- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.656
- 498
- Konu Sahibi -SWEET MOM-
-
Kizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Benim eltim yokAyni durumdayiz inan hamile eltim osla dicem ki ..... sen misinbize sık geliyorlar ama fark butada sanirim
MasallahKonyanın etliekmegi var biliyorsunuzdur kaynvalidemler bana yemeğe geleceğinde sakın birşey yapma biz grtrecez derler ya onu getirirler ya kendi yapar getirir. Bende ona gideceğim de genelde yemek tatli hiçbişey yapmasam bi çorba yapar giderim kızar bana siz yeni evlisiniz yeni ev oluyosunuz çok güzel yapiyosun eline sağlık ama kira ödüyorsun yap evinde durdur yersiniz buraya getirme yazık degilmi biz ne olsa yiyoruz zaten bizim köklü ev 2 tabak fazla konuyo tamam der :)
Kisileri tanimiyorum bisey diyemem ama genel gorüsümü soyleyeyim.Ya evet evimde ne varsa cikaririm yapmaya calisirim ozellikle tatli cok severler cesit cesit yaparim ama yemek konusunda boyle davranmalri cok uzucu belki yok belki gercekten cok sıkıstik ama biz her zaman varsada yoksada yaptigimiz icin bi beklenti icindeler sanirim
Ben eşimin ailesi geleceği zaman mantı yaparım ama sebze yemekleri de yaparım ben ne yemek yapmışsam onlar da burun kivirmadan yer . Yemeklerin lezzetli olmasına tabiki ozenirim. Ama eşimin ailesi burun kivirsaydi sanırım hiç birşey yapmak içimden gelmezdi. Sorun onların tutumu. Bence ailesi geldiğinde tekrar yemek sorunu olursa bunu o an gayet mutevazi bi şekilde ben sizin için hazırlıyorum ama bazen söylemleriniz beni üzüyor diyin daha basiti var siz misafirliğe gidin daha sık gidin onlar size hazirlasinKizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
Ay sorma anasının trit tarhana çorbasına yumulanlar vedat milor kesildi başa
Nefret ettim o programlardan
Annem dolayısıyla bol bol maruz kalıyorum
Koskoca dana bonfileli pilavlı tabakları ben bunu misafire çıkarmaya utanırım adeta köpeğime vermem diyen birbirinden rezil misafirler (!)
Sonradan görmeler
Ya çoğu görgüsüz 10 bin lira için veya şöhret için birbirini şişleyecek tiplerKültürümüze zarar verdiğini düşünüyorum bu programların. Memnuniyetsizliği gurmelik sanıyorlar. Halbuki görmemiş, yalnızca eleştiri yapmış olmak için konuşan insanlar.
Bir de merak ediyorum, yarışmaya katılanların yakınları kendi aralarında "biz gittiğimizde kuru köfte patates makarna vermişti, bugün kuzu kapamayı köpeğime bile vermem diyor" diye konuşuyorlar mıdr :)
Tebrik ederim sizi gerçekten. İnsanlarda adap, edep kalmamış. Bu yazdıklarınızı okuyup biri,"aaa ben de böyle yapıyorum kendimi düzelteyim."dese kârdır.Birde ev sahipliğinin kuralı varsa misafirliğinde kuralı var
1-çaya bile olsa önceden ev sahibine haber verilir yarım saat önce aramak yada biz kapıdayız diye haber vermek görgüsüzlüktür.
2-özellikle yemekli geliniyorsa 2 gün önceden haber verilir
Ve biz geliyoruz denmez uygun musunuz diye sorulur
3-misafirliğe giden adam eli boş dangıl dangıl sallanarak gitmez özellikle yemekli bir misafirse yanına bir tatlı bir çikolata bir çiçek bir şey alıp gider gidilen aileden biri bile olsa
4-aradaki ilişkiye bağlı olarak gelirken bir şeye ihtiyaç var mı diye sorulur
5-yine aileden biri bile olsa misafir arkasına başkasını getirerek gelemez
Gelmeden önce tam sayı söylenir şu kadar kişi geleceğiz denir
6-aynı şehirde evleri olan insanlar birbirine çok ekstra durumlar hariç yatıya gitmez
Kaynana elti görümce baldız o bu fark etmez
7 ve en önemlisi misafir umduğunu değil bulduğunu yer yemeğe burun kıvırılmaz o olsaydı bu olsaydı denmez
Yemek siparişi verilemez onu yap bunu yap diye
Ev sahibi zehir koysa eline sağlık denir
Maşallah bizim insanımız ağırlanırken şu olmalı bu olmalı derken her şey çok iyi bilir ama misafirinde uyması gereken görgü kurallarının olduğunu unutur
Eskiden ortaokullarda adabı muaşeret dersi vardı bence yeniden o ders sisteme girmeli
Birde ev sahipliğinin kuralı varsa misafirliğinde kuralı var
1-çaya bile olsa önceden ev sahibine haber verilir yarım saat önce aramak yada biz kapıdayız diye haber vermek görgüsüzlüktür.
