• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ana delisi eş

• Konu Sahibi Konu Sahibi Rutky
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Henuz evli degilim dolayisiyla bekara koca bosamak kolay lakin ben esimin ailesine duskun olmasini isterim. Ben de oyle yetismis olacagim ki sanki anne kiymeti bilmeyen es kiymeti zor bilir gibi geliyor. Ben de bir yere gittigim de esimin gozu annesinde olsun isterim rahatini dusunsun tabii ki.
Fakat sizin durumunuz daha farkli bence.Esiniz aradaki dengeyi saglayamiyor. Tabiri caizse terazi de bir kefe agir basiyor. Bu durum oldukca zor gozukuyor haklisiniz. Peki esinize sikayetinizi dile getirdiniz mi? Yazdiysaniz gozumden kacmis kusura bakmayin lutfen.

Kv niz hakaret konusunda elbet haksız ama anne oğul.ilişkileei neden bu kadar rahatsız ediyor sizi? Evet anne babanın yerini kimse tutmaz bu kibir değildir, doğru olan budur. Eşiniz sizi Allah göstermesin aldatsa terkedersiniz ama evlat hayırsız da olsa ana baba evladını bırakamıyor. Birgün evladınız olduğunda anlarsınız, evet anneler eşlerden çok daha fazla seviyor. Karşılıksız şefkat dolu bir sevgiyle. Kıskanmayın, kendinize gelin.

Anne eş sevgisini kıyaslayıp anne daha çok seviyor demek ne kadar banal bir düşünce.
Anne doğurduğu için sever sevgisi içten gelir.
Peki eş? Hiçbir kan bağı yokken, belli bir yaşa kadae tanışıklık yokken sever. Asıl zor olan eşin sevmesidir annenin değil. Tüm farklılıklara zorluklara rağmen bir olmaktır zor olan. Onunla aile olmak çocuk sahibi olmak. İlerde bir gün herkes gittiğinde anne baba öldüğünde evlat evlendiğinde kim kalacak bu adamların yanında? Anne hakkı başkadır eş başka. Benim eşim 26 yaşına kadar ailesiyle yaşadı peki 70-80 yaşına kadar kimle yaşayacak kim bakacak ilerde hasta olduğunda?
Çok saçma bir karşılaştırma yapıyorsunuz çok absürt. Evlendikten sonra eş her zaman önce gelir bu kadın için de böyledir erkek için de.

Basiniza tac etmenize gerek yok cocugunuz var mi bilmiyorum yazmamissiniz ama olunca anlarsiniz empati duygunuz gelisir. Kimseyi alip baş tacı yapmayin zaten, ama bence o onun annesi tabiki sevecek diyerek kendinize pozitif yükleyin, hayat boyle negatif yuklenerek gecmez.

Bu nası hasta bir zihniyet ya sizin bebeği sevmenizle kazık kadar adamın annesine dudaklarını yerim demesini bir mi tutuyorsunuz allahım akıl fikir versin

Uzaktayız şu an zaten .Ama eşim tayin kovalıyor her gün .Ben iki üç yıl daha tayin olamam .Ben giderim sen sonra gelirsin diyor .Uzakta bile bu kadar sıkıntılar oluyor. Aynı şehirde benim eşim o dengeyi sağlayamaz .Arada benim evliliğim harcanir.Zaten açık açık dyor .Orda olsam her gün ya onlar gelir ,ya da ben giderim diye Gayet net o konuda .
Uzak olduğunuzu bilmiyordum daha da şaşırdım şuan. Kesinlikle aynı şehre gitmeyi kabul etmeyin, evliliğiniz biter. Uzakken böyleyse yakın olsa daha da beter olur.

Uzak olduğunuzu bilmiyordum daha da şaşırdım şuan. Kesinlikle aynı şehre gitmeyi kabul etmeyin, evliliğiniz biter. Uzakken böyleyse yakın olsa daha da beter olur.
Aynen öyle.Aman artık yoruldum zaten ya usandım .Hamileyim şu düşündüğüm konulara bak.Bazi insanların yapısına uygun değil evlilik.Benjm eşim hep diyor senle ilgili değil ,evlilik benim yapıma uygun değil .Sorumlulukmuş ağırmış bilmem ne.Cocuk değilsin be adam 28 yaşındasın .Sanki silah zoruyla evlendik.

