Anlaşmalı boşanma davamız var,eşim ayaklarıma kapanıyor dönmem için

eskidenolsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2011
149
0
46
Ankara
20 aylık evliyim Mart ayı sonunda anlaşmalı boşanma davamız var. Şu anda ayrı yaşıyoruz. Ben ayrıldım evden kendi imkanlarımla ev kiraladım yeni eşyalar aldım, kısacası yeni bir düzen kurdum. Eşim ayaklarıma kapanıyor dönmem için. Aslında evden ayrılma esnasında bana ve aileme kendisinin ve ailesinin söyledikleri ve yaptıkları yenilir yutulur şeyler değil. İlk zamanlar gökten Allah inse affetmem diyordum. Yakın çevrem, iş arkadaşlarım haberdar boşanma durumumuzdan. Ki daha önce de birçok kez bu aşamalara gelip geri dönmüştüm. Yalancı çoban gözü ile bakıyorlardı bana. Yok sen ayrılamazsın filan diyorlardı ama şimdi evi de ayırınca boşanma davası açınca iyice işin ciddiyetini anladılar. Şimdi eşim ve ailesi hem bana hem de aileme deliler gibi yalvarıyor. Çok büyük vaadlerde bulunuyor (bütün mal varlığını üzerime yapmayı filan) Boşanma davasından vazgeçme şimdilik erteletelim mahkemede ileri bir tarihe eğer düzelmediğime inanırsan bırak beni diyor. Kiraladığın ev eşyaların dursun sen düzeldiğime evliliğin yürüyeceğine inanana kadar diyor. Öl desem ölecek o derecede yalvarıyor. Kafam o kadar karıştı ki. Güvenemiyorum bir türlü. Zaten rezil oldum defalarca çevreme aileme onu affederek. İnsanlar gülecekler bana bir şans daha verirsem ve yine onların dediği çıkarsa. İstikrarsız bir tip gibi görür oldular beni. Zaten annem bir şans daha verirsen kanarsan benim ölümüm olur affetmem seni diyor. Babamsa açık açık söylemese de bir şans daha vermekten yana görünüyor. Onlar da farklı düşünüyorlar yani. Kafam o kadar karışık ki. Ne yapsam ne etsem. Dava gününe az kaldı. Ne olur akıl verin bana.

Bu senin hayatın annen,baban,arkadaşlarının buna karışması çok saçma. Sen kocana hala aynı sevgiyle yaklaşabileceğini düşünüyosan geri dön. Ama eğer "hayır eskisi gibi sevemem,soğudum ondan" diyosan dönme çünkü eğer dönersen mutsuz olucaksın. Özel değilse kocandan boşanma sebebini merak ettim ? Ama özel değilse söyle. :44:

Boşanma sebebim onun siniri. Sinirlendiğinde gözü hiçbirşeyi görmüyor. Birkaç defa da şiddet uyguladı. Kafamı gözümü kırıp morartacak kadar değil evet ama tokat sarsma, hırpalama şeklinde şiddet uyguladı. Bundan çok utanıyorum. Çünkü şiddet görmeyi hazmedemiyorum. Aramızda yaş baya fazla. Bu sebeple kıskançlık da yapıyor. Ama seviyorum sevmiyorum diyemem. O kadar çok ayrılık noktasına geldik ve ben affettim ki sevdiğimi bile söyleyemiyorum. Ona bile gülecek insanlar.

İnsanları neden bu kadar çok dert ediyosun ki ? Daha önce dediğim gibi hayat senin. Ama şiddet gerçekten kötü,dayanılmaz.

İnsanları dert etmemek mümkün değil ki. İstikrarsız, dengesiz biri gibi görecekler. Y kardeşim bu ne bir karar ver ya ayrıl ya otur oturduğun yerde bu neperhiz bu ne lahana turşusu diyecekler. O kadar affetmem asla dedi dedi şimdi geri döndü diyecekler. Ya aileme ne anlatmalı annem resmen dönersen beni unut diyor. Huylu huyundan vazgeçmez diyor öfffffff

bu senin hayatın o bu su ne demiş seni bu durumda ilgilendirmesin herkes evlilikte cok sorun yasıyor hiiiç sorunum yok denilen evlilik yuzde 1 dir bence
ben olsam mahkemeyi ertelerdim duzen kolay kurulmuyor cunku millet ne der diye bitirilecek kadar basit değil 1 şansı bence hakediyor eşin baktınki duzelmiyor o zaman bosanırsın

benim gördüğüm sen affetmeyi düşünüyorsun canım ama çevrenin ne diyeceğini dert ediyorsun..

aynen öyle. bana kalsa bir şansa daha vericem çünkü o kadar yalvardı o kadar net vaadlerde bulundu ki... resmen sudan çıkmış balık gibi çırpınıyor. keşke sorunlarımızı bu kadar yansıtmasaydık ailelere. Ama bu da onun suçu. Her olayda hemen ailelere yetiştirdi. Annemler başka şehirdeler hemen telefonla arayıp şikayet ederdi beni. Şimdi en çok da bundan pişman.Kendini affettirmesi gereken sadece ben olacakken bir de onlara affettirmesi gerekecekı ki bu çok zor hem de çok.

