa olan yumurtaları en kaliteli hale gelmesi için destekleyerek doğal yoldan hamile kalma ihtimalimizi çok daha yüksek buluyorlar.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Alper Mumcu'nun sitesindeki bu yazı da anlattığım fikri destekliyor.
Elbette siz yazdıklarımı benden iyi biliyorsunuzdur,
ama ben bunları okuyup zaman zaman umutlandığım için sizinle de paylaşmak istedim.
"Amerika Birleşik Devletlerinin Kuzey Carolina eyaletinde yapılan bu araştırmada bebek sahibi olmaya uğraşan 30 ile 44 yaşındaki toplam 750 kadın incelendi.
Yumurtalık rezerv testleri düşük yani AMH 0.7 den daha az ve/veya FSH 10 dan büyük olan kadınları ile bu hormon değerleri normal olan kadınlar karşılaştırıldığında 6 ve 12 ay deneme sonunda gebe kalma oranları arasında hiçbir fark olmadığı gösterildi.
Bu araştırmadaki en önemli konulardan bir tanesi çalışmaya dahil edilen çiftlerde kısırlığı neden olabilecek herhangi ek bir sorunun olmaması.
Artan yaşla birlikte hem yumurtalık rezervinin hem de gebe kalma potansiyelinin azaldığı tartışma götürmez bir gerçek. Ancak yumurtalık rezervinin tek başına bir belirleyici olmadığı artık biliniyor.
Özellikle genç kadınlarda yumurtalık rezervinin ortalamanın altında bulunması bu kadınların gebe kalmada sorun yaşayacağı anlamına asla gelmiyor.
Bu nedenle kadınlara danışmanlık verilirken AMH sonuçlarının gebe kalma ile ilgili bir fikir vermeyeceği ancak buna karşılık eğer bir tüp bebek tedavisi uygulanacak ise, AMH değeri düşük olan, yani yumurtalık rezervi azalmış olan kadınlarda tedaviye optimum cevap alınamayacağı konusunda uyarıcı olduğu hastalara mutlaka açıklanmalı.
Yayınlanan bu araştırmanın sonuçları azalmış yumurtalık rezervinin özellikle genç yaştaki kadınlarda bir kısırlık nedeni olmadığı fikrini güçlendiriyor.
Kendi pratiğimde de çeşitli nedenlerle AMH bakılıp düşük bulunan, tüp bebek ile bile anne olamayacakları fikrine kapılan ancak kısa sürede kendiliklerinden hamile kalan pek çok kadının doğumunu gerçekleştirdim.
Bu araştırmanın en önemli sonucu, herhangi bilinen bir kısırlık nedeni olmayan bir kadının gebe kalma potansiyelini belirleyen en önemli faktörün yumurtalık rezervi değil, yaşı olduğunu bir kez daha ortaya koymasıdır.
Bir başka deyişle düşük AMH değerleri her zaman kadının gebe kalamayacağı ya da çocuk sahibi olmakta zorlanacağı anlamına gelmez."
Hikayeniz için teşekkürler bu grubun böyle haberlere ihtiyacı var , allah sağlıkla kucağınıza aldırsın. Çörek otu yağını nasıl kullandınızKızlar merhaba size kısaca hikayemden bahsedeceğim 26 yaşındayım amh 0.55 çıktı tüm doktorlar hemen tüp bebeğe yönlendirdi. Günlerce ağladım kendime gelemedim. Biz de amh konusunda en iyi olduğunu düşündüğümüz Prof Ulun ULUĞ'a gittik. Ama bu süreçte psikolojik olarak yıkılmıştım çevremde bu sorunu yaşayan yoktu. Çok düzenli beslendim ve hayıt suyu, çörek otu yağı vs sağlıklı şeyler tüketmeye başladım. Tüp bebek için ilk muayeneye gittim ve Ulun bey bana mucize haberi verdi. Tebrikler tedaviye gerek yok kese görünüyor dedi. Ben ve eşim ihtimal dahi vermedik, inanamadık çünkü 3 yıllık evliyiz 1 düşük oldu geçmişte ama mucizeler gerçek oluyor inanın. Çünkü çok ama çok dua ettim pozitif düşünmeye çalıştım beslenme şeklimi değiştirdim. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah en kısa zamanda.
