Ana kuzusu hallerinden gına geldi!

Çok haklısınız yaa, hata etmişim o kadar alttan alarak...

'seninle uğraşamayacağını' söylemiş madem, sizde yormayın beyfendiyi.

Ailesi ve akrabalarıyla mutlu mesut yaşasın. Ben kız halimle sınırlarımı zorlayabiliyorsam fakat karşı taraftan aynı çabayı göremiyorsam, sağlam bir sıkıntı vardır derim.

Hadi her şeyi geçtim bi'de haklı gibi sana söyledikleri de bi'tuhaf.
Yani tek sorun aileye düşkünlük değil gibi.
Hani ailene aşırı düşkün olursun ama sevgilini de az buçuk öyle bi'değerde tutarsın ya onda bu yok sanki.
Fazla boşverme moduna girmiş nasılsa 4 yıldır beraberiz kırsam da üzsem de sevgiliyiz işte der gibi.
Anlıyorum okadar yıldan sonra çok zor, çok üzülüyosun ama ilerde üzülmemen için çok çok iyi düşün lütfen.
Üstüne düşme, bırak vazgeçebildiğini görsün.
Valla yarın evlensen çocuğun olsa sen dersin adı Ayşe olsun, kayınvaliden der benim adım olsun bi'bakmışsın o ismi koyup gelmiş sevgilin.
Hakkında hayırlısı olsun inş:26:

Sende o çıkalım dediğinde akrabalarim geldi cikamiycam dersin zamanı gelince aynı şeyi yaşasın bakalım belki jeton düşer

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

erkek arkadaşınız abartıyor.-)...........................................................

Gerçekten can sıkıcı bir durum...
Erkekler genelde sevgiliyken merkeze hep kız arkadaşlarını koyarlar, iş nişana evliliğe gelince aileyi ön plana getirirler...

Ancak sizin erkek arkadaşınız şimdiden ailesini ön plana koyuyor ve sizi garanti gibi görüyor, resmi bir birliktelik olunca (nişan gibi) daha çok annesini dinleyecek ve bu defa annesi size de karışmaya başlayacak..
..
Giydiğiniz, gezdiğiniz, harcadığınız hatta yapmak istediğiniz yüksek lisansa bile laf edecek.....
Fredy'nin kabusu gibi....

Çok sevdiğim bir arakadaşım bire bir aynını yaşadı, erkek arkadaşının annesi, her şeye müdahildi....
Telefonla ilişkilerini yönetirdi resmen, anne git derse gider, gel derse gelirdi çocuk....

Hatta oğluna baskı yaparak arkadaşımın okuduğu üniversiteyi bile değiştirdi, kızın yatay geçiş yapamasını sağladı (çocuk uzağız seni özlüyorum diye baskı yapıyordu, arkadaşım da dayanamadı ve okulunu değiştirdi, ancak yeni yeni öğreniyoruz ki çocuğun annesi, evlenmeyi düşündüğün kızın orda ne işi var gelsin gözümüzün önünde olsun demiş)

Tüm uyarılara rağmen evlendi, evlilik süreci ayrı bir macera, kızın en güzel günleri katmerli burnundan geldi, iş resmiyete dökülmüştü ve anne her işe doğrudan müdehale ediyordu.... Ama aklınıza gelecek her işe.....

Arkadaşım, evlenince değişir, beni de anlar diye umuyordu, ama öyle olmadı, bir senedir hayatı zindan oldu, eşinin annesinin emir eri oldu....
Fakülte mezunu, donanımlı, iyi bir aileden yetişmiş, herkesin maşallah dediği kız eridi resmen... Özgüveni sıfır oldu, sevgisi rüzgara karıştı....

Szie abla tavsiyesi, bu ilişkinin eksi ve artılarını tartın.... Sevgi çok önemli ancak bazı şeyleri insan yutmakta zorlanır, anne-babanız sizi zapturapt altına almazken sırf sevdiğiniz adamın annesi diye bir insanın her sözüne amenna diyebilecek misiniz?

Çünkü böyle bir sevgili, annem ne diyorsa o diyen bir kocaya dönüşür unutmayın....

Çok haklısınız yaa, hata etmişim o kadar alttan alarak...

Sorun su ki o ailesine zaman ayiriyor ve istediği zaman sizinle buluşabiliyor zahmete girmesine gerek yok

Mesela bundan sonra buluşmak istediginde annemle alisverise gidicem, babam izin vermedi gelemicem misafir geldi plan iptal diyin sürekli gerekirse bir hafta bulusmayin. Hatta plana iki saat kala iptal edin ayni.kendi gibi...

