Ben öyle tarla bağ bahçe sevmem. İşte olay burda zaten herkesin zevki keyfi farklıO bir soruydu zaten. Nasıl başarıyorsunuz Mutlu olmak için bir şey yapıyor musunuz demekti. Mesela olaya sadece gezmek için bakarsanız evet İstanbul kadar gezilecek yeri yok ama İstanbul'un da bir Beypazarı yok mesela. Gidip tarlalara dalıp dalından sebze toplayıp yemek yaptınız mı?mesela bu benim için en önemli mutluluk sebebi. Dalından yemek! Ayrıca trafik sorunu yok mesela bu da bir etken. Bir çok artı eksi sayılabilir şehirler arasında. Seven insan için sebepler çok şehirler için. Ama insan nerde yaşamaya alıştıysa oranın sıkıntısı gözüne batmaz. Size İstanbul bana Ankara :)
İnşallah bir şeyler vesile olur sa siz de gidersiniz. Ankara'ya alışmış biri 20 sene de geçse geri gitmek istiyor bunu anladım. Zaten Ankara'mın tadını alan da zor vazgeçerahhh Ankara...bende evlenince istanbula gittim.11 yıl oldu ama hala aklım gönlüm Ankarada.Umarım biran önce gidebilirsiniz.fırsatım olsa bende bir dakka istanbulda kalmam heralde koşa koşa giderim ANKARAMA.
Ben öyle tarla bağ bahçe sevmem. İşte olay burda zaten herkesin zevki keyfi farklı
Mutlu mutsuz olma konusunda şimdi böyle söylediğinizde daha anlaşılır oldu genelde terslemek için söylenir sert bir üsluptur 'Nasıl başarıyorsunuz'
İstanbul'un trafiği var ama iyi bilen nereden nereye kaçacağını bilir ne Zaman hangi yolu kullanması gerektiğini. Bende Ankara'nın trafik akışına alışık olmadığım için sapakların yetersiz olduğunu düşünürdüm meğerse nerde dönüş olduğunu bilen biliyormuş böyle birşey alışmakla alakalı.
Bana betondan başka bişi yok gibi geliyordu Ankara'da. Ama siz gezilecek yerini bilirsiniz mesela
İstanbul'un bu kalabalığına koşuşturmasına alışınca ne kadar kaçmak istediğim Zaman olsada kaçsamda trafiğini bile özlüyorum
Ama şöyle Bi durum olcak Ankara'ya gelin gitçem
yok ben sert konuşmadım burda mimikler belli olmadığı için size öyle gelmiş. Kusura bakmayın.Ben öyle tarla bağ bahçe sevmem. İşte olay burda zaten herkesin zevki keyfi farklı
Mutlu mutsuz olma konusunda şimdi böyle söylediğinizde daha anlaşılır oldu genelde terslemek için söylenir sert bir üsluptur 'Nasıl başarıyorsunuz'
İstanbul'un trafiği var ama iyi bilen nereden nereye kaçacağını bilir ne Zaman hangi yolu kullanması gerektiğini. Bende Ankara'nın trafik akışına alışık olmadığım için sapakların yetersiz olduğunu düşünürdüm meğerse nerde dönüş olduğunu bilen biliyormuş böyle birşey alışmakla alakalı.
Bana betondan başka bişi yok gibi geliyordu Ankara'da. Ama siz gezilecek yerini bilirsiniz mesela
İstanbul'un bu kalabalığına koşuşturmasına alışınca ne kadar kaçmak istediğim Zaman olsada kaçsamda trafiğini bile özlüyorum
Ama şöyle Bi durum olcak Ankara'ya gelin gitçem
bu şehire alışmak için burda doğmak mı lazım neİş için gitmiş iki sene anca yasamistim istanbulda boğulmuştum o kalabalığından.
Ankara biraz zordur ilk etapta ama biraz alışınca grisindeki yeşili yaşarsınız
Kucuktur ama sıcaktır.
Ahlatlıbel vardır mesela sakın sessiz ve yemyeşil bir tarafta uçurtma uçuran çocuklar digr tarafta cimde sarılmış yatan sevgililer kimse hop aile var demez, bir tarafta kapalı aile piknik yapar yan ağaçta başka aile şarap içer inanılmaz huzurludur.
