• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anacı bir erkek evladı

Seni tanımıyor gelin diyor. Oğlu da daha resmiyet yokken annemi ara diyor. Ne dengesizlik. Mesafenin koymuşsun süper. Böyle devam et asla ödün verme kendinden. Yoksa çok çekersin. Amaaan sokakta adam mı kalmadı herşeyin .bir yolu yordamı var cnm bu ne
Kararımı verdim. Birkaç aydınlanma ve yorum sonrası evet o engel kalkmayacak.

Kesinlikle bu yapabileceğim tarzda bir durum değil ve bunu anneme asla yasatmam nasıl da dikkat etmemisim ben bu konuya şok oldum resmen aydınlanma yaşadım. Çok çok teşekkür ederim yorumlarınız için gerçekten goremedigimi gosterdiniz. İlerde daha büyük sorunlarla ilgili konu açarken hayal ettim kendimi ve o engel kalkmayacak. Tekrar teşekkür ederim.
Rica ederim, sanırım annenize konuyu anlattınız, annenizin sağduyularına güvenin, o da garipsiyorsa bilin ki vardır bir bildiği.
Çoğu konuda cinsiyetçi de değilimdir gelenekçi de değilimdir ama kadın erkek ilişkilerinde erkeğin kendi ailesi için yaptığı baskılar, flört ettiği kızı ailesinin evine sokma çabası, aratma baskısı söz konusuysa orada bir dursunlar derim, onun annesi anne de sizinki anne değil mi? Neden taviz verilen anne erkek annesi oluyor illa.

Valla bızımkı aılesıne cok yakın degıldı yanı duygu olarak. Ben bızımkıne ara derdım hep ama sonradan pişman oldum. Bunu suistimal ettiler. Evleneceklerı zaman düşkün olmayan da düşkünleşiyor nasıl oluyor anlamadım. Bizimki zamanla ayrım yaptıklarını en basından beri beni istemediklerini iyice anlayınca akıllanır gibi oldu ama ne fayda suistimal halen devam ediyor. Adam istese de yakasını kurtaramıyor. Bu boyle gıdecek ona gore davran

Alt tarafi telefonda konusmak, bu kadar mesele oluyorsa ayrilmaniz hayirli olur bence... Sekreterinizden randevu alip oyle mi gorusmesi lazim :KK53: kadin oglunun gorustugu kisiyi merak edebilir, cok anormal gorulecek bir sey degil ki bu. Ama size bu kadar zit geliyorsa gercekten ilerde daha coook sorun yaşarsiniz.

Valla tebrik ettim sizi ne güzelde kendinizi ezdirmeden yüz vermeden basmissiniz engeli bu hAyata oyuncak değil geride gelmicek burda hergün öyle konular okuyoruz devam edersen büyük ihtimal ilerde sende burda kv kocam neden böyle vs diye konu acarsin

Yakma başını kurtul ondan. Burada konuları okuyoruz, insanlar nelee çekiyor bu eş ve aileleri yüzünden. Şimdi bunj yapan ilerde tatillerde zorla da götürür seni, şimdi imkansız geliyor ama belki ailesinin şehrine yerleşmek ister.
Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz demiş büyüklerimiz. Sana, 'ailemin olduğu şehir mi ıy mıyytt aslaaa çok bunaldım' diyip daha sonra annemi aramıyorsuj saygısızsın demesi, ki daha arada resmi bir şey olmadan, her şeyi açığa çıkarıyor. İlerde çekersin, evlenme bence kesinlikle.

Istek basit olabilir ama siz bunu kabul etmeyerek huysuzluk veya saygisizlik yapmis olmuyorsunuz.

Istemiyorsan istemiyorsundur bitti. Kabul etmedin diye bu kadar israr ve tartisma ise asla basit ve normal degil. Evlenince de farkli konularda bu sekilde baski goreceksin demektir bu.
Bende kvyi aramadim hic. Evlilik teklifinden sonra once esim benim ailemin karsisina cikti daha sonra ben onun ailesiyle tanistim ve cok gecmeden evlendik zaten. Kvyi hala bir durum olmadikca aramam. Isteyen arar orasi kisilere kalmis.

Bakiyorum da bazilari daha kendi ailesinin haberi yokken veya kendi ailesiyle tanistirmamisken kvnin evine gitmeler, kvyi telefonla aramalar , etmeler. Bu haraketler kendi ailelerine saygisizlik. Kvye saygiyi dusunene kadar azcik kendi ailesini dusunmeli herkes. Dogrusunu yapmissiniz.

