- Konu Sahibi crocus7919
-
- #1.501
Insallah oyle olur ne kdar cikarsa o kadar iyi gerci kaliteli olmasi onemli olan ama benim bu sefer pgt yapilacak ne kadr cok embriyo olursa o kadar iyi olurcanım merhaba belki 1 - 2 tane daha arkada kaldı ise ultrasonda görünmediyse...
inşallah canım, ama şunu söyleyeyim en ufak halleri adetin 2. günü görülüyor, böylece tüm yumurtaları görebiliyorsun. daha sonra normal dögüde bir tanesi büyüyor diğerleri gelişmiyor. şimdi senin ilaçlarla hepsini büyütmeye çalışacaklar, hepsi aynı şekilde büyümüyor, ama en önemlisi kendini üzme, yediklerine dikkat et. kaliteli olmaları... Allah yardımcın olsun arkadaşımInsallah oyle olur ne kdar cikarsa o kadar iyi gerci kaliteli olmasi onemli olan ama benim bu sefer pgt yapilacak ne kadr cok embriyo olursa o kadar iyi olur
inşallah canım, ama şunu söyleyeyim en ufak halleri adetin 2. günü görülüyor, böylece tüm yumurtaları görebiliyorsun. daha sonra normal dögüde bir tanesi büyüyor diğerleri gelişmiyor. şimdi senin ilaçlarla hepsini büyütmeye çalışacaklar, hepsi aynı şekilde büyümüyor, ama en önemlisi kendini üzme, yediklerine dikkat et. kaliteli olmaları... Allah yardımcın olsun arkadaşım
Benimde oyle oldugu icin dr'a sormustum lekelenmenin oldugu gunu saymicaksin ilk gun kanama baslayinca sayiliyorCanım belki saçma bulacaksın ama adetin 2 günü konusunda benim biraz kafam karışıyor benim ilk önce kahverengi akıntım oluyor sonrasında hafif pembe kanla karışıyor şimdi bu ilk gün mü sayılır yoksa normal kanamanın olduğu gün mü ilk gün sayılır?
Benimde oyle oldugu icin dr'a sormustum lekelenmenin oldugu gunu saymicaksin ilk gun kanama baslayinca sayiliyor
Insallah cnm.bu yolda maddi manevi emek harcayan herkesin Allah yardimcisi olsun..bende bu ay aşılama ile tedaviye başlayacağım aslında doktor tüp bebek dedi ama ilaçsız 2 yumurtam çok sağlıklı gelişmişti belki aşılama tedavisi ile tutar diye düşündük, olmazsa her halde vakit kaybetmeden tüp bebek tedavisine başlarız, Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah sende biran evvel hayırlı sağlıklı bir evlat sahibi olursun :)
Kızlar bana da bi fikir verebilir misiniz ? Yaşım 34 hiç gebelik yaşamadım 8 aydır korunmuyoruz amh:1.41 - fsh: 9.57 prolaktin 41.36 bunun içn dostinex verdi tsh: 1.116. Doktor zaman kaybetmeyelim dedi tüp bebek dedi normal yolla olamacaya kadar kötümü?
Cnm bendede 7 antral folikul saydı doktorum amh 0.2 çıkmuştı banada amh yanlış olabilir dedi ayrıca her ay yumurtam gelişip çatlıyor bu ay aşılama demicezCanım bence değil, ben aynı anda 2 doktora gidiyorum ve eğer eşinin değerleri kötü değilse 1 in altındaki amh değerlerinde tüp bebek tedavisine başlıyor benimki 0,83 ve gittiğim her iki doktorda aşılamada hatta normal yolla da doğru günlerde ilişkiye girdiğimde şans verdi biri yumurta takibi yapalım 2 ay öyle şans ver kendine aşılamayı bile 1 değil 2 kez dene hiç ilaç takviyesi olmadan 5 yumurtadan 2 tanesi çok sağlıklı büyümüş dedi, bu arada gittiğim doktorlardan biri bezmialemde Banu Yılmaz diğeri ise Yeşim Yerçok, Yeşim hanım tv programlarına katılan oldukça işinin ehli biri
Kısacası tek doktorun tavsiyesiyle böyle bir sürece girme,eğer eşinde bir problem yoksa yumurta takibi ile hamile kalmayı deneyebilirsin ayrıca regl ikinci gününde antral foliküllerine baktır doktorlar tahlillerden önce gözle gördüklerimiz bizim için referanstır diyor bendede 5 yumurtayı görünce amh bizi biraz yanıltmış dedi.
Normal kanamanın oldupu gün ilk gün canımCanım belki saçma bulacaksın ama adetin 2 günü konusunda benim biraz kafam karışıyor benim ilk önce kahverengi akıntım oluyor sonrasında hafif pembe kanla karışıyor şimdi bu ilk gün mü sayılır yoksa normal kanamanın olduğu gün mü ilk gün sayılır?
