Anlaşmalı Boşanma

laytralaylom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2020
141
235
103
Merhaba,

Mayısta 1 sene doluyor. Anlaşmalı boşanacağız. Şehir İstanbul olduğu için mayısta başvuru yapıp bir iki ay beklemek istemiyorum. Bu nedenle başvuruyu erken yapma şansım var mı? Yıldönümünün ertesi günü hemen boşanmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Sevgiler…

Merhaba,

Mayısta 1 sene doluyor. Anlaşmalı boşanacağız. Şehir İstanbul olduğu için mayısta başvuru yapıp bir iki ay beklemek istemiyorum. Bu nedenle başvuruyu erken yapma şansım var mı? Yıldönümünün ertesi günü hemen boşanmak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Sevgiler…
Bir akrabamız başvuru yaptı 3 ay var haziran başında 1 yıl olacak, o tarihe kadar anca sıra gelir demişler.
Tabii başvuruları anlaşmalı olmasına rağmen şiddet vardı ve darp raporu da almıştı, belki ondan kabul etmiş olabilirler.

Tamamen şans. Önceden dava açarsınız hakimin önüne açtığınız gün düşer, süre dolmamıştır diye tensip zaptıyla davayı reddedebilir. Ama hakimin önüne tam süre dolduktan sonra düşerse dava görülür ve boşanırsınız. Tamamen şans.

Merhaba,

Sevgiler…
Bir konuda okumuştum.Cimere şikayette bulununca dava tarihi almak daha çabuk sonuçlanıyor diye.Yine de bunu yapmak için 1 sene dolması gerek galiba.

Merhaba,

Sevgiler…

Ilce mahkemelerinde dava tarihini daha erken vakte veriyorlar. Ben izmirde merkez adliyesinde bir ay sonra durusmaya çağırıldım. Ilcelerde 2 haftada cagiriyorlar demisti avukatim.

Back
X