Anlamsiz yemek derdi

Her seferinde ozeniriz gelmeden bi kac saat once haber verseler cicuklarla yapamicami bilir esim firinda yaptirir hemen bi kac kez boyle olunca ve genel tavurlarini bildigim icin cok uzuldum acikcasi

Zıkkımın kökünü yesinler
Bir daha bir şey dediklerinde siz mangal yaparsınız biz geleriz kayınvalidecim deyin
Bu insanlar hak ediyor

Aynı durumu bende yaşıyorum asla ama asla etsiz yemek yemezler durumları çok çok iyi... bizim de evimizde bazen oluyor bazen olmuyor yada minik minik 5 yemeklik ayırdıysam dolabıma onlar geldiğinde o beş yemekliği çıkarsam yetmez. Ben daha önce kv nin konuşmalarından falancanın evine gittik tavuk yemeği yapmış ayıp bişey dediğine şahit oldum biz bi akrabalarına yemeğe gittiğimizde ilk sorduğu ne yemek yapmış tavuk dediğim de ayıp bişey sende geldiklerinde öyle yap dediğini biliyorum. Kendi ailem bırakın yemek seçmeyi elleri dolu dolu gelir buzluğumu bile doldurur. 4 senelik gelinim bir kere kaynanamın bişeyini görmedim. Haaa diyeceksiniz kv siz gittiğiniz de size ne yapıyor. Sofrada aynen şu muhabbet oluyor oğlum ye sana yaptım, oğlum ablan onu sana yaptı İnan’ın o lokmalar boğazıma dizilirdi. Yemek bitene kadar o muhabbet geçerdi.
Yinede evime ayda yılda bir geliyorlar diye et yemeklerini yer giderler.

Tavuğa burun kıvırmış çoğu kişi çok şaşkınım millet ikram derdin de bacım sohbet güleryüz bir kenara atışmış sonra da nerde dostluk deyio dururlar

Ayni durumdayiz inan hamile eltim osla dicem ki ..... sen misin bize sık geliyorlar ama fark butada sanirim

Misafirlikte yemek niye konu olur ki, yani kimse ac kalmaz bi tas corba da yeter aslinda ama madem aile buyukleri ozenilir ki siz de ozenmissiniz ama onu yemem, bunla doymam falan ne kadar gereksiz.

Amac birarada olmak sohbet etmek. Yasliliar bazi seyleri yemeyebilir, tuz, seker orani falan saglik acisindan onlara dikkat etmek onemli ama misafir alisverisi nedir ben anlamiyorum ne varsa onu koyarsin ortaya yani para coksa yığarsin yoksa bi tas corbayi sunarsin, saygi da kusur etmedin mi, guler yuz gosterdin mi tamamdir, icin rahat olsun.

Ay sorma anasının trit tarhana çorbasına yumulanlar vedat milor kesildi başa
Nefret ettim o programlardan
Annem dolayısıyla bol bol maruz kalıyorum
Koskoca dana bonfileli pilavlı tabakları ben bunu misafire çıkarmaya utanırım adeta köpeğime vermem diyen birbirinden rezil misafirler (!)
Sonradan görmeler

Vallahi yapmayın bence
Kaynınlar neden rahat ediyor gitmiyorlar çünkü bulduklarını yiyorlar
Kendinizi zorlamayın beğenmeyen gelmesin
Kırk yılda bir gelen insanlar değillermiş boş verin gitsin
Hatta o gün tavuklu pilava söylediklerine gelirken haber verseydiniz keşke böyle olmazdı deyip laf çaksaydınız

Kendi evlerinde 3 ogun et mi yiyorlar? Veya siz gittiginizde hep et mi yapiyorlar? Eger oyleyse haklilar ama kendi evlerinde ne bulurlarsa onu yiyorlarsa haksizlar

Zıkkımın kökünü yesinler
Bir daha bir şey dediklerinde siz mangal yaparsınız biz geleriz kayınvalidecim deyin
Bu insanlar hak ediyor
Onuda yapiyorlar ama hersey karsilikli sanirim mesela bize yaparlar bizde yaptigimiz icin cagirirlarda ama baska cocuklarina cok nadir yapar hatta onlarda derki anam size yapiyor bize yapmaz bizim durumumuz yok yapamadigimizdan hep sizi cagiriyorlar derler acikcasi buna bile uzuluyorum ben keske herkese ayni davransa

Ben olsam her gun ne pisiriyorsam o tarz seyler pisirirdim. Burun kiviriyorlar diye yaranmaya calismayin. Firsat olur size de daha az gelirler. Demek ki bunlar misafirlige karin doyurmaya geliyorlar

Haber verdiklerinde tavugu ocaga koymustum esimde vardi evde ailesininde huyunu biliyor yemezler dedim bu seferlik boyle olsun dedi adam ne yapsin. Bu arada onlar her konuda rahat mamanin evi sicak mamanin evi soyle boyle deyip her zaman bizdeler cunku herseyin en iyisini yaparim ama bi kerede yapmazsam neden kotu oluyorum cok uzuluyorun

