- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.441
Kendiliğinden adet görüyormuşsunuz yumurtanın erken çatlaması adetten hemen sonra ovülasyon mu demekPaylaşım için teşekkürler...
Okurken umutlandım ama kendiliğinden hamile kalmak çok zor bizim içinAMH 0.2 ve üzeri bütün forumlarda genelde hamile kalıyor onlar için umut çok ama AMH 0.1 ve altına düştüğünde hamile kalma oranı çok çok düşük malesef. Birçok forum yorum okudum amh 0.1 ve altında ise hamile kalma oranı yüzde 5 ve altında.
Aslında bnce doğal yolla denerkende bizler şansı srtırmak için her ay yumurta takibi gaptırıp çatlatma iğnesi ile düzenli ilişki şeklinde denemeliyiz. Çünkü yumurtalarımız obi yada iki tane oluyor ve düzenli adet döngümüz olmadığı için hem geç gelişiyor gem de ne zaman çatlayacağını bilemediğimizden gebelik şansı azalıyor. O sebeple her ay çaylatma ipnesi yap ak hem adet döngüsünü düzenliyecek hem de genelik şansını artıracak bn yaz boyu ilaçlı tedaviye ara verdö ama doktorumla bu şekilde karar verdk yumurta taibğ be çatlatma iğnesi ile deneme. Çatlatma iğnesiz şans çok çok düşük çünkü.
Yumurta kalitesi fsh ile mi ilgli bunu bilmiyordum son gttiğim dr bana sürekli fsh yaptırma dedi (her ay yaptırıyordum ) 100 fsh ile hamile kalanlar var dedi Benimmde yumurtam boş çıkmıştı fsh yüksekti o ay ondan mı boş çıktı acabaSorunuzu anlamadm.
Ama normal adet döngüsü 28 günde bir olanlarda çatlama 14. Gün gibi oluyor. 14.-15.-16. Gğn ilişkiye girerek kolay şekilde hamile kalınıyor smh fsh bormal oldugundan. Bizde amh düşük yani yumurta sayısı az,fsh yüksek yani yumurta kalitesi düşük, ve çatlama geç yahut erken yani nırmal adet döngüsündeki gibi olmadığı için çatlatma iğnesi ile denemeliyiz diyorum şansımızı artrmak için....
Yaşım da 35 oldu. 2.5 yıldır deniyoruz. Kasımda tup bebek tedavisi oldu aralıkta transfer, pozitif oldı sonuç ama hiç bhcg 2 kat artmadı. dusukle sonuçlandı.Yaş daha önemli deniliyor CAnım . Moralini bozma denemeye devam et
Canım benimde amh 0.50 1 aşılama 3 tüp bebek denemem var ve elde var sıfır yaşım 33... artık tüp bebek süreci maddi manevi cok yıprattığı için normal olarak denemeye karar verdim bir müddet ve bu süreçte senin dedigin macundan aldım uzun araştırmalar sonucu... adetimin 3. Günü ulaştı elime.. bu arada adet dönemlerimi günlük ped ile geçirecek kadar az geliyordu... bana ulaştığı gibi kullanmaya başladım ve gerçekten adetimi öyle bir söktü ki çok şaşırdım mucize gibiydi... inşallah işe yarar şimdi hem macunu kullanıyorum hemde ovulasyon testi kullanıyorum 12. Günümdeyim daha.. inşallah yumurtlamadada işe yarar..Nasip artık. Gerçekte 40 akıl oldum. Çocuk istiyorum hemen istiyorum ama normal denesem mi de diyorum. Sanki 2.5 yıldır olmusta şimdiden sonra mi olacak ama ümit ışte. C-life diye bir macun duydum ondan denemek istiyorum. Caksir otu duydum onu da mi denesem. Yoksa saracoğlu kurlerune mi baksam. Sabır sabir ya sabır.tabi hepsini aynı anda denemeyecegim
Yazarım tabi canım.. Kavanozun daha yarısındayım :) Insallah Rabbim bizlerinde yüzünü güldürürKızlar bende merak ediyordum o macunu sonuçları yazar mısınız
Plm123 CAnım bu macunda hayıt Civan aslan pençesi var o yüzden bınu tüketirken saraçoğlunun bu bitki kürlerini uygulama fazla gelmesin :)
Canım benimde amh 0.50 1 aşılama 3 tüp bebek denemem var ve elde var sıfır yaşım 33... artık tüp bebek süreci maddi manevi cok yıprattığı için normal olarak denemeye karar verdim bir müddet ve bu süreçte senin dedigin macundan aldım uzun araştırmalar sonucu... adetimin 3. Günü ulaştı elime.. bu arada adet dönemlerimi günlük ped ile geçirecek kadar az geliyordu... bana ulaştığı gibi kullanmaya başladım ve gerçekten adetimi öyle bir söktü ki çok şaşırdım mucize gibiydi... inşallah işe yarar şimdi hem macunu kullanıyorum hemde ovulasyon testi kullanıyorum 12. Günümdeyim daha.. inşallah yumurtlamadada işe yarar..[/QUOT merhaba burda da paylaşmıştım yumurtalar
inşaallah bebeğiniz olur""""Gebe kalmayı bile henüz denememiş, infertil olmayan kadınlarda AMH ölçümü gerekli değildir, yapılmamalıdır. Bu kadınlarda tesadüfi olarak yakalanmış bir AMH düşüklüğü durumunda doğrudan tüp bebek tedavisi önerisi tıbbi değil, ticaridir. Kendiliğinden gebe kalma şansı tanımak doğru yaklaşımdır çünkü biyolojik endojen seçim mekanizmaları ile en döllenebilir tek bir yumurta ve en dölleyebilir tek bir erkek sperm hücresi ile gebelik şansı, çok sayıda kalite seçimsiz yumurta ve sperm gerektiren tüp bebekle gebe kalma şansından daha yüksektir."""""
Teşekkürler paylaşım için bence de çok doğru okuduklarım. T Tubaaaa81
Ben 32 yaşında hiç kendi denemem olmadan başladım tüp bebek tedavilerine, 0.69 amh sonucunu görünce, bir altı ay deneyeyim de öyle başlarım tedaviye diye düşünemiyorsun.
Oysaki her ay düzenli adet gören ve başka bir sorun yoksa, sağlıklı bir kadın bir süre kendi denemeli diye düşünüyorum artık. Evet yumurta kalitesiz olabilir ama kalitesizse zaten tüp bebekte de sonuç alınamıyor. İlk üç tedavimde sadece 1 kere transfer yapılacak embriyo oluştu.
4. Tedavimde ise 3 yumurtam toplandı 2si iyi durumda 5. Gün embriyosu oldu ve donduruldu, bu ay transfer için gün saymaya başlayacağım. Fakat sonucum yine negatif olursa artık kendim deneyeceğim :)
Bizim durumumuzda bir çok kişinin de kendiliğinden gebe kaldığını biliyorum.
Uyarının için çok tesekkurlerKızlar bende merak ediyordum o macunu sonuçları yazar mısınız
Plm123 CAnım bu macunda hayıt Civan aslan pençesi var o yüzden bınu tüketirken saraçoğlunun bu bitki kürlerini uygulama fazla gelmesin :)
İnşallah canım Rabbim çok bekletmeden sağlıklı gebelikler nasip etsin hepimize... Annelik duygusunu yaşarız insallah bizlerde...inşaallah bebeğiniz olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?