Merhabalar, direkt konuya geçiyorum.
Bir erkek düşünün ben hatirlatmasam asla annesini aramayan , bazı konuşmalarında ona bagrislarina denk geldiğim...
Şimdi aynı erkeği son iki haftadır sürekli annemi ara diyen bir hale bürünmüş düşünün.
7 aylık bir ilişkim var ailelerin bildiği birçok konu rayına oturmuş fakat son iki haftadır aynı konuyla uğraşıyorum.
Bugün patlak verdi...
Arada söz nişan olmadan yani ciddiyet olmadan annenle konuşmak istemiyorum saygı göstermek zorundasın dedim bu cumleden sonra patladı ne demek bu yani arada ciddiyet yok mu ne olur sanki bir kere arasan nasılsın desen kapatsan arada ben kalıyorum o ordan konuşmak istiyorum GELİNİMLE (şu kelime bile itici geliyor şu an hiç tanımadığı bir kıza gelinim demek) sen burdan konuşmak istemiyorum ben de insanım bir sürü iş stresim var bir de senin SAYGİSİZLİGİNLA ugrasiyorum. Bu cümle de benim patlama noktamdi. Saygıyı aramakla ölçen bir aileyle uğraştığıma inanmıyorum annenle mutluluklar dilerim sana dedim. Lütfen engelle beni cik hayatımdan dedi. Tek kelime etmeden engelledim. Sorun şu ki annesini hiç aramayan onlardan uzakta yaşayan ciddiyeti buna bağlayan bir erkekten cidden koşarak uzaklasmali miyim ? Eminim ki farklı yerlerden tekrar ulaşmaya çalışacak fakat yol yakınken dönmek mi lazım ne yapacagimi şaşırdım... Bu durumu yaşayan var mı aranızda şimdiden teşekkür ederim.

Valla canim aramakla konusmakla saygi artiyo diye bisey yok. Bende aileler tanisana kadar aramadim tanistilar dugun hazirligi basladi gene aramadim. Evlendim hamileyim hala aramiyorum. Sikintimiz yok ama samimiyetimde yok ve samimide olmak istemiyorum yoksa kv iyi biri. Ama sevgilime nisanlima ve suan esime her zaman ara hatirlarinj sor arayi iyi tut derim. Hani ben disardan biriyim aramasamda kusmez ama sen evladisin ara sor derim. Esimde ben konusayim arayayim diye israr etmez. Hatta en son olayda kaynanam beni aramiyo kizdirdim mi tententeni diye sormus. Esimde ben onun ailesini aramiyorum ki sizi aramasini isteyeyim demis. Demek istedigim herkes aramayi konusmayi sevecek diye bi kaide yok. Kesinlikle haklisiniz ve engeli de kaldirmayin

Bence engeli kaldırma yol yakınken ben olsam anası ile baş başa bırakırım daha işin başında böyle davranacaksa iyi düşün tart derim.

Ayrıl gitsin. Annensine bağıran adamdan hayır gelmez bir kere bu bir. İkincisi daha sevgiliyken üstelik 7 aylık sevgiliyken annemi ara diye direten adam da aklı başında değildir, seni çok yorar.

Allah herkese her iki tarafı da insanca idare edebilecek kocalar nasip etsin. Çok Amin. Şu örf adet, yok erkek tarafına mutlak karşılıksız saygı sevgi hizmet anlayışı altında kadınlarımızın ezilmesi bir an önce son bulsun. Konu sahibi en ufak şeyde anam da anam diye dolanan erkekten uzak durun.

Ortada ask sevgi vardir yoktur bilemem ama sirf adamin anasiyla gorusmek istememek sevgisizlik degil bence. Herkes sevgilisinin anasini gormeye dunden merakli olmuyor seviyor diye.

Merhabalar, direkt konuya geçiyorum.
Bir erkek düşünün ben hatirlatmasam asla annesini aramayan , bazı konuşmalarında ona bagrislarina denk geldiğim...
Şimdi aynı erkeği son iki haftadır sürekli annemi ara diyen bir hale bürünmüş düşünün.
7 aylık bir ilişkim var ailelerin bildiği birçok konu rayına oturmuş fakat son iki haftadır aynı konuyla uğraşıyorum.
Bugün patlak verdi...
Arada söz nişan olmadan yani ciddiyet olmadan annenle konuşmak istemiyorum saygı göstermek zorundasın dedim bu cumleden sonra patladı ne demek bu yani arada ciddiyet yok mu ne olur sanki bir kere arasan nasılsın desen kapatsan arada ben kalıyorum o ordan konuşmak istiyorum GELİNİMLE (şu kelime bile itici geliyor şu an hiç tanımadığı bir kıza gelinim demek) sen burdan konuşmak istemiyorum ben de insanım bir sürü iş stresim var bir de senin SAYGİSİZLİGİNLA ugrasiyorum. Bu cümle de benim patlama noktamdi. Saygıyı aramakla ölçen bir aileyle uğraştığıma inanmıyorum annenle mutluluklar dilerim sana dedim. Lütfen engelle beni cik hayatımdan dedi. Tek kelime etmeden engelledim. Sorun şu ki annesini hiç aramayan onlardan uzakta yaşayan ciddiyeti buna bağlayan bir erkekten cidden koşarak uzaklasmali miyim ? Eminim ki farklı yerlerden tekrar ulaşmaya çalışacak fakat yol yakınken dönmek mi lazım ne yapacagimi şaşırdım... Bu durumu yaşayan var mı aranızda şimdiden teşekkür ederim.

