Anne baba evinde kiracı olmak. Doğru mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Demek istediğim köyde alışveriş yapılacak çok fazla yer yok ve çoğunu annemi göndererek alıyorm onlarında parasını annem benden almıyor ama çocuğun toplu giyim alışverişini eczane market hepsini biz alıyoruz esimle.anneme kolay ulasamayacagim ve ihtiyacım olan şeyleri söylüyorum o alıp getiriyor bana ve onlarında parasını almıyor.ben Kıbrıs'ta kalıyorum ve burda kargo henüz çok fazla ilerlemiş değil çok az marka eve ürün getiriyor bu yüzden mecbur kalıyorum annemi gondermeye
Anladım, Allah Bebegınıze uzun saglık guzel omur versin

zaten evleri var kredisi az kalmış ki ailesi zaten destek oluyo, durduk yere şu ortamda kiracıyı çıkar ev taşı vs gerek var mı, kiracıya da yazık
Bu konuda haklısınız. Ben genel hatlarıyla bakınca ihtiyacı olmayan ebeveynlerin çocuklarından kira alması olayına karşıyım. Ablasının evi var mı acaba? Eğer olduğu halde gidip ailesinin evini işgal ediyorsa eyvallah alsınlar kira ama evi yoksa ve aile ısrarla kiracı konumuna sokuyorsa bana garip geliyor.

Ben bir şey istemiyorum ki . Kendileri veriyorlar .
Bir bakıyorum cebime ve çantama haçlık bırakmışlar.
Benim her şeyimi bilirler. Annem, beni benden daha çok tanır desem.
Aşırı sevdiğimden dolayı onlara yakın olma hayalini kurdum.
Tam tersi maddiyatı hiç sevmiyorum.
Araya bu konu girdiğinden dolayı çok gereksiz yere duygusallığa bağladım.
Canım, birtanem, şekerparem Annen, Babandır zaten evlatlarına yapmıcaklar da kime yapacaklar. Yapsınlar zaten mesele bu değil! Tüm bu yaptıklarına rağmen bile en ufak bir meselede ki onu bile gayet güzelce açıklamışlar ona rağmen bile gelip burda "Evlattan kira almak" başlığı altında halen çemkiriyor olman sorun!!
Sana bunca şey yapılırken Kira ödeyen Ablana haksızlık yapılmıyor mu? Belki ondan aldıkları kirayla sana harçlık veriyorlar? Ablan evlat değil mi? Sana bunca destek olmuş bir aile sanmıyorum ki dediğin gibi bir sürü dairesi varken Ablandan kira alsınlar? Demek ki söylediğin gibi öyle herkese banker bilo gibi para saçıcak kadar daireleri yok. Azıcık hakkaniyet gerekiyor. Anneler-Babalar çocukları ömür boyu hayatlarını sömürsün diye doğurmuyorlar. Çocuklarda keza öyle sürekli Anne-Babayı sırtında taşımak için gelmiyor bu dünyaya...
Hakkaniyetli olmak gerekiyor.

Bebegınıze annenız mı alıyor herseyı, annenız sayesinde yanı aracı olup esınıze mı aldırıyorsunuz?
Bebegıme alacaklarını annem sayesinde aldırıyorum demıssın o kısmı anlamadım?
Köyde oturduğu için kıyafetleri şehirdeki annesine aldırıyormuş ve annesi parasını almıyormuş.

Bende bu mantığı anlamıyorum. Erkeğin evine oturulabiliyorsa kadınında evine oturulur. Erkeğin ailesi kira istese tü kaka deyip yerden yere vuranlar kadının ailesi isteyince olabilir ne var bunda diyor. Konu sahibi başka kirada daireleri olduğunu, ailesinin paraya ihtiyacı olmadığını belirtmiş. Geçim kaynakları kira olsa neyse diyeceğimde burada durum başka. Eğer oradan gelecek paraya ihtiyacım yoksa aslaaaa evladımdan kira beklentisi içine girmem ben.