Boyle ufak küçük kacabilcgin yerlri vardır işte.
Umarim mutlu yaşarsınız Ankara da
Aynen bende senin gibi cabuk etkılenıyorum herseyden..cok zorluyor beni..Teşekkür ederim çok sağolun inşallah işler istediğimiz gibi gider de bir an önce gideriz. Psikolojik olarak çok basit bir insanım her şeyden çabuk etkileniyorum ve zayıf karakterliğim.
Hele Gölbaşı tuzgölü offffff ne çok özledimİş için gitmiş iki sene anca yasamistim istanbulda boğulmuştum o kalabalığından.
Ankara biraz zordur ilk etapta ama biraz alışınca grisindeki yeşili yaşarsınız
Kucuktur ama sıcaktır.
Ahlatlıbel vardır mesela sakın sessiz ve yemyeşil bir tarafta uçurtma uçuran çocuklar digr tarafta cimde sarılmış yatan sevgililer kimse hop aile var demez, bir tarafta kapalı aile piknik yapar yan ağaçta başka aile şarap içer inanılmaz huzurludur.
Boyle ufak küçük kacabilcgin yerlri vardır işte.
Umarim mutlu yaşarsınız Ankara da
İşte bu kötü. Ben düzelirim sandım gelince İstanbul'a ama daha da zorlandım bana göre değilmiş onu anladım. Olmuyorsa da zorlamam gerektiğini öğrendim. Psikolojim kaldırmıyor demek kiAynen bende senin gibi cabuk etkılenıyorum herseyden..cok zorluyor beni..
İnşallah gittiğinde çok Mutlu olursun canımmBen de ankaraya tayin bekliyorum istanbuldayım. Aaah ahh Allah hepimize yardım etsin.
bu şehire alışmak için burda doğmak mı lazım negeçen yıl kış zamanı 4 ay Antalya da kaldım iş için İstanbul'a gidince toprağı öpcem diyordum sessizlik sakinlik ters tepti bende :))
Alışmaya çalışıyorum Ankara'ya öğrenmeye çalışıyorum bakalım hayırlısı olsun ailem İstanbul'da zaten sık sık gidip gelebileceğim :)) güzel temennileriniz için teşekkür ederimmm
20 milyon insan yasıyor. insanları da insan gibi degil. istanbulda kendi habitatında hayat guzel. ben kendi semtimden cıkmıyorum mesela. cok rahatım o yuzden.Evet tedavim şehir değiştirmek. Oraya gidince sorunlar kalmıyor ama ne Zaman İstanbul'a ayak basıyorum o Zaman hasta oluyorum. Belki başka şehire gitsem bu kadar hasta olmazdım. Burda hasta olsan da bakan hastane yok zaten. Bugün bir doktora gittim ekime gün verdi. Ekime kadar ölmezsen bakarız der gibi. Şaka gerçekten şaka. Oysa ki ben Ankara'daki devlet hastanesinde aynı gün muayene olup ordan çıkıp endoskopi yaptırıp ilaçlarımı yazdırmam toplam 3 saatimi aldı.
Ay Nasıl özledim ya. Nasıl güzel anlatmışsın ağzına sağlık. Hele seymenlerde ne rahattır akşam oturması. Karışan yok içersen iç gezersen gez, tunalıda caf caflı hayat offffff acilen gitmem lazım yaYerlestiginizde Ahlatlıbel de yada seymenlerde yada papazinbaginda güzel bir piknik yapın bence baş başa sevgilinizle içiyorsanız bir bira icmiyorsaniz da bir termos cayla... Gece hayatı pek yoktur malum ulaşım 24 saat değil ama olur da eğlenmek isterseniz fasıl için 7kapi vardır bahçeli de çok eğlencelidir.
Eymirde bisiklete binersiniz mesela.
Yavaş yavaş alışırsınız bence.
