- 9 Ağustos 2010
- 721
- 701
- 303
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.641
Allah senin de yardımcın olsun. Olumlu düşünmek gerekiyor ama bazen dibe vuruyorum. Kafamı dağıtacak birşeyler buldum şükür. Yürüyüşe de başlayacağım inşallah. Benim kilo sorunum yok hatta herkes tüp bebek sürecinde kilo alıyor ama ben aksine verdim, hatta çok zayifladim elimde olmadan. Sağlıklı beslenmaye dikkat ediyorum ondan mı bilmiyorum. Sonuna kadar gidip umutlanip olmaması belki daha kötüdür, başından iptal oldu benimki vardır bir hayır inşallah beni anlayacak bir merkez bulabilirim. Çok sağol desteğin ve tavsiyelerin için, inşallah senin evladının da bir kardeşi olur en yakın zamanda, sağlıkla.Be_yourself bende olumsuz sonuçlanan tedavim sonrasında cok yoruldum çok üzülüp ağladım. Bulunduğum şehirdeki belli başlı bütün doktorlara gittim. Hepsi tup bebek diyor.arkadaşlarım hep 2. çocuklarına kavuştu. Istemedik oldu modundalar hatta. Ben tup bebekle bile basaramadim. Seni cok iyi anliyorum. 7 ay oldu hala daha ağladığı günler oluyor. Sana tavsiyem spor yap. Ya da hobi kursuna git. Ben tup bebek tedavi süreci ve sonrasında çok kilo aldım vermek için diyetisyen yardım aldım. Kilo vermek de bana olumsuz dusuncelerimi atma konusunda yardımcı oldu. Düzenli bir rutine bağlı kalmak iyi geliyor. Çok şükür bir çocuğum var,o duyguyu tattım ama sabah akşam her fırsatta kardeş istiyor ve ben ona anlatamıyorum. Hiç olmasa daha zor tabi ama onun da karşıma geçip kardeş diye ağlaması beni daha da çok uzuyor. Ben ölünce çocuğum tek başına kalacak diye agladigim oluyor. Tüm bu üzüntülerin bir sebebi de çok fazla hormona maruz kalmamız.
2. Defa tup bebek tedavisi maddi anlamda cok zorlayacak beni. O nedenle bitkisel macun aldım onu kullanıyorum. Bakalım farkedecek mi. Amh 0.36 bende. Çok düşük.
Sanirim bir dahaki ay tup bebek tedavisine 1 defa daha başlayacağım. Tabi merkez secebilirsem.
Ben amh konusunda birşey diyemem ama plolaktin cok yüksek değil kolayca düşer o. Benim amh düşük o nedenle sizinkine yorum yapamiyorum. Ama düşük olmasindansa yüksek olması iyidir sanırım.mrb bnmde bugum amh testim 11.27 kotumu bu yaa bzde yni basliycaz prolaktinde 33.86
cok.tesekkur ederim cnmm drum aradi bni polikistik over uyumlu ama korkulcak bisi yok ddiBen amh konusunda birşey diyemem ama plolaktin cok yüksek değil kolayca düşer o. Benim amh düşük o nedenle sizinkine yorum yapamiyorum. Ama düşük olmasindansa yüksek olması iyidir sanırım.
