- 31 Mart 2017
- 345
- 319
- 53
- 35
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.821
Mrb bayanlar. Size birşey sormak istiyorum. Bu ay relg olmayınca trisequens kullandım ama ilacın ortasında regl oldum. Sizce ilacı bitirmelimiyim yoksa ilacı bırakayım mı?
Murat sönmezer nerde çalışıyor inşaallah folğkğller doludur e2 değeriniz kaçtı yumurtalar topalmdıpındaArkadaşlar merhaba, bu konuya ilk mart ayında yazmıştım. 21 yaşındayım ve bekarım. Şubat ayında AMH değerimin 0,09 olduğunu öğrendiğimden beri konudaki tüm mesajları okuyarak, tüm doktorları araştırarak kafayı yemek üzerindeydim. ‘15 yumurta 1 bebek demek’ten tutun da yumurtalık dokusu dondurmayı öneren bile olmuştu henüz çok yeni bi yöntem ve başarı şansı düşükken. Yumurta toplatmak en mantıklısıydı. İnanın bu tür şeyler benim için bi önem arz etmemesine rağmen vajinal yoldan toplatmaya çekindim. Ufukta da evlilik yoktu.
En son benim durumumla benzerlik gösteren bi arkadaşımız bana Murat Sönmezer’i tavsiye etmişti. Benim durumumda ya da değil, gitme şansı olup da hala Murat Hoca’ya gitmeyenler bence bi denemeliler. Gerçekten bu zamana kadar boşuna kafama takıp, boşuna başka doktorlara gitmişim diyorum. Doktora güvenmek gerçekten çok önemli. 25 temmuzda tedaviye başladık ve yumurta gelişmediği için 1 hafta ara verip tekrar devam ettik. Dün karından küçük bi operasyonla 3 yumurtam toplandı ve donduruldu. Benim için çok iyi bir rakam bu, hiç ümidim yoktu çünkü. Seneye tatil döneminde tekrar tedaviye başlayıp biraz daha garantiye almak istiyorum. (her ne kadar bu işlerin garantisi olmasa da) Belki ilerde bu yumurtalara bile ihtiyacım kalmayacak. Orasını Allah bilir.
Bu süreçte evli ve evli olmayan çok insanla tanıştım, gözlemledim. Dışardan bakmak hep çok kolay gelmişti bana. Belki bunları yaşamam gerekiyordu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Bunu en içten duygularımla diliyorum.
Benim durumunda olup bu yazıyı okuyanlar olacaktır, lütfen ama lütfen moralinizi bozmayın. 7 aydır çok kötü bi durumdaydım. Neden ben, bu yaşımda nelerle uğraşıyorum, daha evli bile değilim... Oysa erkenden farkettiğimiz için şükretmeliyiz
Allah hepimize şifa versin :)
Murat sönmezer nerde çalışıyor inşaallah folğkğller doludur e2 değeriniz kaçtı yumurtalar topalmdıpında
Doktorunuz tarif etmedi mi ki
Günde bir tablet ara verilmeden tercihen günün aynı saatinde alınarak tedaviye 12 gün boyunca alınacak östrojen ile başlanmalı (mavi film-kaplı tablet) takiben 10 gün östrojen/progestagen tedavisi (beyaz film-kaplı tablet) ve 6 gün östrojen tedavisi (kırmızı film-kaplı tablet) ile devam edilmelidir. Endometriyumun (rahim içi tabakasının) düzenli dökülümü genellikle kırmızı tabletlerin kullanıldığı fazda oluşur.
Son kırmızı tabletin alımını takiben, tedavi ertesi gün yeni kutudan alınacak ilk mavi tablet ile devam eder.