Kimseye birsey söyleme ya da flört ediyoruz de. Arkadasların da dediği gibi yuva kolay kurulmuyor. İcinde kalacagına yasa gitsin. Kim ne derse desin bosver. Sen yalnız basına icin icini kemirirken (ailen dısında) onlar mı teselli edecek seni? Herkes kapısını kapatır sen dısarda kalırsın.

Belki size bu iyi bir ders olur ve sorunlarınızı dısarı yansıtmazsınız... Aileler ve arkadaslar dahil...

Mahkemede karşı taraf istemedi, işi yokuşa sürdü, bir başka celseye dava uzatıldı dersiniz.Bu arada da şans vermek istiyorsanız verirsiniz.Elbet sizi geri kazanmak için incittiği ailenizin de tekrar gözüne girmeye çalışacak.Bu sırada onlarda eşinizdeki gelişimi ve ilerlemeyi, değişmeyi görüp affeder ve sizi boşanmama konusunda teşvik edebilirler.
Çevreye de takılmayın, kocasından boşanıp 5 sene sonra gene aynı kişiyle evlenenler var.Milletin ağzı torba değil ki büzelim.Herşey sizde başlar sizde biter.Sadece her kavgada "boşanacağım" demek evi terketmek , millete dert yanmak işleri laçkalaştırıyor.Bir arkadaşım var 10 yıllık evli sürekli her görüştüğümüzde boşanacağını söylüyor.Artık o kadar baydı ki "hıhı" deyip geçiyorum ve boşanmayacağını adım gibi biliyorum.Ama onu kardeşim gibi seviyorum, destekliyorum, gözümde yalancı ya da karaktersiz değil.Biliyorum ki cesareti yok, eşini seviyor ve yuvasına bir şans daha veriyor ilelebet.
Yani özetle; gerçek dostlarınız, aileniz herşekilde arkanızda durup sizi kınamadan size yardımcı olurlar.Kuyruğumun kuyruğu da zaten hiç susmaz, ne etseniz lafınızı sözünüzü eder ki ondan kaçış yok.Umursamayın.Hayat sizin hayatınız, bir daha yaşamayacağız.Şans vermekten yana gibisiniz.verin bir 3 aylık müddet, yeni evinizi hayatınızı da bozmadan.Baktınız oluyor ne mutlu size, baktınız olmuyor bu sefer son kararım diyerek gözünüz ve gönlünüz arkada kalmadan mahkeme salonuna gidersiniz.
Bu arada da manevi değişimleri gözlemlersiniz, mal yapacağım, mülk yapacağım, üzerine ev araba yapacağım hikaye.Boşanma sırasında mallar paylaşılıyor biliyorsunuz ki.İnce eler sık dokur, son kararınızı verirsiniz.

hiç kımseyı dınleme... "yuregının göturdugu yere gıt"..

insanlar önce konuşur sonra unutur gıder.. ama sen verdıgın kararla gelecegını planlıyorsun... ama şiddet varsa o bıraz korkutucu gelıyor bana

hıc kımseyı dusunme ne kadar aılen bıle olsa bu hayatta sen evlılık konusunda kendın karar vermelısın. cunku bosansan ıster ıstemez psıkolojık sıkıntılar yasayacaksın ve keske deneseydım... dıyerek pısman olabılırsın. ve daha sonra aılene arkadaslarına ıcten ıce kızarsın sınır olursun. o yuzden hayat senın. belkı yıne aynı seylerı yasayacaksın. belkıde cok mutlu olacaksın. sorun cok cok onemlı degılse. bence bırles. aklında kalmasın. ve de kımseyı dusunme arkadaslar falan hele hıc onemlı degıl bence.. bugun var yarın yok onlar. rahat kafayla dusun vede ıcınden ne gelıyorsa onu yap... ıns hersey guzel olur

işin içine şiddet girmemiş olsaydı eğer düşünme seviyorsan dön derdim. ama şiddet bence herşeyi bitirmeye (büyük büyük sevgileri aşkları) yeter. kendine acı çektirme. hayata başka bir gözle bak. yeniden bir hayat kur kendine. mutlu olmanı dilerim...

hayat senin hayatin.dolayisiyle verecegin karar da kimseyi irgalamaz.
benim de kafama takilan siddet olayi.
siz her affettiginizde yine siddet uyguladi mi?