Ya bilmiyorum ben mi pek bi sevgisizim ama bi adamın annesine sürekli sarılıp öpüşüp koklaşması bana mide bulandırıcı geliyor...Bi tane koca bi herif, sigara veya ter kokar veya göbeklidir falan, bi tane de koca bir anne tarif etmiim...2 vucut sürekli doing doing çarpışıyor veya yanaklar öpülüyor falan muck muck....ben kadın halimle anneme oyle sarımsarmalaş olamıorum...erkekler karısına boyle yapmazken anasına nasıl sarım sarım oluyorlar...psikolojik olarak incelenesi bi durum resmen

Henuz evli degilim dolayisiyla bekara koca bosamak kolay lakin ben esimin ailesine duskun olmasini isterim. Ben de oyle yetismis olacagim ki sanki anne kiymeti bilmeyen es kiymeti zor bilir gibi geliyor. Ben de bir yere gittigim de esimin gozu annesinde olsun isterim rahatini dusunsun tabii ki.
Fakat sizin durumunuz daha farkli bence.Esiniz aradaki dengeyi saglayamiyor. Tabiri caizse terazi de bir kefe agir basiyor. Bu durum oldukca zor gozukuyor haklisiniz. Peki esinize sikayetinizi dile getirdiniz mi? Yazdiysaniz gozumden kacmis kusura bakmayin lutfen.
Konuştum evet .Ama bu konuda tartışamıyoruz küfür etmişim gibi davranıyor

Kv niz hakaret konusunda elbet haksız ama anne oğul.ilişkileei neden bu kadar rahatsız ediyor sizi? Evet anne babanın yerini kimse tutmaz bu kibir değildir, doğru olan budur. Eşiniz sizi Allah göstermesin aldatsa terkedersiniz ama evlat hayırsız da olsa ana baba evladını bırakamıyor. Birgün evladınız olduğunda anlarsınız, evet anneler eşlerden çok daha fazla seviyor. Karşılıksız şefkat dolu bir sevgiyle. Kıskanmayın, kendinize gelin.
Sen kendine gel .Eşim bana neler yaptı da ben onu bırakmadım.Ne güzel ahkam kesiyorsun öyle .Evet ben çok cok seviyrm.Hayat arkadaşım .Herkes kocasına baksın .Evlatlar sizin kocalarınız değil .Gidin kocanızla ilgilenin !

Anne eş sevgisini kıyaslayıp anne daha çok seviyor demek ne kadar banal bir düşünce.
Anne doğurduğu için sever sevgisi içten gelir.
Peki eş? Hiçbir kan bağı yokken, belli bir yaşa kadae tanışıklık yokken sever. Asıl zor olan eşin sevmesidir annenin değil. Tüm farklılıklara zorluklara rağmen bir olmaktır zor olan. Onunla aile olmak çocuk sahibi olmak. İlerde bir gün herkes gittiğinde anne baba öldüğünde evlat evlendiğinde kim kalacak bu adamların yanında? Anne hakkı başkadır eş başka. Benim eşim 26 yaşına kadar ailesiyle yaşadı peki 70-80 yaşına kadar kimle yaşayacak kim bakacak ilerde hasta olduğunda?
Çok saçma bir karşılaştırma yapıyorsunuz çok absürt. Evlendikten sonra eş her zaman önce gelir bu kadın için de böyledir erkek için de.
Anlamaz bunlar ,bunların incelenmesi lazım

Arkadaşlar sıkıntım tam olarak bu .Eşim annesine çok düşkün .Sürekli kurban olurum ,aşkım diye sever.Bir yere gideriz gözü hep üstündedir ,iyi mi rahat mı.Onun yanında bana yakın bile davranamyr.Bana güzel bişey söylenmişse ,o drekt anneye de söylenecek yoksa zoruna gider kıskanır .Abisi eşine çok düşkün .Annesi ilk zamanlar buna görecz bakalım seni de diyordu .Anlamıyorum üstünde baskı kurmuşlar diye mi böyle .25 e kadar anasının dizinin dibindeymis.Oyle bir işlemiş ki bunu .Annesi cahil bir kadın .Sürekli eş bulunur da ana baba bulunmaz,bir tek ana baba sırtını dönmez diyen bu tarz da konuşan bir kadın .Kibirli bir insan.Zamanında beni de çok küçümsedi .Ha kibirlencek bir eğitimi biseyi de yok .Paradan başka o da ayrı bir konu .Bişey giyiyorum .Annesi beğenirse eşim çok güzel diyor .Annesi beğenmezse oda beğenmiyor ya daha neler neler .Anlamıyorum beynini mi yıkamışlar bu adamın .Görümcem ve yeğenine de aynen böyle .Onlar başka ,onlar farklı kimseye değişmem .E ben neyim peki ?Kaynanamın çok lafını hakaretini işittim .Böyle olmasa belki bu kadar içerleyip,kıskanmazdım .Ya en basitinden bir konu oluyor eşimi çok sevdiğimden bahsediyorum .Gayet normal şekilde .Istediğin kadar sev benim kadar sevemezsin diyor .Iyice nefret ettirdiler kendilerinden .Arkadaşlar benim durumda olup kıskanmamayı başarabilen var mı ?Bu adam degisir mi diycem de can çıkmadan huy çıkmazmış.

