Anlamsiz yemek derdi

Millet açlıktan kıvranıyor yahu silkelenin kendinize gelin biraz... yorumları okuyorum da misafire et yaparmış etsiz yemezmiş dua edin de Allah düşürmesin kuru ekmeğe talim edecek duruma gelmeyin yani ne diyim şımarıkça düşüncesizce geliyor bana hiç kimse de çıkıp bu günüme şükür dememiş. Sizlere bol etli hayatlar dilerim

Ne kadar ayip ya, konu sahibi ben sizin yerinizde olsam evimde ne varda onu yaparim. Hem cumbur cemaat gelecekler hem de hepsini 2 kilo et alip, pisirecem. Kimse kusura bakmasin. Madem cok et sevdalisi gelirken evladima masraf olmasin deyip eli dolu gelsinler. Cok ayip cooook. Misafir umdugunu degil buldugunu yer. Bazisi da demis, haklilar misafire et yemegi yap, tavuklu pilav da ne falan demisler de onlarin halden anlamayan kisiler oldugunu dusunuyorum. Ekonomik durumun el vermeyebilir. Halden anlamaz insanlardan nefret ediyorum. Gittigim yerde karnimin degil gonlumun doymasindan yanayim. Ve elim bos kimseye gitmemeye calisirim. Sizde kuru fasulye pilav corba yapin. Isteyen yer istemeyen defolur gider.

Ayni durumdayiz inan hamile eltim osla dicem ki ..... sen misin bize sık geliyorlar ama fark butada sanirim
Benim eltim yok Eşiniz ne diyor merak ettim. Bir kere annesi bizdeyken kaynım iki görümcem gelecekti bize. Kahvaltı masasındaydık bir gün kalacaklardı. Bende tavuk yeni alınmıştı buzlu değildi onu yapması daha kolay olur diye tezgaha çıkardım eşim annesinin yanın da kırmızı et çıkarsaydın laf ederler şimdi beğenmezler dedi. Kaynanam ağzını açamadı eşim bile çok sinir olur bu huylarına. Eşim evde yokken diğer çocuklarına eşimin dediği söylüyordu böyle böyle dedi diye kardeş arasına giriyordu. Altı üstü bir yemek beee öğlen akşam yemek yenecek. Ertesi gün öğlen akşam yenecek ben hangi öğün kırmızı et yapacağım...
yemin ediyorum ilk evlendiğim zaman bir hafta evlerinde kaldım akşam herkesin karnı tok diye 2 akşam yağda yumurta yedim. Bir akşam da domatesi halka halka doğrayıp pişirdi. Ne eşime ne başkasına ağzımı açmadım bu konuda

Birde ev sahipliğinin kuralı varsa misafirliğinde kuralı var
1-çaya bile olsa önceden ev sahibine haber verilir yarım saat önce aramak yada biz kapıdayız diye haber vermek görgüsüzlüktür.
2-özellikle yemekli geliniyorsa 2 gün önceden haber verilir
Ve biz geliyoruz denmez uygun musunuz diye sorulur
3-misafirliğe giden adam eli boş dangıl dangıl sallanarak gitmez özellikle yemekli bir misafirse yanına bir tatlı bir çikolata bir çiçek bir şey alıp gider gidilen aileden biri bile olsa
4-aradaki ilişkiye bağlı olarak gelirken bir şeye ihtiyaç var mı diye sorulur
5-yine aileden biri bile olsa misafir arkasına başkasını getirerek gelemez
Gelmeden önce tam sayı söylenir şu kadar kişi geleceğiz denir
6-aynı şehirde evleri olan insanlar birbirine çok ekstra durumlar hariç yatıya gitmez
Kaynana elti görümce baldız o bu fark etmez
7 ve en önemlisi misafir umduğunu değil bulduğunu yer yemeğe burun kıvırılmaz o olsaydı bu olsaydı denmez
Yemek siparişi verilemez onu yap bunu yap diye
Ev sahibi zehir koysa eline sağlık denir

Maşallah bizim insanımız ağırlanırken şu olmalı bu olmalı derken her şey çok iyi bilir ama misafirinde uyması gereken görgü kurallarının olduğunu unutur
Eskiden ortaokullarda adabı muaşeret dersi vardı bence yeniden o ders sisteme girmeli

Son düzenleme:
Masallah

Kisileri tanimiyorum bisey diyemem ama genel gorüsümü soyleyeyim.

