kizlar ben yetisemedim size, birsuru sey yazmissiniz.. yalniz genel durumlar cok benziyor, 3,5 yillik evlilik, 2-2,5 senelik bekleyis.. yas 32 bizde problem morfolojide %2. bir de bende hashimato tiroiti var. kadin dogum doktorlari problem degil deseler de (tedavi gordugum icin) endokronologum hashimatolular digerlerine gore daha zor hamile kalir demisti. neyse gelelim ikiz meselesine :)) saglikli olsun, bir tane olsun, yada en fazla iki tane olsun. gercekten cok zor cunku ilgilenmesi. yigenlerim var ikiz degiller ama aralarinda 2 yas var. anne ve baba icin coook zor gercekten, 1+1=2 degil 4 ediyor aslinda.. bence hic üçüz dusunmeyin. bi tane olsun, saglam saglikli olsun.. kiz olsun, erkek olsun farketmez. bu arada gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim, Aydin bey gercekten cok basarili, ne agri ne kanama hic problem yasamadim ameliyattan sonra.
bu arada ilaclarin(ignelerin) asilamada bana etkisi sadece kasiklardaki agrilar, spazmlar oldu. ates basmasi veya diger sikintilari yasamadim. simdi yaptigim ignelerin henuz bir etkisi olmadi. ama kasiklarimin agriyacagina eminim. hatta asilama sonrasi adet donemim de inanilmaz agrili gecmisti.
limonata hikayesi çok güzelmiş gerçekten, morallerimiz tavan yapsın, dualarımız kabul olsun. herkes gönlünden geçene sahip olsun.)
iyi uykular ve iyi geceler diliyorum.
Ozel birsey demedi. Mikroenjeksiyonu tavsiye etti. Sizin durumunuzda %65 ihtimalle olur dedi. Sen konustun mu bu konuyu? Benim aklima gelmedi detaylandirmak.
Ben de konuşmadım morfoloji konusunu ama daha önce görüştüğüm bir tüp bebek uzmanı hiç önemli olmadığını zaten sağlıklılarını seçtiklerini söylemişti..Ama ben forumlarda morfoloji problemi olan tüp bebek yaptıran ve bazen olumsız sonuçlanan arkadaşları görüyorum korkuyorum..Eşim de o forumlara girmemi yasakladı:)) Çünkü herşey de bir olumsuzluk ihtimali var baksana % 65 yine iyi bir şans sayılır..Neyse ben sadece sizden görüş alıcam artık..
Kızlar selam,
Bu sabah kontrole gittim. Aydın bey olmadığı için Ebru hanım kontrol etti. O da tatlı bir doktor memnun kaldım. Yaklaşık 9-10 yumurta var yalnız üçü küçük. Çapları 10 ile 8 arasında değişiyor. Doktor iyi olduğunu söyledi ama bana biraz erken gelişti gibi geliyor. Aynı dozda iğnelere devam yani 200 ünite puregon. Bir de perşembe sabahından itibaren 2. bir iğneye başlıyorum. Bu iğne yumurtaların erken çatlamasını önlüyormuş. 5 günde devam edeceğim. Cuma sabah tekrar kontrol var.
Ladybird canım sen ne yaptın seninde bugün kontrolün vardı.
Dün akşam giremedim nete internette sorun vardı ama bu akşam girerim yine, karşılaşırsak konuşuruz. Kızlar öpüyorum sizleri.
kızlar merhaba valla tüm sayfaları tek tek okudum.
bu ay son aşılamamı yaptırıp olmazsa tüp bebeğe yolculuğuma başlayacağım. Aslında bu aşılamayı hiç istemiyorum ama eşim çok istiyor belki tutar diyor...
benim hikayemde sizinkilere çok benziyor bizimde sorun erkek infertilitesi. morfoloji % 2, hareket oranı % 25 civarında, şekil bozukluğuda var, anlayacağınız zor durumumuz...
benim sizden öğrenmek istediğim ASM'de IMSI tekniği kullanılıp, kullanılmadığı..eğer yoksa ben Şişlideki Brüksel tüp bebek merkezine gitmek zorunda kalıcam... şimdi sizden okudum ımsinin asmde olduğunu emin olmak istedim.