Var ya öylesine ne gelmek ne gitmek isterim
Çaya gelsinler oturup evlerinde yesinler ne yemek istiyorlarsa insanları strese sokup bir haftalık mutrak masrafı çıkartırmasınlar

Var ya öylesine ne gelmek ne gitmek isterim
Çaya gelsinler oturup evlerinde yesinler ne yemek istiyorlarsa insanları strese sokup bir haftalık mutrak masrafı çıkartırmasınlar
Ben oyle.yapmaya calisiyorum onlarda yemegini yer gider aile buyuklwri sonucta gidilmezse olmaz ama.yemege gitmemeye calisiriz

Ya evet evimde ne varsa cikaririm yapmaya calisirim ozellikle tatli cok severler cesit cesit yaparim ama yemek konusunda boyle davranmalri cok uzucu belki yok belki gercekten cok sıkıstik ama biz her zaman varsada yoksada yaptigimiz icin bi beklenti icindeler sanirim

3 4 defa beğenebilsek o kadar beğenirdim bu msjı tebrik ederim şu zamanda soğan 6 7 lira olmuşken tavuk pilava menü demem diyenler olmuş sanırsın paşa torunu o zaman yemekli kimseye gidip de zahmet vermeyin yazıktır oturun evinizde yiyin eti hayır etsiz yemek yemek değilmi anlamıyorum bu kadar önemli mi hiç sevmem etli yemeği yemem de nedir bu et aşkı  ayıp yaa

Eskiden annemler geleceği zaman mutlaka etli yemek yapar, uğraşır strese girerdim. O an durumum yoksa bile kayınvalidemden destek isterdim. Sonra ben annemlere her gittiğimde bir kap yemek için bile uğraşmamış olmasına defalarca tanık oldum. Kuzenime gittiğimde "ay yemek de yapamadım" cümlesini duydum. Ben yemek için gitmiyorum bana dert değil ama üç yaşındaki oğluma da "sen aç bekle ben şimdi mutfağa girip bir şeyler yaparım" diyemiyorum. Çocuk o evlere bir sürü yol kahrı çekerek aç gidiyor. Evde yedirip çıkıyorum ama yolda acıkıyor.

Evet ben misafir ağırlarken bir beklenti veya karşılık için ağırlamıyorum. Ancak bir müddet sonra kendimi salak gibi hissetmeye başlayıp evde ne varsa onu pişirmeye karar verdim. Çok da iyi yaptım. Yapıyorum.

Eşinizin ailesi ayda bir geliyorsa onların sevdikleri yemekleri yapmanız daha iyi olur. Durumunuz iyiyse et almanızda bir gariplik yok. Ancak sık sık gelip her seferinde etli yemek bekliyorlar ise ben yapmazdım. Sipariş ile misafirlik olmaz. Bu düpedüz görgüsüzlüktür.

Yemeğe burun kıvırmak görgüsüzlüktür.

Bi de çok sık geliyorlar diyorsunuz; e artık misafirlikten çıkıyorlar, sizin gündelik yediklerinizden ne varsa yiyebilmeliler.
Özel bir şey yapmayın, zorunda mısınız? Ne derlerse desinler, sizin üzerinizde bir hükmü olmamalı. Beğenmeyen lokantaya gitsin. Tabi beleşe bulmuşlarken restoranı(!) giderler mi o da ayrı.

akşam yemeğine on kişi gelse de et ne kadar gidecek diye mi dertleniyosunuz? sucuklu yumurtaya en fazla ne kadar sucuk koyabilirsiniz ya? ya da en fazla ne kadar kıyma...Tavuklu pilavı değil eşimin ailesi okuldan arkadaşım gelse yapmam ana yemek olarak...durumumuz iyi diyosunuz ama bunları düşünüyosanız durumunuz hiç iyi değil bence. bolluktan gelmiş insanın gözüne yemeğe koyduğu et gelmez.

duamdır hep, Allah ım kısıp biriktirenden al, dağıtana ver...

Bir örnek vereyim benim teyzemin evinden misafir eksik olmazdı geleni gideni çamaşırı ütüsü yemeği eksik olmazdı
Kendi eltisine bir gün kalmazlardı
Bir gün eltisine gitmiş bakmış kuru pilav koymuş misafirin önüne

Teyzem sorunca demiş yemekte bu var bunu koydum haber verip gelmedi bu misafir ben ne yersem o bu saatte onlara gidip kasaptan et mi alayım demiş

Teyzem diyor bende diyorum bizi sevdiklerinden geliyorlar rahat ev bende misafire türlü hizmet bende binbir çeşit ikram bende ondan bende kalıyorlarmış

Neyse teyzem bir ara rahatsızlandı
Ve maddi olarak kötü durumdaydılar aylarca o evlerine dakika başı gelen insanların biri kapısını çalıp bir çorba getirmedi

O yüzden yapmayın kendinizi ev ekonominizi zora sokmayın
paralamayın kendinizi
Sizi ev ağırlamanız etli yemeğiniz için sevecek kimseye ihtiyaç yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…