Eşimin değerleri gayet iyi çıktı hiç bir sıkıntı yok. Dr banada doğal yolla olmaz demiyorum olabilir ama o kadar bekleyebilecekmisin dedi artık rezervler azalmaya başlamış aşılama yada yumurta takibi düşünmeden direkt tüp bebek dedi. Bir de hsg çektireyim diyorum tüplerin durumuna da bakalım diyorum. Siz doktorunuzdan memnunmusunuz bende Ulun Uluğ' a gittim burda bir çok kişi tavsiye etmişti ama kafam çok karıştı.
düzgün doktor bulmak çok zor geçen ay 3 tane çikolata kisti var denildi bu ay hiç bişi yok. Prolaktin yüksek mi diyorum gebeliği engelliyormuş diyorum ben bazı durumlarda normal karşılıyorum o kadar yüksek bi değer değil diyor. Ama burda görüştüğüm kızlar da bana normal yolla gebe kalamamnın nedeninin prolaktin olabileceğini söylüyor 2. Bi doktor arayışındayım. Zaten hemen tüp bebeğe başmalayı düşünmüyorum doktor tavsiyelerine açığım Allah herkesin gönlüne göre verir umarımCanım ben ilk amh değerime baktırdım tabi düşük olunca yıkıldım tüp bebek sahibi birçok arkadaşım hemen toparlan dedi ve dersine iyi çalış öyle doktor karşısına çık asla karşısında çaresiz gözyaşı döken birşey bilmeyen bir kadın olma dedi bana sadece amh değerime bakıp tüp bebek tedavisi için vakit kaybetmeden tahlil yapmalıyız diyen doktor ben her şeyi okuyup dersime çalışıp gidince yumurtan gelişmiş bu ay normalde hamile kalabilirsin stressiz doğru zamanda ilişkiye girersen tutmaması için hiçbir neden yok dedi. Demem o ki doktorlar maalesef bu işe biraz ticaret olarak bakabiliyor şimdi senin değerlerinde tüp bebeğin tutmaması çok düşük hatta ikiz bebekle 8.000TL harcayarak eve döneceksin hem doktordan memnun olup tavsiye edeceksin ilk seferde tuttu diye reklam yapacaksın hem doktor 2-3 ay yumurta takibi vb şeylerle kendince vakit kaybetmemiş olacak. Bu dietle sporla zayıflamak yerine gel tüp mide ameliyatı yapalım anında 1 ayda 15 kg ver demek yada normal doğum için sabaha kadar beklemek yerine doktorun hadi sezeryana demesi gibi bir şey bence.
tüp bebek tedavisi kolay bir süreç değil yumurta geliştirme sayısını arttırmak için yapılan iğnelerinde kadının bedeninde ve psikolojisinde büyük etkileri oluyor evet son çare bu ise bunlar katlanılamayacak şeyler değil ama önce araştırmalı öğrenmeli doktorun karşısına bilgili çıkmalı amh hormonu yumurta rezervimi kalan yumurtalarımı gösterir fsh yumurta foliküllerinin gelişimini lh geliştiğinde çatlamasını sağlar gibi bazı şeyleri bilmeliyiz bize 100 tane yumurta gerekmiyor sağlıklı 1 yumurta 1 sperm yeterli.
tabi tedavi için geç kalmamak gerek bendende doktor hsg istedi hormon tahlilleri eşimin sperm analizi başka bir sürü tahlil yapıldı fsh değerim ilk başta kötü müydü bilmiyorum sonuçta 3 hafta sonra ona bakıldı bu arada aslan pençesi civan perçemi hayıt suyu vb kürler bitkisel karışımlar kullanmaya başladım tahlil yaptığımda fsh 5,6 lh 3,49 e2 45 prolaktin 10,15 kısacası tüm hormon tahlillerim iyi çıktı tüplerimden biri açık diğeri de %70 oranında acık küçük bir et beni gibi bir şey hafif önünü kapatıyor gibi çıktı. Ben hormon tahlillerimin bitkisel kürlerle olumlu olduğunu düşünüyorum çünkü bekar regl olamayan bir iş arkadaşımda aslanpençesi çayını benimle 3 gün içti anında regl oldu her ay gecikirdi günde 1 tane aslan pençesi çayı içiyor ve şuan şokta çünkü bu ay ilk defa regl gecikmeden oldu bence bitkisel kürler hormonlar üzerinde etkili, rezervlerinde çok düşük değil sende sadece hormonlarda bozukluk var zaten her şeyin mükemmel denen amh değeri 2 ve üstü seninki çokta düşük değil. tüm tahlillerin yapıldıktan sonra başka bir doktordan daha görüş alıp öyle karar vermen bence çok daha sağlıklı olur.
