Anne baba evinde kiracı olmak. Doğru mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ablanızdan kira aldıklarına göre o kira parasına ihtiyaç duyduklarını düşünüyorum, bu durumda sizden talep etmeleri normal.
Fakat daire sayısı çok demişsiniz çok göreceli bi kavram, gerçekten çok ise 2 daireden (ablanız ve siz) kira almasalar da olur gibi bilemedim yani.

Ablanız kira verirken sizin vermeden oturmayı düşünmeniz abes geldi bana. Her evin kendi bütçesi hesabı kitabı vardır. Aç değil açıkta değilsiniz. Kendinize göre plan yapmışsınız ve kendi planlarınız için ailenizden beklentiniz çok fazla.
Çocuğunuz olduğunda ailenize yakın olmanızın avantajlarından faydalanmak istiyorsanız kendi evinizi kiraya verip oranın kirasını ödeyebilirsiniz. Ama acaba anneniz de bebek konusunda sizin planladığınız gibi yardımcı olmaya gönüllü mü? Açıkça konuşmadan hareket etmeyin.

Oraya tasinirsaniz kendi eviniz ne olacak? Kiraya verir kirayi odersiniz cok istiyorsanız.

Ablaniz kira oderken siz odemeseniz hak gecer.
Ablam zamaninda bakici tuttu.
Abimin esi istifa etti cocuk buyutmek icin.
Annem benim cocuguma bakmayi teklif etti, maas odeyerek kabul ettim. Ilk bakista garip geliyor ama ablama abime yapmadigi destegi bana yapsa olmaz.

Annen haklı canım onlarda aldıkları kiraya gore bir duzen oturtmuştur. Kendi eviniz varmış zaten boşverin. Suanda gebelikten dolayi daha duygusal olarak yaklaşıyor olabilirsin bu duruma❤

Hamilelik zamanında tek maaşa düşeceğinizi hesap edip ona göre adım atsaydınız arkadaş!
Birikim yapsaydınız öyle hamile kalsaydınız...
Hayat boyu Anne-Baba sırtında yaşayan bir sülük mü olmak cazip geliyor.
Sinirlerim tepeme çıktı yemin ederim birde hak verenler olmuş...
İnsanlarda gurur da kalmamış hiç... Annen-Baban daha ne yapsın sana allah rızası için söyle hele böbreğini sana tahsis etsin istersen kendi böbreğinle vardiyalı çalıştır hem hamilesin daha az yük biner ne de olsa onların ihtiyacı yoktur.
Allahın kanserli hücreleri...

Bosverin sikinti yapmayın.esinizede belli etmeyin cok fazla.zaten destek oluyorlarmis tesekkur edin konuyu kpatin.bu tarz olaylarda yuzgoz olumca malesef kirginljk küslük oluyor.hormonlardan dolayi duygusal dusunuyo olabilirsinz.anneniz kardesinizden kira alip sizden almamaya gonlu elvermeyecek belki.alsa durumunuzu biliyor.o yuzden zaten her iki tarafa ds uzak olmak en iyisi o

Annenize hak verdim ben ama,kadin mantikli gerekceleri gayet de guzel bir uslupla size anlatmis. Kirilacak bir sey de yok ki bunda,kadin cebinize paraya kadar koyuyormus zaten, alinganliginizi hamileliginize yordum bu sebeple

Haklısınız. Ama elimde olmadan üzüldüm.
Onlara yakın olmayı o kadar çok istiyorum ki.
Hayaller kuruyordum. Ama maalesef hayat koşulları.
Hamilelikte aşırı duygusal olmaya başladım.

Tersini düşünüyorum, evim bağım olsa annemlerin de oturması gerekse, kira istemeye utanırım; aynı hesap, evladından kira istemek de... Ne bileyim. Hoş değil bence. Ablanızdan alması da hata, sizden istemesi de hata. Hadi geçimleri zor, kira gelirleri anca var desek zaten bu durumda evladı olarak eve göz dikmek gibi olurdu yaptığınız hoş olmazdı da, başka evler de var diyorsunuz, evladından da insan kira almayıversin ya, iyice ticarete döndü aile işleri de.

Hamilelik zamanında tek maaşa düşeceğinizi hesap edip ona göre adım atsaydınız arkadaş!
İnsanlarda gurur da kalmamış hiç... Annen-Baban daha ne yapsın sana allah rızası için söyle hele böbreğini sana tahsis etsin istersen kendi böbreğinle vardiyalı çalıştır hem hamilesin daha az yük biner ne de olsa onların ihtiyacı yoktur.
Duyanda sizin evde oturmak istiyorlar sanacak, eleştirinin de dozu olur bir hududu olur.

Abladan kira almaları da garip geldi sanki maddi bi durum değil de kültürel bi bakış açısı varmış gibi geldi, parayla ilgili bi durum olsa bu kadar bonkör davranmazlar sonuçta. Ayrıca ablanızdan alındığını bile bile nasıl böyle bişe teklif ettiniz o da enterasan

Aileniz zaten size çoğu ailenin yapmadigı yardimi yapmislar. Halada yardim ediyorlarmiş. Evet anne babalar zor günlerinde evlatlarinin yanında olmalı ama sizde artık evlenmişsiniz, birey olmuşsunuz,sorumluluğunuz eşinizde ve kendinizde . hem kadın yaşını başını almış .cocuklarini büyütmüş evlendirmis belki bir çocugun daha sorumlulugunu almak istemeyecek, kocasiyla kalan ömründe gezip tozmak isteyecek. Ben sizin yerinizde olsaydim borcum bitene kadar çocuk yapmaz kimseyede müdana etmezdim.