2-özellikle yemekli geliniyorsa 2 gün önceden haber verilir
Ve biz geliyoruz denmez uygun musunuz diye sorulur
3-misafirliğe giden adam eli boş dangıl dangıl sallanarak gitmez özellikle yemekli bir misafirse yanına bir tatlı bir çikolata bir çiçek bir şey alıp gider gidilen aileden biri bile olsa
4-aradaki ilişkiye bağlı olarak gelirken bir şeye ihtiyaç var mı diye sorulur
5-yine aileden biri bile olsa misafir arkasına başkasını getirerek gelemez
Gelmeden önce tam sayı söylenir şu kadar kişi geleceğiz denir
6-aynı şehirde evleri olan insanlar birbirine çok ekstra durumlar hariç yatıya gitmez
Kaynana elti görümce baldız o bu fark etmez
7 ve en önemlisi misafir umduğunu değil bulduğunu yer yemeğe burun kıvırılmaz o olsaydı bu olsaydı denmez
Yemek siparişi verilemez onu yap bunu yap diye
Ev sahibi zehir koysa eline sağlık denir
Maşallah bizim insanımız ağırlanırken şu olmalı bu olmalı derken her şey çok iyi bilir ama misafirinde uyması gereken görgü kurallarının olduğunu unutur
Eskiden ortaokullarda adabı muaşeret dersi vardı bence yeniden o ders sisteme girmeli
Savaş herkes ile , hayat ile, ömür ile... Zor olan ne varsa onunla.
Kimine kayınvalideyle, kimine eşi ile, kimine de çocukları ile....
Yaşamak başlı başına bir savaş.
En azından ben kendi savaşımı veriyorum bu hayatta.
Herkeste kendi evini kalesi bilmeli bana göre.
Bakış açısı tabii ki...
[/QUO
Saray cennet ask bahçem gibi gibi tatlı benzetmeleri ben tercih ederdim. Bu benim bakış açım desiğiniz gibi. Ev benim için huzur veren olmalı gerisi teferruat.
KesinlikleYazan ellerinize saglik , benim de bdv de gozlemledigim birsey bu , gencler misafirlikle ilgili gorgu kurallarini bilmiyorlar , cok enteresan gercekten
Hep diyorum ulke her gecen gun her konuda cahillesiyor , inanilmaz birsey gercekten
Sizin gibileri hic anlamam.Kusura bkamayın ama bir parça hak verdim, evime gelen eşimin ailesi ise, etsiz yemeğe burun kıvırıyorlar demek yerine ne seviyorlarsa onu yapmaya çalıştım, onlarda bana öyle yaptı, ayrıca yemek kültürdür ben tavuklu pilavı menu yapamam, kuru gelir, antibiyotikli tavukları yemem çorba ararım, sulu yemek ararım. Ayrıca dip not, misafir olduğum evde karşılaşsam surat yapmam ama bir daha da kolay kolay gitmem ve bana geldiğinde özenmem
Yani görgüsüzlük halbuki. Zaten biraz genel kültürü olan bir insan her gün 3 öğün et yemenin sağlık için zararlı olduğunu bilir hani faydalı bir şey de değil işte et yemek maddiyat ve statü göstergesi herhalde yani orta cağdan kalma bir zihniyet. Misafir et için gelmez hatta hatta yemek için bile gelmez, seni görmeye gelir yemek bahane olur. Bence konu sahibi aynı kaynı gibi yapsın evde ne varsa onu sunsun beğenmeyen zaten gelmesin oh.
