Ankara-İstanbul

Aslinda yeni evliyken aikeden uzak yasamak iyi bike geliyor biz yeni evlendigimizde ailemizden 5 saat uzaklikta bir yerdeydik birbirimize daha cok baglandik guzeldi bence bir sehirde yalniz olmak.
Belki başka bir şehir olsa evet ama İstanbul bu dediklerine uymuyor. Geçim sıkıntısı, trafik hastane yetersizliği, insanların kendi telaşlarında olması arkadaş olmaması vs vs yalnızlık hele baş belası. Eşime zaten bağlıyım hoş Ankara'ya gidip de ailemde kalacak değilim ama en azından Bebek düşündüğümüz Zaman annem kv den daha çok destek olacaktır. O kadar hastalandım kv gelip de bir kap çorba bile yapmadı

Ben doğma büyüme istanbulluyum. Ben de evlenince istanbulda yaşamak istemedim. Şimdi yakın bir şehirde evliyim. İstanbul mide bulandırmaz ama senin sıkıntın psikolojik. Çalışsan falan dikkatin dağılır belki...

Olay şehirde degil canim sen istemediğin icin oluyor her şey. Diyorum ya seni cok iyi anliyorum sen o sehire gidince yasiyon ben o işe gidince yaşadım neler çektim. Haplar iciyorum bir suru normalde olsa hemen midemi keser o haplar ama kutu kutu icmeme ragmen etkilemedi bile. Allahim insanin akil sagligini elinden almasin. Beyine soz cok zor geciyor.

sıkıntım psikolojikman bu şehire ait hissetmemek kendimi. Hastalık değil duygu durumu bu.

Kvn orda mi o zaman is degisir.insan kv siyle ayni sehirde aikesiyle ayriysa zor gelir.ama yalnizliga katilmiyorum ben yalniz olmayi da seviyirdum arkadas edinmek zaman aldi bizim de ama esimle tum gun bizimdi özlüyorum o gunleri

Kvn orda mi o zaman is degisir.insan kv siyle ayni sehirde aikesiyle ayriysa zor gelir.ama yalnizliga katilmiyorum ben yalniz olmayi da seviyirdum arkadas edinmek zaman aldi bizim de ama esimle tum gun bizimdi özlüyorum o gunleri
Eşimin sürekli ailesini görmesi benim de sadece telefonda sesini duyuyor olmam canımı sıkıyor. O erkek ailesinden ayrı olabilir bunu kendi söylediği için yazıyorum, ama ben bayanım. Yarın Bebek düşününce,hastayken bana uğramayan kadın gelip bebeğe mi bakacak? Tabii ki Ankara'ya gitmek istiyorum bu şartlar altında.
Herkes bir olmuyor ben yalnızlıkta bunalıma giriyorum eş dost akraba arıyorum.

ankara annemın memleketı
ordada okudum
gerı donus yapmak ıcın hasta olmasam bıle hasta olurdum :)
o derece severım ankarayı
umarım hakkınızda en ıyısı olur ...

Yolların denize çıkmasada seviyorum seni ankara ve ıyılı ankarada yasıyorum

benim de durumum benzer
ailemin olduğu şehre giderken otobüs terminaline geldiğim andan itibaren mide bulantısı.......
halbuki beni otobüs tutmuyor
çünkü o şehirden kendi evime dönerken midem bulanmıyor hiç.
kesinlikle psikolojik

Şu an için durum güzel görünüyor, eşiniz desteklediği için çok şanslısınız. Umarım isteğinize kavuşursunuz ancak bir sorun var.
Hayatın ne getireceği inanın hiç belli değil. Yarın öbür gün başka bir durum olsa ve Ankara'dan ayrılıp herhangi bir şehre ya da yurt dışına taşınmanız gerektiğinde ne olacak? Bu yüzden Ankara'ya dönüp düzelseniz dahi lütfen sorunun üzerine gidin ve yardım alın.