Arkadaşlar sıkıntım tam olarak bu .Eşim annesine çok düşkün .Sürekli kurban olurum ,aşkım diye sever.Bir yere gideriz gözü hep üstündedir ,iyi mi rahat mı.Onun yanında bana yakın bile davranamyr.Bana güzel bişey söylenmişse ,o drekt anneye de söylenecek yoksa zoruna gider kıskanır .Abisi eşine çok düşkün .Annesi ilk zamanlar buna görecz bakalım seni de diyordu .Anlamıyorum üstünde baskı kurmuşlar diye mi böyle .25 e kadar anasının dizinin dibindeymis.Oyle bir işlemiş ki bunu .Annesi cahil bir kadın .Sürekli eş bulunur da ana baba bulunmaz,bir tek ana baba sırtını dönmez diyen bu tarz da konuşan bir kadın .Kibirli bir insan.Zamanında beni de çok küçümsedi .Ha kibirlencek bir eğitimi biseyi de yok .Paradan başka o da ayrı bir konu .Bişey giyiyorum .Annesi beğenirse eşim çok güzel diyor .Annesi beğenmezse oda beğenmiyor ya daha neler neler .Anlamıyorum beynini mi yıkamışlar bu adamın .Görümcem ve yeğenine de aynen böyle .Onlar başka ,onlar farklı kimseye değişmem .E ben neyim peki ?Kaynanamın çok lafını hakaretini işittim .Böyle olmasa belki bu kadar içerleyip,kıskanmazdım .Ya en basitinden bir konu oluyor eşimi çok sevdiğimden bahsediyorum .Gayet normal şekilde .Istediğin kadar sev benim kadar sevemezsin diyor .Iyice nefret ettirdiler kendilerinden .Arkadaşlar benim durumda olup kıskanmamayı başarabilen var mı ?Bu adam degisir mi diycem de can çıkmadan huy çıkmazmış.

Yemısım oyle kaynanayı kocayı.hıc sallamam.gelmem gitmem. Kocam da cok mu uzuldu kızdı.kapı orada.kımsenkn usagı degilim. Kımseye yaranmak zorunda defilim.benı saymayanı annem babam da olsa saymam. Anasıyla yatsın koyun koyuna. Omrümğ bi afamı buyutmekle mı gecırıcem. Alttan aldıkca daha da beter olurlar. Kavgaya da luzum yok.cekın kendınızı bence. Yanı ben boyle durumlarda tiye alırım kucumserım karsımdakını. Asırı rahatsız edici davranıslarım olur. İğnelerim. psikolojık baskı yaparım. Cok abartmadan. kulagına sokarım yanı olan bıtenın sacma komık yersı oldugunu. Genelde işe yarar.karsıma alıp konussam ciddiyetle karsı cıkıp savunmaya gecer cunku. Küssem sorunlu insan ben olurum. Ama umursamaz davranip dalga gecersem hem sınır ederim , hem de eziklenme psikolojisiyle karsi taraf lan napıyorum ben diyebılır.benım taktigim bu.annesi esımle ılgılı insan ıcınde x de kucukken boyleydı tombuldu bilmemnehdı falan der anlatir sacma sapan.bır oldu ıkı oldu uc oldu. En sonunda dedım kı sen bu ewin erkeği misin bebesi misin belli degil rezil oluyorum walla ınsan ıcınde.bebek gbii davranıyolar sana.bı gram cinsel istegim kalmıyo.hayır yalnızken istedigi gibi davransın da yapmasın annenler boyle dedim. Mantıklı bıkac gerekce ile utandırmak iyi bı cozum

Kendimi övmek için söylemiyorum ben üniversite mezunu öğretmenim .Eşim iki yıllık bölümü tamamlamamış yarıda bırakmış .Ama ben onu sevdim ,insan olsun hiç önemli değil dedim .Ama kaynana o ezikliği hep yaşadı .Ezikliğini bastırmak için de benim oğlum çalışan istemiyordu ki ev hanımı istiyordu ,git istediğine sor diyip durdu .Hatta hep eğitimli çalışan insanlarla sevgili olmus bilmem ne .Yani demem o ki öyle ezik ki bunu bile konu yapıp ,alttan alta bana kendini bişey sanma demeye getirdi .
Artik olan olmus canim bu sorunu ne ilk yasayansin ne de son yasayan sen olursun sans diyebilecegim kabul edersen sorunlarin ustesinden gelirken kendini yipratmazsin . Sen esini ve annesini cok farkli gozlerle bakip bir yerlere koymaya ugrasiyorsun ama elimdeki imkan bu otesi yok gibi dusunmen gerekiyor. Esimden bahsetmem gerekirse cevresinde cok sevilir iyi bir adamdir yine de vicdanlidir ah su anasi da olmasa ama napiim o anasi var iste ! Ben oyle kabul ediyorum elimdeki bu diyorum altta kalmiyorum hakli oldugum muddetce nasil davranmam gerekirse oyle davraniyorum cok da iyi ediyorum yaptigim bir seyden de pismanlik duymuyorum her insanin bir kusuru vardir esiminki de annesi diyorum cok da takilip kendimi yipratmiyorum . İnan bana bazi insanlar sadece mutsuzluktan beslenir haz alir gidasi insanlari uzmektir ; sen uzulmezsen o hasta olur derd olur icine soylemesi elbet kolay gibi ama gecen zaman neler neler ogretiyor insana . Sabret ve sana yapilan haksizlik varsa tepkini bir sekilde tatli veya sert belli et deli deliyi gorunce sopasini saklar canim benim .