Bazi kadinlarin ev isi dısinda baska bir meziyetleri yok bazi adamlarin da mutfak dolabini doldurmak disinda.

Boyle kadinlar ve adamlar baskalarini kucuk gorerek tatmin olmaya calisan psikolojik sorunlu tipler.

Bunlar yaptigi yemegi over cunku yapabildigi baska biseyi yok. Baskasini kucumser cunku kendi degersizligini boyle kapayabilecegini sanir.

Boyleleri param var karnim tok biraz da fakirlere yardim edeyim demez baskasi ac kalsa da ben daha cok semirsem der cunku onlara gore ac kalan bunu hak etmistir kendisi gibi et yiyecek yeterlilikte degildir :)

Bi de bu tipler ogullarina yapar herseyi. Yavrum sana aksama ne yedirelim derler, yasamissiniz, o evde misafir olan gelin oysaki ona sorulmali ne yersin kizim diye. Ama bu da bi güc gosterisi bak biz ne istihamli bi aileyiz havasi , havalari da ceplerindeki et alacak paradan geciyor, o et yenmediginde itibarin sarsilmasi bu yüzden heralde :))

Ben eşimin ailesi geleceği zaman mantı yaparım ama sebze yemekleri de yaparım ben ne yemek yapmışsam onlar da burun kivirmadan yer . Yemeklerin lezzetli olmasına tabiki ozenirim. Ama eşimin ailesi burun kivirsaydi sanırım hiç birşey yapmak içimden gelmezdi. Sorun onların tutumu. Bence ailesi geldiğinde tekrar yemek sorunu olursa bunu o an gayet mutevazi bi şekilde ben sizin için hazırlıyorum ama bazen söylemleriniz beni üzüyor diyin daha basiti var siz misafirliğe gidin daha sık gidin onlar size hazirlasin

Kültürümüze zarar verdiğini düşünüyorum bu programların. Memnuniyetsizliği gurmelik sanıyorlar. Halbuki görmemiş, yalnızca eleştiri yapmış olmak için konuşan insanlar.
Bir de merak ediyorum, yarışmaya katılanların yakınları kendi aralarında "biz gittiğimizde kuru köfte patates makarna vermişti, bugün kuzu kapamayı köpeğime bile vermem diyor" diye konuşuyorlar mıdr :)

Ya çoğu görgüsüz 10 bin lira için veya şöhret için birbirini şişleyecek tipler
Mesela ayran aşı çorbası getirmiş ev sahibi diyor ki bu çorba niye soğuk o kadar bir görmemişlik
Bencede kesinlikle zarar veriyor baksanıza kaynana kayınvalide oturmuş etli yemek yok mu muhabbeti yapıyorlar
Bizim kültürümüzde en ayıp karşılanan şey nasıl sıradan olmuş
Bir ara evlilik programlarıyla epey zehirlediler insanları şimdi de bunlar oldu

Tebrik ederim sizi gerçekten. İnsanlarda adap, edep kalmamış. Bu yazdıklarınızı okuyup biri,"aaa ben de böyle yapıyorum kendimi düzelteyim."dese kârdır.