+1 koyayım.
Bana bu tarz konular çok tuhaf geliyor, ailemde görmediğimden herhalde bu kira isteme yok senin şu kadar ödemen lazım biz şuralarda okuttuk seni filan... Bazı konular açılıyor burada "Seni o kadar okuttuk, şimdi çalışıyorsun tabi ki paranı vereceksin" diyen ana-babaları da okudum, "Annemlere 500 liralık kıyafet aldım ama geri ödemediler" diyenleri de okudum; ne bileyim, yadırgıyorum.

Babamlar evlenirken bize ev hediye ettiler ve o evde oturuyoruz; "Aman damadın evi olacak illa" filan demedi kimse, annemlerin gönlünden kopmuş verdiler. Kardeşime de ayırdıkları ev var ve henüz bekar, burada yaşamadığı için o ayırdıkları evin kirasını olduğu gibi kardeşime gönderiyorlar kendi oturduğu evi ödesin, hakkıdır kardeşler arasında adalet olsun diye.

Hep böyle gördüm, evladıma da gücüm yettiğince yardım etmemin lafı olmaz.
"O kadar okutmuş, o kadar bilmem naapmış" filan deniliyor da, bunlar ekstra birer borç kaynağı değil ki, bunlar evlat yetiştirmenin gerekleri, anne-babalık yapmak böyle bir şey zaten, bunlar evladına ve dolaylı olarak zaten kişinin kendisine de yatırım ve evlada bunu borç gibi lanse eden ebeveynleri okudukça şaşıyorum.
Aynı mantıkla evladın da "Okulda size sorun çıkarmadan okudum, mezun oldum sizi gururlandırdım, sizi üzecek, adınızı kirletecek hırsızlıktı, suçtu işlemedim, başınıza bela getirmedim demesi ve buradan vurması gerekiyor o zaman ödeşme için. Aile içinde böyle şeylerin ticaretinin olması can sıkıcı.

Kadın konuda, daha önce karşılaşmadığı, alışık olduğu desteğin aksine kira istemi ile karşılaşıyor annesinden ve bunu garipsemesi, kırgın hissetmesi normal. Bi de "Daha daireleri" var diyor, yani düşkün ve sarsılacak durumda da değillerken niçin kira talep etsin ki?Cep harçlığı filan uğraşacağına, versin işte evlatlarına birer daire, otursunlar kira dertsiz, "Her şeyi kendiniz yapın, bireysiniz, yetişkinsiniz" olayının da bazen mku çıkıyor ya, varmış işte yani rahatı varken zorlamanın manası neyse?

Ayrıca şu da ilginç ki her şeyin hesabını yapıp "Ana-baba çalıştı o evler onların" diyenler, o evlerin yapılma sürecinde evladın da taleplerini azaltarak, borçlu/biriktiren ebeveynlerinin durumuna ayak uydurduğunu göz ardı ediyorlar.

Onları da okuduk burada, adam alıyor asgarinin biraz fazlası, iki çocuk var evde; ev borcuna girmişler. Bakarsan adam çalışıyor, kadın işte evde dişinden tırnağından arttırıyor, bi şeyler satıyor ediyor ev sahibi oluyorlar... Ev full onların emeği ile olmuş oluyor, yok yea? O çocuklardan kısılıyor... Biriktirip edineceğin her şeyde, evladından eksiltmek durumunda kalabileceğin bir giysi, bir gezme, bir tatil, bir heves vb. var... Ondan evladın da hakkı var. Benim annelik anlayışım da böyle, ailemde de bunu gördüm, benim için maddiyatın (Hele de varken) aile içinde dillendirilip durulması tuhaf bir olay.
Ne anamdan-babamdan kira istemeye yüzüm tutar, ne evladımdan.

İyi veya kötü yorumlarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Aşırı duygusal olduğum için gereksiz kuruntu yapıp paylaşmak istedim.
Fakat bazılarının acımasız yorumlarını okuyunca ister istemez takılıyorum.
Mune Mune konuyu kapatabilir miyiz lütfen ?