Ayrıca E2 :28.02 - lh : 8.50 çıktı bir tek prolaktin yüksek çıkı evet hsg yi de çektirmem iyi olacak sanırım. Eşimin sperm sayısı hareketliliği de gayat iyi çıktıdüzgün doktor bulmak çok zor geçen ay 3 tane çikolata kisti var denildi bu ay hiç bişi yok. Prolaktin yüksek mi diyorum gebeliği engelliyormuş diyorum ben bazı durumlarda normal karşılıyorum o kadar yüksek bi değer değil diyor. Ama burda görüştüğüm kızlar da bana normal yolla gebe kalamamnın nedeninin prolaktin olabileceğini söylüyor 2. Bi doktor arayışındayım. Zaten hemen tüp bebeğe başmalayı düşünmüyorum doktor tavsiyelerine açığım Allah herkesin gönlüne göre verir umarım
düzgün doktor bulmak çok zor geçen ay 3 tane çikolata kisti var denildi bu ay hiç bişi yok. Prolaktin yüksek mi diyorum gebeliği engelliyormuş diyorum ben bazı durumlarda normal karşılıyorum o kadar yüksek bi değer değil diyor. Ama burda görüştüğüm kızlar da bana normal yolla gebe kalamamnın nedeninin prolaktin olabileceğini söylüyor 2. Bi doktor arayışındayım. Zaten hemen tüp bebeğe başmalayı düşünmüyorum doktor tavsiyelerine açığım Allah herkesin gönlüne göre verir umarım
Ayrıca E2 :28.02 - lh : 8.50 çıktı bir tek prolaktin yüksek çıkı evet hsg yi de çektirmem iyi olacak sanırım. Eşimin sperm sayısı hareketliliği de gayat iyi çıktı
Çarşamba sabahına bezmialem Banu Yılmazdan randevu aldım umarım güzel şeyler duyarım yardımlarınız için teşekkür ederim sizin yazdıklarınız gerçekten içimi çok rahatlattıeğer istanbulda isen bence bezmialem
prolaktin süt salgılama hormonu genelde tiroid rahatsızlıklarında yada polisiktik over olduğunda görülür ama fsh / lh yüksek değil polikistik over olmamalı doktor ultrasonla yumurtalarına baktı mı polikistik over gibi bir durumdan şüphelendi mi? streste prolaktini arttırır benim kuzeniminde biraz yüksekti doktor stresin ve meme ucu uyarımının fazla olmasından olabileceğini söyledi, bir süre çıplak ayakla toprakta yürüme sakinleştirecek müzikler dinlemesini stresten uzak kalmasını birde ilişkide göğüs ucunu uyarıcı temasları azaltmasını kıyafetlerinde de pamuklu çamaşır kullanmasını tavsiye etmişti haa birde o dukan dietiyle zayıflamıştı aşırı protein tüketimi de buna neden olurmuş o yüzden sebze ile beslenmesini protein tüketimini azaltmasını söylemişti doktoru şaşırdık ama biraz düştü.
Çarşamba sabahına bezmialem Banu Yılmazdan randevu aldım umarım güzel şeyler duyarım yardımlarınız için teşekkür ederim sizin yazdıklarınız gerçekten içimi çok rahatlattı
güzel haberlerinizi bekliyorum umarım hamilesinizdir. Benim reglim kurulu saat gibidir ovulasyon günlerimide ağrılarımdan ve akımtımdan anlayabiliyorum aslında ama yumurta takibi yaptırmakta fayda var. bir önceki doktor takiple aşılamayla hiç vakit kaybetmedem direkt tüp bebek yapmalıyız dedi bunu duyunca şok oluyor insan. Sizin güzel haberlerinizi bekliyorum mutlaka yazın takipteyimBanu hanım çok iyi bir doktor, ilk etapta prolaktin değerinin neden yüksek olduğunu araştıracaktır :) ayrıca bana o kadar çok tahlil yapmış ki çocukken kızamıkçık geçirdim mi ona bile bakıldı sonuçlar çıktıkça bu tahlil ne içinmiş diye araştırıyorum genel olan kolestrole kadar her şeyime bakılmış oldu . kısmetse bir sonraki hafta çarşamba da ben aşılama için tedaviye başlayacağım. İnşallah tutar aslında doktor bu ay belki normal yoldan gebelik oluşmuştur diye düşünüyor ben vajinismus tedavisi gördüm geçen aya kadar ultrasonla muayene bile olamıyordum. şimdi ilk kez bu ay ilişkiye girebildik o yüzden doktor 2 yumurtamda sağlıklı olduğu için sadece çatlatma iğnesi verdi şans eseri gittiğim gün yumurtalarımda 18-20 mm civarındaydı bugün yarın çatlar ama garanti olsun çatlatma iğnesi kullan dedi :) eğer hasta olursam Banu hanıma gideceğim olmazsam da hemen tahlil yaptıracağım.
güzel haberlerinizi bekliyorum umarım hamilesinizdir. Benim reglim kurulu saat gibidir ovulasyon günlerimide ağrılarımdan ve akımtımdan anlayabiliyorum aslında ama yumurta takibi yaptırmakta fayda var. bir önceki doktor takiple aşılamayla hiç vakit kaybetmedem direkt tüp bebek yapmalıyız dedi bunu duyunca şok oluyor insan. Sizin güzel haberlerinizi bekliyorum mutlaka yazın takipteyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?