Ne kadardır çıkıyorsunuz yaşlarınız kaç bilmiyorum ama kız gibi erkeklerden hiç hoşlanmam en az erkek gibi kadınlardan hoşlanmadığım kadar.
O ne öyle ya ?
Siz bence acilen şuting yapın . Erkek söz verir adam tutarmış.
Bundan adam olamamış, olmaz da anası sağolsun
Çok haklısınız yaa, hata etmişim o kadar alttan alarak...
Merhaba arkadaşlar. Bugün yaşadığım bir olayla ilgili yorumlarınıza ihtiyacım var. Ben mi çok abartıyorum merak ediyorum çünkü. Gelelim sorunuma.
Benim bir erkek arkadaşım var ve uzun zamandır beraberiz. Tuhaf olansa erkek arkadaşımın ailesi konusundaki tutumu. Bu sene üniversiteden mezun olacak ancak hala ailesinden kimseye hayır diyememe gibi bir durumu söz konusu. Örnek vermek gerekirse, geçen hafta beraber yemeğe gidecektik akşam. Saat yedide buluşacağız ve saat 17.30 sularında bana gelen mesaj şu "Ya annem evden çıkarsan seni içeri almam dedi gelemiyorum ben canım" Konuşmalarına falan telefonda birkaç defa şahit olduğum için erkek arkadaşımın doğru söylediğini biliyorum. Ve bu verdiğim örnek tarzında olayları ayda iki üç defa yaşıyoruzdur. Ve ben sürekli alttan alıyorum. Üstüne bugünkü olay tuz biber oldu. Bu cuma yıldönümümüz ve haftalar önce o gün için plan yaptık. Ne giyeceğime bile karar verdim, ailemle konuştum geç geleceğim için. Fakat erkek arkadaşımın akrabaları gelecek ve bu defa da "Akrabalar varken evden çıkamam, o plan iptal olacak, beni çok ayıplarlar çıkarsam " diyor. Gerçekten artık sıkılmış durumdayım, sürekli alttan alıyorum. Bu defa patladım ve bana söz verdiği için benimle olması gerektiğini söyledim. O da benimle uğraşamayacağını söyledi. Ben şok oldum gerçekten. Sizce ben mi abartıyorum arkadaşlar
Çok haklısınız yaa, hata etmişim o kadar alttan alarak...
Evet annesi de beni tanımadığı halde benden hoşlanmıyor. Gerçi başkası olsa ondan da hoşlanmazdı. Oğlunun kız arkadaşı olmasını istemiyormuş.
Merhaba arkadaşlar. Bugün yaşadığım bir olayla ilgili yorumlarınıza ihtiyacım var. Ben mi çok abartıyorum merak ediyorum çünkü. Gelelim sorunuma.
Benim bir erkek arkadaşım var ve uzun zamandır beraberiz. Tuhaf olansa erkek arkadaşımın ailesi konusundaki tutumu. Bu sene üniversiteden mezun olacak ancak hala ailesinden kimseye hayır diyememe gibi bir durumu söz konusu. Örnek vermek gerekirse, geçen hafta beraber yemeğe gidecektik akşam. Saat yedide buluşacağız ve saat 17.30 sularında bana gelen mesaj şu "Ya annem evden çıkarsan seni içeri almam dedi gelemiyorum ben canım" Konuşmalarına falan telefonda birkaç defa şahit olduğum için erkek arkadaşımın doğru söylediğini biliyorum. Ve bu verdiğim örnek tarzında olayları ayda iki üç defa yaşıyoruzdur. Ve ben sürekli alttan alıyorum. Üstüne bugünkü olay tuz biber oldu. Bu cuma yıldönümümüz ve haftalar önce o gün için plan yaptık. Ne giyeceğime bile karar verdim, ailemle konuştum geç geleceğim için. Fakat erkek arkadaşımın akrabaları gelecek ve bu defa da "Akrabalar varken evden çıkamam, o plan iptal olacak, beni çok ayıplarlar çıkarsam " diyor. Gerçekten artık sıkılmış durumdayım, sürekli alttan alıyorum. Bu defa patladım ve bana söz verdiği için benimle olması gerektiğini söyledim. O da benimle uğraşamayacağını söyledi. Ben şok oldum gerçekten. Sizce ben mi abartıyorum arkadaşlar
evlendiğinizde olacakları söyleyim ben size
1. Eviniz kayınvalidenizin ikinci evi gibi olacak
2. Eşyalarınıza düzeninize karışacak.
3. oğlum bunu yemez şunu sevmez niye yaptın niye ettin diye size de annecilik yapacak.
