- Konu Sahibi crocus7919
-
- #1.221
Sehir disina cikmam gerekiyordu dra gittim yumurta takibim icin biri 17mm digeri 15mm iki yumurtam vardi 14. Gunumde 20 mm lerde catlar dedi iki gun sonra gittim catlatma ignesi verdi. Meger 17. Gunde de catlayabilirmis. Ki o ayda hamile kalamadim. Yani demek istedigim hep yaziyorlar 14. Gun vs. Bizim durumumuzda kesinlikle yumurta takibi olmali her bunye farkli. Ama tip ne derse desin Rabbim ol diyecek .İyiki yazdın hayatım çok sevindim gerçekten belki de seni yazını okuyan bir kişiyinin hayatını kurtarırsın. Keşke o zaman okusaydım yazını. O kadar değerliki yaşadıklarımız. benimde 0,6 iken doktorun yanlış konuşması bana 12. Günden sonra birlikte olun dedi salak ya hala kızıyorum hatırladıkça. Meğer benim gibi durumlarda herşey erken çatlar patlarmış. Bizde bekliyorduk 12.günü Bir sene sonra bir doktor abi gibi düşün beni dedi ne olur tedaviye başla dedi bir sene de tüp bebek tedavisi gördüm. Yarım senedirde belki kendiliğinden olur stres yapmiim dedim o da olmadı. 37 oldum yeni. İşimi bıraktım stres olmasın dedim. Bu ay feci gaza bastım herşeye başladım .komşularımın hepsi ya yeni doğum yaptı ya hamile. Çocukları çok seviyorum ama deliricem
Bu arada akinti takibi ve evde yumurta takibi yapiyorum yumurtladim zannediyorum meger onlar yaniltiyor musSehir disina cikmam gerekiyordu dra gittim yumurta takibim icin biri 17mm digeri 15mm iki yumurtam vardi 14. Gunumde 20 mm lerde catlar dedi iki gun sonra gittim catlatma ignesi verdi. Meger 17. Gunde de catlayabilirmis. Ki o ayda hamile kalamadim. Yani demek istedigim hep yaziyorlar 14. Gun vs. Bizim durumumuzda kesinlikle yumurta takibi olmali her bunye farkli. Ama tip ne derse desin Rabbim ol diyecek .
Ay çok sevindim Allah kucağına almayı nasip etsin. Bende 14 yıldır mücadele ediyorum. Ve ilk kez bu sene esimde benim yüzümden baba olamıyor diye ayrılmayı bile düşündüm ki kesinlikle lafını dahi ettirmedi. Ve ilk kez neden dünyaya geldiğimi sorguladim.kendimi eksik hissettim.demekki yanlız değilmişim.Merhaba arkadaslar bende nacizane sizi umut olmak icin hikayemi yazacagim.
Yaklasik 1.5 sene once bir dusuk yasadim ve yapilan testler sonucu amh degerim 0.6 fsh ise 14 civarinda cijkti. Hemen tup tedavisine basladik arkaarkaya 3 tedavi yaptik embryo biriktirdik. Gecen yaz ilk transferim oldu ve ben yine dusuk yaptim. Artik iyice yorulmustum. Bebekte kromozomsal bozukluk cikti. Ardindan esim ben genetik test yapildi ve benim balans translokasyon tasiyicisi oldugum anlasildi. Yani hem erken menopoz hemde kromozomsal bozukluk teshisim vardi. Geriyr kalan embryolarimiza genetik test yapilmasi gerekiyirdu ki bu sanslarini azaltacakti trkraradn cozdurulecekleri icin. Bir kac doktorla gorustuk cogu bu iki teshisle imkansiz oldugunu evlat edinmeyi dusenebilecegimi solediler. Artik esimde bende yorulmustuk.
Esim beni karsisina aldi ilk kez ve artik daha fazla denemek istemedigini maddi manevi cok yoruldugunu bu isi burada birakmamiz gerektigini soledi.
Allah biliyor bende kabullendim. Gercekten ilk kez icten kabullendim.
Ve allahin mucizesiyle o ay dogal yoldan hamile kaldigimi ogrendim. Uzulsrk mi sevinsek mi bilemedik cunku tasiyici oldugum icin bebegin hasta ozelliklede down send olma iht cok yuksekti. 3. Ayda bebrkten parca alinip teste yollanmasi gerekiyordu. Allahim eger hastaysa bana birakma sen al diye dua ettim dusunebiliyormusunuz. Dusuk yapsam sevinecektim. O duruma gelmistik. Devam etsem edemiuorum sonlandirma ihtimali cok korkutuyo, hasta cocuk buyutmeye korkuyoruz.
