merhaba aynı durumdayız rezerv çok az tedaviye cevap vermiyor..ama yine de allahtan umudu kesmeyelim yaratan allah işallah ol der olur..çabalamaktan baka çaremiz yokki elimizden geleni yapalım gerisi allahtan..duyduguma göre amh bile değişebiliyormuş menopoza kadar herşey bitmiş değil..bunun için uğraşan sonuç alan arkadaşlar varsa lütfen yazın..bizlerede umut olun işallah..
benımde amh testim yaşıma göre çook düşük çıktı.Dr menapoza girip öylede gelebilirdin dedi ama su anda
tedavi görüyorum .Allahtan umut kesilmez.Bütün değerlerim normale donüyor yavaş yavaş .Bencede başke dr da gıt.
selam ipekböcüğü0101 amh kadınlarda yumurta rezervini yani yumurta deposunu ölçen bir test ...isterseniz yaptırın doktoruna söylersin..Allah hepimizin yardımcısı olsun..
kardeşim sabır ve dua ile bekleyeceksin Allahın ve meleklerin mucizeleri çok bende bekliyorum..MEVLAM BÜYÜKHerkese selam
Benim de tüm hormon değerlerim(fsh dahil) normal çıkmasına rağmen bugün amh değerimin 0,2 olduğunu öğrendim. 28 yaşındayım. Dr muayenede rezervimin yaşıma göre az göründüğünü söyledi,bunun üzerine test yaptırmamı istedi.
Ne olur birisi benim de değerim düşüktü ama hamile kaldım desin. Morale o kadar ihtiyacım var ki.
kardeşim sabır ve dua ile bekleyeceksin Allahın ve meleklerin mucizeleri çok bende bekliyorum..MEVLAM BÜYÜK
mrb kızlar ?
yaklasık 6 bucuk kılo verdım ve bu bıle fsh ı olumlu etkılemıs. be uc bucuk yıldır cyclo progynova kullanarak adet oluyorum. yasım 29 erken menopoz denıldı ıkı kez tup bebek denedım yumurtalarım catlamıyor.
neyse ılk zamanlar 29 olan fsh, hap ıle 12 ve 8 e kadar ınmıstı. yaklasık 3 yıldır sureklı 6 cıkıyor. guzel bır rakam oldugunu soylenıyor ama ılk kez bu ay 5,18 cıktı.
fsh 5,18
lh 7,86
e2 113
amh test yaptırdım ılk kez. sonuc 0,17. normal degerler 0-6 arası belırlenıyormus. 0 a yakın oldugu ıcın kotuymus ama cok da kotu degıl dedı doktor ama bu konuda bılgılı uzman bır doktor degıl oyuzden ıcıme sınmedı.
sız ne dıyorsunuz kızlar sonuclarım ıcın ?
Tatlım e2 değerin çok yüksek..Fshı baskıladığı için düşük çıkıyor..50 nin altı olması gerek adetin 3. günü yapılan testlerde..Benimde böyle çıkardı zamanında..Ama genede e2 salgılıyor olması vücudunun iyiye işaret bitanem..En azından yumurtanın olma ihtimalini doğurur bu..
Yumurtam çatlamıyor demişsin ya mesela kaç yumurta idi ve çatlatma iğnesi ilemi çatlamıyor merak ettim..Sonra kistemi dönüşüyor peki?? amh 0,17 çıkmış..benimde 0,2..rezervimiz bitiklerde..Ama bu şekilde hamile kalanlar yokmu var tabiiki..Rabbim bizede verecek ben inanıyorum..
Canım inşallah en kısa zamanda hamile kalırsın değerin düşük olmakla birlikte çok kötü değil. Tedavin de başarılı olur inşallah. Nasip işi bu işler benim daha kötü 0.3 ama tüp bebek olmadı 2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım....
mrb arkadslr 38 yasında bekarım yani bu benım için daha da zorerken menepoz dedı dr.fsh 77 lerde hiç umut yokmuşş çok kötü durumdayım bunları yazarken bile ağlamaktan alamıyorum kendımi ...allah yardımcımız olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?