Artik olan olmus canim bu sorunu ne ilk yasayansin ne de son yasayan sen olursun sans diyebilecegim kabul edersen sorunlarin ustesinden gelirken kendini yipratmazsin . Sen esini ve annesini cok farkli gozlerle bakip bir yerlere koymaya ugrasiyorsun ama elimdeki imkan bu otesi yok gibi dusunmen gerekiyor. Esimden bahsetmem gerekirse cevresinde cok sevilir iyi bir adamdir yine de vicdanlidir ah su anasi da olmasa ama napiim o anasi var iste ! Ben oyle kabul ediyorum elimdeki bu diyorum altta kalmiyorum hakli oldugum muddetce nasil davranmam gerekirse oyle davraniyorum cok da iyi ediyorum yaptigim bir seyden de pismanlik duymuyorum her insanin bir kusuru vardir esiminki de annesi diyorum cok da takilip kendimi yipratmiyorum . İnan bana bazi insanlar sadece mutsuzluktan beslenir haz alir gidasi insanlari uzmektir ; sen uzulmezsen o hasta olur derd olur icine soylemesi elbet kolay gibi ama gecen zaman neler neler ogretiyor insana . Sabret ve sana yapilan haksizlik varsa tepkini bir sekilde tatli veya sert belli et deli deliyi gorunce sopasini saklar canim benim .
Haklısın Teşekkür ederim tavsiyelerin için .

Bu nası hasta bir zihniyet ya sizin bebeği sevmenizle kazık kadar adamın annesine dudaklarını yerim demesini bir mi tutuyorsunuz allahım akıl fikir versin
Hasta olan sizsiniz hanimefendi bana hakaret hakkini nerden buluyorsunuz???? Kendinize gelin hakart etmeden konusmayi beceremiyorsaniz konusmayin.

Ne var canim anasi dir abartili bir Sevgi var belli bence esine beddua etme oyle bir yerden cikarki sende yikilirsin bazi anneler icn oglu 40 da olsa 2 yasinda gibi sever ozler olumlu dünya boswerin bence size karsi doldurusa getirmedikce tabi

"Annesi cahil bir kadın .Sürekli eş bulunur da ana baba bulunmaz,bir tek ana baba sırtını dönmez diyen bu tarz da konuşan bir kadın" bu cümlenin cahillikle ne ilgisi var anlamadım.Evet kesinlikle böyle.Hatta burda bile evlenip anasını,babasını,kardeşini el yerine koymuş kocişini dünyanın merkezi yapmış o kadar çok kadın var ki gıcık oluyorum.Ana baba kardeş bulunmaz,10 tane koca,10 tane kadın bulunur oysaki.Ama kaynanan senin sinir olduğunu anlamış diğer davranışları üstüne gelmek için yapıyor.Boşver sende onu onun sitili ile sinir et,

Annedir baş tacıdır oğlunu/kızını çok sevmesi onlardan da bu derece sevgi beklemesi gayet normal birşeydir.

Lakin "istediğin kadar sev benim kadar sevemezsin. " sözü ancak bilinçsiz ve yerini bilmeyen bir insanın dahi ağzına almaması gereken bir cümledir. Anne çocuk sevgisi ile eşler arasındaki sevgi kıyaslanamaz. Burda bir dur demek lazım haddini bildirmek lazım.

Kayınvalidemle bir sürü sorun yaşasam ve kalkıp birgün bana bu sözü etse bende ona
" Çok afedersin ama sen yatağına giremeyeceğine göre bende bir anne gibi davranamam oğluna." derdim ki bir daha cesaret edip böyle bir laf yada benzeri şeyler söylemeyi bırakın düşündürtmezdim bile.

Anne kişisi afedersiniz ama oğluna Eş gibi davranamaz Eş ise kocasına annelik yapmamalı, yapmamalı diyorum çünkü eşine annesi gibi davranan kadınlar da var. Allah yardımcınız olsun ama buna bir son vermeniz sizin açınızdan iyi olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X