Anlamsiz yemek derdi

Eti de evlerinde yesinler cnm.
Allah ne verdiyse yenir yani.Maksat bir arada olmak.
Tabiki insan misafirine en güzelini çıkarmak ister ama 5 kişiyi ağırlamak var 10 kişiyi ağırlamak var.
Esiniz ne diyor bu konuya merak ettim.
Bir de onlar ne yapıyor siz gittiğinizde?

Anne babasına adam açıklama yapmak zorunda kalıyor yazık günah yaDaha cık sinir oldm simdi ailesine.

Ben olsam sebze yemeği yapardım , burun kıvırır gelmezlerse de canıma minnet. Zaten çocukla ilgileniyorsunuz ne münasebet yani. Hayır bi de burda etsiz yemek koymam diyen arkadaşlar ne kadar maaş alıyorlar acaba, uçmayın bu kadar arkadaşlar filmlerde yaşamıyoruz.

Arkadaşlafım geliyor bazen is cikisi eşim yokken , aniden gelene bile.hemen buzlukdan kavurma çıkarıp yanına pilav yapıyorum öyle memnun oluyorki misafirim. Eşinin ailesinin beslenmesi bu şekilde belli et seviyorlar . Kıymalı yumurta yediklerine göre .

Sebze de pahalı artık :)yakinda et yerine brokoli haşlayıp koyarız masaya :))

Gerçekten birde 3 ayda bir gelen insanlar değil sık sık geliyorlarmış
Ayda 4 kere gelseler her seferinde mangal yapsalar 5 bin maaş alsalar yetiştiremezler insanda düşünce olacak

Yemeğe ağız burun kıvrılır mı ya ? Ayıp. Sen önüne koyulanı beğenme it kenara et olsun ye hopur hopur sonra çok şükür de. Makarna koysalar Makarnadan güzel yemek mi var ellerine sağlık derm ev sahibine. Bu ekonomide onu bulamayanlarda var yani. Birde oğlunun evi bir zahmet al iki kilo et pişir ye yer gelince bizim sizin ev mı muhabbeti yaparlar

Kendi eşimin ailesini gördüm resmen. Paraları yoktur ama hiç durmadan pahalı sucuk, kıyma, kırmızı et yerler ya da yemek isterler. Ben böyle görgüsüzlük görmedim. Üstleri başları yıkılır, evlerinde düzgün eşya azdır konforları yok kadar azdır ama 'ggırmızı et yiyelim'. Bir de devamlı kırmızı et yemek istedikleri için yapılan yemeği beğenmezler. 2 gün gelseler 1 ay önceden kara kara düşünürüm. Ama kimse kusura bakmasın şartlar belli durum neye elverirse onu yapıyorum. Yeri gelir et yemeği yaparım yeri gelir sebze yemeği yada hamurişi. Böyle ukalalıklarla uğraşmak istemem.

Yani ben aileme yakın oturuyorum haftada-10 günde bir muhakkak yemeğe kalırım bazen makarna,bazen menemen yeriz asla da dert edilmez ki aileyiz yahu biz. Zaten çokta etci,tavukçu bir aile değiliz çok misafir de olmaz ama sık sık gelen kisilerse,kendi ailense ve arada imkan yoksa tavuk ve et olmayi versin yahu kendi evlerinde yesinler.....

Benim babaannem öyleydi son seneler bizimle yaşamaya başladı. Tavuk ve balıga laf ederdi . Kırmızı et olacak kavurma olacak. Biz zaten bayramdan bayrama doyasıya kavurma yerdik hepimiz öğrenci tek maaşla çalışıyor babam. Ama bunu dusunmezdi. Annem balık pisirdiyse kırk laf sayar ama en çokta yine o yerdi

Açıkçası yerinizde olsam umursamam, durumum neye müsaitse onu pişirir güler yüzle ağırlar gönderirim. Kimse için bütçeyi zorlayamam. Sebze yemeklerinin suyu mu çıktı

Yani aile içinde sürekli gidip geliniyorsa özel yemek et beklemek ne kadar saçma. Ben senede bir kere KV ye gidiyorum bir hafta kalırız ne varsa onu yeriz. Niye kimse bize özel birşey yapmıyor diye düşünmedim bir gün. Keza anneme gittiğimde de oyle

Olumlu yorum yapip yanimda olan olumsuz yorum yapip(bazi) arkadaslara kendimi irdelemeye firsat verdigi icin tesekkur ederim. Benim sorunum x su kadar gr et yedi y bu kadar sucuk yedi falan degil kizlar anladiniz ama illaki elestirecek bi yer ariyorsunuz zaten yapiliyor yemek ama her seferinde de etli olmak zorunda mi bi kere etsiz yapilinca diger yaptiklarimiz silinip surat mi degistirilmeli ben kimse evime gelmesin yada et yemesin demiyorum yine altini ciziyorum

Hem ben bana ozeL yada çok yorucu yemek yaptığında çok utanıyorum üzülüyorum zahmet etsin istemem

Maddi durumunuz iyiymis etli yemek yapabilirsiniz.

Ama su da var zirt pirt yemege almayin
Oglu da olsa insan her hafta yemege gitmemeli.

Gelim de yorulacak sonucta .

Ben sizi anladım konu sahibi, yaşayan anlıyor empati kurabiliyor. Evlada karşı merhamet duyup onu zora sokmamaya çalışır anne baba biz böyle düşünüyoruz ama anlayış olmayabiliyor işte.. herkes bir degil

Maddi durumunuz iyiymis etli yemek yapabilirsiniz.

Ama su da var zirt pirt yemege almayin
Oglu da olsa insan her hafta yemege gitmemeli.

Gelim de yorulacak sonucta .
Cok sukur yerinde tabi bazen sıkıntili donemlerde oluyor olmuyor desem yalan olur ama genel de iyi. Yine diyorum yapiyorum bugun yine yaptim o yuzden yazamadim sayfaya okumakla kaldim onemli olan yapilmasi degil ama bi kac kere yapmayinca surat mi asilmali

Kesinlikle değil.
Bizde annemdeyiz h.sonları geneldekardeşim damatlar flaan.Derler et çıkaralım.
Hayır yap kuru/pilav yeriz derim.
Yatıya kalıyorz,bunun kahvaltısı var.
Babam damatlara aldırmaz.Kızar siz niye aldınız diye gizliden alırız.
Ayda 3 pazar kahvaltıdayız.8 kişi yiz.Ona kahvaltılık mı dayanır?Et mi dayanır?
İnsanlar gösterisi bırakmalılar bir an önce.
Ölüyor millet açlıktan ama kulağımızda karanfille geziyoruz niyeyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…