Yardım alıyorum aslında ama o yardımı bile Ankara'daki doktorumdan alıyorum. İstanbul'un doktorları sanırım hasta yoğunluğundan çok ilgilenmiyorlar. Özeller deseniz benim güvenim yok o yüzden tercih etmiyorum. Ama destek alsam da burda yaşadığım sürece çok işe yaramıyor. Burada bunalıyorım. Nefes alamıyorum. Selam vereceğim biri bile yok. Arkadaş edinsem belki bu halde olmazdım ama aylardır kimse yok çevremde. Doğma büyüme ankaradaydım. Ailemi arkadaşlarımı akrabalarımı bırakıp geldim. Belki herkes bir yerlere gidiyor şehir değiştiriyor ama ben çok etkilendim. Evlenene kadar aman ne olacak ki diyordum evlendim dünya başıma yıkıldı. Hastalandım ne olduğunu anlamadığım bir psikolojik bunalım içine düştüm. Belki ailemin yanından ziyade istediğim şehirde olursam daha iyi gelir diye düşünüyorum.

Ayrıca evet eşim son derece destek. Aslında ben istediğim için gitme düşünmüyor. Burda aldığı maaşla geçinmenin ne kadar zor olduğunu anladı evlenince. Yetmiyor! Ankara bu konuda daha rahat bir şehir. Bunu düşünüyor o.

Zor tabii ya. Olsun gelişmeler iyi. Eşiniz de haklı İstanbul'da yaşamak kolay değil. Her ikiniz de istiyorsanız iyi olacak gibi. Mutluluklar :)

Bi benzerini yaşıyorum ben de. Şehirler farklı sadece. Benim de kimsem yok, kv üst katımda, daralıyorum bunalıyorum ama memlekete dönme şansım da yok. Anca boşanmam lazım.. Bunu da istemiyorum. Allah yardımcımız olsun

Zor tabii ya. Olsun gelişmeler iyi. Eşiniz de haklı İstanbul'da yaşamak kolay değil. Her ikiniz de istiyorsanız iyi olacak gibi. Mutluluklar :)
Teşekkür ederim çok sağolun inşallah işler istediğimiz gibi gider de bir an önce gideriz. Psikolojik olarak çok basit bir insanım her şeyden çabuk etkileniyorum ve zayıf karakterliğim.

Teşekkür ederim çok sağolun inşallah işler istediğimiz gibi gider de bir an önce gideriz. Psikolojik olarak çok basit bir insanım her şeyden çabuk etkileniyorum ve zayıf karakterliğim.

Bu olmadı işte, kendinizi zayıf görmeyin hiç alakası yok. Belki de başka bir insanın hiç katlanamayacağı daha büyük sıkıntıları siz çok kolay göğüslüyorsunuzdur? Bunlar kişiye özel şeyler :)

Emin olun o kadar boyundan büyük kayıplar yaşadım ki bu hayatta. Hala şaşırıyorum hayatta kalmayı Nasıl başardım diye. Atlattım mı? Atlatmasam hastaneden yazıyor olurdum bunları. Ama bu konuda zayıf olduğumu düşünüyorum. İnsanlar nelere alışıyor ben bir şehire adapte olamadım.

Olabilir, herkes her duruma aynı derece dayanıklı olmak zorunda değil. Bu sizin zayıf olduğunuzu göstermez.

Yorumlara şok oldum

İstanbul'dan başka bir şehir bana eziyet geliyor açıkçası, kendimi her şeyden uzak hissediyorum, istediğin her şey burada, etkinlikler seminerler burada, sanki başka şehire gittiğimde bir şeyleri kaçırıyormuşum gibi hissediyorum ben de açıkçası.

Ama konu sahibi, aile ve doğup büyüdüğünüz yer çok önemli, ben de burada değil de başka yerde doğup büyüseydim ve ailem çevrem burada olmasaydı sizin gibi hissedebilirdim..

Bir arkadaşım İstanbuldan çok küçük bir şehre gitti evlenip ve bunalıma girdi. Evliliğini olumsuz etkiledi, annesine çok düşkün o mesela, annesi sık sık geldi ve onun o şehre alışmasını sağladı. Şu an alıştı mesela, eskisi gibi değil. Bunu da deneyebilirsiniz ama tabi gitme imkanınız varsa aileye yakın olmak en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…