Hasili kabus gibi 3 ayin sonunda testi yaptirmaya karar verdik ve sukurler olsun ki sonucumuz normal geldi
Su anda hala bir suru doktora gidiyorum. Hangi doktora hikayemi anlatsam sasiriyorlar, meslek hayatlarinda bole bi hikayeye rastlamadigini soyleyenler oldu
Size umut olur diye yazdim yoksa hicc hatirlamak istemedigim zamanlardi. Ilk kez esimden ayrilmayi dusunmustum. Kendimi eksik yarim caresiz hissediyordum. Neden bu dunyaya geldigimi bile sorgulamistim.
Hepinizi opuyorum cani gonulden. Bilinki yalniz degilsiniz. Sunada kanaat getirdim ki, allah ol derse oluyor arkadaslar. Sebepler isin bahanesi
cnm okudum yazini allah insaallah sag salim bebegini kucagina almayi nasip eder 0eki sen kac yasindasin suandaMerhaba arkadaslar bende nacizane sizi umut olmak icin hikayemi yazacagim.
Yaklasik 1.5 sene once bir dusuk yasadim ve yapilan testler sonucu amh degerim 0.6 fsh ise 14 civarinda cijkti. Hemen tup tedavisine basladik arkaarkaya 3 tedavi yaptik embryo biriktirdik. Gecen yaz ilk transferim oldu ve ben yine dusuk yaptim. Artik iyice yorulmustum. Bebekte kromozomsal bozukluk cikti. Ardindan esim ben genetik test yapildi ve benim balans translokasyon tasiyicisi oldugum anlasildi. Yani hem erken menopoz hemde kromozomsal bozukluk teshisim vardi. Geriyr kalan embryolarimiza genetik test yapilmasi gerekiyirdu ki bu sanslarini azaltacakti trkraradn cozdurulecekleri icin. Bir kac doktorla gorustuk cogu bu iki teshisle imkansiz oldugunu evlat edinmeyi dusenebilecegimi solediler. Artik esimde bende yorulmustuk.
Esim beni karsisina aldi ilk kez ve artik daha fazla denemek istemedigini maddi manevi cok yoruldugunu bu isi burada birakmamiz gerektigini soledi.
Ve allahin mucizesiyle o ay dogal yoldan hamile kaldigimi ogrendim. Uzulsrk mi sevinsek mi bilemedik cunku tasiyici oldugum icin bebegin hasta ozelliklede down send olma iht cok yuksekti. 3. Ayda bebrkten parca alinip teste yollanmasi gerekiyordu. Allahim eger hastaysa bana birakma sen al diye dua ettim dusunebiliyormusunuz. Dusuk yapsam sevinecektim. O duruma gelmistik. Devam etsem edemiuorum sonlandirma ihtimali cok korkutuyo, hasta cocuk buyutmeye korkuyoruz.
Hasili kabus gibi 3 ayin sonunda testi yaptirmaya karar verdik ve sukurler olsun ki sonucumuz normal geldi
Su anda hala bir suru doktora gidiyorum. Hangi doktora hikayemi anlatsam sasiriyorlar, meslek hayatlarinda bole bi hikayeye rastlamadigini soyleyenler oldu
Size umut olur diye yazdim yoksa hicc hatirlamak istemedigim zamanlardi. Ilk kez esimden ayrilmayi dusunmustum. Kendimi eksik yarim caresiz hissediyordum. Neden bu dunyaya geldigimi bile sorgulamistim.
Hepinizi opuyorum cani gonulden. Bilinki yalniz degilsiniz. Sunada kanaat getirdim ki, allah ol derse oluyor arkadaslar. Sebepler isin bahanesi
Canım adet düzensizliklerin nasıl oluyordu? Bende de amh düşüklüğğ var adetlerim düzenliydi ama son bi kaç aydır kist olmuş bir ay 25 günde bir ay 30 günde okuyor gecikmeler yaşamaya başladım. Senin gecikmeler ne asıl oluyordu?acaba kistten mi düzensizlik yoksa değerim daha da mı düştü bu arada kist basit folikül kistiAynen canim benimde bi oglum var.adet duzensizligi icin gittim doktora tahlil derken sonuc erken menepoz ve amh 0.04
Merhaba arkadaslar bende nacizane sizi umut olmak icin hikayemi yazacagim.
