AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Merhaba arkadaşlar, 1 yıllık evliyim 43 yaşındayım, bugün Ankara üniversitesinden dr. Bülent Berker'e gittim. Ultrasonla baktı ,3.5 ay önce adet olmadan yaptırdığım amh değerine bakarak tüp bebek olmaz yumurta rezervin bitmiş dedi. Amh 0.09 menapoza girmişsin dedi. 2-3 ayda bir adet oluyordum. Ağlamaktan gözlerim şişti. Benim durumumda olan ve hamile kalan var mı acaba?

Canım tek doktorda kalma derim ben.. Çok zor süreçler yaşıyoruz... benimde amh 0.50 ilk gittiğim doktor direk donör önermişti aynen sen gibi ağla ağla bitirmiştim kendimi... ikinci doktorunda konuşmaları ve para göz olusu hoşuma gitmedi... üçüncü gittiğim doktorum canım doktorum o kadar güzel moral verdiki 4 yumurta elde ettik 2 tane 3. Gün embriyo transferim oldu 1 kaliteydi hemde embriyolar ama nasip zamanı değilmiş demekki.... ekimde yeniden deneme yapıcaz süreci konuştuk bu sefer kaç embriyo olursa olsun risk alıp 5. Güne gidişlerini bekleyicez... Inşallah Rabbim hepimize nasip eder anneliği... arı sütü bal polen karışımı tüket incir kürü yap bunlar gercekten işe yarıyor... inşallah müjdeli haberlerimizi paylaşırız

Ben de çok ağladım şu anda gözlerim şiş halde buraları okuyorum. Doktor çok konuşmadan sadece Kıbrıs düşünür müsün doner falan dedi şaşırdım hayır düşünmem dedim. Direk bu konuyu kapat o zaman olmaz dedi. Bir de çıkmadan kapıdan ,tıp dışı şeyler de yapma soğan kürü gibi falan dedi. Yumurtlamanın tekrar olması ölüyü diriltmek gibi bişey dedi. Bir an önce odadan çıkmak istedim çünkü konuştukça ağlayacak duruma geldim orada. Arı sütü bal polen 1 ay kullandım . Hayt+civan perçemi ekstratı kullanmıştın .Gluhopage kullanıyorum 2 aydır . Üstelik doktora gösterdiğim sonuçlar 3.5 ay önce adetli değilken yaptırdığım test sonuçladıydı. Adetin günü tekrar bakalım bile demedi. Bu konuyu kapat demesi çok zoruma gitti.

Tek bir hekime mi gittiniz. Uzulmeyin lutfen:S tekrar baktirin degerlerinize baska bir yerde ve baska bor hekimle. BU arada annenizin menapoz yasi nedir? Daha once amh testi yaptirmis miydiniz?

Tek bir hekime mi gittiniz. Uzulmeyin lutfen:S tekrar baktirin degerlerinize baska bir yerde ve baska bor hekimle. BU arada annenizin menapoz yasi nedir? Daha once amh testi yaptirmis miydiniz?
Yıllar önce menopoz gözüküyor demişti bir doktor fsh 34 çıkmıştı , daha sonra 6 ya düştü. Başka doktor yok canım ne menopozu dedi. Daha önce adetin 3. günü bu kadar düşük çıkmamıştı ancak benim adetlerim 2-3 ayda bir olduğu için son yaptırdığım testi 3 ay önce adet dışı yatırmıştım. 3 tane yumurta vardı sol tarafta. Tekrar 3.gun testi yaptırmak için tarlusal kullandım ancak yine adet olmadım. Ben de doktora 3 ay önce yaptırdığım test sonucunu görürdüm . Ultrasonla da baktı direk uğraşma dedi.Annem 56 yaşında girdi.

Bence de tek doktorun lafina bakıp üzülmeyin. Birkaç doktora daha gidin. Ve doğal beslenin tavuk falan yemeyin köy tavuğu olmadıkça. Bana da ilk gittiği doktor tup bebeksiz olmaz dedi. Tup bebek merkezindeki doktor da aşılama bile olur dedi. Başka doktorlara da gittim. Çoğu tup bebek diyor. Ama ben nasip diyorum.
Bir yakinima da bir doktor senin hiç yumurtan yok çocuğun olmaz dedi. Başka doktora gittik o da çocuğun olur ama tedavi ile olur demişti. Ve tedavi ile oldu. Oluru var mi yok mu iyice araştırıp sonra uzulursunuz gerekirse.
Tek alternatif donor falan değil. bunları düşünmek için erken. AMH ölçümü için adeti olmak gerekmiyor. Herhangibir zamanda yapılabiliyor. Başka bir laboratuvarda tekrar olcturun.