Kırmızı tabletler kullanıldığında kanama olması normal yazıya göre
14 mm mi olması gerekiyormuş bu gün en büyüğü kaç mm di aslında 11 12 mm olması yeter gibi benim de öyleydi 5. Günün sabahı sonra büyüdüler kaç folükülğnğz var inşaallah sonu güzel olurYumurta kontrolüne gittim 14 mm yumurtam yokmuş. Yani kucuklermis. Buyuyedebilir ama her şeye hazırlıklı un dedi doktor. Cumaya tekrar kontrolü var. Ben beslenmeme cok dikkat etmedim bu aralar. 4. Ignemi yaptim dün. Bugün 5.yi yapacağım. Sizce neler yemeliyim yumurtalarim büyüsün diye. meyve sebze yemeye çalışıyorum. Extradan neler yesem. Bal aldım tarçın kullanacağım. Siz neler yediniz. Naptiniz. Yar bana bir fikir.olumsuz düşünmek istemiyorum ama ister istemez moral bozuldu
5 folükül çok az değil aslında e2 nin nasıl yükselmesi de önemli bu gün ölçülen e2 yükselmişse iyi bir şeyKac mm bilmiyorum ama adetin 7. Günü bakıldı. E2 de 31 çıktı. Düşük dedi onun için. 5 tane folikul gördü. Buyuyebilir de buyumeyebilirde dedi. Ay cok tuhafti yorumu herseye hazırlıklı olun dedi. Sanki ölüm döşeğinde yatan hasta gibi.Nasip artık. Gidip findik badem aldim gec kalkiyorum diye kahvalti ve akşam yemeği yiyorum sadece. Öğün olayın 3e çıkarıp cekirdek citlemeyecem. Çok kolay moralim bozuluyor.
Deneyeyim bari. Femara hapim vardı onu biraktirdilar. Ama ignelere devam.
E2 yumurtaların büyüdüğünü gösteriyor diye biliyorumÖzelde yaptırıyorum. Benim e2 yukselmemis düşmüş. 43 tu 31 geldi şimdi E2 yumurtlamayi mi gosteriyor.
Yumurtalar çok küçük,buyuyeyebilir diye endişeliyim. 1. Tedavimde 6 taneydi folikul 4 yum toplandı. Şimdi 5 folikul var ama gelişir mi gelismez mi bilmiyorum. sakin olmak istiyorum. Stres yapmamak istoyorum. Ignelerden de korktuğum farkettim. Kendime yapıyorum ama sınav heyecanı gibi heyecan yapıyorum kalp atış hızı artıyor terliyorum. Kan verirken de hep ayni etkiler.
Merhaba, yazınızı okuyunca birden ümitlendim . Ben de 15 gün kadar önce Ankara Üniv.den Bülent hocanın özeline gittim . Ultrasonla baktı , amg değerime baktı (amh 0.09) kesinlikle çocuğun olmaz, tüp bebek için de şansın yok, Kıbrıs düşünür müsün dedi, hayır düşünmem dedim o zaman tıp dışında birşey deneme boşuna dedi,yolladı. Ağlaya ağlaya eve geldim. Şimdi sizin de amh değerinizin aynı olduğunu görünce yazmak istedim. Bana neden böyle bir cvp verildi diye düşünüyorum. Acaba ultrason mu kesin cevabı verdi? Hiç yumurtan kalmamış dedi. Hatta bunun ilacı vs. yol mu diye sorunca ,bu ölüyü diriltmek gibi birşey. Mucize olması lâzım dedi.Arkadaşlar merhaba, bu konuya ilk mart ayında yazmıştım. 21 yaşındayım ve bekarım. Şubat ayında AMH değerimin 0,09 olduğunu öğrendiğimden beri konudaki tüm mesajları okuyarak, tüm doktorları araştırarak kafayı yemek üzerindeydim. ‘15 yumurta 1 bebek demek’ten tutun da yumurtalık dokusu dondurmayı öneren bile olmuştu henüz çok yeni bi yöntem ve başarı şansı düşükken. Yumurta toplatmak en mantıklısıydı. İnanın bu tür şeyler benim için bi önem arz etmemesine rağmen vajinal yoldan toplatmaya çekindim. Ufukta da evlilik yoktu.