Ben Ankaralı değilim üniversiteyle geldim kendi memleketimden çok sevdim. Alışınca seviyorsun bizim griyi :)
o konuda katılıyorum evet çok pahalı bir şehir :) zorlanan olur elbette,yok ben sert konuşmadım burda mimikler belli olmadığı için size öyle gelmiş. Kusura bakmayın.
İstanbul'a para yetmiyor. O özlediğiniz trafik ne kadar çok para demek mesela ben bir depoyu 2 gün kullanabiliyorum İstanbul'da. Ankara'da bana 1 hafta yetiyor mesela. En basiti bunu düşünüyorum. Artık devir para devri kolay kazanılmıyor o yüzden biraz da Ankara'ya tekrar gitmek istemem. Geçim sıkıntısı olduğu yerde mutsuzlukta oluyor her şey oluyor.
Ankara'ya yerleşmeyi başarırsam sizde gelin geldiğinizde arkadaşlık edebiliriz ben öğretirim yolları size :))
Sürekli kendi kabuğunda yaşayamazsın ki. Gezmek diyorlar ya kendi semtinde gezmek nereye kadar. Bende gezeyim göreyim desen ucu bucağı yok memleketin. Bir yerden bir yere gitmek günün alıyor.20 milyon insan yasıyor. insanları da insan gibi degil. istanbulda kendi habitatında hayat guzel. ben kendi semtimden cıkmıyorum mesela. cok rahatım o yuzden.
Nasıl olsa gelince siz öğrenir gezersiniz diye belki de gezdirmiyordur kendiniz keşfedin diyedir. Alışsanız istanbuldan daha çok seversiniz çok kolay orda yaşamak.o konuda katılıyorum evet çok pahalı bir şehir :) zorlanan olur elbette,
Benim üniversite de Bi hocam vardı her ders ağlıyordu Ankara'ya dönmek istiyorum diye :))) anlatıyordu anlatıyordu şöyle güzel böyle güzel :))) nişanlım mı beni gezdirmeyi beceremiyor anlamıyorum ki
Tamam anlaştık hem yolları hem şu benim göremediğim yerleri öğretin bana :)))
o konuda katılıyorum evet çok pahalı bir şehir :) zorlanan olur elbette,
Benim üniversite de Bi hocam vardı her ders ağlıyordu Ankara'ya dönmek istiyorum diye :))) anlatıyordu anlatıyordu şöyle güzel böyle güzel :))) nişanlım mı beni gezdirmeyi beceremiyor anlamıyorum ki
Tamam anlaştık hem yolları hem şu benim göremediğim yerleri öğretin bana :)))
Ekran resmi aldım bu söylediğiniz yerlere gideceğim nişanlım gittiğim Zaman gezdirsin buralarda beni Bi şu Bahçeli'yi biliyorum yazdığınız yerler arasında :)Yerlestiginizde Ahlatlıbel de yada seymenlerde yada papazinbaginda güzel bir piknik yapın bence baş başa sevgilinizle içiyorsanız bir bira icmiyorsaniz da bir termos cayla... Gece hayatı pek yoktur malum ulaşım 24 saat değil ama olur da eğlenmek isterseniz fasıl için 7kapi vardır bahçeli de çok eğlencelidir.
Eymirde bisiklete binersiniz mesela.
Yavaş yavaş alışırsınız bence.
Ben Ankaralı değilim üniversiteyle geldim kendi memleketimden çok sevdim. Alışınca seviyorsun bizim griyi :)
Kücüklügümden beri bir ayagımız istanbuldu..memlekete 2 saat kadar yakın olunca alışveriş,akraba ziyaretleri,doktor vs sebeplerıyle hep giderdık..ama küçük bir şehirde büyüyünce insanı bunaltıyor..memlekete kendimizi atınca ohh be derdık..alıskanlıkla alakalı..istanbulda dogup buyuyenler için de kucuk sehırler bunaltıcı gelıyor..istanbul un en buyuk artısı her ımkana sahıp olması aksi halde yaşam zor buyuk sehırde bu bir gercek..İşte bu kötü. Ben düzelirim sandım gelince İstanbul'a ama daha da zorlandım bana göre değilmiş onu anladım. Olmuyorsa da zorlamam gerektiğini öğrendim. Psikolojim kaldırmıyor demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?