- 10 Haziran 2018
- 1.327
- 3.676
- 63
- 45
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #5.841
Çok teşekkür ederim. Önceki tedavimde doktor corekotu demişti bana. Ben de bu tedavimde sadece ilaç kullanayim bitkilri karistirmayayim diye kullanmadım. Sabah ilk is gidip corekotu alacağım. Ari sutu sordum kalmamış onu da alip kullanayim. Hayırlısı artık bakalım. Tesekkurler tavsiyeniz için. Transferden ne kadar önce bırakayım. Şu an 5. Ignemi oldum.
Merhaba, yazınızı okuyunca birden ümitlendim . Ben de 15 gün kadar önce Ankara Üniv.den Bülent hocanın özeline gittim . Ultrasonla baktı , amg değerime baktı (amh 0.09) kesinlikle çocuğun olmaz, tüp bebek için de şansın yok, Kıbrıs düşünür müsün dedi, hayır düşünmem dedim o zaman tıp dışında birşey deneme boşuna dedi,yolladı. Ağlaya ağlaya eve geldim. Şimdi sizin de amh değerinizin aynı olduğunu görünce yazmak istedim. Bana neden böyle bir cvp verildi diye düşünüyorum. Acaba ultrason mu kesin cevabı verdi? Hiç yumurtan kalmamış dedi. Hatta bunun ilacı vs. yol mu diye sorunca ,bu ölüyü diriltmek gibi birşey. Mucize olması lâzım dedi.
Rabbim seninde gönlüne göre versin inşallah...ben bişey sormak istiyorum tedaviye baslarken ekstra hangi vitaminleri ve destek ilaçları verdi yumurta kalitesi ve sayı için..yada önerdiği birşey oldumuArkadaşlar merhaba, bu konuya ilk mart ayında yazmıştım. 21 yaşındayım ve bekarım. Şubat ayında AMH değerimin 0,09 olduğunu öğrendiğimden beri konudaki tüm mesajları okuyarak, tüm doktorları araştırarak kafayı yemek üzerindeydim. ‘15 yumurta 1 bebek demek’ten tutun da yumurtalık dokusu dondurmayı öneren bile olmuştu henüz çok yeni bi yöntem ve başarı şansı düşükken. Yumurta toplatmak en mantıklısıydı. İnanın bu tür şeyler benim için bi önem arz etmemesine rağmen vajinal yoldan toplatmaya çekindim. Ufukta da evlilik yoktu.
En son benim durumumla benzerlik gösteren bi arkadaşımız bana Murat Sönmezer’i tavsiye etmişti. Benim durumumda ya da değil, gitme şansı olup da hala Murat Hoca’ya gitmeyenler bence bi denemeliler. Gerçekten bu zamana kadar boşuna kafama takıp, boşuna başka doktorlara gitmişim diyorum. Doktora güvenmek gerçekten çok önemli. 25 temmuzda tedaviye başladık ve yumurta gelişmediği için 1 hafta ara verip tekrar devam ettik. Dün karından küçük bi operasyonla 3 yumurtam toplandı ve donduruldu. Benim için çok iyi bir rakam bu, hiç ümidim yoktu çünkü. Seneye tatil döneminde tekrar tedaviye başlayıp biraz daha garantiye almak istiyorum. (her ne kadar bu işlerin garantisi olmasa da) Belki ilerde bu yumurtalara bile ihtiyacım kalmayacak. Orasını Allah bilir.
Bu süreçte evli ve evli olmayan çok insanla tanıştım, gözlemledim. Dışardan bakmak hep çok kolay gelmişti bana. Belki bunları yaşamam gerekiyordu. Allah isteyen herkese nasip etsin. Bunu en içten duygularımla diliyorum.