Tersini düşünüyorum, evim bağım olsa annemlerin de oturması gerekse, kira istemeye utanırım; aynı hesap, evladından kira istemek de... Ne bileyim. Hoş değil bence. Ablanızdan alması da hata, sizden istemesi de hata. Hadi geçimleri zor, kira gelirleri anca var desek zaten bu durumda evladı olarak eve göz dikmek gibi olurdu yaptığınız hoş olmazdı da, başka evler de var diyorsunuz, evladından da insan kira almayıversin ya, iyice ticarete döndü aile işleri de.
+1 avrupalilar gibi olmaya basladi aile islerimiz.

Babam tam 30 sene dedeme yani annemin babasina kira odeyerek oturdu evimizde sirf anneannem bize bakiyor diye , cocuklar yolda perisan olmasin deyip dedemin evinde oturmayi kabul etti ve 30 sene o evde oturdu , ev taksidi odese o kirayla iki tane ev alirdi 30 senede
Yanlis düşünüyorsunuz, anneniz babaniz diye sizin icin kira gelirinden vazgecmek zorunda degiller kaldi ki zaten aldiklari kirayı sizinle paylasiyorlar ,haksızlık yapmayin anne babaniza

Ben bir şey istemiyorum ki . Kendileri veriyorlar .
Bir bakıyorum cebime ve çantama haçlık bırakmışlar.
Benim her şeyimi bilirler. Annem, beni benden daha çok tanır desem.
Aşırı sevdiğimden dolayı onlara yakın olma hayalini kurdum.
Tam tersi maddiyatı hiç sevmiyorum.
Araya bu konu girdiğinden dolayı çok gereksiz yere duygusallığa bağladım.
Esiniz sorumluluk bilsin diyemi

Bizde kv'nin evine geçmeyi planlıyoruz ama hiç sormadık kirayı, açıkçası aklımıza bile gelmedi. Bana çok tuhaf geldi evlattan kira almak. Sizin durumda olsam abladan neden kira aldığını da sorardım. Benim bir arkadaşım kendi kvsine kira veriyor ama tek emeklileri var diye. Onunla geçiniyorlar diye. Sizinkilerin dairelerde varmış. Valla bende çok bozulurdum açıkçası.

Bebek konusundaysa ben de annem bakar diyordum, bakmadı. Eşim kovuldu, bir kaç iş değişti tutunamadı, rezil rüsva olduk. Daha ucuz yere taşındık daha uzağa falan ,ben bakamam kocan baksın ,işe girerse bakıcı tutarsın dedi. Bırakıpta çalışamadım ben. O kadar zor zamanlar geçirdim ki. Tanıdıklar hep annemi kınadı, lafa gelince ölüyorsun çocuğa kendi kızın perişan bakıver bir yıl diye ,bir tarafına güvenmiyorsa doğurmasaydı dedi. Beni kitledi küçük şehire,ağladı sızladı burada kal diye sonrada beni ilgilendirmez dedi. Ben sizin gibi kırıldığımı belli etmedim ama. En son geçen gün bağıra çağıra kavga ettim o oldu. Bazen çok güveniyoruz annemiz diye ama öyle olmuyor işte

Avrupalı mavrupalı karıştırmayın, konu toparlanamaz oradan. :)
Bunlar aile içi dinamikler ve herkesin farklı yorumlaması da olağan, Avrupalısı, Doğulusu, Japonu vb. durumluk bir şey değil.
Haklisiniz yanlis dedim sunu demek istedim eski turk aile yapisini yavas yavas yitiriyoruz ailelerde eski samiyet kayboluyor yavas yavas komsuluk iliskileri gibi.

Konu sahibi arkadaş paylaşımı için pişman olmuştur herhalde dimi🙄

Ben şaşırmadın annenizin tavrına çünkü artık evlisiniz bekar gibi asla hiçbirşey olmaz olmayacakta , yeri gelecek eşinize hak verip ailenize sırt döneceksiniz o zamanda aileniz hayal kırıklığına uğrayacaktır , yeni hayatlar yeni şartlar aslında anneniz dörtdörtlük sorumluluk sahibi bir aileymiş artık evinize ve çocuğunuza yoğunlaşın ve fazla da beklentiye girip üzülmeyin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X