Merhaba öncelikle. Evet imkan var daha doğrusu imkan yaratmaya çalışıyoruz. Aalında şöyle düşünüyoruz ben ve eşim olarak. Ben aileme yakın bildiğim tanıdığım büyüdüğüm şehirde yaşamak istiyorum, eşimde daha refah yaşamak istiyor. Aldığı maaşın yetmediği,kira derdimizin olmamasını. Şu an İstanbul'daki evimiz satılıyor bu hafta. Ankara'dan ev alarak oraya yerleşme planımız var düşündüğümüz iş de yolunda giderse. Umarım her şey yolunda gider ve biz bir an önce gideriz. Çünkü bu şehir gerçekten boğuyor beni. Herkes İstanbul'u ister ama gerçekten yaşamak in çok imkansız bir şehirYorumlara şok oldum
İstanbul'dan başka bir şehir bana eziyet geliyor açıkçası, kendimi her şeyden uzak hissediyorum, istediğin her şey burada, etkinlikler seminerler burada, sanki başka şehire gittiğimde bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi hissediyorum ben de açıkçası.
Ama konu sahibi, aile ve doğup büyüdüğünüz yer çok önemli, ben de burada değil de başka yerde doğup büyüseydim ve ailem çevrem burada olmasaydı sizin gibi hissedebilirdim..
Bir arkadaşım İstanbuldan çok küçük bir şehre gitti evlenip ve bunalıma girdi. Evliliğini olumsuz etkiledi, annesine çok düşkün o mesela, annesi sık sık geldi ve onun o şehre alışmasını sağladı. Şu an alıştı mesela, eskisi gibi değil. Bunu da deneyebilirsiniz ama tabi gitme imkanınız varsa aileye yakın olmak en iyisi.
Ankara ve tuhaflıktık uzak geliyor bana gerçekten :) Ankara'da olayım da başka bir şey istemiyorum. İnsan her şeye alışıyor da kafasında bir şeye odaklandığı Zaman, ondan kopamıyor sürekli omu düşünüyor.Ben alistim buralara. İnsan nelere alismiyor ki? Belki oturduğum muhit bunu kolaylastirdi. Mühim olan can sağlığı diyorum. Şimdi Ankara bana tuhaf gelmeye başladı.
Merhaba arkadaşlar. Benim psikolojik mide bulantısı sorunum var. İyi kullanmama rağmen Ankara'da kendimi daha iyi hissederken İstanbul'da tamamen kabusa dönüyor hayatım.
Yeni evliyim. Evlenip Ankara'mdan İstanbul'a geldim. Gelmez olsaydım hayatım kaydı. Nisandan beri çekmediğim çile kalmadı. Sürekli hasta geziyorum. Yalnızım kimsem yok burada. Ailemi özlüyorum. Ankara'yı özlüyorum.
Eşimi ikna ettim Ankara'da iş bakıyor evimizi de satıyoruz Ankara'ya yerleşicez ama sürekli bir aksilik olacak gidemicez diye korkuyorum.
Burdan kurtulmak istiyorum. Eşim burda çalışmama da izin vermiyor hoş verse de bu şehirden korkuyorum çalışamam. Ne yapıcam bilmiyorum.
Tek çözüm yolum dua ederek bir an önce Ankara'ya yerleşmek. Çünkü bu şekilde evliliğimde risk taşıyor. Yarın doktor randevum var. Acaba ne önerecek ne diyecek bilmiyorum. Ankara'daki Doktorum kendini nerde iyi hissediyorsan orda yaşamak zorundasın kimse ve hiç bir şey sağlığından önemli değil dedi. Bende öyle düşünüyorum ama sonuç ne olacak bilmiyorum.
Ankara'da mutsuz olmayı Nasıl başarıyorsunuz ya gerçekten çok güzel bir şehir ben çok seviyorum ama insan nerde mutluysa orda yaşamalı bunu anladım.Gecmis olsun.
Gel yer degistirelim canim. Ben de ankarada cok mutsuzum, keske istanbuluma donebilsem!
İnşallah bir vesile olur da sizde gidebilirsiniz insan nerde mutluysa orda yaşamalı bence. Bir an önce Ankara'ya kavuşsam başka bir şey istemiyorum.arada mesajları hiç okuyamadım ama aynı sorun bende de var , ben de izmirden ist. a geldim malesef.
buraya alışamadığımız için öyle oluyor.
kim ne derse desin sevmiyorum bu şehri hatta nefret ediyorum
benim de dileğim bir an önce İzmir' yerleşmek .
Çok sert olmuş şimdi İstanbul'da doğmuş büyümüş biri olarak bende size İstanbul'da mutsuz olmayı Nasıl başarıyorsunuz desem?Ankara'da mutsuz olmayı Nasıl başarıyorsunuz ya gerçekten çok güzel bir şehir ben çok seviyorum ama insan nerde mutluysa orda yaşamalı bunu anladım.