Tıpatıp aynısını yaşadım. Evlendikten sonra gelinim gelinim diyen kadın oğlunu dolduran birine dönüşüyor. Aman diyim dediği gibi gerçekten cik hayatından. Ben çıkmadım evlendikten sonra 2 ayda bitirdi evliligimi

Benim eşim de acayip dolduruşa gelen biriydi. Ve bu yüzden kavga edip evi terk ettim. Sonuç bosaniyoruz. Sizi cok aklı başında buldum ve ne sanslisiniz ki nişan bile olmadan gerçek yüzünü göstermiş.

Herşey bi tarafa bence erkek arkadasınızın öfke kontrolü çok iyi değil,kolay parlıyor hemen sinirleniyor stres altında da kabına sığamıyor gibi geldi,belli ki annesi söylenmiş bik bik yemiş onu,o da gelmiş size çatmış off bu tarz bi iletişimle hakketten o hayat geçmiyor,benim kendi ailem böyle gecen hafta iki gün kaldık orda kızımla,sürekli herkes herkese bağırıyor,kaostan besleniyorlar,sürekli yüksek sesle konuştugumu ve kendimi ifade etmeye çalıştığımı farkettim,iki gün içinde bi kez kızkardeşimle ve babamla ben tartıştım,bi kez annem gelinimiz erkek kardeşim birbirine girdi,eve dönünce bi iki gün kendime gelemedim,öyle özlemişim ki huzuru,ben farkında olmadan belki de Allahın bi hediyesi sakin bi adamla evlenmişim,aynı zamanda psikologum her yaptıgım görüşmede her annemlerle biraraya gelişimde nasıl bi nimete sahip oldugumu bi kez daha anlıyorum,yahu varsın öyle yoluma kırmızı güller dökmesin ama bana da psikolojik şiddet uygulamasın ben o kırmızı gülleri kendime alır vazoma yerleştirirm zerre de gocunmam,velhasıl umarım derdimi de anlatabilmişimdir anası danası bi tarafa kaçın böyle insanlardan ,cinsiyeti de önemli değil,kaçın sadece.

Gerçekten bu yazdıklarınızı ben de düşünüyorum acaba alışkanlık mı ? Acaba basit bir istek de benim sevgim az olduğu için mi büyütüyorum yani haklısınız ne diyebilirim ki ama sevmesem sanırım konu açıp fikirlerinizi de almam yine de bilemiyorum gerçekten korkuyorum.
Sevgi ile alakası Yok , onun yaptığı saygısızlık , başka da açıklaması yok

32 yaşındayım, daha yeni öğrendim erkek tarafına nasıl davranılması gerektiğini. 3 sene birlikte yaşadık bir kez bile aramadım anasını babasını.. İstanbula geldiler, davet ettiler, gitmedim. Beni isteyecekleri zaman tanışacağız dedim, herkes saygı gösterdi, basta da sevgilim. Israr etmediler. Şimdi nişanlıyım, ayda bir kez arıyorum, onlar da arıyor, çok tatlı böyle.. Sizin mesele arasın tanışalım değil, iktidar mücadelesi. Benim dediğim olacak derdinde karşı taraf. Kestirip atması gereken kişi ise sevgiliniz. Tavrınız tutumunuz çok doğru, aynen devam..

Canım anlaman içim daha iyi örnek vericem
Ben eskisiyle evliyken annemle konuşsana diyip telefonu bana verirdi
Ne saçma dimi
Bu basit bi olay değil
İstediğim zaman ararım dimi???
Ben anacı biriyle evli kalamam Kİ ayrıldım
Şimdiki eşim çoooookkk şükür Kİ iki günde bir şükrediyorum belki düşün ... annemi ara falan vb bi kere demedi.
Demem o Kİ yol yakınken ....

Back
X