Yazan ellerinize saglik , benim de bdv de gozlemledigim birsey bu , gencler misafirlikle ilgili gorgu kurallarini bilmiyorlar , cok enteresan gercekten
Hep diyorum ulke her gecen gun her konuda cahillesiyor , inanilmaz birsey gercekten

Yazan ellerinize saglik , benim de bdv de gozlemledigim birsey bu , gencler misafirlikle ilgili gorgu kurallarini bilmiyorlar , cok enteresan gercekten
Hep diyorum ulke her gecen gun her konuda cahillesiyor , inanilmaz birsey gercekten
Kesinlikle
Ya değil yemek beğenmeme
biz annemler tarafından misafirlikte ikinci tabağı isteme belki kadının yemeği kalmamıştır aç kalırsan ben sana evde yediririm diye büyütüldük
Nasıl bu hale geldik sosyolojik araştırma konusu gerçekten
Bir arkadaşın yazdığı gibi bu abuk subuk kaynanalı yok zıkkımlanmaktayız yok kim daha görgüsüz yarışmaları mı bizi bu hale getirdi cidden merak ediyorum

Ne kadar siklikla yemege geldiklerine ve davetle mi geldiklerine bagli aslinda. Eger sık sık geliyolarsa ne varsa onu pisir. Eger davetle yada kirk yilin basinda geliyolarsa ozel.menu hazirlaman tabiki şık olacaktir

Sizin gibileri hic anlamam.
Hic önemsemem..kime misafirlige gittiysem onume ne geldiyse yer eline saglik derim.
hic hic bana et yapmis yok sulu yemek yok bilmem ne..
yok bidaha evine gitmem ..
cidden ne garip ya.

Yani görgüsüzlük halbuki. Zaten biraz genel kültürü olan bir insan her gün 3 öğün et yemenin sağlık için zararlı olduğunu bilir hani faydalı bir şey de değil işte et yemek maddiyat ve statü göstergesi herhalde yani orta cağdan kalma bir zihniyet. Misafir et için gelmez hatta hatta yemek için bile gelmez, seni görmeye gelir yemek bahane olur. Bence konu sahibi aynı kaynı gibi yapsın evde ne varsa onu sunsun beğenmeyen zaten gelmesin oh.

Kendinizi kötü hissetmeyin. Yaptıkları çok ayıp. Kayınvalidemler çok nadir yemeğe gelir bize. Geldiklerinde 1 hafta önceden haber verilir. Bu yüzden ben et yaparım çünkü "ağır yemek" katagorisine giriyor, ve kolayıma da geliyor. Ama öyle bir gün önceden ve ya aynı gün "aa yemeği de bizde yiyin, buyrun" dediysem, ne buldularsa onu yerler. Bende aynı şekilde ne yaparlarsa ellerinize sağlık der kalkarım.

Ha diyelim yapmadım. Bunun için de burun kıvırırlarsa çok basit: bir daha gelmesinler. Durmadan yemeğe gelmekte ayrı manyaklık zaten.

Önüme sade tost konsa burun kıvıramam, bu insanlar neyin kafasını yaşıyor anlamak mümkün değil.

Valla benimkiler senede 2 defa gelince ben etli yemek yaparım ama benimkiler saç kavurma ile kahvaltılık yer mesela yanına yoğurt domates salatalık gibi ama sık sık gelseler her seferde etli yemek yapmam imkansız çünkü öyle bir maddi imkanımız yok kurban etlerini saklayıp gelen misafirlerime çıkarıyorum o yüzden
sizin yerinize bakınca benim eltime gorumceme kv me gitmemem lazım çünkü her gittiğimizde kahvaltılık hazırlarlar yada tek çeşit bı etli yapıp çay demlerler o yüzden hiç beklentileri girmiyorum sonuçta misafir umduğunu degil buldugunu yer ki sonuçta karşındakinin durumunu bilemezsin ....

Ay çok enteresan gerçekten ya tavuk sanki sokakta bedava veriliyor. Nesi varmış tavuklu pilavın ya hu? İnsan ailesiyle normal pilav salata da yer.
Birinin dediği gibi herkes yemekteyiz programında sanıyor kendisini. Pes gerçekten pess.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…