Anlamsiz yemek derdi

Sizin gibileri hic anlamam.
Hic önemsemem..kime misafirlige gittiysem onume ne geldiyse yer eline saglik derim.
hic hic bana et yapmis yok sulu yemek yok bilmem ne..
yok bidaha evine gitmem ..
cidden ne garip ya.

Bence garip olan, sizin bu kadar sert kendinizi ifade etmeniz. Diğer mesajlarımı okumadan, ne yaşadığımı, nasıl tepki verdiğimi, insanları nasıl degerlendirdiğimi, özenimi kırgınlığımı ne ile karşılaştığımı bilmeden nasıl anlayabiliyorsunuz bende bunu soruyorum. Bende ne bu şiddet celal diyorum, beni ayıpladınız konu sahibine ne kazandırdınız ? Konu sahibi ztn ilk msjı ile derdini anlatamamış, yaşadığı şey ile misafine istenmiyorsunuz izlenimi veren ev sahipleri bambaşka. Konusunun çözümü varmı bilmiyorum tek yapabileceği kendi yolunda ilerlemek ve önemsememek

Sen de onların yemeğine bahane bul.Et çok fena kokuyor ayyy yiyemeyeceğim.Etten tiksindim sahi nasıl yiyorsunuz sürekli sürekli. Gut olursunuz de bakıyım.Her çatalda bi bahane de buruştur suratını aynısını ödet onlara

Sizin mesajiniz ne kadar işe yaradiysa konu sahibine benimkide o kadar işe yaradı.
Yazdiginiz mesaja istinaden yaziyorum.
Etli sulu yemek yoksa bidaha o eve gitmem diyerek burnu kaf daginda olan birini anlamam evet net

Bazı yorumlara çok şaşırdım. Millete bak, misafirliğe gitmiş, yemeği beğenmiyor.
Zaten zaman kötü, herkes fakirleşti. Desenize bir de millet birbirine bunun için küsecek.
Yemek seçen, ona buna burun kıvıran insanı ben istemem evimde. Gitsin kimde doyuyorsa ona misafir olsun hasbam.

Bu ne saygısızlık ya yaptıkları şey çok ayıp.
Durumumuz iyi diyorsunuz da durumla falan alakası yok olayın.
Belki markete gidemediniz belki hastasınız yemek yapamadiniz her şey olabilir yani insanlık hali.
Boğaz için olay çıkarmak nedir ?
Çocuklar yapmaz bunlarin yaptıklarını!
Ben olsam çağırma aralığını giderek azaltirdim bahaneler bularak.
Bir de hergun et mi yiyor bu insanlar evlerinde?

Sizde kuru fasulye yapın. Ne zaman gelsem kuru fasulye oluyor, çok seviyorsunuz diye düşündüm dersiniz.

Ben cagirdigimda yada kendileri geldiginde etli kiymali en kktu ihtimal tavuklu bisey muhakkak yapiyorum . Corba pilav ana yemek garnitur salata ve tatli cesiti muhakkak oluyor. Hatta her defasindan bu kdar ugrasma diyor kayinvalidem ama benim icim rahat etmiyor. Kendi anmemgili nasil agirliyorsam esimin ailesinide oyle agirliyorum. Ve hic elleri bos gelmezler hic Allah iki tarafdandanda razi olsun . Durumunuz iyiymis sizde cok takilmayin bence . Yada surat asmalarina goz yumun ne diyeyim :)

Bütçeniz neye elveriyorsa onu yapın, hiç canınızı sıkmayın, ister hep gideyim ister ilk defa samimiyetle yapılmışsa eğer bir tas çorbaya da mutlu oluyorum, masası yoktur yer sofrasında da yenir, misafir ağırlarken önemli ve bence değerli olan güleryüz ve içtenliktir, asık suratla istemeyerek ağırlandığım evde kuş sütünün eksik olmadığı bir sofra olsa ne yazar, içinden gelerek misafir edenin sofrasında et de olmasın süt de, bir baş soğan bir çorba ooohhh mis.

Hanımlar ayrıca rica edeceğim yemeklerinizi sebep gösterip tartışmaya girmeyin, herkesin durumu bir olmaz, herkes etli yemek çıkaramayabilir, yeri geldi öyle evlere misafir oldum ki etli yemek şöyle dursun, olmazsa olmaz dediğiniz porselen yemek tabaklarının bile lüks olduğu alınamadığı evler, yer sofrasında alüminyum tabaklarda menemen yedik ama o menemenler başka bir lezzetliydi çünkü samimiyetle yapılmıştı, gittiğimiz yerlerde insanların sıcakkanlılığıdır değerli olan.

Hiç misafirliğe gittiğimde "aa etsiz mi yemek yapmış vıyy" demedim yani. Belki çok güzel börek yapıyor?

Hani kırk yılın başı gelen misafire evet et yapılabilir güzel bir sofra olsun diye ama sık gelen misafirlere devamlı et yapılmaz ki.

Çok çeşit yaparım çünkü kendi annemi de öyle ağırlarım diyen olmuş. Helal olsun ben kendi anneme ablama fln hiç özel yemek yapmam evde ne varsa yerler. Onlar çünkü misafir değil ki. Ablam geçen bir arkadaşla sana uğrarız dedi aynı gün gelecekler, ikramını yanında getirdi ben sadece çay demledim Aynı şekilde ben annemlere gittiğimde kendi evim gibi kalkar yemeği kendim yaparım bazen. Ne varsa artık, genelde 2 çeşit olur ama 1 olduğu da olur ya da kahvaltılık bile olur yani bizim ailede yemek tam anlamıyla bahane, teferruat yani. Doymak için yeriz, yemek için değil, birbirimizi görmeye gelmişiz sonuçta.
Ama tabi arada daha güzel bol çeşitli sofralar da kurarız vaktimiz olunca o da güzel bir şey tabi.

yaptıkları şey doğru değil onaylamıyorum ama size hergun yemege gelmedıklerıne göre bir ceşit etli yapabilirsiniz
sonucta sürekli olan bır durum değil

kım olursa olsun gelene etlı yemek yaparım ben
hergun hergun gelıyorlarsa evde ne varsa onu yaparsınız yerler ama 2 haftada bır gelene hep etsız hep etsız ... olmaz kı
sız hıc mı et yemıyorsunuz sonucta oturup hep bırlıkte yıyeceksınız yemeden ıcmeden kısılmaz yeme ıcme kısılarak tasarruf yapılmaz eger 6 kısılık yemek yapamayacak kadar cok kotu durumdaysanız zaten kımseyı cagırmayın ozaman evınıze
burun kıvırmaları ayıp bırsey ama sızde aılesınız ne sevıyorlarsa yapın derım belkıde etlı yemegı cok guzel yapıyorsunuz ondan ıstıyorlardır

Bu konuyu çok önemsemeyin bence. Elbette misafir yemeğinde özenmek gerekir. Ama etsiz yemek yememeleri de bana enteresan geldi. Siz orta yolu bulmaya çalışın. Şöyle ki, imkanınıza uygun miktarda et alın ve yanına başka malzemeler kullanabileceğiniz yemekler tercih edin. Etli sebzeli türlü yemeği gibi.. Tabi ne sıklıkta geldikleri de önemli. Israrla onların sevmediği şeyleri yapmayın tabi ama kendi imkanlarınızı da kollayın tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…