Hop.noluyoruz derse ailene çok güzel zaman ayiriyorsun seni boyle görünce kendi aileme çok az zaman ayirdigimi gördüm ve bende bu şekilde olmaya karar verdim. Çok guzel birseymis ailemi ozlemisim vs diyin

Evet annesi de beni tanımadığı halde benden hoşlanmıyor. Gerçi başkası olsa ondan da hoşlanmazdı. Oğlunun kız arkadaşı olmasını istemiyormuş.

napacakmış peki oğlunu bir ömür koynunda mı saklayacakmış?? ayy içim daraldı! 2 tane oğlum var küçüğü emzirirken hayran hayran bakıyorum yüzüne sonra evlenince karını al git nereye gidiyorsan diyorum bana gına geldi bari gelinim benden bunalmasın arkadaşım madem sevgilisiniz hala bir kaçış umudun var. 4senedir beraberiz diyorsun üzülüyorsun belki emeğine, zamanına, ama inan bana evlenince daha beter oluyorlar, boşanmaktan iyidir şimdi ayrılman. KESİNLİKLE değişmez sevgilinin ailesine olan bağımlılığı, bunu hiç çıkarma aklından,kararını ona göre ver

Abartmıyorsun artık sizi çıldırmak noktasına gelmiş bu durum bu nedir yahu böyle ana kuzuluğumu olurmuş

abartmıyormusun canım adam kılıbıkmış boşverrr erkek mi yok

evlendiğinizde olacakları söyleyim ben size

1. Eviniz kayınvalidenizin ikinci evi gibi olacak
2. Eşyalarınıza düzeninize karışacak.
3. oğlum bunu yemez şunu sevmez niye yaptın niye ettin diye size de annecilik yapacak.
4. Sizi oğlundan baya baya kıskanacak
5. Kendi evinizde misafir gibi olacaksınız
6. Sürekli onlara gitmenizi ya da size gelmeyi isteyecek

Daha okuyunca içim daraldı, yaşasam nolur bilemedim vaslla

Yaaa çok üzüldüm arkadaşınız için... Bunlar bana ders oldu kesinlikle. Tavrım çok kesin artık en azından. Beni kaybedeceğini anlasın, sonra düzelirse düşünürüm belki. Ama bu şekilde kesinlikle beraber olmayacağım

Evet ben de böyle düşünüyorum. Ki gerçekten ailemi çok ihmal ediyorum, iyi gelir onlara da :)

Başlığı okuduğumda bu kadarını da düşünmemiştim doğrusu.. Tek söyleyebileceğim şey "ARKANA BAKMADAN KAÇ..!"

alttan almanı gerektirecek bir durum yok.
sen isteklerini soyleyeceksin, o kendi şartlarını esnetebildigi kadar esnetecek... bu sekilde orta yolu bulabilirdiniz aslında.
hayır diyemiyor diyorsun ama seninle planını rahatlıkla iptal edebiliyor,
onun sana karsı sorumlulukları oldugunu ilişkinin tek taraflı yuruyemeyecegini anlatman gerekirdi daha onceden...
annesinin kuzusu olmaktan cıkıp sevgili edinmiş yetişkin bir erkek gibi davranmayı bazısı gec ogreniyorlar maalesef.

bence burda asıl sorun ilk tepkinde "seninle ugrasamayacagım" demesi... gitsin bunu akrabalarına desin bakalım. sözünü tutmayan, surekli iptal eden erteleyen kendisi. bu konuda taviz verme, eger barısırsanız oyle bir konus ki o lafı bir daha diyemesin.
arayı bulmaya cabalayıp bunalsa hadi tamam, ama senin ilk şikayetinde zoru gorunce hemen uste cıkmaya calısması ilerde sana cok sorun olur...

İnanın bu konuda o kadar çok konuştum ki. Ama ben kıyamadığım için hep çok yumuşak konuşurum. Olmuyor hayır diyemiyorum diyince peki ne yapalım der kapatırım mevzuyu. Artık böyle yapmayacağım ama

Hemen burçlara mı yoruyosun demeyin ama merak ettim bu arkadaşın burcu Kova mı ? Bu arada benim de en çok korktuğum erkek tipi, diğer arkadaşlardan farklı diyecek bişeyim yok kesinlikle tavrınızı koymalısınız

"hayır diyeceksin" şeklinde zorla demiyorum zaten.
fakat iptal ettiginde sozunu tutmamasını, onun kendi şartlarını hicbir zaman zorlamamasını elestirebilirsin,
nasıl tepkiler verdigini bilmiyorum, BENCE cok kavga edilecek konular degil ama insanın sabrı taşıyor...
simdiden sen net davran ki yavas yavas bazı huylarını degistirmeye baslasın. yoksa dedigim gibi aileler işin içine girdiginde daha da zorlanırsın.

bir de iptal mi etti, onun yerine yarın goruselim dediginde tamam diye atlama, senin de bir hayatın oldugunu programın oldugunu anlaması lazım.
iptal ettigi her seyde onun kendisine de dokunan bir tarafı oldugunu hissettirmelisin, mesela seninle gecirecegi günün alternatifini koymasını saglama, kaybettigi seyleri gorup bunalsın, ailesinin baskısını sana yuklemek yerine gerekirse onlarla tartıssın. cunku o zaman bunu sorun olarak gorup cozum aramaya baslıyorlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…