Bosverin sikinti yapmayın.esinizede belli etmeyin cok fazla.zaten destek oluyorlarmis tesekkur edin konuyu kpatin.bu tarz olaylarda yuzgoz olumca malesef kirginljk küslük oluyor.hormonlardan dolayi duygusal dusunuyo olabilirsinz.anneniz kardesinizden kira alip sizden almamaya gonlu elvermeyecek belki.alsa durumunuzu biliyor.o yuzden zaten her iki tarafa ds uzak olmak en iyisi o

Haklısınız.
Evlilik uzmanları bile diyor aslında hem anneden hem kayınvalideye uzak oturulmalı diye.
Yakın oldukça belki sorunlar artardı.

Haklısınız. Ama elimde olmadan üzüldüm.
Onlara yakın olmayı o kadar çok istiyorum ki.
Hayaller kuruyordum. Ama maalesef hayat koşulları.
Hamilelikte aşırı duygusal olmaya başladım.
Yapmayin. Aileniz artik kafa dinlemek istiyor da olabilir, yanlis anlamayin ama fazla yuk olmus da olabilirsiniz. Insan bazen cok zor durumlar yasiyor,sizi anliyorum oglum dogdugundan beridir ben de calismiyorum,esim bir iflas yasadi,ekmege muhtac kaldigimizda annem yardim etmisti bize. O donem yasadigim acizligi baska zaman yasamadim,yine de yakinda yasayalim,ayni evde yasayalim demedim imkan olmasina ragmen. Isin rengi degismeden aileler-evler arasi mutluluk baki kalsin en guzeli.

Üzülecek, küsecek, alınacak hiçbirşey yok. Kira parası geliri olan ailelerin, çocuklarının bu isteklerini ben bencilce buluyorum. Hatta kaynım o şekilde kalıyor, kayinbabam emekli maaşı ve kira geliri var. Kayinbabam almıyor ama bence kaynım kira vermeli. Hoş karışmam banane ama ben olsam verirdim. Sizde kendi evinizi kiraya verip annenizin evine çıkacaksınız. Ordan aldığınız parayı oraya vereceksiniz değişen bisey olmayacak. Anneniz gayet haklı. Sizinde bu aşamadan sonra yapacağız şey biraz şımarıklık olur

Merhaba,
İki gündür yazsam mı yazmasam mı diye kararsızdım. Ama sizlerle paylaşarak rahatlayacağımı düşünüyorum.
Harika bir anne babaya sahibim. Her zaman yanımdalar. Maddi ve manevi açıdan çok destek oldular.
Okurken en iyi şartlarda, araba alırken ve evlenirken.
Özellikle çeyizlikte ve mobilyada...Haklarını ödeyemem.
Eşimle ikimiz şirket çalışanları olarak standart maaşımız vardı. Nişanlanmadan önce eşim krediyle ev aldı. İyi ki de almış az senemiz kaldı.
Hamilelik sürecim sıkıntılı geçtiğinden dolayı çalışamıyorum.
Tek maaşla zar zor geçinebiliyoruz. Annem her zaman ki gibi bana haçlık veriyor.
Bebek için şimdiden çok şey aldılar.
Hamilelik sürecim sıkıntılı olduğundan dolayı eşimde aileme düşkün olduğumu bildiğinden, "istersen ailenin apartmanına taşınabiliriz.
Hem benim aklım kalmaz hem sende mutlu olursun." dedi.
Bende hemen kabul ettim. O kadar mutlu oldum ki. Herhalde kabul ederler diye düşündüm.
Bu konuyu anneme açtığımda babanla konuşalım dedi. Sonra da kiracımız zor çıkar. Ev çok kötü durumda tadilat gerekir. Ablan bize kira veriyor. Siz veremeyecek durumdasınız. Kaldığınız ev çok iyi. Aldığım kiralarla sana destek vereceğim her zaman demez mi. :KK43:
Ben iki gündür ağlıyorum. O kadar kırgınım , o kadar şaşkınım ki.
Zaten temelli düşünmüyordum. Sadece şu sıkıntılı doğum sürecini atlatıp , ileride çalışma durumum olursa bebeğimi anneme bırakabilme hayallerini kurmuştum.
Kısacası, kiracı olmamızı istiyorlar. Durumumuzu toparlandıktan gelebilirmişim. İleride zaten o ev benimmiş.
Kendilerinin de borcu masrafı varmış. Bir sürü şeyler söylediler de, sahip oldukları daire sayıları çok fazla...Aklım ermiyor.
Bir de damadın bedava evde oturabilme durumu olabilir mi?
Hamilelik dönemimden dolayı mı aşırı duygusal mıyım? Ben mi abartıyorum bilmiyorum.
Ama bundan sonra asla bu konuyu açmayacağımı, kırıldığımı onlara da dedim. 2 gündür annemde çok üzgün bende...
Bence hamilelikten dolayı ince düşünüp kalın cikarimlarla kendinizi boşa uzuyorsunuz😍hala eli üzerinizde anne babanız var Allah başımızdan eksik etmesin.ablaniz da kira oduyormus hem.kiralar onlar için gelir kapısı ise neden sizi oturtup o gelirden yoksun kalsınlar? Hem de koruyup kollamalari gereken evlatları varken.bosuna uzmussunuz kendinizi.bebeginizi sağlıkla kucağınıza alın ins

Reisim sakin ol yaw🤣🤣

Kesinlikle bakın gercekten sorun cok oluyo en iyisi kendi evijizde oturup sorunsuz yasamak benim durum cok vahim esimle en ufak tartsmada bile senin ailenin evi muhabbeti oluyo

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X