İnşallah hepimiz bir an önce ikizlerimizi kucağımıza alırız...
bende sabah kontroldeydim, belki de ayni saatte oradaydik :) 10'dan 12'ye kadar ordaydim cunku.. yalniz ben Ebru hnm i hic sevmedim.( nedenini birazdan aciklarim. kontrole gittim, ebru hnm geldi ve 4 yumurtanin cok gelistigini digerlerinin kucuk kaldigini soyledi, hemen orgalutran yaptirtti. oysaki aydin beyle gorustugumuzde 15'e yakin yumurta kesesi saymisti. ve bu miktar toplama yapariz demisti. bugunku manzara ise biri 15 mm olan 12,5 12 ve 10 diye giden 4 koca yumura, diger keselerde hic hareket yok. 4'u cok hizli gelismisler. bir de bana 250 lik unite puregon vermislerdi. tabi ebru hanim sadece yapacagim igneleri soyleyip persembe goruselim dedi ve yok oldu. ne gordu ne oldu rahimde detayli bir bilgi yok, ben hemsirenin yazdigi dosyadan aldim bilgileri. giyinip ciktim ve hemsireyle bas basa kaldim. oysaki birsuru soru vardi kafamda, belki de bu asamada birakmaliyim diye dusunuyordum. once hemsireyle muattap oldum ve beni tatmin etmedi. ebru hanim ameliyata gitti 11 30 da doner dediler. bende beklerim dedim. ama benim sorular sormam beklerim demem ordaki insanlari rahatsiz etti bence. bu arada Aydin bey'e de msg attim. amerikada oldugu icin saat farkindan dolayi o uygun oldugunda cvp verir diye dusundum. neyse sonra ebru hanimla gorustum. artik hamile oldugundan midir bilemiyorum bana hic de canayakin davranmadi. sorularim onu bunlatti, belki gorusmemiz sadece 5 dk surdu ama ben bir sorum daha var deyince, cok isim var lutfen son olsun dedi ve benim gozumde degeri 0'in altinda kaca dustu bilemiyorum. benim de cok isim var, isimden izin alip geliyorum ve ustelik de bana zaman ayirmadigi icin ekstradan 45 dk beklemem gerekti. ustelik bekledigime de degmedi. 4 yumurtayla isleme devam etmeliymisiz, neden keseler buyumemis bilemezlermis, bu ay sadece bu kadar yumurta olmusmus.. yumurtalar kaliteli olsun diye dua edecekmisiz. vs vs tamamen tatminsiz ve bana ticari gelen cevaplar. sanki duayla yumurtanin kalitesi degisecek. oysaki pek cok doktor gordum ve seklinden semalinden duzgun mu degil mi yorum yapabiliyorlar. ay neyse iste ben yanindan kizgin ve mutsuz ayrildim.
neyseki aydin bey amerikadan telefon etti de gorustuk ve beni rahatlatti.
umarim islemler pazartesiye kadar uzar da aydin bey yer alir. cunku bence bu islerde en onemlisi guven ve ben sadece aydin beye guvenebiliyorum.
bu arada yumurtalarim bu kadar kocaman olmasina ragmen dozajim seninkinden gene yuksek. bu gece 250 yarin 225, ama catlamamasi icin de ignelere basladik bugun hastanedeyken. ben hizlandirilmis turdayim sanirim
neyse icimi doktum rahatladim..
sonu hayirli olsun diyorum,
sevgiler.
Deniko morfoloji falan boşver canım artık. Tüp bebek tedavisinde böyle sorunların önüne geçiliyor lütfen olumsuz şeyler okuma olumlu şeyler oku. Moral çok önemli. Nedense ben o kadar rahatımki kızlar şaşıyorum bazen kendime.
kızlar merhaba valla tüm sayfaları tek tek okudum.
bu ay son aşılamamı yaptırıp olmazsa tüp bebeğe yolculuğuma başlayacağım. Aslında bu aşılamayı hiç istemiyorum ama eşim çok istiyor belki tutar diyor...
benim hikayemde sizinkilere çok benziyor bizimde sorun erkek infertilitesi. morfoloji % 2, hareket oranı % 25 civarında, şekil bozukluğuda var, anlayacağınız zor durumumuz...
benim sizden öğrenmek istediğim ASM'de IMSI tekniği kullanılıp, kullanılmadığı..eğer yoksa ben Şişlideki Brüksel tüp bebek merkezine gitmek zorunda kalıcam... şimdi sizden okudum ımsinin asmde olduğunu emin olmak istedim.
İnşallah hepimiz bir an önce ikizlerimizi kucağımıza alırız...