Benim durumunda olup bu yazıyı okuyanlar olacaktır, lütfen ama lütfen moralinizi bozmayın. 7 aydır çok kötü bi durumdaydım. Neden ben, bu yaşımda nelerle uğraşıyorum, daha evli bile değilim... Oysa erkenden farkettiğimiz için şükretmeliyiz
Allah hepimize şifa versin :)
Rabbim seninde gönlüne göre versin inşallah...ben bişey sormak istiyorum tedaviye baslarken ekstra hangi vitaminleri ve destek ilaçları verdi yumurta kalitesi ve sayı için..yada önerdiği birşey oldumu
Doktorunuz kim acaba? Aynı problemler bende de varBenim AMH değerim her kan verdiğimde farklılık gösterdi. İlk 0.09 sonra 0,02-0.04 ve en son 0.5 oldu. Rezervimin kendi kendine artacak hali yok. Sonuç çok fazla şeyden etkileniyomuş diye okumuştum bir yerde. Onun dışında evet etkileyen bi şey ama hala tartışmalı bir konu AMH. Sadece buna bakarak söylememiştir. Benim ilk gittiğimde 2 follikül gördü ikinci gittiğimde hiç göremedi. Tedaviye başladık yumurta gelişmedi ama ara verdikten sonra gelişti. Yani neye göre böyle kestirip atmış anlamadım. Canınızı sıkmayın. Kaldı ki imkansız denilip çocuğu olan kaç kişi var.
Ben de ilk Ankara Ünv. Cem Atabekoğlu’na gitmiştim. Ama dedikleri moralimi bozmaktan başka hiçbi işe yaramadı. Benim şansım beni anlayan ve bu rezerv problemiyle ilgilenen doktorumu bulmak oldu:)
Siz de lütfen tek doktorun söylediği ile canınızı sıkmayın, imkanınız varsa farklı doktorlarla görüşün. Allah yardımcınız olsun:)
Doktorunuz kim acaba? Aynı problemler bende de var
Yaş ceviz varsa 2 kg kırıp yiyin. Sonuca bakın deniyerek bulursunuz. Ve fsh nız ne durumda.yuksek ise hayıt ıcin..Yumurta kontrolüne gittim 14 mm yumurtam yokmuş. Yani kucuklermis. Buyuyedebilir ama her şeye hazırlıklı un dedi doktor. Cumaya tekrar kontrolü var. Ben beslenmeme cok dikkat etmedim bu aralar. 4. Ignemi yaptim dün. Bugün 5.yi yapacağım. Sizce neler yemeliyim yumurtalarim büyüsün diye. meyve sebze yemeye çalışıyorum. Extradan neler yesem. Bal aldım tarçın kullanacağım. Siz neler yediniz. Naptiniz. Yar bana bir fikir.olumsuz düşünmek istemiyorum ama ister istemez moral bozuldu
Allah yardımcın olsun canım. Ben de iptal edilen tedavilerden sonra Saraçoğlunun şubesine gittim. Tahlil sonuçlarına göre kür veriyorlar. Omcelikle fsh yi düşürmek için erken menopoz kürüne başlattılar. Adet bittikten üç gün sonra baslayacagim kure. Kürler bittikten sonra tedaviye başlayacağımYazın yaz günü grip oluyorum. ilk Tup bebek tedavimde de grip olmuştum. Bu kez daha başlangıç aşaması ama bogazim ağrıyor ve burnum akmaya başladı. Hayırlısı artık napalim. moral düşürmek yok. Yazık esim de hasta olma diye uyarıyor. Camlar açık yatiyorduk dün gece kapattım. Dua edin bana da.
Hayırlı olsun kaç yumurtanız varYarin Opu ya gidiyorum bakalım hayırlısı.
E2değernizden küçüklerin durumu anlaşılır 15 mm den büyük mü küçük dedikleriniz inşaallah onlarda iyi çıkar1 büyük 3 küçük.
İnşaallah hayırlısı olur ben burda bi kaç kere okudum büyük olan yumurtayı feda edip tedaviyi uzatıyorlar diğer küçük yumurtaları büyütmek için ama doktorunuz tabi daha iyi biliyordur10 mm küçük olanlar. E 2 degerim düşüktü. Ignelerin 7. Günü 103 tu. Muhtemelen tek yumurta olur. Belli olmaz tabi belki küçükler de buyur yarina
İnşallah güzel haberler alırsın canımBugün opu oldum. 5 tane toplanmış ama içleri dolu mu? Olgun yumurtalar mi bilmiyorum. Yarın belli olacak kismetse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?