Canım adet düzensizliklerin nasıl oluyordu? Bende de amh düşüklüğğ var adetlerim düzenliydi ama son bi kaç aydır kist olmuş bir ay 25 günde bir ay 30 günde okuyor gecikmeler yaşamaya başladım. Senin gecikmeler ne asıl oluyordu?acaba kistten mi düzensizlik yoksa değerim daha da mı düştü bu arada kist basit folikül kisti
Cok guzel bir hikaye hemde gercek ne buyuksun rabbim. Eksik meksik bizimde alnimiza bu yazilmis. Isyan etmeyelim. Ama ilk once kabullenmek gerek ki bu cok zor oluyor sonra tedavi aramak ararken de isi allaha havele etmek getekmis ben bunu ogrendim.Merhaba arkadaslar bende nacizane sizi umut olmak icin hikayemi yazacagim.
Canım bana da geçen yıl aralık ağında teşhis konmuştu ben de evlendiğimden beri çocuk istiyorum 1.5 yıl sebepsiz dendi. Sonra amh düşüklüğü dendi ben de tam 1.5 yıl oyalandım. Benim de 0.61 düzensizlikler Yen'i başladı geçen yıllarda her şey normaldi. 31 yaşındayımSeninle ayni durumdayiz bende de basit kistler var.Gecen yila kadar düzenli olan adetlerim son 1 yildir 4 kere 40 günü buldu gecikmem ve tarlusalla oldum.Aralarda ise 23- 26 -32 gunde bir adet oluyordum amh 0.54 cikti ve 29 yasindayim menepoz ne zaman olur nasil duser diye bende cok merak ediyorum .Gecen ay teshis anca kondu cok doktora gittim bu 1 yilda özel-devlet hicbiri teshis koyamamisti 1 yilim bosa gecti
Bakin ben ilk ogluma 0.6 da ilk denememde hamile kaldim. 0.6 degeri 0 in altindaki degerlere gore iyi bile denebilir. Yumurta takibi yapin her ay mutlaka. Her vucut farkli tabi ama ben 0.6 da cok duzenli adet oluyordum herseyim normaldi yumurta uretimimde normaldi. Fakat dogumdan 2.5 yil sonra 0.2 olmus. Yumurtam 1 di. Simdi gebeyim cok sukur. Henuz vakit var rabbim nasip etmisse olur sakin moralinizi bozmayin. Cok iyi beslenin onemli olan yumurta az da olsa kaliteli olmasi buda beslenme ve bi hormon takviyesiyle mumkun olabiliyor musCanım bana da geçen yıl aralık ağında teşhis konmuştu ben de evlendiğimden beri çocuk istiyorum 1.5 yıl sebepsiz dendi. Sonra amh düşüklüğü dendi ben de tam 1.5 yıl oyalandım. Benim de 0.61 düzensizlikler Yen'i başladı geçen yıllarda her şey normaldi. 31 yaşındayım
Merhaba arkadaslar bende nacizane sizi umut olmak icin hikayemi yazacagim.
Canım bana da geçen yıl aralık ağında teşhis konmuştu ben de evlendiğimden beri çocuk istiyorum 1.5 yıl sebepsiz dendi. Sonra amh düşüklüğü dendi ben de tam 1.5 yıl oyalandım. Benim de 0.61 düzensizlikler Yen'i başladı geçen yıllarda her şey normaldi. 31 yaşındayım
Termometre kullanmıyor musun? İkisini birlikte yaparsan doğruluğu çok yüksek yani ovalasyon takip kiti ve derece ile sabah aynı saatte uyandığında kendini ölçeceksin ve en düşük derecenin olduğu gün yumurtşadığın gündür. Ayrıca 12 saatle 24 saat arası yumurta canlı kalır derler o da yalan bizim gibilerde 6.saatten sonra her an çatlayabilir ama spremler iki günden sonra giderlerBu arada akinti takibi ve evde yumurta takibi yapiyorum yumurtladim zannediyorum meger onlar yaniltiyor mus
bakim bu ayda gidicem ne diycek bu ayda birsey demezse baska doktora gidicem olmadi esimde takma kafana tup bebek deneriz diyor benim bide tiroid varmis cnm suan onu dusurmeye calisiyor doktor gerci bugun endokrine gittim cok oenmli birsey yok gebelik dusunuyorsun diye hap vericem dedi bu amh degerine incir kuru iyi geliyormus ama benim prolaktinde 23 cnm dahada yukselmesin diye kullanamiyorum sogan suyunuda icemiyorum yaaa simdi ada cayi karanfil basliycam ama bakalim hayirlisi allahtan insaallahCanım benim bende yaptım aynı salaklığı ama şimdi kafama vuruyorum. İlk gittiğim şapşal bir doktor kendi kendi tedavi etmeye çalıştı ama olmazki. En kötü aşılama dene hayatım. Tabiki paniğe gerek yok ama ben beklemeyi de denedim ama zaman kaybı sadece Tabiki Allah bilir ama ödevini de yapmak gerek. İstersen aşılama da yapma ama doğal şeyleri dene. Klomen ile başla doğal takip etsin anladın mı?
