AMH DEĞERI DÜŞÜK OLUP HAMİLE KALANLAR

Hacamat ve Sülügun faydali olabileceğini duydum ben yaptırmayı düşünüyorum ama yaptıran var mı ?

Ben ha
Hacamat ve Sülügun faydali olabileceğini duydum ben yaptırmayı düşünüyorum ama yaptıran var mı ?
Ben hacamat yaptirmistim zaten saglik acisindan surekli yaptirmak gerekiomus illaki faydalari olucaktir sizede

Benim de arkadasım amh ını bilmiyorum ama fsh coook yüksekleri de gördüğü olmuştu.tüp bebekle 10 aylık bir kızı var ve şuan 3.5 aylık hamile doğal yoldan Allah ol desin yeterki

Ben 1 defa daha tup bebek tedavisi deneyeceğim. Olursa olur olmazsa bu defteri kapatacagim nasip sonuçta. Olumsuz sonuç beni çok dağıttı. Çok ağladım, stresten her yerim aft oldu. Şimdi de keşke dememek için tekrar deneyeceğim. Bir yandan 0.79ile olmayan 0.36 amh ile mi olacak diyorum ama hemen atıyorum kafamdan bu düşünceyi.
Erken tespit eden gebelik testi yaptım ama negatif çıktı yine. Adetime 6 gün var. Sivilceleri ve ağrıları başladı.

Bunları okudukça umut oluyor. Inşallah bir mucize olur da bu duyguyu yaşarız. İçimde sızı ile uyandım, oturdum düşünüyorum ben anne olamayacak mıyım diye.

Ben de başka bir merkeze gittim görüşmek için. Ama çok yoğundu ve çok bekledim. Özel hastane bünyesinde bir merkez. Gittiğim ilk merkeze göre ilk izlenimim iyi değildi. Cok beklediğim için doktora soracağım sorulari sormayı unuttum. Tup bebekte şansım varmi yok mu?demek istiyordum aklımdan uçtu resmen. Çıkınca da zaten elim ayağım titriyordu ellerim buz gibi olmuş. Resmen sınava girecek öğrenci gibiydim. Adetliyken görmek istedi doktor. Ama ben acaba önceki gittiğim merkeze mi gitsem diye tereddüte düştüm. Ilk doktorum beslenmeyle ilgili önerilerde bulunmuştu burada oyle birseyden bahsetmedi doktor. Vitaminler verdi kullanmam için. Adetliyken arayacağım randevu verecek. Ilk merkez beni biliyor deyip ona mi gitsem yoksa yeni merkez yeni deneyim mi desem bilemedim. Ayı 9 unda adet tarihim sağ kasığımda da tuhaf bir ağrı var. Yumurta gördü doktor bir tane acaba o kiste mi dönüşecek. Yoksa hamile kalmış olabilir miyim?olsaydı doktor ultrasonda gormezmiydi. Sabah kararli bir sekilde ciktim gittim eve kararsizlikla döndüm. Görüntü olarak ilk gittiğim merkez çok güzeldi. Burada bekleme odasinda herkesin içinden sedye ile hasta geçirdiler. Hosuma gitmedi.

I
Ilk gittigin merkez neresiydi?

Başka seçenek var mı merak ettim, sanki ikisi de içinize sinmemiş gibi. Gerçi ben de bir heves doktora gidip sonra her gittiğim yerden kaçıp gidesim geliyordu. Psikolojik te olabiliyor bu heves kaçmaları. Ama içine sinmediyse devam gitme derim ben yine de.

Ilkinde irenbe ye gittim.
Aslında cok icime sinmeme durumu da değil. Ilk gittiğim yerde bekleme salonunda sedyede hasta görmüyordum. Işlemler üst kattaydi. Değişik yer değişik deneyim diye başka bir yere gittim. Acaba ilk gittiğim yerdeki doktoruma mi devam etseydim en azindan gecmisimi biliyor diyorum. Gerçi orda da 1 ayda tedavi başlayıp transfer olmuştu. Yalnız cok stres oluyorum. Dünkü titremem korkuttu beni. Neyse adetin 2. Günü gidince sorarım doktora artık. O zaman da memnun kalmazsam bırakırım. Benim korkum tup bebek olma ihtimalinin olmamasına rağmen tedaviye başlamaları. Sende olmaz deseler. Ya da şansın var deseler.