Teşekkürler canım Allahım inşallah hepimize verecek bebişler pozitif düşünmeye çok ihtiyacımız var. Aktardan aldım cam şişede tadı zeytin yağına benziyor hayıtla ikisini günde 2 defa içmiştim yumurta kalitesini arttırmak için. Kalp atışlarını duyduk çok şükür bebeğin. Umudumuzu daima canlı tutalım olmaz denilenler olur Allah büyüktür...Hikayeniz için teşekkürler bu grubun böyle haberlere ihtiyacı var , allah sağlıkla kucağınıza aldırsın. Çörek otu yağını nasıl kullandınız
Kesinlikle sana katılıyorum ben de bunu ifade etmeye çalışıyorum hep, mucizeni o şekilde öğrenmek de ayrı bir heyecan verici olmuş. Senin hikayen bize can oldu iyiki yazdınTeşekkürler canım Allahım inşallah hepimize verecek bebişler pozitif düşünmeye çok ihtiyacımız var. Aktardan aldım cam şişede tadı zeytin yağına benziyor hayıtla ikisini günde 2 defa içmiştim yumurta kalitesini arttırmak için. Kalp atışlarını duyduk çok şükür bebeğin. Umudumuzu daima canlı tutalım olmaz denilenler olur Allah büyüktür...
Tebrik ederim canım rabbimiz sağlıcakla kavuşmayı nasip etsinKızlar merhaba size kısaca hikayemden bahsedeceğim 26 yaşındayım amh 0.55 çıktı tüm doktorlar hemen tüp bebeğe yönlendirdi. Günlerce ağladım kendime gelemedim. Biz de amh konusunda en iyi olduğunu düşündüğümüz Prof Ulun ULUĞ'a gittik. Ama bu süreçte psikolojik olarak yıkılmıştım çevremde bu sorunu yaşayan yoktu. Çok düzenli beslendim ve hayıt suyu, çörek otu yağı vs sağlıklı şeyler tüketmeye başladım. Tüp bebek için ilk muayeneye gittim ve Ulun bey bana mucize haberi verdi. Tebrikler tedaviye gerek yok kese görünüyor dedi. Ben ve eşim ihtimal dahi vermedik, inanamadık çünkü 3 yıllık evliyiz 1 düşük oldu geçmişte ama mucizeler gerçek oluyor inanın. Çünkü çok ama çok dua ettim pozitif düşünmeye çalıştım beslenme şeklimi değiştirdim. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah en kısa zamanda.
Canım adetlerim düzensizdi 50 güne bir oluyordum en son 70 gün olmuştu adet söktürücü içtim yine de olamamıştım ama meğer gebelik varmış ondan sökmemiş :) Evet ben burada hep okurdum böyle haberler inşallah bunu okuyana umut olur ve mutlu haberler alırız bol bol :)Kesinlikle sana katılıyorum ben de bunu ifade etmeye çalışıyorum hep, mucizeni o şekilde öğrenmek de ayrı bir heyecan verici olmuş. Senin hikayen bize can oldu iyiki yazdınBir şey daha soracağım kese oluştuğuna göre adet baya geçti hiç şüphelenmediniz mi gebelik olur diye
Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım eşimde bir sorun çıkmamıştı çok şükür. Amh öğrenmeden önce öğünleri sürekli abur cuburla geçiştiriyordum, asla düzgün beslenmiyordum hep kapalı gıdalar tüketiyordum dışarıdan yiyordum. Sonrasında ise dikkat ettim mesleğim öğretmenlik, okula getirdim hep yemeklerimi her sabah 2 köy yumurtası bol renkli kahvaltı tabağı hazırladım havuç domates peynir zeytin yeşillik vs hergün. Öğle akşam et, balık, sebze, ev yoğurdu, salata bu şekilde uzmandan yardım almadım ama internetten faydalı besinleri araştırıp liste yaptım ve sürekli olumlu telkinlerde bulundum.Tebrik ederim canım rabbimiz sağlıcakla kavuşmayı nasip etsin
Beslenme şeklinde ve eşinizin sperm durumundan da bahşeder misiniz
