AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Çok teşekkürler Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin bize de bu duyguyu yaşamak nasip olur inşallah .Ben ankara bahçeciye gitmiştim. Amh konusunda istanbul bahçecideki cem çelik de iyimiş bi karar verip bayram sonrası gidicem inşallah

Merhaba, 4. Tedavimde yumurta toplama sonrası 3 olgun yumurta çıktı :) 3 ü de döllendi ve bugün 3. Günleri bölünmeye devam ediyorlar. Daha önce 2. Gün transferi olmuştum olumsuz sonuç aldık. Bu sefer embriyolar 5. Güne kadar takip edilsin istedi doktorum.

Benim gibi düşük sayıda embriyosu olup 5. Güne ulaşan sonuç alan var mı ki ?

Canim benim 7 tane toplandi 5 tane dollendi 4 tanesi 3.gune kaldi sonra bir tanesi 5.gun blast bir tanesi de 6.gun blast olarak donduruldu bu ayda transfer olucak ins sizin yumurtalarnz da hepsi 5.gune ulasri

Çok teşekkür ederim Allahım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin. Evet canım söylediğin doktorlara da çok iyi diyorlar inşallah olumlu sonuç ve güzel haberlerini alırız :)

arkadaşlar paylaşmaya çalıştım ama olmadı amh hakkında çok faydalı bilgiler var

Düzenli adet olmak gerekiyor tabi tek yumurtalığı olan kadınlar da aynı zamanda menepoza giriyor bu cümle bana çok mantıklı geldi

Az yumurta kalınca kalitelisini bulma şansı azalıyor benim anladığım bu ama en önemli faktör kadın yaşı

Az yumurta kalınca kalitelisini bulma şansı azalıyor benim anladığım bu ama en önemli faktör kadın yaşı
Evet canım yaşın çokönemli olduğunu söylüyo doktorlar ben 31 yaşındayım ama en son tek yumurtam vardı oda boş çıktı sayı az olunca kalite de etkileniyo sanırım anlamıyorum artık iyice kafam karıştı

""""Gebe kalmayı bile henüz denememiş, infertil olmayan kadınlarda AMH ölçümü gerekli değildir, yapılmamalıdır. Bu kadınlarda tesadüfi olarak yakalanmış bir AMH düşüklüğü durumunda doğrudan tüp bebek tedavisi önerisi tıbbi değil, ticaridir. Kendiliğinden gebe kalma şansı tanımak doğru yaklaşımdır çünkü biyolojik endojen seçim mekanizmaları ile en döllenebilir tek bir yumurta ve en dölleyebilir tek bir erkek sperm hücresi ile gebelik şansı, çok sayıda kalite seçimsiz yumurta ve sperm gerektiren tüp bebekle gebe kalma şansından daha yüksektir."""""

Teşekkürler paylaşım için bence de çok doğru okuduklarım. T Tubaaaa81

Ben 32 yaşında hiç kendi denemem olmadan başladım tüp bebek tedavilerine, 0.69 amh sonucunu görünce, bir altı ay deneyeyim de öyle başlarım tedaviye diye düşünemiyorsun.
Oysaki her ay düzenli adet gören ve başka bir sorun yoksa, sağlıklı bir kadın bir süre kendi denemeli diye düşünüyorum artık. Evet yumurta kalitesiz olabilir ama kalitesizse zaten tüp bebekte de sonuç alınamıyor. İlk üç tedavimde sadece 1 kere transfer yapılacak embriyo oluştu.
4. Tedavimde ise 3 yumurtam toplandı 2si iyi durumda 5. Gün embriyosu oldu ve donduruldu, bu ay transfer için gün saymaya başlayacağım. Fakat sonucum yine negatif olursa artık kendim deneyeceğim :)
Bizim durumumuzda bir çok kişinin de kendiliğinden gebe kaldığını biliyorum.

Düzenli adet olmak gerekiyor tabi tek yumurtalığı olan kadınlar da aynı zamanda menepoza giriyor bu cümle bana çok mantıklı geldi

Ben 30 yaşındayım, çok şükür kendimi bildim bileli günü gününe adet görüyorum. Kilo problemim olduğu için ben de hiç normal denemeden kontrole gittiğimde amh değerimin 0,38 olduğunu öğrendim. Doktorum 6 ay denemem için bir şans verdi. Ama 8 aydır hamile kalamadım. Sanıyorum hem kilo, hem de testosteron hormonlarımın bozukluğu da etkili olmuştur. Düzenli adet görmem de bu sebeple işe yaramadı belki.

Kutay Bey’in tüp bebek ile ilgili söylediklerini okumuştum, hatta kendisine tahlil sonucumu danışmışlığım da var. Açıklamalarını çok mantıklı buluyorum. Amh harici şartları en ideal forma getirmek zaten az olan verimsiz yumurtaları toplamaktan daha akılcı gibi ama o ideal vücut bende yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…