Merhaba arkadaşlar, Daha önce yazmıştım fakat yeni arkadaşlar gördüm tekrar yazayım ben de tecrübelerimi.

AMH 0,47. Yaş 38.

İlk Tüp denemesi; E2:135, Fsh:11,5 300 Gonal F kullandım. Sonrasında 3 toz menagon. 5 Yumurta toplandı. 4 ü döllendi, 2 si kaldı, orta kalite 2 transfer sonuç negatif. Transferden sonra ekstra birşey yapmadım, yatmadım, normal hayatıma devam ettim.

1 ay ara, ve ikinci reglide ikinci deneme... E2:119 Fsh:9,03 300 Gonal F. Sonrasında 3 toz menagon. 3 yumurta toplandı, 2 döllendi, 1 kaldı. 1 orta kalite transfer edildi, sonuç negatif. Transferden sonra ekstra birşey yapmadım, yatmadım, normal hayatıma devam ettim.

Niye negatif diye hemen histeroskopi, meğerse T uterus varmış düzeltildi. 1 ay ara, ikinci reglide üçüncü deneme... Bu arada reglim amilyattan dolayı şaşmasın diye Cycloproginova ve yumurtalar için biosteron kullandım. E2:66 Fsh:9,22 225 Gonal F ve 1 toz menagon. Sonrasında 3 toz menagon. Çörek otu kürü yaptım. 6 yumurta toplandı, 4 ü döllendi, 3 kaldı. 1 iyi kalite, 2 orta kalite transfer edildi. Transferden sonra çok bol ananas yedim. 1,5-2 ay neredeyse hep yattım. Allaha şükür hamileyim.

Benim Dr umun söylediği tedaviye başlarken E2 nin 80 den düşük olması FSH ın 10 dan düşük olması beklenirmiş. E2 nin yüksek olması gereken zaman embriyonun tutunma zamanı ki, onu da zaten estrofem ile kontrollü yükseltiyorlar. Histeroskopiden sonra 1 aydan fazla beklemeyin, tutunma şansı çok artıyor. Çörek otu yumurta sayısı ve kalitesini, ananas tutunmayı iyileştiriyor. İncir ve soğan kürünü kan değerlerinizi öğrenmeden yapmayın, birisi E2 birisi başka bir hormon yükseltiyor. Sizin E2 yüksekse daha da zararı olur mesela. (Saraçoğlunun sitesinde yazıyordu ayrıntıları) Bir de ümidinizi hiç kaybetmeyin. Yeter ki 1 yumurta olsun, ve tabiki inşallah maddiyat olsun, durmak yılmak yok denemeye devam. Her negatiften sonra 3 gün ağlama zamanı sonra 3 günde toparlanıp, güçlü kadınlar olarak, daha zamanı varmış ama olacak deyip yola devam ediyoruz

Alıntı yapayım derken mesaj yazmayı ve duzeltmeyi beceremedim kusura bakmayın alintinin altına devam etmişim.

