- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.761
Ben hacamat yaptirmistim zaten saglik acisindan surekli yaptirmak gerekiomus illaki faydalari olucaktir sizedeHacamat ve Sülügun faydali olabileceğini duydum ben yaptırmayı düşünüyorum ama yaptıran var mı ?
Belki ikiz de olabilir342 çıktı :)
Benim de arkadasım amh ını bilmiyorum ama fsh coook yüksekleri de gördüğü olmuştu.tüp bebekle 10 aylık bir kızı var ve şuan 3.5 aylık hamile doğal yoldan Allah ol desin yeterkiEvet çok zor bir durum bu durumu yaşamayan kimse bizim halimize anlamaz ama ne mucizeler görüyoruz. Allah bu durumda olan herkese sabır versin.Benim de amh degerim çok düşük birçok kez tüp bebek tedavisi gördüm ama nasip olmadı. Amh degeri 0.001 olup da hemde doğal yoldan hamile kalan tanıdığım var. Insan ister istemez umutsuzluğa kapiliyor ama Allah istedikten sonra hersey oluyor. Umarım bu duyguyu tatmak için herşeyi ni verebilecek durumda olan bu uğurda çok emek harcayan herkes annelik duygusunu bir an önce tadar.
Hacamat ve Sülügun faydali olabileceğini duydum ben yaptırmayı düşünüyorum ama yaptıran var mı ?
Bunları okudukça umut oluyor. Inşallah bir mucize olur da bu duyguyu yaşarız. İçimde sızı ile uyandım, oturdum düşünüyorum ben anne olamayacak mıyım diye.Evet çok zor bir durum bu durumu yaşamayan kimse bizim halimize anlamaz ama ne mucizeler görüyoruz. Allah bu durumda olan herkese sabır versin.Benim de amh degerim çok düşük birçok kez tüp bebek tedavisi gördüm ama nasip olmadı. Amh degeri 0.001 olup da hemde doğal yoldan hamile kalan tanıdığım var. Insan ister istemez umutsuzluğa kapiliyor ama Allah istedikten sonra hersey oluyor. Umarım bu duyguyu tatmak için herşeyi ni verebilecek durumda olan bu uğurda çok emek harcayan herkes annelik duygusunu bir an önce tadar.
yarın yine test yapacaksın dimi inşallah değerin katlanmıştırBen son tedavimden 2 ay kadar önce hacamat yaptırmıştım ne kadar etkili oldu bilemem ama endişelerim azaldı yaptırdıktan sonra.
Ilk gittigin merkez neresiydi?Ben de başka bir merkeze gittim görüşmek için. Ama çok yoğundu ve çok bekledim. Özel hastane bünyesinde bir merkez. Gittiğim ilk merkeze göre ilk izlenimim iyi değildi. Cok beklediğim için doktora soracağım sorulari sormayı unuttum. Tup bebekte şansım varmi yok mu?demek istiyordum aklımdan uçtu resmen. Çıkınca da zaten elim ayağım titriyordu ellerim buz gibi olmuş. Resmen sınava girecek öğrenci gibiydim. Adetliyken görmek istedi doktor. Ama ben acaba önceki gittiğim merkeze mi gitsem diye tereddüte düştüm. Ilk doktorum beslenmeyle ilgili önerilerde bulunmuştu burada oyle birseyden bahsetmedi doktor. Vitaminler verdi kullanmam için. Adetliyken arayacağım randevu verecek. Ilk merkez beni biliyor deyip ona mi gitsem yoksa yeni merkez yeni deneyim mi desem bilemedim. Ayı 9 unda adet tarihim sağ kasığımda da tuhaf bir ağrı var. Yumurta gördü doktor bir tane acaba o kiste mi dönüşecek. Yoksa hamile kalmış olabilir miyim?olsaydı doktor ultrasonda gormezmiydi. Sabah kararli bir sekilde ciktim gittim eve kararsizlikla döndüm. Görüntü olarak ilk gittiğim merkez çok güzeldi. Burada bekleme odasinda herkesin içinden sedye ile hasta geçirdiler. Hosuma gitmedi.
Başka seçenek var mı merak ettim, sanki ikisi de içinize sinmemiş gibi. Gerçi ben de bir heves doktora gidip sonra her gittiğim yerden kaçıp gidesim geliyordu. Psikolojik te olabiliyor bu heves kaçmaları. Ama içine sinmediyse devam gitme derim ben yine de.Ben de başka bir merkeze gittim görüşmek için. Ama çok yoğundu ve çok bekledim. Özel hastane bünyesinde bir merkez. Gittiğim ilk merkeze göre ilk izlenimim iyi değildi. Cok beklediğim için doktora soracağım sorulari sormayı unuttum. Tup bebekte şansım varmi yok mu?demek istiyordum aklımdan uçtu resmen. Çıkınca da zaten elim ayağım titriyordu ellerim buz gibi olmuş. Resmen sınava girecek öğrenci gibiydim. Adetliyken görmek istedi doktor. Ama ben acaba önceki gittiğim merkeze mi gitsem diye tereddüte düştüm. Ilk doktorum beslenmeyle ilgili önerilerde bulunmuştu burada oyle birseyden bahsetmedi doktor. Vitaminler verdi kullanmam için. Adetliyken arayacağım randevu verecek. Ilk merkez beni biliyor deyip ona mi gitsem yoksa yeni merkez yeni deneyim mi desem bilemedim. Ayı 9 unda adet tarihim sağ kasığımda da tuhaf bir ağrı var. Yumurta gördü doktor bir tane acaba o kiste mi dönüşecek. Yoksa hamile kalmış olabilir miyim?olsaydı doktor ultrasonda gormezmiydi. Sabah kararli bir sekilde ciktim gittim eve kararsizlikla döndüm. Görüntü olarak ilk gittiğim merkez çok güzeldi. Burada bekleme odasinda herkesin içinden sedye ile hasta geçirdiler. Hosuma gitmedi.