Ben endokrine gittim neden menopoza girdim diye. Endokrinde beni çeşitli bölümlere yönlendirdi. Gastronoloji,cildiye, romatizmal hastalıklar falan. Sonuç erken menopoz sebebi çıkmadı gene. Gittiğim iyi oldu ama. Midemde bakteri varmış içtiğim kan ilaclari fayda etmiyordu ; çünkü bu bakteri reddediyormus.Bağışıklık sistemindeki bir durumdan kaynaklanip kaynaklanmadığı nasıl teşhis edilebilir? Bu şekilde araştırılan oldu mu aranizda arkadaşlar? Benim genetik sonuçlarim temiz, kistim ya da başka bir rahatsizligim da yok. Sebepsiz görünüyor erken menopoz durumum
Bende aynı durumdayım neden olduğu belli değil , otoimmun hastalık durumunu okumuştum ama tespit edilmiş herhangi bir hastalığım ya da şikayetim Yok. Bir doktor yumurtalıklarını tahrip eden hastalığı bulsan da sana bir fayda sağlamaz bu hastalık varsa da yenebilecek bir durum değil eldeki folüküllerin sayısını artırmaz demişti ben de buna inanıyorum bunca araştırmalardan sonra.Bağışıklık sistemindeki bir durumdan kaynaklanip kaynaklanmadığı nasıl teşhis edilebilir? Bu şekilde araştırılan oldu mu aranizda arkadaşlar? Benim genetik sonuçlarim temiz, kistim ya da başka bir rahatsizligim da yok. Sebepsiz görünüyor erken menopoz durumum
İlk denemede olmayabilir ama çok deneme fayda sağlar mı bilmiyorum sağlıklı yumurta vardır elbet ama yakalamak şansAMH düşüklüğü menopoz demek değildir demişti bana doktorum. Sadece bazılarının yumurta rezervleri erken azalabilir demişti. Doğuştan olan bir durum dedi. Israrla sordum ben menapoza mi giriyorum diye. Hayır bu sonuçlarla menapoz olmaz dedi. Ama gebelik de oluşmuyor.
Ben nasip kismina bağladı bendeki durumu. Bir diyordu tup bebek denemeliyim 2. Kez. Sonra diyorum olacak olsaydı ilk denemede de olurdu, boşuna tekrar aynı şeyleri yaşama. Yani iki arada bir derede kaldım. Bir öyle bir böyle.
Görüştüm dr.la. Adetten kesilmis olmak tamamen. Adetten kesilme süresinin 2 yılı geçmemesi. Yaşının yanlış hatırlamıyorsam 35 altı olmasi. Bide belli bi kontenjani varmış. Şans %6 imiş. Bana önce yok dedi boşluk 1 gün sonra var dedi. Bende gitmedimIVA yöntemini deneyen var mı ? Yeni gördüm bu tekniği Hacettepe yapılmaya başlanmış sanırım
Arada kalma arkadaşım imkanın varsa dene bence genelde ilk tedaviler olumsuz olabiliyor tabi yanlış dr ve merkez seçimi de etkili bunda lab .ı iyi bir merkez olmalı bende de amh 0.16 iken tam 1 yılda resmen level atlayarak gittim ama sonuç mutlu son çok şükür Rabbime.üstelik aynı sorun olan başka bir arkadaşım ilk bebeği tüp bebekti bebeği 8 aylıkken tekrar hamile kaldı şuan 10 haftalık hamile inanmak ve imkanlar dogrultusunda çabalamak gerekiyor sonrasını Allah ım veriyor hayırlı ise tabikiAMH düşüklüğü menopoz demek değildir demişti bana doktorum. Sadece bazılarının yumurta rezervleri erken azalabilir demişti. Doğuştan olan bir durum dedi. Israrla sordum ben menapoza mi giriyorum diye. Hayır bu sonuçlarla menapoz olmaz dedi. Ama gebelik de oluşmuyor.
Ben nasip kismina bağladı bendeki durumu. Bir diyordu tup bebek denemeliyim 2. Kez. Sonra diyorum olacak olsaydı ilk denemede de olurdu, boşuna tekrar aynı şeyleri yaşama. Yani iki arada bir derede kaldım. Bir öyle bir böyle.