Yoo ben sert konuşmadım ki farkındaysanız insan nerede mutluysa orada yaşamalı dedim.Çok sert olmuş şimdi İstanbul'da doğmuş büyümüş biri olarak bende size İstanbul'da mutsuz olmayı Nasıl başarıyorsunuz desem?
Herkesin alıştığı keyif aldığı şehir vardır. Bende Ankara'ya gidiyorum boğuluyorum resmen istanbuldan sonra yapılcak hiç bişi yokmuş gibi geliyor.
İstanbul aşıklarına İstanbul başka
Ankara aşıklarına Ankara
Mutsuz olmayı Nasıl başarıyorsunuz kısmından bahsetmiştim zaten.Yoo ben sert konuşmadım ki farkındaysanız insan nerede mutluysa orada yaşamalı dedim.
Yurtdışında da yaşadım 7 sene Atina'da kaldım ama o Zaman 9-16 yaş arası yaşadım çok bir şey anlamadım ya da ailem yanımdaydı diye daha kolaydı bilmiyorum ama oralarda sıkıntı evet. Ama insanların mecburiyetleri var işte mecbur bırakılıyoruz bazen mutsuz olsak da yaşamaya bu da en acısı sanırımben de londrada oyle oluyorum. cok fenainsanlar burada yasamak icin can atıyor. tam merkezde Oturuyordum hem de, her sey cok guzeldi. ama cok zor geldi bana ızdırap gibi. yalnız hıssettim kendimi ilk defa. oncesinde de yurtdısında yasamıstım uzun sure ama birkac ay londra... ölüm gibiydi. o yuzden cok iyi anlıyorum
O bir soruydu zaten. Nasıl başarıyorsunuz Mutlu olmak için bir şey yapıyor musunuz demekti. Mesela olaya sadece gezmek için bakarsanız evet İstanbul kadar gezilecek yeri yok ama İstanbul'un da bir Beypazarı yok mesela. Gidip tarlalara dalıp dalından sebze toplayıp yemek yaptınız mı?mesela bu benim için en önemli mutluluk sebebi. Dalından yemek! Ayrıca trafik sorunu yok mesela bu da bir etken. Bir çok artı eksi sayılabilir şehirler arasında. Seven insan için sebepler çok şehirler için. Ama insan nerde yaşamaya alıştıysa oranın sıkıntısı gözüne batmaz. Size İstanbul bana Ankara :)Mutsuz olmayı Nasıl başarıyorsunuz kısmından bahsetmiştim zaten.
Evet tedavim şehir değiştirmek. Oraya gidince sorunlar kalmıyor ama ne Zaman İstanbul'a ayak basıyorum o Zaman hasta oluyorum. Belki başka şehire gitsem bu kadar hasta olmazdım. Burda hasta olsan da bakan hastane yok zaten. Bugün bir doktora gittim ekime gün verdi. Ekime kadar ölmezsen bakarız der gibi. Şaka gerçekten şaka. Oysa ki ben Ankara'daki devlet hastanesinde aynı gün muayene olup ordan çıkıp endoskopi yaptırıp ilaçlarımı yazdırmam toplam 3 saatimi aldı.tedaviniz kendi elinizde: ankarada yasamak:) insan nerede iyi hissediyorsa orada olmalı. bunun hastalıklık bir durumu yok bence..
Doğma büyüme Ankaralıyım. 7 sene kadar yurtdışında yaşadım çocuktum farklı algılamadım ya da ailem de yanımda diye çok koymadı. Ama şu an ailem yok yanımda sadece eşim var ama o da yeterli gelmiyor çünkü dağın başında gibi hissediyorum kendimi. Acı çekiyorum.
Ankara'ya bir an önce gitmek istiyorum. İnşallah her şey yolunda gider de gidebiliriz. Burda nefes dahi alamıyorum
Ah canım benim. Belki işe girip arkadaş edinsen çevre yapsan bunların hepsi geçecek. Ama şu konuda içini rahat tutmalısın. Eşin seni destekliyorsa ne mutlu sana. Bence bunu göz ardı etme.
Evet orası öyle ama o erkek. Adapte olması daha kolay ki bunu göze almasa gidelim demezdi kalıcaz ben gidemem derdi. Ankara'da geçim sıkıntısı yok. Çünkü para harcayacağın yer yok. Burda adım atsan para gidiyor. En basiti ben Ankara'da depoyu dolduruyorum 280 den fazla km yapıyorum trafik olmadığı için. İstanbul'da aynı depo bana 180 km gidiyor. Nasıl para yetsinAnkaradayım seviyorum ama İstanbula daha bağlıyım.
Belki Tekirdağ a yakın diyedir.
Ama psikolojik olarak bu kadar bir şehre endekslemek doğru deği,eşinin işi nerede iyi,Ankarada ev nerede alabilir bunları göz önüne almak gerek asıl.
İstanbul'a çok alışmışsa eşin,Ankara da da o mutsuz olabilir.
Mesela ben burda daha mutsuzum ama mecbur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?