3 4 defa beğenebilsek o kadar beğenirdim bu msjı tebrik ederim şu zamanda soğan 6 7 lira olmuşken tavuk pilava menü demem diyenler olmuş sanırsın paşa torunu o zaman yemekli kimseye gidip de zahmet vermeyin yazıktır oturun evinizde yiyin eti hayır etsiz yemek yemek değilmi anlamıyorum bu kadar önemli mi hiç sevmem etli yemeği yemem de nedir bu et aşkı  ayıp yaa
Kizlar biraz ustten yazmistim ayrintiya gireyim kusura bakmayin geldiklerinde yatiya geliyorlar aksam sabah ve ogle yemegi hepsine et yapiyoruz tavuklu pilav yaptigim gunde habersiz geldiler acikcasi artik tavugu haslarken haber verdiler ayrica yine evde yatili baska misafirimde vardi onlar istedi bende yaptim kv kp uzerine gelmis oldu esiminde o hafta cok odemesi vardi yemegi yerkende dedi hatta esim biraz durum sıkısık bu seferlik boyle olsun diye yoksa her seferinde ozenle hemen esine ben soyluyorumki ailen geliyor hemen eti alir getirir yada firinlardan yemek yaptirir tavuguda zaten ben aldirdim mecburen o bile yoktu evde
Valla benimkiler senede 2 defa gelince ben etli yemek yaparım ama benimkiler saç kavurma ile kahvaltılık yer mesela yanına yoğurt domates salatalık gibi ama sık sık gelseler her seferde etli yemek yapmam imkansız çünkü öyle bir maddi imkanımız yok kurban etlerini saklayıp gelen misafirlerime çıkarıyorum o yüzdenKizlar merhabalar... benim icin uzun zamandir bir dert aslinda ama icinden cikilmayacak kadar da kotu bi durum. Esimin ailesi ne zaman bize gelse etsiz yemek yemiyorlar yapmazsak eger ve o gun tabakta ne varsa burun kivirarak iki kasik alirlar bunu da laf ederler daha sonra. Sadece ikisi gelse tamam ama birlikte oturduklari eltimde gelir onun kactane cocuk falan tamam durumumuz iyi ancak her seferinde boyle mi olmali yani ulkede ekonomi darmaduman olmusken kahvaltida yumurta sede olamaz ya sucuklu ya da kiymali olacak. En son gecen hafta geldiklerinde tavuklu pilav yaptim diye bin tane surat cevirdiler ve bugun yine gelecekler ben yine gerildim benim ailem gelecegi zaman yemegini yaparda gelir ki cocuklarimi ihmal etmeyeyim diye bunlar boyle yaptikca uzuliyorum yok hayir kendi evladinin kesesinide mi dusunmez insan....
sizin yerinize bakınca benim eltime gorumceme kv me gitmemem lazım çünkü her gittiğimizde kahvaltılık hazırlarlar yada tek çeşit bı etli yapıp çay demlerler o yüzden hiç beklentileri girmiyorum sonuçta misafir umduğunu degil buldugunu yer ki sonuçta karşındakinin durumunu bilemezsin ....Kusura bkamayın ama bir parça hak verdim, evime gelen eşimin ailesi ise, etsiz yemeğe burun kıvırıyorlar demek yerine ne seviyorlarsa onu yapmaya çalıştım, onlarda bana öyle yaptı, ayrıca yemek kültürdür ben tavuklu pilavı menu yapamam, kuru gelir, antibiyotikli tavukları yemem çorba ararım, sulu yemek ararım. Ayrıca dip not, misafir olduğum evde karşılaşsam surat yapmam ama bir daha da kolay kolay gitmem ve bana geldiğinde özenmem
Siz misafirlige yemek yemek icin mi gidiyorsunuz da yapilan yemegi begenmeyince bir daha gitmiyorsunuz?
Biz genelde hoş sohbet icin gideriz yemek bahane olur. Size de oylesini tavsiye ederim guzel olur, aksi halde her yer lokanta oralara gidebilirsiniz ama gerci bedava degil.
Ekonomi bu haldeyken önüme et çikaran ev sahibi icin uzulurum ben, keske zahmet etmeseymis dunya para derim, tavuklu pilav yapsa daha sevinirim.
Misafir misafirligini bilsin de onune konani yesin.
Benim evime gelcek ben yemek yapcam agiz burun kivircak insan bir daha benim elimden yumurta yiyemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?