Arada kalma arkadaşım imkanın varsa dene bence genelde ilk tedaviler olumsuz olabiliyor tabi yanlış dr ve merkez seçimi de etkili bunda lab .ı iyi bir merkez olmalı bende de amh 0.16 iken tam 1 yılda resmen level atlayarak gittim ama sonuç mutlu son çok şükür Rabbime.üstelik aynı sorun olan başka bir arkadaşım ilk bebeği tüp bebekti bebeği 8 aylıkken tekrar hamile kaldı şuan 10 haftalık hamile inanmak ve imkanlar dogrultusunda çabalamak gerekiyor sonrasını Allah ım veriyor hayırlı ise tabiki
Canım amh mi Aşılama ile daha fazla düşürme üstelik şansın az aşılama ile tüp bebek için başvur derim vakit kaybetmedenArkadaşlar 16 aydır korunmuyoruz fsh im 10.8 di ama amh ıma hic bakilmamisti. Doktorumu degistirdim. Tum testlerimiz yapildi. Amh 0.98 çıktı. Doktorum 16 ay geçtiği için aşılama denemeyi tavsiye etti. İçim rahat etmedi bi de devlet hastanesine gideyim dedim. Istanbul da Zeynep Kamile gittim. Kadın doğum hastanesi. Orda direk tüp bebek dedi. Kafamız cok karıştı. Ozeldeki doktorum dogal yollardan bile hamile kalabilecegimi soylemisti. Ne yapmam gerekiyor karar veremiyorum. Aşılama ile vakit kaybetmekten de koruyorum. Direk tüp bebege de karar veremiyorum. Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Hanım arkadaşım ozeldeki doktorun neye dayanarak normal yolla gebelik olur demiş fsh degeriniz çok yüksek değil ama kendimden örnek vereyim Lütfen bekleme biran önce tekrar testlerini güzel bir yerde yap ve direk tüp bebeğe başlamalısın ..Arkadaşlar 16 aydır korunmuyoruz fsh im 10.8 di ama amh ıma hic bakilmamisti. Doktorumu degistirdim. Tum testlerimiz yapildi. Amh 0.98 çıktı. Doktorum 16 ay geçtiği için aşılama denemeyi tavsiye etti. İçim rahat etmedi bi de devlet hastanesine gideyim dedim. Istanbul da Zeynep Kamile gittim. Kadın doğum hastanesi. Orda direk tüp bebek dedi. Kafamız cok karıştı. Ozeldeki doktorum dogal yollardan bile hamile kalabilecegimi soylemisti. Ne yapmam gerekiyor karar veremiyorum. Aşılama ile vakit kaybetmekten de koruyorum. Direk tüp bebege de karar veremiyorum. Fikirlerinizi paylasirsaniz sevinirim.
Adana baskentte yaptırdım transfere gitmeden iptal oldugu da oldu negatif sonuclu transferim de oldu hatta en sonuncu da ben beklemek istedim ama drum o ay başlamak istedi tedaviye cok şükür Rabbim nasip etti Allahım size de nasip etsin bol bol dua edin ve umudunuzu hiç kaybetmeyin lütfenNerde tüp bebek yaptırdınız Biraz geniş kapsamlı bilgi verebilirmisiniz hanım arkadaşım ..
Benimde AMH 0,61 ile tüp bebek tedavisi görüyorum
Allah bağışlasın evladinizi sağlıkla büyütün...Kesinlikle çabalamak ve Herseyin hayırlısını dilemek gerekiyor...peki amh dışında fsh ve rahim herşey normalmiydi sizdeArada kalma arkadaşım imkanın varsa dene bence genelde ilk tedaviler olumsuz olabiliyor tabi yanlış dr ve merkez seçimi de etkili bunda lab .ı iyi bir merkez olmalı bende de amh 0.16 iken tam 1 yılda resmen level atlayarak gittim ama sonuç mutlu son çok şükür Rabbime.üstelik aynı sorun olan başka bir arkadaşım ilk bebeği tüp bebekti bebeği 8 aylıkken tekrar hamile kaldı şuan 10 haftalık hamile inanmak ve imkanlar dogrultusunda çabalamak gerekiyor sonrasını Allah ım veriyor hayırlı ise tabiki
Amin inşallah Rabbim sizinde cabalarınızın karşılığını verir.dr rahimle ilgili bişey demedi fsh a da hiç bakmadı amh ı da ben önceden yaptırmıştım tedavide test yapmadı dr umAllah bağışlasın evladinizi sağlıkla büyütün...Kesinlikle çabalamak ve Herseyin hayırlısını dilemek gerekiyor...peki amh dışında fsh ve rahim herşey normalmiydi sizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?