Kizlar bu amh nedir. Fsh ile mi degerlendirilir E2 ilemi?
Kafam cok karisik. Bundan 3 yil once butun testlerimizi yaptirmistik fakat sorun yok dediler ve hic bi tedaviye baslamamistik acele etmek istemedik. Fakat bu ay adet olunca artik olsun diyerek tedaviye baslamaya karar verdim bgn hsg cekindim. Nette arastirdigima gore bu hsg den sonra hamile kalan cok olmus acaba burdada varmi ole hamile kalan?
Amh 0.22
Fsh 9.93
Tsh 2.35
E2 31.32
Lh 10.45
Prolaktin 24.43
Benim merak ettigim bu amh testi yenimi cikti neden daha once yapmadilar ki, tedaviye gecmi kalmisim.. aklimda deil sorular. Bi sorun ciktigina sevineyimmi uzuleyimmi bilemedim. Dierinde sorun olmadigi icin tedavi etcek bisi bulamadilar bu en zoru saniodum tâ ki bu amh nedir ogrenene kadar.

Sebebi belli olusa tedavisi olusa kolay olur
Ben 1 yıldır biliyorum amh yi. Ve bir yılda benimki baya düştü.
Zararı nersinden dönsek kardır. Olumlu düşünün.

Kizlar benim amh degerim cok dusuktu, 0,30 larda idi saniyorum. Ama benim son yaptirdigim yerde suna benzer bir not dusulmustu teste - tek basina pek bir sey ifade etmez, klinik bulgularla birlikte degerlendirilir. Yani doktor muayene ederken saglikli yumurtalar goruyorsa bu iyi bir sey.

Ayrica ben bal-corekotu-tarcin karisimiyla ilk ay hamile kaldim, uzulmeyin yani, her seyin bir cozumu var artik nerdeyse

Evet fsh yada e2 ile degerlendirilip kaliteli yumurtaya bakiliomus sanirim. Bakalim carsambaya doktor ne soyleyecek ben netten gordum sonuclarimi. Daha doktor gormedi. Bu amh umarim okudugum kadar kotu deildir. Daha 26 yasindayim menopoz belirtileri die okuyunca soka girdim resmen

Su an ebru destan kurunu yapiorum yanindada solediginiz bal tarcin corekotunu deneyim bakalm. Asilama yada tup artik her ne deniceklerse hazirlik olsun. Insallah gerek kalmadan sizin gb herbirimiz bi an once kavusur evlatlarina

Sizinki ne kadar dusuk?
D vitamini omega ve quenzim kapsulleri degeri artiriyo die okumustum bi yerde, siz onlari denedinizmi

Yaşınız kaç ve kaçtan kaça düştü? Bir kaç yıl içinde gebelik planım var erkenden gidip baktırayım dedim, fsh baktırmadım sadece amh baktırdım ama. Bu yeterli mi bilmiyorum gerçi

Yaşınız kaç ve kaçtan kaça düştü? Bir kaç yıl içinde gebelik planım var erkenden gidip baktırayım dedim, fsh baktırmadım sadece amh baktırdım ama. Bu yeterli mi bilmiyorum gerçi
Amh iniz kac?
Tek basina yeterli deilmis fakat kac yil daha gebelik olusabilir onu soyluolarmis o degere gore, bekleyip beklemeyecegine karar verirsin eger dusukse ertelemeyin derim

Kime ve neye inanacağımızı şaşırdık artık. tek bir şeyden zerre kadar şüphem yok; Allah ol derse olur. uğraşacağım, elimden geleni yapacağım. Önce tedbir, sonra tevekkül.

Kime ve neye inanacağımızı şaşırdık artık. tek bir şeyden zerre kadar şüphem yok; Allah ol derse olur. uğraşacağım, elimden geleni yapacağım. Önce tedbir, sonra tevekkül.
Aynen. Rabbimin OL emrini bekleyen dualarimiz kabul olur insallah tez zamanda kucaklarimiz dolar

Amh iniz kac?
Tek basina yeterli deilmis fakat kac yil daha gebelik olusabilir onu soyluolarmis o degere gore, bekleyip beklemeyecegine karar verirsin eger dusukse ertelemeyin derim

Ailemde erken menapoz var ve miyim ameliyatı olacağım , ondan biraz gidip yaptırmam bu testi. Yeni çıktı sonuçlar ve doktora göstermedim, yüksek çıkmıştı, ( özelden yazarım size değerleri )ama yumurtlama dönemiydi o yüzden yüksek çıkmış olabilir, fsh falan baktırmadılar, ama begeliği erteleme dediler. 35 yaşındayım ve 39 yaş gibiydi çocuk planım.

Amh bakilirken adetin kacinci gunu oldugunun bi onemi yok diolar herhangi bigunde yapildiginda ayni sonuc cikiomus. Tek basina degerlendirilmemesi gereken ayni zamanda dikkate alinmasi gereken bi testmis. Bence doktorlar ne soyluosa onu yapin beklemeyin.

Kızlar 0.60 amh değerim 33 yaşındayım,

4. Tedavimde 2 embriyo elde ettik 5. Güne ulaştılar 2 si transfer edilmişti :)

Bugün kan sonucumu aldım allah devamını kısmet ederse hamileyim :)

Bu süreçte çok üzüldüm, yıprandım, çok umutsuzdum, olumsuz olursa bi daha tedavi istemiyorum demiştim,
Çok emek verdik allahım emeklerimizi boşa çıkarmasın, Allahım isteyen herkese nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…