Anne baba evinde kiracı olmak. Doğru mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet boşu boşuna kuruntu yaptım. Onlara yakın olma hayalini kurdum. :)
Elimde olmadan üzüldüm.
O yüzden anlatıp rahatlamak istedim.

Hiçbir zaman ailemi üzmedim. Ve yük olmadım.
O yüzden her zaman beni örnek gösterirler. En iyi şekilde okulumu bitirip iyi yerde işe başlayıp, harika bir eşe sahip oldum. Her zaman gurur duydular.
3 senedir evliyim. Belli bir birikimim var. Zaten her şeyi planladım.
Maddiyat benim için uzak bir konu. O yüzden kırıldığımı söyledim.
Para mülk ev hiç umurumda değil. Sadece aileme yakın olma hayalini kurduğumu ve hayal kırıklığımı ilettim.
Duygusal dönemden dolayı paylaştım.
Bu kadar öfke kusmanıza gerek yok. Bana karşı ağır cümleler kullanmışsınız.
Yakıştıramadım.

Evi ailenize yakın bir yerden alsaymışsınız keşke sizin ailenize yakınlık ancak böyle olurdu sanırım

Eşinin de mi beklentisi kira vermemekti, içgüvey gibi gelmek mi istedi adam, hem evin içinde kiracı varmış ortalık kırılıyor virüsten ne siz ayaklanın ne milleti ayaklandırın bence

canim saglikla dogur oncelikle. seni kirmadan soylemeye calisicam. annen sana ve dolayisiyla esine zaten destek olan biriyken siz daha fazla taleple gitmissiniz gibi geldi bana. bence onu da kendni de maddi konuladan dolayi uzme. bak her kosulda yanimdalar diyorsun maddi manevi. bunu su istimal etmeden siz de anlayisli olmalisiniz kari koca annene karsi.

Eşim zaten çok anlayışlı. Bu konuyu ağzına bile almadı.
Sadece benim duygusallığım.
Haklısınız.Bir nebze olsun rahatlamak için derdimi paylaşmak istedim.

Evet çok abartıyorsun. İyiyken kötü olmak istemişsin resmen başka açıklaması yok.

Anne haklı.
Şöyle ki, abla kira verirken sen vermezsen haksızlık olur.
Hadi diyelim ihtiyaç yok, anne dedi ki ikiniz de vermeyin. O ablaya ayıp.
Misalen, ben oturuyorum kira vererek kardeşim gelecek hadi madem ikinizde vermeyin dedi annem. Kıymetlisi geldi kira almayacak benden bugüne kadar alıyordu ama deyip gönül koyarım.

Bebeğinizi sağlıkla kucaklayın :))
Hamilelikten dolayı hassas bir dönemde olduğunuz için alınmışsınız. Boşverin hem kendi ailenize hem de eşinizin ailesine mesafeli olun. İnanın en güzeli bu .

Evet boşu boşuna kuruntu yaptım. Onlara yakın olma hayalini kurdum. :)
Elimde olmadan üzüldüm.
O yüzden anlatıp rahatlamak istedim.

Hiçbir zaman ailemi üzmedim. Ve yük olmadım.
O yüzden her zaman beni örnek gösterirler. En iyi şekilde okulumu bitirip iyi yerde işe başlayıp, harika bir eşe sahip oldum. Her zaman gurur duydular.
3 senedir evliyim. Belli bir birikimim var. Zaten her şeyi planladım.
Maddiyat benim için uzak bir konu. O yüzden kırıldığımı söyledim.
Para mülk ev hiç umurumda değil. Sadece aileme yakın olma hayalini kurduğumu ve hayal kırıklığımı ilettim.
Duygusal dönemden dolayı paylaştım.
Bu kadar öfke kusmanıza gerek yok. Bana karşı ağır cümleler kullanmışsınız.
Yakıştıramadım.
Yazdığın olayda katiyen manevi yönden bahsetmiyorsun lütfen çarpıtma...
Yazdığın konuyu tekrar okursan %95 inin maddiyat üzerinden gittiğini anlarsın ayrıca birikimin varsa halen harçlık alıyor olman ne alaka? Alabilirsin onda sorun yok Annendir, Babandır ama neden benim ihtiyacım yok birikimim var bu günler için demiyorsun?
Ayrıca ağır sözler dediğiniz şeylerin birçoğunu o zihniyetteki insanlara söyledim ve beni asıl sinirlendiren siz değil size "haklısın canım kira almak istemelerine bende bozulurdum diyen beleşçilerdi...

Ben ailemden gördüğüm gibi size yorum yapacağım benm ailem asla benden bir kuruş almaz bana çok destekler eşimin ihtiyacı olmamasına rağmen ve ellerinden gelenin hepsini yapmaya çalışırlar onlar şehirde bende şehre yakın br koye evlendim bebeğime alacaklarını annem sayesinde aldiriyorm asla benden para almiypr.kaldi ki ben evinde oturmak isteyeceğim ve benden kira alacak asla bu olmaz madem çok daireleri var ve ihtiyaçları yok neden sizi zor durumda birakdilar anlamadım.esinize ne dediniz ve eşinizin tavrı ne oldu merak etdim dogrusu

Hayır istemem. İsterlerse ben seve seve canımı veririm.
Onları aşırı seviyorum.
ailemin evinde teklif etseler bile para vermeden oturmayacagim halde sizin gibi büyük laflar edemiyorum. Ve de iyi bir eş buldum okul okudum diyip kendi hayatınızla ilgili durumları ailenize ödülmüs gibi aciklamissiniz. Sizi kırmak istemiyorum neyse.