En son benim durumumla benzerlik gösteren bi arkadaşımız bana Murat Sönmezer’i tavsiye etmişti. Benim durumumda ya da değil, gitme şansı olup da hala Murat Hoca’ya gitmeyenler bence bi denemeliler. Gerçekten bu zamana kadar boşuna kafama takıp, boşuna başka doktorlara gitmişim diyorum. Doktora güvenmek gerçekten çok önemli. 25 temmuzda tedaviye başladık ve yumurta gelişmediği için 1 hafta ara verip tekrar devam ettik. Dün karından küçük bi operasyonla 3 yumurtam toplandı ve donduruldu. Benim için çok iyi bir rakam bu, hiç ümidim yoktu çünkü. Seneye tatil döneminde tekrar tedaviye başlayıp biraz daha garantiye almak istiyorum. (her ne kadar bu işlerin garantisi olmasa da) Belki ilerde bu yumurtalara bile ihtiyacım kalmayacak. Orasını Allah bilir.
Bu süreçte evli ve evli olmayan çok insanla tanıştım, gözlemledim. Dışardan bakmak hep çok kolay gelmişti bana. Belki bunları yaşamam gerekiyordu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Bunu en içten duygularımla diliyorum.
Benim durumunda olup bu yazıyı okuyanlar olacaktır, lütfen ama lütfen moralinizi bozmayın. 7 aydır çok kötü bi durumdaydım. Neden ben, bu yaşımda nelerle uğraşıyorum, daha evli bile değilim... Oysa erkenden farkettiğimiz için şükretmeliyiz
Allah hepimize şifa versin :)
Ultrasonda bakmadi mi. Ultrasonda yumurta sayisi onemli. Her ayda degisiyirMerhaba, yazınızı okuyunca birden ümitlendim . Ben de 15 gün kadar önce Ankara Üniv.den Bülent hocanın özeline gittim . Ultrasonla baktı , amg değerime baktı (amh 0.09) kesinlikle çocuğun olmaz, tüp bebek için de şansın yok, Kıbrıs düşünür müsün dedi, hayır düşünmem dedim o zaman tıp dışında birşey deneme boşuna dedi,yolladı. Ağlaya ağlaya eve geldim. Şimdi sizin de amh değerinizin aynı olduğunu görünce yazmak istedim. Bana neden böyle bir cvp verildi diye düşünüyorum. Acaba ultrason mu kesin cevabı verdi? Hiç yumurtan kalmamış dedi. Hatta bunun ilacı vs. yol mu diye sorunca ,bu ölüyü diriltmek gibi birşey. Mucize olması lâzım dedi.
Yumurta kontrolüne gittim 14 mm yumurtam yokmuş. Yani kucuklermis. Buyuyedebilir ama her şeye hazırlıklı un dedi doktor. Cumaya tekrar kontrolü var. Ben beslenmeme cok dikkat etmedim bu aralar. 4. Ignemi yaptim dün. Bugün 5.yi yapacağım. Sizce neler yemeliyim yumurtalarim büyüsün diye. meyve sebze yemeye çalışıyorum. Extradan neler yesem. Bal aldım tarçın kullanacağım. Siz neler yediniz. Naptiniz. Yar bana bir fikir.olumsuz düşünmek istemiyorum ama ister istemez moral bozuldu
Çok teşekkür ederim. Önceki tedavimde doktor corekotu demişti bana. Ben de bu tedavimde sadece ilaç kullanayim bitkilri karistirmayayim diye kullanmadım. Sabah ilk is gidip corekotu alacağım. Ari sutu sordum kalmamış onu da alip kullanayim. Hayırlısı artık bakalım. Tesekkurler tavsiyeniz için. Transferden ne kadar önce bırakayım. Şu an 5. Ignemi oldum.Sabah aç karına bi tatlıkaşığı çörek otu ye canım. Acı oluyo balla karıştırırsan gidiyo bi şekilde. iyice çiğneyip yutki özü çıksın biraz. Bu yuurta sayı ve kalitesini yükseltiyor. Ama transferin olacağı zaman bırakmış ol, çünkü bağışıklık sistemini güçlendiriyor, bu da tutunmayı negatif etkiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?