4. Sizi oğlundan baya baya kıskanacak
5. Kendi evinizde misafir gibi olacaksınız
6. Sürekli onlara gitmenizi ya da size gelmeyi isteyecek
Gerçekten can sıkıcı bir durum...
Erkekler genelde sevgiliyken merkeze hep kız arkadaşlarını koyarlar, iş nişana evliliğe gelince aileyi ön plana getirirler...
Ancak sizin erkek arkadaşınız şimdiden ailesini ön plana koyuyor ve sizi garanti gibi görüyor, resmi bir birliktelik olunca (nişan gibi) daha çok annesini dinleyecek ve bu defa annesi size de karışmaya başlayacak..
..
Giydiğiniz, gezdiğiniz, harcadığınız hatta yapmak istediğiniz yüksek lisansa bile laf edecek.....
Fredy'nin kabusu gibi....
Çok sevdiğim bir arakadaşım bire bir aynını yaşadı, erkek arkadaşının annesi, her şeye müdahildi....
Telefonla ilişkilerini yönetirdi resmen, anne git derse gider, gel derse gelirdi çocuk....
Hatta oğluna baskı yaparak arkadaşımın okuduğu üniversiteyi bile değiştirdi, kızın yatay geçiş yapamasını sağladı (çocuk uzağız seni özlüyorum diye baskı yapıyordu, arkadaşım da dayanamadı ve okulunu değiştirdi, ancak yeni yeni öğreniyoruz ki çocuğun annesi, evlenmeyi düşündüğün kızın orda ne işi var gelsin gözümüzün önünde olsun demiş)
Tüm uyarılara rağmen evlendi, evlilik süreci ayrı bir macera, kızın en güzel günleri katmerli burnundan geldi, iş resmiyete dökülmüştü ve anne her işe doğrudan müdehale ediyordu.... Ama aklınıza gelecek her işe.....
Arkadaşım, evlenince değişir, beni de anlar diye umuyordu, ama öyle olmadı, bir senedir hayatı zindan oldu, eşinin annesinin emir eri oldu....
Fakülte mezunu, donanımlı, iyi bir aileden yetişmiş, herkesin maşallah dediği kız eridi resmen... Özgüveni sıfır oldu, sevgisi rüzgara karıştı....
Szie abla tavsiyesi, bu ilişkinin eksi ve artılarını tartın.... Sevgi çok önemli ancak bazı şeyleri insan yutmakta zorlanır, anne-babanız sizi zapturapt altına almazken sırf sevdiğiniz adamın annesi diye bir insanın her sözüne amenna diyebilecek misiniz?
Çünkü böyle bir sevgili, annem ne diyorsa o diyen bir kocaya dönüşür unutmayın....
Sorun su ki o ailesine zaman ayiriyor ve istediği zaman sizinle buluşabiliyor zahmete girmesine gerek yok
Mesela bundan sonra buluşmak istediginde annemle alisverise gidicem, babam izin vermedi gelemicem misafir geldi plan iptal diyin sürekli gerekirse bir hafta bulusmayin. Hatta plana iki saat kala iptal edin ayni.kendi gibi...
Hop.noluyoruz derse ailene çok güzel zaman ayiriyorsun seni boyle görünce kendi aileme çok az zaman ayirdigimi gördüm ve bende bu şekilde olmaya karar verdim. Çok guzel birseymis ailemi ozlemisim vs diyin
alttan almanı gerektirecek bir durum yok.
sen isteklerini soyleyeceksin, o kendi şartlarını esnetebildigi kadar esnetecek... bu sekilde orta yolu bulabilirdiniz aslında.
hayır diyemiyor diyorsun ama seninle planını rahatlıkla iptal edebiliyor,
onun sana karsı sorumlulukları oldugunu ilişkinin tek taraflı yuruyemeyecegini anlatman gerekirdi daha onceden...
annesinin kuzusu olmaktan cıkıp sevgili edinmiş yetişkin bir erkek gibi davranmayı bazısı gec ogreniyorlar maalesef.
bence burda asıl sorun ilk tepkinde "seninle ugrasamayacagım" demesi... gitsin bunu akrabalarına desin bakalım. sözünü tutmayan, surekli iptal eden erteleyen kendisi. bu konuda taviz verme, eger barısırsanız oyle bir konus ki o lafı bir daha diyemesin.
arayı bulmaya cabalayıp bunalsa hadi tamam, ama senin ilk şikayetinde zoru gorunce hemen uste cıkmaya calısması ilerde sana cok sorun olur...
İnanın bu konuda o kadar çok konuştum ki. Ama ben kıyamadığım için hep çok yumuşak konuşurum. Olmuyor hayır diyemiyorum diyince peki ne yapalım der kapatırım mevzuyu. Artık böyle yapmayacağım ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?