Ben ailemden gördüğüm gibi size yorum yapacağım benm ailem asla benden bir kuruş almaz bana çok destekler eşimin ihtiyacı olmamasına rağmen ve ellerinden gelenin hepsini yapmaya çalışırlar onlar şehirde bende şehre yakın br koye evlendim bebeğime alacaklarını annem sayesinde aldiriyorm asla benden para almiypr.kaldi ki ben evinde oturmak isteyeceğim ve benden kira alacak asla bu olmaz madem çok daireleri var ve ihtiyaçları yok neden sizi zor durumda birakdilar anlamadım.esinize ne dediniz ve eşinizin tavrı ne oldu merak etdim dogrusu
Bebegınıze annenız mı alıyor herseyı, annenız sayesinde yanı aracı olup esınıze mı aldırıyorsunuz?
Bebegıme alacaklarını annem sayesinde aldırıyorum demıssın o kısmı anlamadım?

Ailem öyle zengin değil, zamanında 3 katlı bir ev yapmış babam, birinde anneannem birinde ablam oturuyor. Kiranın lafı bile edilmez. Ben yadırgıyorum aile ilişkilerinde maddiyat muhabbetlerini, öyle görmediğimdendir belki de.. Ben kırılmanızı çok normal karşıladım ama küsmeyin derim ailenize gene de. Kendinizi çok doldurmayın, vardır bir bildikleri, ele güne karşı damat evini geçindiremiyor dedirtmemek için böyle davranıyorlardır.

Eşinin de mi beklentisi kira vermemekti, içgüvey gibi gelmek mi istedi adam, hem evin içinde kiracı varmış ortalık kırılıyor virüsten ne siz ayaklanın ne milleti ayaklandırın bence
Bende bu mantığı anlamıyorum. Erkeğin evine oturulabiliyorsa kadınında evine oturulur. Erkeğin ailesi kira istese tü kaka deyip yerden yere vuranlar kadının ailesi isteyince olabilir ne var bunda diyor. Konu sahibi başka kirada daireleri olduğunu, ailesinin paraya ihtiyacı olmadığını belirtmiş. Geçim kaynakları kira olsa neyse diyeceğimde burada durum başka. Eğer oradan gelecek paraya ihtiyacım yoksa aslaaaa evladımdan kira beklentisi içine girmem ben.

Yazdığın olayda katiyen manevi yönden bahsetmiyorsun lütfen çarpıtma...
Yazdığın konuyu tekrar okursan %95 inin maddiyat üzerinden gittiğini anlarsın ayrıca birikimin varsa halen harçlık alıyor olman ne alaka? Alabilirsin onda sorun yok Annendir, Babandır ama neden benim ihtiyacım yok birikimim var bu günler için demiyorsun?
Ayrıca ağır sözler dediğiniz şeylerin birçoğunu o zihniyetteki insanlara söyledim ve beni asıl sinirlendiren siz değil size "haklısın canım kira almak istemelerine bende bozulurdum diyen beleşçilerdi...

Ben bir şey istemiyorum ki . Kendileri veriyorlar .
Bir bakıyorum cebime ve çantama haçlık bırakmışlar.
Benim her şeyimi bilirler. Annem, beni benden daha çok tanır desem.
Aşırı sevdiğimden dolayı onlara yakın olma hayalini kurdum.
Tam tersi maddiyatı hiç sevmiyorum.
Araya bu konu girdiğinden dolayı çok gereksiz yere duygusallığa bağladım.

Bende bu mantığı anlamıyorum. Erkeğin evine oturulabiliyorsa kadınında evine oturulur. Erkeğin ailesi kira istese tü kaka deyip yerden yere vuranlar kadının ailesi isteyince olabilir ne var bunda diyor. Konu sahibi başka kirada daireleri olduğunu, ailesinin paraya ihtiyacı olmadığını belirtmiş. Geçim kaynakları kira olsa neyse diyeceğimde burada durum başka. Eğer oradan gelecek paraya ihtiyacım yoksa aslaaaa evladımdan kira beklentisi içine girmem ben.

Erkek ailesi ya da kız ailesi farketmez bedava oturmak istemem, yani bana karı koca oturup hadi annenlerin apartmana taşınalım denmesi garip geldi, zaten evleri var kredisi az kalmış ki ailesi zaten destek oluyo, durduk yere şu ortamda kiracıyı çıkar ev taşı vs gerek var mı, kiracıya da yazık

O kadar destek oluyorlar, ablamdan da kira alıyorlar diyorsunuz. Ablanızdan alıyorlarsa sizden de alacaklar. Çocuklarına adaletli davranıyorlar. Sizden almazsa ablanız da bozulur. Size daha ayrıcalıklı davransınlar diye mi düşünüyorsunuz? Haksızsınız.

Bebegınıze annenız mı alıyor herseyı, annenız sayesinde yanı aracı olup esınıze mı aldırıyorsunuz?
Bebegıme alacaklarını annem sayesinde aldırıyorum demıssın o kısmı anlamadım?
Demek istediğim köyde alışveriş yapılacak çok fazla yer yok ve çoğunu annemi göndererek alıyorm onlarında parasını annem benden almıyor ama çocuğun toplu giyim alışverişini eczane market hepsini biz alıyoruz esimle.anneme kolay ulasamayacagim ve ihtiyacım olan şeyleri söylüyorum o alıp getiriyor bana ve onlarında parasını almıyor.ben Kıbrıs'ta kalıyorum ve burda kargo henüz çok fazla ilerlemiş değil çok az marka eve ürün getiriyor bu yüzden mecbur kalıyorum annemi gondermeye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X