Olacaksa aslında yatsan da yatmasan da oluyor diyorlar ama, ben vicdanen 3 cü de yatmayı tercih ettim. Ama yaklaşık 2 saate bir kalktım 15-20 dk iş yaptım gene yattım gibi... Arada kalkıp kan dolaşımını sağlamak gerekiyormuş. Canım umudunu kaybetme. Madem maddi olarak birazcık zorlanıyorsun, tutmaması için herhangi başka bir engel var mı mutlaka araştırt doktoruna... Dr da çok önemli bence ama sen de ilaçların ne işe yaradığını, başka ne muayeneler yapılabileceğini vb... hep araştır. Mesela (genel olarak diyelim) Gonal f fazla sayıda yumurta olmasını, sonrasında Menagon veya menapur o yumurtaların büyümesini, sonrasında cetrotide, büyüyen yumurtaların kendi kendisine çatlamamasını sağlıyor. Bende genelde yumurtalar 10-12 mm iken büyütmeye (menagona başladı), 3 toz ile benimkiler 3 günde 3-4 mm büyüdü. 16-18 mm olunca cetrotide vurdurdu. Ve 2 gün sonra topladı. Dr unu değiştirirsen kendi sürecini mutlaka bu şekilde yeni DR a anlat.
Merkezin laboratuar teknolojisi, kullandıkları malzemenin kalitesi çok önemliymiş. Sonuçta bizim vücut ortamımızı taklit ediyorlar. Belki herşey sağlıklı giderken, adamlar ne bilim labda kötü hizmet veriyorlar bize döllenmedi diyorlar. Yorumlar çok önemli...

Çok uzun yazdım kusura bakmayın artık :)

Cok teşekkür ederim uZun yazmanız daha iyi olmuş. Bana merional 150 ile fostimon 150 yapıldı iğne olarak. Çatlamasin diye de cetrodite yapıldı. Ama yumurta kac mm oldu hic bilmiyorum. Bana yumurta büyüklüğü ve embriyo kalitesi hakkında bilgi verilmesi. Sadece 2si de cok sağlıklı dendi.
Ilk tedavimden bir şey anlamdim zaten kasımda merkeze başvurdum, aralık sonunda transfer yapıldı. Doktor adetliyken 6 yumurta görmüştü,kontrolde sayının 4 e düştüğünü gördü. Ne olacak süreç dediğimde kararsız kaldım dedi. Bende olmayacak sanırım dedim kendi kendime. ve nitekim kimyasal ile sonuçlandı. Ben de tup bebek tedavisi ile ilgili hiç araştırma yapmadan gittim. Şimdi de cok okuyup anlamaya çalışıyorum. Yine olumsu ilaca diye korkuyorum. Ilk doktorum çok olumlu konusmustu sizde aşılama bile olur demişti.

Şimdi bazı doktorlar çok abartıp konuşuyor, insan olmayınca hayal kırıklığı yaşıyor,ya da umutsuz vaka gibi konuşuyor, madem o kadar kötü neden boşuna mı uğraşıyoruz diyorsun. Ama olabilir biz uğraşırız gerisi şans diyorsa denemeye değer. Sen az çok tahlil sonuçlarına göre bilirsin ne olup olamayacağını. Daha önce yumurtan toplanmış demek ki tüp bebek yapabilirsin yani. Sen iyice konuşup içini rahatlatmadan başlama bence. İzmirdeysen hala doktorumu öneririm. Hayalperest değil, kötümser de değil. Her ihtimali yüzüne söylüyor

Ayni merkezde farkı doktora gitmek nasıl olur bilemiyorum. Izmir e şehir dışında gelip gitmiştim. Kendiliginden yumirtlamam gerceklesiyor. Sadece normal yoldan hamile kalamiyorum. Fsh im en cok 10a kadar yükseldi. Her ay adet oluyorum. Ben sadece boşa küre çekmek istemiyorum. Tabiki bana kesinlikle bu kez olacak diyemez hiç kimse. Ama çok kucuk bir ihtimalim varsa da o küçük ihtimalin peşinden koşmak doğru gelmiyor bana. Normal bir muayenehanede gittiğim Doktor amh için 0.5 in altına düşmüş tup bebekle olan normal yoldan da olur. Tup bebek 0.5 altına çok önermiyoruz dedi.

Valla onu diyen doktor saçmalamış. Bu mantıkla bütün tüp bebek sektörü kapatsın gitsin. Normal yolla tabi ki de olabilir, ama biraz tıptan destek almak işleri kolaylaştırıyor. Sen doğru doktora denk gelmemişsin galiba. Bana da Kaan hoca aynı merkezde etmediği lafı bırakmadı, bende ismail beye gittim. Ne olacak ki yani, önemli olan sana doğru yaklaşımı gösterecek doktoru bulmak ve biraz da şans kader kısmet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…