bende sabah kontroldeydim, belki de ayni saatte oradaydik :) 10'dan 12'ye kadar ordaydim cunku.. yalniz ben Ebru hnm i hic sevmedim.( nedenini birazdan aciklarim. kontrole gittim, ebru hnm geldi ve 4 yumurtanin cok gelistigini digerlerinin kucuk kaldigini soyledi, hemen orgalutran yaptirtti. oysaki aydin beyle gorustugumuzde 15'e yakin yumurta kesesi saymisti. ve bu miktar toplama yapariz demisti. bugunku manzara ise biri 15 mm olan 12,5 12 ve 10 diye giden 4 koca yumura, diger keselerde hic hareket yok. 4'u cok hizli gelismisler. bir de bana 250 lik unite puregon vermislerdi. tabi ebru hanim sadece yapacagim igneleri soyleyip persembe goruselim dedi ve yok oldu. ne gordu ne oldu rahimde detayli bir bilgi yok, ben hemsirenin yazdigi dosyadan aldim bilgileri. giyinip ciktim ve hemsireyle bas basa kaldim. oysaki birsuru soru vardi kafamda, belki de bu asamada birakmaliyim diye dusunuyordum. once hemsireyle muattap oldum ve beni tatmin etmedi. ebru hanim ameliyata gitti 11 30 da doner dediler. bende beklerim dedim. ama benim sorular sormam beklerim demem ordaki insanlari rahatsiz etti bence. bu arada Aydin bey'e de msg attim. amerikada oldugu icin saat farkindan dolayi o uygun oldugunda cvp verir diye dusundum. neyse sonra ebru hanimla gorustum. artik hamile oldugundan midir bilemiyorum bana hic de canayakin davranmadi. sorularim onu bunlatti, belki gorusmemiz sadece 5 dk surdu ama ben bir sorum daha var deyince, cok isim var lutfen son olsun dedi ve benim gozumde degeri 0'in altinda kaca dustu bilemiyorum. benim de cok isim var, isimden izin alip geliyorum ve ustelik de bana zaman ayirmadigi icin ekstradan 45 dk beklemem gerekti. ustelik bekledigime de degmedi. 4 yumurtayla isleme devam etmeliymisiz, neden keseler buyumemis bilemezlermis, bu ay sadece bu kadar yumurta olmusmus.. yumurtalar kaliteli olsun diye dua edecekmisiz. vs vs tamamen tatminsiz ve bana ticari gelen cevaplar. sanki duayla yumurtanin kalitesi degisecek. oysaki pek cok doktor gordum ve seklinden semalinden duzgun mu degil mi yorum yapabiliyorlar. ay neyse iste ben yanindan kizgin ve mutsuz ayrildim.
neyseki aydin bey amerikadan telefon etti de gorustuk ve beni rahatlatti.
umarim islemler pazartesiye kadar uzar da aydin bey yer alir. cunku bence bu islerde en onemlisi guven ve ben sadece aydin beye guvenebiliyorum.
bu arada yumurtalarim bu kadar kocaman olmasina ragmen dozajim seninkinden gene yuksek. bu gece 250 yarin 225, ama catlamamasi icin de ignelere basladik bugun hastanedeyken. ben hizlandirilmis turdayim sanirim
neyse icimi doktum rahatladim..
sonu hayirli olsun diyorum,
sevgiler.
Canım ya sıkma canını lütfen. Yaşanmaması gereken şeyler olmuş ama moralini yüksek tutmaya çalış. Hastane çok kalabalık bende geçen cumartesi Aydın beye kontrole gittiğimde şaşırdım biraz Aydın bey muaneden sonra hemen kayboldu ortadan ama sonra nedeni anlaşıldı 1 hafta Amerika da olacağı için nerdeyse bütün hastaları o güne almışlar. Bugün de yoğundu hastane ama yapacak birşey yok. Demekki sonuçlar güzel insanlarda geliyor. Bizim sonuçlar da güzel olacak.
4 tane yumurta olması o kadar kötü değil ki canım. Ne çiftler duydum tek yumurtadan hamile kalan yada 15 yumurta toplanıp hepsi kalitesiz olan.
Bu arada bende 2.iğneye perşembe sabahı başlıyorum, zaten sen benden 1 gün öndeydin yani senin tedavi çok hızlı gitmiyor.
Olumlu düşün sonucunda olumlu olsun arkadaşım.a.s
sevgili deniko ve ladybird destekleriniz için teşekkür ediyorum... hastaneyi aradım tüp bebek bölümündekiler net bir cevap veremediler gittiğinizde aklınıza gelirse sorabilirseniz sevinirim...
ladybird yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm canım ama moralini bozma benim hekim arkadaşım 39 yaşında 3. denemesinde tek yumurta ile kavuştu kızına... sen sakin ol lütfen... İnsanların bizim neler yaşadığımızı anlayabilmesi için bunları yaşamaları gerekiyor malesef, doğal yollardan kolayca gebe kalanların bizi anlamasına imkan ve ihtimal yok ne yazıkki....
inşallah sonumuz muhteşem olur ve kucaklarımız boş kalmaz....
kizlar bir sorum olacak,
Bu kullandigimiz hormon ignelerinin ne gibi etkileri oluyor size?
Ben pek bir fark goremedim kendimde henuz Asilamada kullandigim ilacta vajinal salgilarim artmisti bayaa. Bu sefer daha yuksek dozlarda ilac almama ragmen bir farklilik olmadi.
Bende de bir yan etki olmadi sadece vurduktan sonra agri ve yakma yapiyor o da 10 dakika sonra geciyor. Ilk gun ates basmasi oldu bir daha da olmadi. Asilama oncesi klomen kullanmistim ates basmasi ve bas agrisi yapmisti. Asilamadan sonra da progestron hapi kullandim onun da cok yan etkisi olmustu.
Insallah boyle agrisiz sizisiz devam eder tedavimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?