Merhaba arkadaşlar, Daha önce yazmıştım fakat yeni arkadaşlar gördüm tekrar yazayım ben de tecrübelerimi.
Mesajınız cidden umut verici. Bende de
yas 35. AMH 0.36. 1 yıl önce 0.79 du. Ilk denemeyi 0.79 ken yaptım. Kimyasal gebelik oldu. 4 yumurta toplandı 2si dinlenip transfer edildi. 2 aydır sağlıklı yumurtlamam gerçekleşiyor. Rahmim tersmis ama işlev olarak bir sıkıntı yok dedi doktor. maddi açıdan sikintiliyim biraz. 2. Ve si tup bebek denememi yapacağım inşallah. Ama merkezde kararsız kalıyorum. Bir yandan doktor çok da önemli değil sadece vesile önemli olan nasip diyorum. Sonra da olacak olsa ilk denemede olurdu diyorum. Tam bir karmasadayim.
Ben ilk deneme de normal hayata devam ettim. Doktor yatmana gerek yok demişti. Ben transferden sonra 3 saatlik yolculuk yaptim. Ama bu kez yatmayı dusunuyorum.
Şimdi bazı doktorlar çok abartıp konuşuyor, insan olmayınca hayal kırıklığı yaşıyor,ya da umutsuz vaka gibi konuşuyor, madem o kadar kötü neden boşuna mı uğraşıyoruz diyorsun. Ama olabilir biz uğraşırız gerisi şans diyorsa denemeye değer. Sen az çok tahlil sonuçlarına göre bilirsin ne olup olamayacağını. Daha önce yumurtan toplanmış demek ki tüp bebek yapabilirsin yani. Sen iyice konuşup içini rahatlatmadan başlama bence. İzmirdeysen hala doktorumu öneririm. Hayalperest değil, kötümser de değil. Her ihtimali yüzüne söylüyorIlkinde irenbe ye gittim.
Aslında cok icime sinmeme durumu da değil. Ilk gittiğim yerde bekleme salonunda sedyede hasta görmüyordum. Işlemler üst kattaydi. Değişik yer değişik deneyim diye başka bir yere gittim. Acaba ilk gittiğim yerdeki doktoruma mi devam etseydim en azindan gecmisimi biliyor diyorum. Gerçi orda da 1 ayda tedavi başlayıp transfer olmuştu. Yalnız cok stres oluyorum. Dünkü titremem korkuttu beni. Neyse adetin 2. Günü gidince sorarım doktora artık. O zaman da memnun kalmazsam bırakırım. Benim korkum tup bebek olma ihtimalinin olmamasına rağmen tedaviye başlamaları. Sende olmaz deseler. Ya da şansın var deseler.
Ayni merkezde farkı doktora gitmek nasıl olur bilemiyorum. Izmir e şehir dışında gelip gitmiştim. Kendiliginden yumirtlamam gerceklesiyor. Sadece normal yoldan hamile kalamiyorum. Fsh im en cok 10a kadar yükseldi. Her ay adet oluyorum. Ben sadece boşa küre çekmek istemiyorum. Tabiki bana kesinlikle bu kez olacak diyemez hiç kimse. Ama çok kucuk bir ihtimalim varsa da o küçük ihtimalin peşinden koşmak doğru gelmiyor bana. Normal bir muayenehanede gittiğim Doktor amh için 0.5 in altına düşmüş tup bebekle olan normal yoldan da olur. Tup bebek 0.5 altına çok önermiyoruz dedi.Şimdi bazı doktorlar çok abartıp konuşuyor, insan olmayınca hayal kırıklığı yaşıyor,ya da umutsuz vaka gibi konuşuyor, madem o kadar kötü neden boşuna mı uğraşıyoruz diyorsun. Ama olabilir biz uğraşırız gerisi şans diyorsa denemeye değer. Sen az çok tahlil sonuçlarına göre bilirsin ne olup olamayacağını. Daha önce yumurtan toplanmış demek ki tüp bebek yapabilirsin yani. Sen iyice konuşup içini rahatlatmadan başlama bence. İzmirdeysen hala doktorumu öneririm. Hayalperest değil, kötümser de değil. Her ihtimali yüzüne söylüyor
Valla onu diyen doktor saçmalamış. Bu mantıkla bütün tüp bebek sektörü kapatsın gitsin. Normal yolla tabi ki de olabilir, ama biraz tıptan destek almak işleri kolaylaştırıyor. Sen doğru doktora denk gelmemişsin galiba. Bana da Kaan hoca aynı merkezde etmediği lafı bırakmadı, bende ismail beye gittim. Ne olacak ki yani, önemli olan sana doğru yaklaşımı gösterecek doktoru bulmak ve biraz da şans kader kısmet.Ayni merkezde farkı doktora gitmek nasıl olur bilemiyorum. Izmir e şehir dışında gelip gitmiştim. Kendiliginden yumirtlamam gerceklesiyor. Sadece normal yoldan hamile kalamiyorum. Fsh im en cok 10a kadar yükseldi. Her ay adet oluyorum. Ben sadece boşa küre çekmek istemiyorum. Tabiki bana kesinlikle bu kez olacak diyemez hiç kimse. Ama çok kucuk bir ihtimalim varsa da o küçük ihtimalin peşinden koşmak doğru gelmiyor bana. Normal bir muayenehanede gittiğim Doktor amh için 0.5 in altına düşmüş tup bebekle olan normal yoldan da olur. Tup bebek 0.5 altına çok önermiyoruz dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?