Merhaba canim benim dogumdan sonra basladi duzensizlik bir iki kez 35 iki ay da 45 buldu sonra doktora gittim fsh 64 cikti sonra doktor triseguen verdi uc ay kullandim en son fsh 25 oldu doktor tup bebek dedi.annem erken menepoza girmisti.banada oyle dedilerCanım adet düzensizliklerin nasıl oluyordu? Bende de amh düşüklüğğ var adetlerim düzenliydi ama son bi kaç aydır kist olmuş bir ay 25 günde bir ay 30 günde okuyor gecikmeler yaşamaya başladım. Senin gecikmeler ne asıl oluyordu?acaba kistten mi düzensizlik yoksa değerim daha da mı düştü bu arada kist basit folikül kisti
merhaba doktorun yumurta takibi yaptı mı? Başka bir doktora da görünmende fayda var. Anladığım kadarıyla LH ve FSH değerlerin normal (3. Gün baktıkları bunlar olmalı). Tek sağlıklı yumurta yeterli biliyorsun. Bence başka doktora da danışmalısın. Eşinde problem yoksa yumurta takibi ile ilk önce denemelisin bence. Yani aşılamadan öncemerhaba arkadaşlar.. bende iki gün önce amh değerimi öğrendim ve yıkıldım..
oysa son bir yıla kadar adetlerim çok düzenli idi.. istisnasız 27-28 günde bir olurdu...
bu yıl çocuk düşünmeye başaladım. bu arada 4,5 yaşında kızım var. kızıma çok kolay hamile kaldım. ilk denemede..
adetlerim sın zamanlarda 21güne düştü.. bende yumurta takibi yapayım dedim. dr adetin 3,gününde hormon testleri istedi.. sonuçlar normaldi. bir de amh bakalım dedi. amh 0,12 çıktı. hamile kalman çok zor dedi. aşılama yapalım dedi. o kadar çok istiyorum ki kızımın bir kardeşe ihtiyacı var. eşim kesinlikle tedaviye karşı, normal yollardan olursa olsun. senin hem bedenen hem de hem de psikolojik olarak yorulmanı, yıpranmanı istemiyorum diyor. zaten ikinci çocuga da çok sıcak bakmıyordubir türlü anlatamadım derdimi. ve bu dert çıktı başıma.. bu arada 34 yaşındayım. ailemde hiç erken menopoz olmadı.. ne yapacağımı bilemiyorum...
üzülme canımmm , subat basında ögrendim .. ki benim ki 0.08 malesef cooookkk agladım.. bu ay tedaviye basladım..sonucu alıp doktora gıdene kadar cok agladımm ..am doktorum senın kı gıbı demedi.. bende 83luyum bi oglum var.. yasın 43 olsa yakında menopoza girersin derdim dedi ama korkma dedı.. daha yenıym 5gunluk femara kullandım.. ıkı yumurtam olusmus.. kalıtelıymıs rahım duvarında gebe kaldan tutunucak kalınlıklta dedı.. hatta bu son gıdısımde o kadar agladıgına degdımı gayet guzel yumurtan oluyo dedı.. bozma moralınııı seni öyle anlıyorum ki..Allah yardımcımız olsun bakalım ben beklmedeyımm.. yUmurtAm catlamıs sıvısını bıle emmis dedı bakalım kısmet ama hersey..aılede menopoz yok bendedemerhaba arkadaşlar.. bende iki gün önce amh değerimi öğrendim ve yıkıldım..
oysa son bir yıla kadar adetlerim çok düzenli idi.. istisnasız 27-28 günde bir olurdu...
bu yıl çocuk düşünmeye başaladım. bu arada 4,5 yaşında kızım var. kızıma çok kolay hamile kaldım. ilk denemede..
adetlerim sın zamanlarda 21güne düştü.. bende yumurta takibi yapayım dedim. dr adetin 3,gününde hormon testleri istedi.. sonuçlar normaldi. bir de amh bakalım dedi. amh 0,12 çıktı. hamile kalman çok zor dedi. aşılama yapalım dedi. o kadar çok istiyorum ki kızımın bir kardeşe ihtiyacı var. eşim kesinlikle tedaviye karşı, normal yollardan olursa olsun. senin hem bedenen hem de hem de psikolojik olarak yorulmanı, yıpranmanı istemiyorum diyor. zaten ikinci çocuga da çok sıcak bakmıyordubir türlü anlatamadım derdimi. ve bu dert çıktı başıma.. bu arada 34 yaşındayım. ailemde hiç erken menopoz olmadı.. ne yapacağımı bilemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?