Sorun da bu zaten. defalarca affettim böyle giderse boşanırız dedim ama işte yine aynı noktadayız. her seferinde şiddet uygulamıyordu ama yine de şu 2 senelik süreçte 5-6 defa yaptı. Çok büyük vaadlerde bulunuyor çok pişman görünüyor ama nasıl güveneceğimi bilemiyorum. Ne kaybedersin bir şans daha versen kendimi göstermeme izin versen diyor. Ama rezilliğim cabası. Bu kadar yaşanandan sonra ya affedersem ve aynı şeyleri tekrar yaşarsak ilerde ne olucak? Affetmezsem ya gerçekten bu defa aklı başına geldiyse? Hiç bu kadar uzun süre ayrı kalmamıştık. Yaklaşık 2 aydır ayrı evlerde yaşıyoruz. Acaba beni kaybetmenin ne demek olduğunu gerçekten anlamış mıdır? Bu riski göze almaya değer mi? Babam hariç ailede kimse desteklemiyor onu. Babama yalvarmış yakarmış. O da akıllandığını düşünüyor ama emin olamıyor. Ben sorumluluk alıp sana dön diyemem diyor. Annem asla evine gelmem dönersen diyor. Ne yapacağımı şaşırdım davaya çok az kaldı.Offfffff

bu kaçıncı şans, kaç defa şans vermişsin işte
yeni düzende kurmuşsun
benim fikrim bunca verieln şansı boşa harcayan adam yine harcar
düzelecek olsa önce düzelirdi,
bu kadar yalvarması seni sevdiğinden değil, senin ayrılıp ayaklarının üstünde durmana duyduğu "hazımsızlıktan" olabilir
dikkatli ol, iyi tart
dikkat edersen hiç elalemden bahsetmedim
burda önemli, olan elalem değil

canım evli biri olarak söylüyorum düzelecek diye umut ediyorsan asla düzelmeyecek ve sen hep bu belkide dozu artan şiddetle ve sinirliyken kendini kaybeden bu adamla yaşamak zorunda kalacaksın. ilerisini de söleyeyim çocuğun olacak ve bu sefer hiç ayrılamayacaksın çünkü çocuk yokken bu kadar zor olan birşey ortada bir çocuk ve bir yığın sorumluluk varken nasıl olacak? sana evli bir abla tavsiyesi yol yakınken kurtar kendini mal mülk hiç birşey gözün görmesin. yeni bir hayat kurarsın kendine yeniden aşık olup evlenirsin belki. ama bu şiddete asla boyun eğmemelisin çünkü bu ben ne yaparsam yapayım affedecek anlamına gelecek onun için. benim ailem de ne olursa olsun bu evlilik yürüsün bu yuva dağılmasın diye uğraşırlar oysa görmedikleri birşey var mutlu değiliz biz. belki bizde aynısını yaparız çocuğumuz aynı durumda olsa. benim görüşlerim bunlar niye bu kadar boşanma taraftarısın diyebilirsiniz ama insanlar böyledir, şimdi pişmanlık duygusuyla aman elini ayağını öpeyim ben bi eşşeklik ettim derler sonra etkisi geçince aynı tas aynı hamam. ben hayatım boyunca böyle gördüm değişen hiç kimseyi görmedim.

canım seçim sana kalmış aileni bile karıştırmayacaksın yeri gelince bu kararda duyguya yer yok bence mantığınla hareket etmelisin.mutluluklar senin olsun inşallah hakkında hayırlısı olur.

canım asla değişmicek bende senin durumunda defalarca kavga ettım ev ayırdım dediğin gibi onu yaşayan bilir öle köpek olduki kapımda kandım dönndüm allhım ne ağlamalar ne yalvarmalar bi daha olursa böle şöle intihar ederim bak eksiği var fazlası yok anlattıklarımda inan şimdi ne oldu biliomusun bebeğim oldu çocucgum 7 aylık oldu benmki gitgide beterleşerek evlilkiğim gitti şimdi boşanma davası açıcam bu hafta önerim asla vazgeçme zaman herşeyin ilacı çocugunda yok hayatına bak

kendinize yeni bir yol çizmişsiniz bozmayın yolunuzu.
aynı şeyi geçen yılda yaşamışsınız.
bir ev kiralayıp ayrılmışsınız sonra affetmişsiniz.
adam yine aynı tas aynı hamam olmuş.
bile bile lades demeyin.

ben de çok üzülerek söylüyorum ki bu tarz adamlar değişmez....maalesef gerçek bu çok değil 2 ay sonra belki o kadar bile sürmez eski haline dönecek...emin ol anneler çok iyi gözlemliyor belki de 6.hisleri kuvvetli...ayrıca sen zaten zoru başarmışsın 2 aydır ayrısın,evini tutmuşsun hayatını yoluna koymuşsun..maşallah belli ki güçlü bir kadınsın...tabii eline ayağına sarılır nereden bulacak senin gibisini...sen bilirsin canım benim ama inan evlilikler nasıl başlarsa genellikle öyle gidiyor...aklın ve gönlün kalmadan bu işi bitirmeni dilerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…