Öncelikle tebrik ediyorum bizim içinde dua edin lütfen hamilelerin duası daha makbul derler. Benim de bi ay önce yumurtam alındı fakat boş çıktı zaten bi yumurtam vardı. Adetlerim çok düzensiz zaten bitkisil kürlerle olabilirsem oluyorm .Dr banada daha önce bikaç hastasının kendiliğinden hamile kaldığını söyledi umudunu kaybetme ama olmazsa da donasyon dedi adet olursan gel tedaviye başlarız dedi ama o yumurta alınalı bi ay oldu yine adet olamadım bu ay. Ulun hocayı çok duydum son zamanlarda rezervi az olan hastalara tedavi uyguluyo mu doktorum adet olmadan gelme yapabilceğim bişey yok dedi bana.Kızlar merhaba size kısaca hikayemden bahsedeceğim 26 yaşındayım amh 0.55 çıktı tüm doktorlar hemen tüp bebeğe yönlendirdi. Günlerce ağladım kendime gelemedim. Biz de amh konusunda en iyi olduğunu düşündüğümüz Prof Ulun ULUĞ'a gittik. Ama bu süreçte psikolojik olarak yıkılmıştım çevremde bu sorunu yaşayan yoktu. Çok düzenli beslendim ve hayıt suyu, çörek otu yağı vs sağlıklı şeyler tüketmeye başladım. Tüp bebek için ilk muayeneye gittim ve Ulun bey bana mucize haberi verdi. Tebrikler tedaviye gerek yok kese görünüyor dedi. Ben ve eşim ihtimal dahi vermedik, inanamadık çünkü 3 yıllık evliyiz 1 düşük oldu geçmişte ama mucizeler gerçek oluyor inanın. Çünkü çok ama çok dua ettim pozitif düşünmeye çalıştım beslenme şeklimi değiştirdim. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah en kısa zamanda.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım eşimde bir sorun çıkmamıştı çok şükür. Amh öğrenmeden önce öğünleri sürekli abur cuburla geçiştiriyordum, asla düzgün beslenmiyordum hep kapalı gıdalar tüketiyordum dışarıdan yiyordum. Sonrasında ise dikkat ettim mesleğim öğretmenlik, okula getirdim hep yemeklerimi her sabah 2 köy yumurtası bol renkli kahvaltı tabağı hazırladım havuç domates peynir zeytin yeşillik vs hergün. Öğle akşam et, balık, sebze, ev yoğurdu, salata bu şekilde uzmandan yardım almadım ama internetten faydalı besinleri araştırıp liste yaptım ve sürekli olumlu telkinlerde bulundum.
Çok dua ediyorum isteyen herkese nasip eder inşallah Allahım. Ulun hoca amh konusunda en iyilerden diye biliyorum araştırarak gitmiştim. Hastalara yaklaşımı çok iyi ticari amaç gütmüyor. Bize kan tahlilini dışarıda yaptırabilirsiniz demişti. Tek yumurta ile başarı elde edenler de oluyor, evet dediğiniz gibi kendiliğinden hamile kalanlarda oluyorÖncelikle tebrik ediyorum bizim içinde dua edin lütfen hamilelerin duası daha makbul derler. Benim de bi ay önce yumurtam alındı fakat boş çıktı zaten bi yumurtam vardı. Adetlerim çok düzensiz zaten bitkisil kürlerle olabilirsem oluyorm .Dr banada daha önce bikaç hastasının kendiliğinden hamile kaldığını söyledi umudunu kaybetme ama olmazsa da donasyon dedi adet olursan gel tedaviye başlarız dedi ama o yumurta alınalı bi ay oldu yine adet olamadım bu ay. Ulun hocayı çok duydum son zamanlarda rezervi az olan hastalara tedavi uyguluyo mu doktorum adet olmadan gelme yapabilceğim bişey yok dedi bana.
Evet eş faktörü de önemli canım. İnşallah en yakın zmanada güzel haberlerni alırızHıı bende evlendiğimden beri bu şekilde besleniyordum sanırım kürlerin etkisi daha büyük bide eş faktörü:)
İnşaAllah canım :)Evet eş faktörü de önemli canım. İnşallah en yakın zmanada güzel haberlerni alırız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?